evet gerçekten öyle hissetmeye başladım:)))
Bu bile Rabbimin bir hikmeti...
her şeyi insanın gönlüne ,içine sindirmese şimdiden yolunu gözleyemeyiz..nerde okudum tam hatırlamıyorum ama evlatlık edinilecek çocuk ana rahmindeyken rabbim onu asıl ana-babasına(yani bize!!!) benzetirmiş
sevgili lily86 ben ilk msjda yazdığım gibi bu istek daha benim çocukluğumdan beri hep içimdeydi...
son 2 yıldır da hem psikolojik, hem hukuki, hem de islami yönden araştırarak içime tam anlamıyla sindirdiğim bir istekti.
ee böyle olunca başvuruyu yapıp hemen hamile moduna girdim canım
her insanın bu dünyaya bir geliş sebebi-misyonu-görevi var bence...
bizlerin görevi de evlatlarımıza analık etmek:)biz onların onlarda bizim yüzümüzü güldürsün inşaAlllah..
ve rabbim bu bilincimizi, sorumluluğumuzu daima arttırsın inşaAllah...
Böyle olduğunu zaten biliyoruz lily'ciğim,anlatmana gerek yok.
Sen kuzuların küçük teyzesisin,tabiki heyecanlanıp,sevineceksin,aksi nasıl olabilir ki?
Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını,hepimizin gönlünün muradını versin en kısa zamanda inşallah:)))
sevgili yüreğinde büyütmek;
kesinlikle sana katılıyorum. Tüp Bebek Merkezleri' nde 7-8 deneme yapanları görünce "hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü?" dediğimde "asla, hayır ben başkasının çocuğuna bakamam" diyen çoook insan gördüm. yani her evladı olmayan insan bizimle aynı düşünmüyor, aynı isteği hissetmiyor. o insanları asla eleştirmiyorum. çünkü bu isteği bize önce düşündüren, sonra kabullendiren, sonra o isteği tamamiyle içimize ,kalbimize sokan rabbim... eğer o insanlarda o istek yoksa hem evlat edinen hem de evlat edinilen ziyan olur...Allah, kalpleri evirir çevirir... eşim hiç istemezken bir anda bana hak vererek "tamam" dedi. şükürler olsun...ikimize de bilincimizi sorumluluğumuzu asla kaybettirmesin arttırsın:)
kızlar siteyi unuttular...
acaba bebişlerine mi kavustular ki?
inşallah oyledir...
Merhaba zeynep,bende kızımın odasını hazırladım:))slm kızlar
unutmadık yani kendi adıma konuşayım ben unutmadım ahh keşke bebişime kavuşmuş olsam daha nerdeeee ev ziyaretine bile gelmediler. Ben bu arada tüm odayı hazırladım gerçekten pek zor durup durup gidip odasına bakıyorum ne zaman gelir acaba diye
arada girip okuyorum yazdıklarınızı hiç gelişme olmadığından bişey yazmıyorum
Merhaba zeynep,bende kızımın odasını hazırladım:))
Gerçi daha perdesi falan yok ama olsun mobilyalar kuruldu...
Bir heyecanla hazırlarken acaba kötü hisseder miyim kendimi diye düşünmüyor değildim açıkçası ama şimdi odasına girdiğimde içim rahatlıyor ilginç bir şekilde.Biliyorum ki gelecek bu sefer kızım annesine,evine.Yüreğime soğuk sular serpiliyor...
Sende bu şekilde düşünmeye çalış canım,beklemek zor kabul ediyorum ama biliyoruz ki gelecekler nasılsa,öyle değil mi?
Gelişme olsada olmasada yaz arada sırada...
Sevgiler...
Kızlar hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.
Evlatlarına kavuşan anneler;aileleriyle birlikte daha nice sağlıklı,hayırlı,mutlu,huzurlu bayramlar yaşasınlar inşalllah.
Dilerim benim gibi bekleyen annelerinde kuzularından ayrı geçirdiği son bayram olur.
Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin,bundan sonra hep bayram sevinciyle yaşayalım günlerimizi...
Sevgiler...
Merhaba shenay bizim odamız bir kaç sene önce alınmıştı(artık saymıyorum yas tuttuğum zamanları:))Yatağını ve konsolunu mothercare den almıştık,gardrop ikea...nushucum , canım bende güzel dileklerine katılıyorum...
senin ve tüm kardeşlerimizin bayramını kutluyorum...
keşke dediğin gibi zaman hemen aksa ve onlarsız son bayram olsa.
ama asıl bayramımız onlar gelince olacak
canım sen bebek odasını nereden aldın? ne kadara aldın? toplam maliyeti ne oldu?
ben bembeyaz olsun istiyorum. geçen hafta ikea 'ya bakmıştım. dolap+şifonyer+karyola kombinasyonu 1000 tl'ye birşeyler çıkıyor.
bebe mobilyaları 1500-2000 i buluyor, artıyor bile..
ikea genelde sağlıklı,kaliteli deniyor ama kullanmadım neticede...
masif ahşap falan da var...
Merhaba shenay bizim odamız bir kaç sene önce alınmıştı(artık saymıyorum yas tuttuğum zamanları:))Yatağını ve konsolunu mothercare den almıştık,gardrop ikea...
Biz daha önce kurdurmuş,sonrada sarıp sarmalayıp bodruma kaldırmıştık.Bu kez gardrobu kurdurduğumda çok eğreti geldi gözüme çok içime sinmedi açıkçası,muhtemelen sökülüp tekrardan takıldığı içindir.Ahşap değil bizimkisi sunta yada suntalam dediklerinden.Biz bu dolabı çok uzun süre kullanamayız gibi geliyor.Eğer ahşap olanlardan alırsan bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Bir arkadaşım karyolasını aldı bebeğine,park yatak diye geçiyor,ağaç,gayet memnun.
Bebeklerin herşeyleri pahalı canım,iş sadece mobilyayla da bitmiyor,puseti,araba koltuğu,park yatağı,ateş ölçeri vs vs.İnsan herşeyi,en iyisini istiyor evladı için,bir de bunca sene bekledikten sonra almadan edemiyorsun:)
Ne keyifli oluyor ama değil mi onun için oda bakmak,ne alsam acaba diye dolaşmak,odasını hayal etmek...
selam kızlar nasılsınız.miray içerde çizgi film izliyor yürüteçte bende size 2 satır yazim istedim.dün tam 1ay oldu miray geleli :)iyice alıştık birbirimize çok akıllı güleç yüzlü bir bebek uykudan kalktımı ağlamıyor beşiğinde oyuncaklarıyla oynuyor.baba,dede,anne,eda diyor babayı daha sık söylüyor kıskanıyorum eşimikedi anneyi zora düştümü söylüyor ,tek sorunumuz çok zayıf ayına göre biraz rengide beyaz doktora gittik vitamin demir damlası felan aldım içiriyorum bitek yemek yerken kavga ediyoz onla :)) maşallah 7 dişimiz var ama cadı yemekleri işine geldimi çiğniyor işine gelmedimi püre haline getirsemde ağızda bekletiyor.bende elimden geldiğince yedirmeye çalışıyorum biran önce toparlansın diye çünkü vucut dirençsiz olunca çabuk hastalanıyor.çok haraketli bir çocuk yürüteçle ortalığı karıştırıyor şimdiden ortalığı toparlamaya başladım.yarım dişleriyle bizi ısırıp duruyo saçlarımı çekiyo. eşimin ve benim ailemde de gözbebeği oldu onu çok seviyorlar hiçbir yakınımdan olumsuz tepki almadım .kafamda çok sorun etmiştim neyseki öyle olmadı.sizde sorun etmeyin .çok güzel bir duygu bekleyen arkadaşlarım biran önce sizinde tatmanızı diliyorum.hayatınız yüzde yüz değişiyor.kendinizi unutuveriyosunuz nasıl akşam oluyo anlamıyorum bile onla uğraşmakdan evin heryeri bebek kokuyor.ben kaçıyorum kızlar miraya bir bakim kendinize iyi bakın arada fırsat buldukça yazarım iyiakşamlar
hepinize merhabalar:)))
bende çocukluğumdan beri hep içime doğan ve çokta istediğim evlat edinme sürecindeyim artık:)))
sancılı dönemler yaşayıp,eşimi ikna ederek (zor da olsa!) 21 ekim 2011 cuma günü ilk başvurumuzu istanbul'dan yaptık:)
o gün uzuuuuun zamandır içimde ilk kez güllerin açtığını hissettim. yeşerdim daha gelmeden, görmeden kızımı şimdiden çok seviyorummmm...
0-1 yaş arası kız bebek için başvurduk..
etrafımda bazıları "gençsiniz bekle, acele etme" derken 3.tüp bebekten sonra "neyi bekliyorum ki? kim hayatında verdiği karar için beni bekledi?
yada kime bekle diye akıl verdim? herkes kendi düşünüp karar verdi, bizlerde hep saygı duyduk...eee o zaman dedim!!! kimin bekle demesini bekleyeceğim? ve niye bekleyeceğim?" evladım için kimseden beklentim yok, ben bakıp büyüteceğim, ben onu o beni sevgiyle besleyecek... neden o sevgiyi erteleyeyim dedim..
sevgi ertelenir mi?
ertelenmez,,,ertelenemez...
ve Ya Allah Bismillah her hayrın başıdır diyerek başvurduk...
ama siz beni bilmeseniz de ben sizi hep biliyorum..
sizleri hep okudum, yazdıklarınızla bende gururlandım, gözlerim doldu, bazen benim kelimeye dökemediklerimi "hah işte budur" dedim..
biliyorum daha çoook yolun başındayım..
ilk görüşmeyi yapıp, dilekçeyi imzaladık ve diploma örnekleri ile kimlik fotokopilerini istemişlerdi bizden...
evrak listesini aldık...daha evraklarımızı teslim etmek için randevu aldık...özgeçmiş hariç diğerleri tamam..
kasımın sonunda evrak teslimi ve görüşme için eşimle gideceğiz bakalım...
Pırılım ve Nushu sizden özgeçmişle ilgili tiyolar almam gerekecekbende sizin sıkı takipçilerinizdenim
tabi bu durumdaki tüm arkadaşlarımın..
iyikivarsınız..
beni de aranıza kabul etmeniz, bildiklerinizi, deneyimleriniz paylaşmanızı çok istiyorum...
ve başvurumuzun onaylanıp, sıramızı, ev ziyaretlerimizi, sabrımızı paylaşmayı da...
belki canım kızıma ilk günlüğüm olur bu sayfalar:)
Yardımcı olabileceğimiz ne varsa seve seve yardımcı oluruz tabi ki.. Biz Nushu ile özgeçmiş hazırlarken çok kafa yorduk, aman yanlış olmasın diye.. ben 5 sayfa yazmıştıım, 5 fotoğraf istediler ben 10 fotoğraf hazırladım.. Uzmanımız görünce ne yaptınız siz bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu fotoğrafta çok olmuş dedii :)
ilk tiyolarımız bu olsun...
Bayramınız kutlu olsun Arkadaşlar!
Ailenizle ve sevdiklerinizle güzell bir bayram geçirmenizi diliyorum..
:Hepinize kucak dolusu sevgilerrr..
PIRILIM ,öncelikle seninde bayramı mübarek olsun canım benim:)))
cevabın için çok ama çok teşekkür ederim.
inan her satırı bir şey kaçırmamak için 2 kere okudum...
ilk tüyolarımıza bayıldım... ben birleştirince bakalım özgeçmiş kaç sayfa olacak bakalım:)))
peki eşin kaç sayfa yazdı?
birde bu aralar heyecan ve sevinçten mobilya bakıyorum ...
sen nerden ve nasıl aldın? ne tavsiye edersin? marka ve model adıyla belirtirsen sevinirim..
lütfen bu ne acele deme:) ben bu günlerin hayalini bile öyle çok bekledim ki:)
eminim sende öylesin canım benim...
iyiki varsınız..
Merhaba Canım,
Eşim de, bende beş sayfa yazdık.. Beş sayfa derken gözün korkmasın sakın.. Her soruya iki üç satır cevap ve paragraf şeklinde.. Önce ben yazdım, eşimde benim yazdıklarımı kendine göre uyarladı :)) Siz de yazarken eşinle aynı şeyleri düşündüğünüzü farkedeceksiniz.. Ben annelik duygularımla biraz daha duygusal yazdım sadece.. İçindeki anneye kulak ver yeter, o sana neler yazacağını o kadar güzel fısıldıyor ki...
Mobilyalara gelince;
Henüz birşey almadık.. Yazdıklarımdan belki takip etmişsindir 27 Eylül de başvurumuzu yaptık.. Yolun başındayız henüz.. Ben ve eşim onay mekbumuz gelinceye kadar birşey almamaya karar verdik.. Bu zamana gelinceye dek o kadar çok hevesimiz kursağımızda kaldı ki... Artık korkuyoruz
Sürekli bebek mağazalarına gidiyorum, Hatta perdeyi seçtim :)) İkea dan mutlaka birşeyler almayı planlıyorum ama neleri alacağıma karar vermiş değilim..
Bebek odamız çok büyük olmadığı için takım mobilya almamaya karar verdim.. Odanın ölçüsüne göre dolap, yatak ve diğer eşyalarını tamamlamayı düşünüyorum.. Beyaz ferah, küçük küçük çiçeklerin olduğu, duvarda beyaz raflar üzerinde minik oyuncakların olduğu cıvıl cıvıl bir oda planlıyorum.. Usanmadan sıkılmadan gezmeye devam edeceğim.. Buradan birbirimize fikirler verebiliriz.. Şu mağazada şu indirim var, şu bibereon en iyisi, şu gereksiz onun yerine şunu alın gibii ne dersin??
Bu aralar sadece kızıma ve yeğenime(!) yelekler, ceketler örüyorum renk renk.. :))
Bu arada benim gibi ne yapacağını bilmeyen arkadaşlara naçizane bir tavsiyem var.. Renkli renkli organik iplerle çok kolay örgüden oyuncaklar yapılıyor.. Netten araştırabilirsiniz.. Hem vakit geçirmek için ideal ve eğlenceli hemde kuzuların rahat rahat oynayabilecekleri yumuşacık oyuncaklar.. Bende deneyeceğim.. Belki bir Ayıcık falan yapabilirimm :)))
İçindeki annelik duygusunu o kadar iyi anlıyorum ki... Nasıl olur da, bu ne acele diyebilirim Arkadaşım... Geç bile kaldık.. Yıllardır yapmak isteyip yapamadıklarımız birikmedimi içimizde, yeri geldi hiç üzülmüyormuş gibi kendimize bile rol yapmadık mı.. Eşimiz daha fazla üzülmesin, üzüldüğümüzü kimse anlamasın diye hep içimize atmadık mı isteklerimizi.. Çok şükür geçti artık o günler,artık bizim kalplerimiz anne kalbi oldu.. Senin de anne kalbinden ne geliyorsa yap, hatta bizimle de paylaş olur mu ?
Merhaba Canım,
Eşim de, bende beş sayfa yazdık.. Beş sayfa derken gözün korkmasın sakın.. Her soruya iki üç satır cevap ve paragraf şeklinde.. Önce ben yazdım, eşimde benim yazdıklarımı kendine göre uyarladı :)) Siz de yazarken eşinle aynı şeyleri düşündüğünüzü farkedeceksiniz.. Ben annelik duygularımla biraz daha duygusal yazdım sadece.. İçindeki anneye kulak ver yeter, o sana neler yazacağını o kadar güzel fısıldıyor ki...
Mobilyalara gelince;
Henüz birşey almadık.. Yazdıklarımdan belki takip etmişsindir 27 Eylül de başvurumuzu yaptık.. Yolun başındayız henüz.. Ben ve eşim onay mekbumuz gelinceye kadar birşey almamaya karar verdik.. Bu zamana gelinceye dek o kadar çok hevesimiz kursağımızda kaldı ki... Artık korkuyoruz
Sürekli bebek mağazalarına gidiyorum, Hatta perdeyi seçtim :)) İkea dan mutlaka birşeyler almayı planlıyorum ama neleri alacağıma karar vermiş değilim..
Bebek odamız çok büyük olmadığı için takım mobilya almamaya karar verdim.. Odanın ölçüsüne göre dolap, yatak ve diğer eşyalarını tamamlamayı düşünüyorum.. Beyaz ferah, küçük küçük çiçeklerin olduğu, duvarda beyaz raflar üzerinde minik oyuncakların olduğu cıvıl cıvıl bir oda planlıyorum.. Usanmadan sıkılmadan gezmeye devam edeceğim.. Buradan birbirimize fikirler verebiliriz.. Şu mağazada şu indirim var, şu bibereon en iyisi, şu gereksiz onun yerine şunu alın gibii ne dersin??
Bu aralar sadece kızıma ve yeğenime(!) yelekler, ceketler örüyorum renk renk.. :))
Bu arada benim gibi ne yapacağını bilmeyen arkadaşlara naçizane bir tavsiyem var.. Renkli renkli organik iplerle çok kolay örgüden oyuncaklar yapılıyor.. Netten araştırabilirsiniz.. Hem vakit geçirmek için ideal ve eğlenceli hemde kuzuların rahat rahat oynayabilecekleri yumuşacık oyuncaklar.. Bende deneyeceğim.. Belki bir Ayıcık falan yapabilirimm :)))
İçindeki annelik duygusunu o kadar iyi anlıyorum ki... Nasıl olur da, bu ne acele diyebilirim Arkadaşım... Geç bile kaldık.. Yıllardır yapmak isteyip yapamadıklarımız birikmedimi içimizde, yeri geldi hiç üzülmüyormuş gibi kendimize bile rol yapmadık mı.. Eşimiz daha fazla üzülmesin, üzüldüğümüzü kimse anlamasın diye hep içimize atmadık mı isteklerimizi.. Çok şükür geçti artık o günler,artık bizim kalplerimiz anne kalbi oldu.. Senin de anne kalbinden ne geliyorsa yap, hatta bizimle de paylaş olur mu ?
Merhaba zeynep,bende kızımın odasını hazırladım:))
Gerçi daha perdesi falan yok ama olsun mobilyalar kuruldu...
Bir heyecanla hazırlarken acaba kötü hisseder miyim kendimi diye düşünmüyor değildim açıkçası ama şimdi odasına girdiğimde içim rahatlıyor ilginç bir şekilde.Biliyorum ki gelecek bu sefer kızım annesine,evine.Yüreğime soğuk sular serpiliyor...
Sende bu şekilde düşünmeye çalış canım,beklemek zor kabul ediyorum ama biliyoruz ki gelecekler nasılsa,öyle değil mi?
Gelişme olsada olmasada yaz arada sırada...
Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?