Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

nerde okudun biliyor musun? burada hatta su 2 ay içinde yazılanlardan bir yazı yanlış hatırlamıyorsam ya PIRILIM dedi ya da cocuk özlemini cok iyi bilip sonradan bebişine kavusan biri cambebek de olabilir gibi geliyor ama emin değilim. ama o cunle bu topiğe ait bundan yuzde 100 eminim.

sana tamamen katılıyorum bnm de içimde bu istek hep vardı en az 10-12 yıldır. yani bir bebişim olursa da inşallah Rabbim nasip ederse bir de kurumdan bir bebişi bagrıma basmak isterim annelik sadece dogurmakla olsaydı terkedilmiş bebek diye bişey olmazdı. eğer yüreğinde evlat sevgisi varsa annelik içgüdüsü de var demektir bnce. yeter ki o sevgiyi çocuga aşılayıp onu iyi yetiştirebilelim.

amin cnm inşallah güzel düşüncelerin için de ayrıca teşekkür ederim

öncelikle dualarına tüm insanlar için amin diyorum. Rabbim yüreğimizdeki o guzel duyguyu almasın. hayat sevgi değil mi zaten? sevgi olmayan bişeyden zevk alan, hayatı düzelen var mı? biliyor musun ki Allah isminin içindeki harflerden oluşabilen 8 farklı kelimeden biri sevgiymiş?! Rabbim bizi seviyor ki yarattı, demek ki bizim de sevmemizi istiyor. bu anlattıgınız tarzda insanlar da sevgisiz olduklaırndan değil de bnce bilgisiz olduklarından oyle demiştir, idrak edemediğinden.
Rabbim gönlünüzdekilerin hakkınızda hayırlı olanlarını versin.
sevgiler, hayırlı geceler...

Son düzenleme:
kızlar siteyi unuttular...
acaba bebişlerine mi kavustular ki?

inşallah oyledir...

slm kızlar
unutmadık yani kendi adıma konuşayım ben unutmadım ahh keşke bebişime kavuşmuş olsam daha nerdeeee ev ziyaretine bile gelmediler. Ben bu arada tüm odayı hazırladım gerçekten pek zor durup durup gidip odasına bakıyorum ne zaman gelir acaba diye
arada girip okuyorum yazdıklarınızı hiç gelişme olmadığından bişey yazmıyorum

Merhaba zeynep,bende kızımın odasını hazırladım:))
Gerçi daha perdesi falan yok ama olsun mobilyalar kuruldu...
Bir heyecanla hazırlarken acaba kötü hisseder miyim kendimi diye düşünmüyor değildim açıkçası ama şimdi odasına girdiğimde içim rahatlıyor ilginç bir şekilde.Biliyorum ki gelecek bu sefer kızım annesine,evine.Yüreğime soğuk sular serpiliyor...
Sende bu şekilde düşünmeye çalış canım,beklemek zor kabul ediyorum ama biliyoruz ki gelecekler nasılsa,öyle değil mi?
Gelişme olsada olmasada yaz arada sırada...
Sevgiler...

Kızlar hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.
Evlatlarına kavuşan anneler;aileleriyle birlikte daha nice sağlıklı,hayırlı,mutlu,huzurlu bayramlar yaşasınlar inşalllah.
Dilerim benim gibi bekleyen annelerinde kuzularından ayrı geçirdiği son bayram olur.
Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin,bundan sonra hep bayram sevinciyle yaşayalım günlerimizi...
Sevgiler...

Son düzenleme:

nushucum , canım bende güzel dileklerine katılıyorum...
senin ve tüm kardeşlerimizin bayramını kutluyorum...
keşke dediğin gibi zaman hemen aksa ve onlarsız son bayram olsa.
ama asıl bayramımız onlar gelince olacak

canım sen bebek odasını nereden aldın? ne kadara aldın? toplam maliyeti ne oldu?
ben bembeyaz olsun istiyorum. geçen hafta ikea 'ya bakmıştım. dolap+şifonyer+karyola kombinasyonu 1000 tl'ye birşeyler çıkıyor.
bebe mobilyaları 1500-2000 i buluyor, artıyor bile..
ikea genelde sağlıklı,kaliteli deniyor ama kullanmadım neticede...
masif ahşap falan da var...

Son düzenleme:
Merhaba shenay bizim odamız bir kaç sene önce alınmıştı(artık saymıyorum yas tuttuğum zamanları:))Yatağını ve konsolunu mothercare den almıştık,gardrop ikea...
Biz daha önce kurdurmuş,sonrada sarıp sarmalayıp bodruma kaldırmıştık.Bu kez gardrobu kurdurduğumda çok eğreti geldi gözüme çok içime sinmedi açıkçası,muhtemelen sökülüp tekrardan takıldığı içindir.Ahşap değil bizimkisi sunta yada suntalam dediklerinden.Biz bu dolabı çok uzun süre kullanamayız gibi geliyor.Eğer ahşap olanlardan alırsan bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Bir arkadaşım karyolasını aldı bebeğine,park yatak diye geçiyor,ağaç,gayet memnun.
Bebeklerin herşeyleri pahalı canım,iş sadece mobilyayla da bitmiyor,puseti,araba koltuğu,park yatağı,ateş ölçeri vs vs.İnsan herşeyi,en iyisini istiyor evladı için,bir de bunca sene bekledikten sonra almadan edemiyorsun:)
Ne keyifli oluyor ama değil mi onun için oda bakmak,ne alsam acaba diye dolaşmak,odasını hayal etmek...

artık sakın yası falan hatırlama... hani bana demiştin ya herşey geçti bitti
masif ahşap çok tavsiye ediliyor, çok sağlıklı...
hem nemi hem de bakterileri önlüyormuş.
suntalamlar 1-2 takma da yamuluyor bizler memuruz en az 2 kere daha taşınırız...
uyardığın iyi oldu canım:)

selam özel anneler

Bayram dolayısı ile annemdeyim.hepinizin bayramını kutluyorum...birkaç sayfa okumak istedim.ona da edepsiz kızım müsade etmedi...allaha şükürler olsun.kızımla çok mutluyuz...inanın dualarımdasınız....mutluluk sizi de yakalasın....isteyen herkesi...bu arada yazmaya devam ediyorum. pc 'm geldiğinde aktaracağım...birilerine umut olmak mutluluğu yakalamak adına..

dermann.....çabuk çabuk okurken öğrendim..sevincini mutluluğunu paylaşıyorum...çok sevindim....benzer hisler paylaşımlar içindeyim... tekrar gözünaydın.

Öncelikle Hayırlısı olsun Shenay, Allah en kısa zamanda kızınıza kavuşmayı nasip kısmet etsin hayırlısıyla.. Burada kuzularına kavuşmayı bekleyen anneler gittikçe çoğalıyor ne güzel.. Hepimiz birbirimize destek olacağız bu zamanlarda geçecek..

Çevreden hep birşeyler duyuyoruz mlsf.. İlk zamanlar ben duyduklarıma üzülür ya da etkilenirdim.. Düşünce anlıyorsun ki, etrafındaki insanların çoğunun bu konuda yaşadıkları bir tecrübeleri yok.. Hatta en yanlış yorumlar anne olan arkadaşlarımızdan bile gelebiliyor.. Yaşamadıkları için bilmiyorlar, bilmedikleri bir konuda zaman zaman yanlış yorumlar yapabiliyorlar.. Ama emin ol, herkes öyle değil.. Bu forumda okumuşsundur, çok duyarlı arkadaşlarımızda var.. Hatta genç arkadaşlarımız var çok güzel şeyler yazıyorlar..

Keşke evlat edinirken uygulanan prosedürleri her kadına anne olmak için uygulasalar ne şahane olur.. Belki herkes birbirini daha kolay anlayabilir değil mi?

Yardımcı olabileceğimiz ne varsa seve seve yardımcı oluruz tabi ki.. Biz Nushu ile özgeçmiş hazırlarken çok kafa yorduk, aman yanlış olmasın diye.. ben 5 sayfa yazmıştıım, 5 fotoğraf istediler ben 10 fotoğraf hazırladım.. Uzmanımız görünce ne yaptınız siz bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu fotoğrafta çok olmuş dedii :)
ilk tiyolarımız bu olsun...

Bayramınız kutlu olsun Arkadaşlar!
Ailenizle ve sevdiklerinizle güzell bir bayram geçirmenizi diliyorum..

:Hepinize kucak dolusu sevgilerrr..

Bayramınız kutlu olsun Arkadaşlar!
Ailenizle ve sevdiklerinizle güzell bir bayram geçirmenizi diliyorum..

:Hepinize kucak dolusu sevgilerrr..

PIRILIM ,öncelikle seninde bayramı mübarek olsun canım benim:)))
cevabın için çok ama çok teşekkür ederim.
inan her satırı bir şey kaçırmamak için 2 kere okudum...
ilk tüyolarımıza bayıldım... ben birleştirince bakalım özgeçmiş kaç sayfa olacak bakalım:)))
peki eşin kaç sayfa yazdı?
birde bu aralar heyecan ve sevinçten mobilya bakıyorum ...
sen nerden ve nasıl aldın? ne tavsiye edersin? marka ve model adıyla belirtirsen sevinirim..
lütfen bu ne acele deme:) ben bu günlerin hayalini bile öyle çok bekledim ki:)
eminim sende öylesin canım benim...
iyiki varsınız..

Herkese hayırlı bir ömür, hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü ve salih kullardan olacak evlatlar
temennisiyle bayramımızı kutluyorum:)))

dilerim rabbim annelik sevgisi ve şefkatiyle yapacağımız bu hayırlı amelle bizlere
"kulum yaptığın bu hayırdan senden razıyım buyur cennetime " der:)))
Bu bilinci hiç kaybetmeyelim... ben arefe gününde ve bugün en çok bu dileklerle dua ettim...
hepiniz kendinize çoook iyi bakın...
ve EN GÜZELE EMANET OLUN...

merhaba arkadaslar...
öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum..
evlatlarıyla olanlar için zaten her gun bayramdır sanırım...Rabbim bir ömür boyu beraber daha nice güzel günler geçirmeyi nasip etsin.
bekleyen anne adaylarımız da inşallah en kısa zamanda mutlu haberleri bizlerle paylaşacaklar..
hazırlıklarınızı falan okudum, Rabbim odaların sahiplerini de size kavustursun diyorum
tekrardan iyi bayramlar

Merhaba Canım,
Eşim de, bende beş sayfa yazdık.. Beş sayfa derken gözün korkmasın sakın.. Her soruya iki üç satır cevap ve paragraf şeklinde.. Önce ben yazdım, eşimde benim yazdıklarımı kendine göre uyarladı :)) Siz de yazarken eşinle aynı şeyleri düşündüğünüzü farkedeceksiniz.. Ben annelik duygularımla biraz daha duygusal yazdım sadece.. İçindeki anneye kulak ver yeter, o sana neler yazacağını o kadar güzel fısıldıyor ki...

Mobilyalara gelince;
Henüz birşey almadık.. Yazdıklarımdan belki takip etmişsindir 27 Eylül de başvurumuzu yaptık.. Yolun başındayız henüz.. Ben ve eşim onay mekbumuz gelinceye kadar birşey almamaya karar verdik.. Bu zamana gelinceye dek o kadar çok hevesimiz kursağımızda kaldı ki... Artık korkuyoruz
Sürekli bebek mağazalarına gidiyorum, Hatta perdeyi seçtim :)) İkea dan mutlaka birşeyler almayı planlıyorum ama neleri alacağıma karar vermiş değilim..
Bebek odamız çok büyük olmadığı için takım mobilya almamaya karar verdim.. Odanın ölçüsüne göre dolap, yatak ve diğer eşyalarını tamamlamayı düşünüyorum.. Beyaz ferah, küçük küçük çiçeklerin olduğu, duvarda beyaz raflar üzerinde minik oyuncakların olduğu cıvıl cıvıl bir oda planlıyorum.. Usanmadan sıkılmadan gezmeye devam edeceğim.. Buradan birbirimize fikirler verebiliriz.. Şu mağazada şu indirim var, şu bibereon en iyisi, şu gereksiz onun yerine şunu alın gibii ne dersin??
Bu aralar sadece kızıma ve yeğenime(!) yelekler, ceketler örüyorum renk renk.. :))

Bu arada benim gibi ne yapacağını bilmeyen arkadaşlara naçizane bir tavsiyem var.. Renkli renkli organik iplerle çok kolay örgüden oyuncaklar yapılıyor.. Netten araştırabilirsiniz.. Hem vakit geçirmek için ideal ve eğlenceli hemde kuzuların rahat rahat oynayabilecekleri yumuşacık oyuncaklar.. Bende deneyeceğim.. Belki bir Ayıcık falan yapabilirimm :)))

İçindeki annelik duygusunu o kadar iyi anlıyorum ki... Nasıl olur da, bu ne acele diyebilirim Arkadaşım... Geç bile kaldık.. Yıllardır yapmak isteyip yapamadıklarımız birikmedimi içimizde, yeri geldi hiç üzülmüyormuş gibi kendimize bile rol yapmadık mı.. Eşimiz daha fazla üzülmesin, üzüldüğümüzü kimse anlamasın diye hep içimize atmadık mı isteklerimizi.. Çok şükür geçti artık o günler,artık bizim kalplerimiz anne kalbi oldu.. Senin de anne kalbinden ne geliyorsa yap, hatta bizimle de paylaş olur mu ?

canım PIRILIM:
ben senden de 1 ay sonra başvurdum 21/10/2011 cuma günü:)))
eşim bana da daha çok erken bekle dese de)))
ben lc waikiki, güneşli acar kids, blue keys vs. gibi yerlerden sezon sonu
indirimli , almanın avantajlı olduğu kıyafetleri ufak ufak alıyorum canım.
eşim gıccık olsa da:)))))
genelde 9-12 ay olarak alıyorum. lcw zaten kalıpları rahat...
bebekler 1 yaş ile 2 yaş arası kilo çok fark etmiyor, boy uzuyor...
örn;1 yaş 10 kg ise 2 yaşında 12-13 kg olsa da bel falan ayarlı, lastikli olunca sorun olmuyor.
sezonunda 40 tl'lik şık bir kot salopeti 20 tl'ye aldım.
5 TL- 3.5 TL -2.90 TL'ye 1.90 TL'ye inanılmaz penye yazlık taytlı takım-elbise aldım.
arefe günü tekrar gittiğimde herkes silip süpürmüştü:)))
hayalim olan pembe kadife üstü top top olan battaniye vardı onu aldım.
eşime de bunu anlattım. bir anda almaktansa zamana yayarak büyük aylara göre sezon indirimli alıyorum
sonra çok sıkışırız deyince gönlü olmasa da çok ses etmemeye başladı:)
ama acayip mutlu oluyorum.
bebek odası hayallerimiz aynı.
bende bembeyaz sadece kulplar ve perdeyle renk katacağım sade-asil-ferah bir oda
istiyorum kızıma:))))

ve artık her şey geride kaldı... artık çok sevdiğim insanların hamile haberleri içimi sızlatmıyor... benim kızımın ablası abisi olacak diyorum...inşaAllah tabi...

Merhaba kızlar,nasılsınız?
Umarım güzel geçmiştir bayramınız.
Anneler anlatsanıza bize biraz nasıl geçti kuzularla bayram...

inşallah en kısa zamanda gelecek canım beşiklerimizde dolacak yüreklerimizde

slm arkadaşlar az önce kurumu aradım Türkiye geneli 74 olan sıramın izmie için 64 olduğunu söylediler 8 ay da 10 kişi ilerlemiş kurum 1 yıl içerisinde sıra gelir demişti ama sıra ilerlemiyor sanki lütfen sıra konusunda detaylı bilgisi olan arkadaşlar bilgi versin moralim çok bozuldu offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…