Tabiki hem bizimkilerin,hem arkadaşlarının çocuklarının teyzesi olacaksın hemde defalarca,öyle çok seviliyorlar ki annelerini unutuyorsun zaten bir süre sonra,çocuklar önceliğin oluyor.
öncelikle mesajıma cevap olarak bişeyler yazmanızı o kadar istmeiştim ki senin veya pırılımın... tesekkur ederimm... gercekten buyuk bir heyecanla okudum tek tek yazdıklarını... evet burda okuyup da en cok dikkatimi çeken siz ikiniz oldunuz hatta okurken yukarı bakıp bunu nushu mu yazmıştı yoksa pırılım mi diye baktıgım bile oldu cunku hep aynı hayaller, aynı istek ve arzular, aynı koşusturma sureci... bir ikiniz beni cok etkilediniz bir de Anjelika cok etkilemişti bni... eee, artık bn de bu süreci sizle takip ettiğime göre bebişlerin teyzesi saylırım değil mi? :))) 2 erkek kardesim oldugu için biyolojik olarak teyzelik nasip olmayacak ama etrafımdaki arkadaslarım evlenip coluk cocuga karışıyorlar ya bn de yegen sevgisini yavas yavas tadıyorum sayelerinde...
pırılımla arandaki bağı anlamak için ugrasmaya cok gerek de yok zaten super bir sinerji var aranızda... ruh ikizi gibisiniz maşallah.. inşallah dostlugunuz ömür boyu devam eder...
bnm için yaptıgın guzel yorumlara da tesekkur ediyorum, inşallah zamanı geldiğinde elbet karşıma hayatı paylaşabileceğimi düşündüğüm biri çıkacaktır, Rabbim hayırlısını versin... sizin beyler gibi süper baba adayı bulmak zor bu devirde ya hayırlısı bakalım:)))
ben hep forumdayım zatn sizleri de unutmam heryere yeterim Allahın izniyle... sizin o guzel tatlı telaşınızı inanın ben de burdan hissedebiliyorum, bu duyguları ben de sizlerle yaşıyorum... inşallah bebişler cok bekletmezler bizleri de hep beraber seviniriz topikcek...
hepinize saglıklı guzel gunler diliyorum... umut etmeden yaşanmıyor ben hayata hep umutla bakıyorum biliyorum ki ben gibi birçok insan var...
Sevgiler...
Merhaba serebrum,sanırım çok kırgınsın.Neler yaşadığını bilemiyorum pek anlayamadım da ama senin endişelendiğin yada karşılaştığın gibi davranışlar sergilemeyeceğimizden buradaki tüm arkadaşlarımın adına da çok eminim.Hatta bununla ilgili açıklama yapma ihtiyacı bile duyamıyorum yaparsamda kendimi kötü hissedeceğim.Umarım halledersin sorunlarını,daha mutlu bir hayatın olur.Eğer her koşulda arkasında olucaksanız bende evlat alınmışım en ufak olayda üzülüyorus.birileri bizi üzmek için bunu kullanıor biz hep yaralı kuş oluyorus heran atılcak yok sayılıcak gibi bizler oyuncak deiliz.öğrendiğinde üzülecek belki sizi kırabilcek ama siz onu yine korumalısınız eğer yapamayacaksanız baştan vazgeçin.akrabalar onu belki kabul etmeyecek önünde durabilmelisiniz.kaybetme korkusu yaşıorlar maddiyat deil kimse onları sevmeyecek gibi.çok yaş farkı varsa ona bakıcı muameleside yapmayın.deha olucak beklemeyin hani beğenmediğiniz oyuncağı verirsiniz aptal olucaz bizi olduğumuz gibi kabul edin.
Eğer her koşulda arkasında olucaksanız bende evlat alınmışım en ufak olayda üzülüyorus.birileri bizi üzmek için bunu kullanıor biz hep yaralı kuş oluyorus heran atılcak yok sayılıcak gibi bizler oyuncak deiliz.öğrendiğinde üzülecek belki sizi kırabilcek ama siz onu yine korumalısınız eğer yapamayacaksanız baştan vazgeçin.akrabalar onu belki kabul etmeyecek önünde durabilmelisiniz.kaybetme korkusu yaşıorlar maddiyat deil kimse onları sevmeyecek gibi.çok yaş farkı varsa ona bakıcı muameleside yapmayın.deha olucak beklemeyin hani beğenmediğiniz oyuncağı verirsiniz aptal olucaz bizi olduğumuz gibi kabul edin.
Doğru söylüyorsun arkadaşım, senin yerine kendimi koydum, oda hazır herşey hazır ama kuzum yok.. Özlem çekmemiz yetmezmiş gibi üstüne tuz biber oluyor.. Ama sen gelde bunu benim içime anlat.. Aklım matığım sana katılıyor ama kalbim ve içimdeki bebek hasreti herşeyi al onu da al bunu da al diyor akşama kadar.. Şu yaşadıklarımızı bir biz biliriz bir Allah.. Bizimde herhalde sınavımız buymuş diyorum.. Sizlerle böyle paylaşınca içim rahatlıyor, yalnız olmadığımı biliyorum mutlu oluyorum.. Bu arada sıran kaç oldu cnm, içimden bir his bu kış oğlun gelecek diyor hadi bakalım.. Güzel mutlu haberlerini bekleyeceğiz..
Tabiki hem bizimkilerin,hem arkadaşlarının çocuklarının teyzesi olacaksın hemde defalarca,öyle çok seviliyorlar ki annelerini unutuyorsun zaten bir süre sonra,çocuklar önceliğin oluyor.
Maşallah bebeklerimiz çok şanslı biliyor musun lily,kocaman bir aileleri olacak,bir sürü teyze,e onların eşleri,arkadaşları amcalar,dayılar,italyan aileleri gibiyiz Allah'a şükür:))
İnşallah dediğin gibi uzun yıllar sürer dostluğumuz,konuşmayı anlatmayı pek severim üzerinize afiyet,buradan ayrılmaya da niyetim yok,inşallah hep güzel haberler almayı vermeyi nasip eder Rabbim.
Öğrendiğim bir şey var ki nasıl bakarsan öyle görüyorsun hayatı,elbet olumsuzluklar yaşıyoruz hepimiz ama mutlu olmak bizim elimizde diye düşünüyorum.
Allah gönlüne göre versin herşeyi.
Görüşmek üzere,sevgiler
Eğer her koşulda arkasında olucaksanız bende evlat alınmışım en ufak olayda üzülüyorus.birileri bizi üzmek için bunu kullanıor biz hep yaralı kuş oluyorus heran atılcak yok sayılıcak gibi bizler oyuncak deiliz.öğrendiğinde üzülecek belki sizi kırabilcek ama siz onu yine korumalısınız eğer yapamayacaksanız baştan vazgeçin.akrabalar onu belki kabul etmeyecek önünde durabilmelisiniz.kaybetme korkusu yaşıorlar maddiyat deil kimse onları sevmeyecek gibi.çok yaş farkı varsa ona bakıcı muameleside yapmayın.deha olucak beklemeyin hani beğenmediğiniz oyuncağı verirsiniz aptal olucaz bizi olduğumuz gibi kabul edin.
Merhaba,
Yazdığın için ve paylaştığın için öncelikle teşekkürler.. Bir sakıncası yok ise kendinden bahsetmeni rica ediyorum.. Seni kaç yaşında evlat edinmişler, Aile yapın nasıldı..Mesela annele baban iyi anlaşırmıydı.. Başka kardeşlerin var mı.. Şu an kaç yaşındasın.. Sana evlat edinildiğini açıkladılar mı kendin mi öğrendin.. Annem baban seni dövdümü mesela...Ya da hiç günlerce aç bırakıldın mı ya da sokakta kaldın mı.. gidecek yer bulamadığın oldu mu.. v.s. mesela sen hastalandığında sana bakacak kimse hiç olmadımı..Yaralı kuş dediğin için aklıma bunlar geliyor kusura bakma.. Gerçekten merak ediyorum..Sanırım genç bir arkadaşımızsın.. Tüm kalbimle güzel bir hayat geçirmeni temenni ediyorum.. Bizler eğlence olsun diye evlat edinmiyoruz.. İçimizde yanan bir ateş var.. Cayır cayır hemde.. Anne olmak için ölüyoruz.. Normal yolla anne olan arkadaşlarımızdan daha fazla bekliyoruz, bir teslik çıkar diye ödümüz patlıyor.. Hayatımızn en önemli varlığını bekliyoruz.. Sende aileni üzecek bir şey yapma.. Çünkü anneliğin evciliği olmaz.. Eminim senin annede böyledir.. Şunu bilmelisin ki, hayat herkes için zor.. yaralı kuş sıfatını kendin için kullanma ve bunun arkasına asla gizlenme.. Yaşadığın olumsuz şeyler olabilir, kendi gerçek ailesinin yanında kalıp sorun yaşayan binlerce çoçuk var bu ülkede.. Ben kendi adıma ve Nushu adına bizim evlatlarımızın yaralı kuş olmayacaklarını söyleyebilirim. Onların mutlu kuşlar olacaklarını söylebilirim.. Buradaki bütün arkadaşlarımızda böyle düşünüyordur eminim,Derman,Simaü zhr, angelica,denizverdi ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlarımız.. Gözümüzden sakınıyoruz daha ötesi var mı.. Lütfen iyi tarafından bakmaya çalış..kendi ailen olsaydı belki de hayat daha zor olabilirdi..
merhaba arkadaslar...
ben önce kendimden bahsedeyim biraz...
25 yasındayım gecen yıl 2 yıllık bir uni. bitirdim ailemle yaşıyorum bekarım...
en son bayramda bu topiği ziyaret etmiştim üzerinden neredeyse 2 ay ve 13 sayfa gecmiş...
aslında su an kpss topiğini takip ediyor ve kpss hazırlığı ile ilgili kaynak arayışında olup konu videolarını seyrediyor olmam lazımdı ama aklıma düştünüz bakalım ne yapıyor annelerimiz ve anne adaylarımız diye... bayramdan bu yana yaşadıklarınızı okudum, kah heyecanlandım, kah agladım, kah duygulandım, kah guldum ve bebişlerine kavusan annelerimizin yasadıklarını kendim yasamış gibi gönülden hissettim... Neden bu topiktesin bekarsın daha derseniz ben önceden bahsetmişimdir belki ama yine belirteyim... daha 14 yasına gelmeden böbrek nakli olmuş ve ergenliğin başlarından itibaren sırf nakilli oldugum için ileride dogum yapamama ihtimalini düşünerek o gencecik halimle evlendiğimde evlatlık alabileceğine kendini alıştırmış biriyim. 5-6 yıl oncesine kadar da oyleydim. ama boyle bişey yokmuş dogal yollardan hamile kalabiliyormuşuz ama yalnızca bir doguma izin var o da doktorlar uygun görürse ve duzenli ilaç kullandıgım için bebişimi emziremeyeceğim maalesef... ben en az 2 cocugum olsun istiyorum o yuzden inşallah Rabbim nasip ederse ben de sizin gectiğiniz sureclerden gecmek için kendimi şimdiden hazırlıyorum.
su 13 sayfada neler olmuş neler... okurken kısa notlar bile tuttum unutmayayım diye.. :)
zhr82, bebişin hayırlı olsun kızınla daha nice gunler aylar yıllar geçirmen dilegiyle...
hatser16, ve ecem14 guzel haberleri almaya cok az kalmış kızlar inşallah bebişler bir an once gelir de daha fazla bekletmezler anneciklerini
Angelika75 seninde hikayeni okudum yasadıkların cok etkiledi beni.. Rabbim demek ki sana hem dogal hamileliği yasamanı istemiş hem de sonunda tekrar bebişi dört gözle beklemeni... yasadıklarının sende bıraktıgı izleri hissetmem mumkun değil tabii ama sunu soylemeliyim ki 2 evladın inşallah sana şefaatçi olacak annemiz gelmden biz cennete giremeyiz diyecekler...
zeynep26 , baharokan, pinkrose ve lee26 sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyorum takipteyim...
derman senin de hamilelik surecini ve bebişi alma surecini okudum cok duygulandım Rabbim Miray bebekle beraber bir ömür boyu mutlu etsin sizleri... babişini de kıskanma annesi, kızlar babalarına aşıktırlar ben 25 yasında oldugum halde babam benm halen kahramanımdır:)))
Ninocum senin de düşüncelerine kesinlikle saygı duyuyorum önemli olan hayırlı bir evlat yetştirmektir ve iyi bir evlat yetiştirmek tamamen büyük bir fedakarlık ve özveriyle olur tabii en önemlisi de sevgi... sevgi olmazsa hangimiz hayata tutunabiliriz ki... hakkında hayırlısı olsun.
ve.... muhteşem ikililere geldi sıra.... PIRILIM ve nushu......
sizin hikayelerinize de yeterince hakimim kızlar... basvuru süreciniz, evrak hazırlıkları, işten izin almalar, bebeğe dair oda hayalleriniz, tatil planlarınız, yapmak istedikleriniz ve daha neler neler... resmen ikiz gibisiniz bu topikte... düşünceleriniz ve yasadıklarınız o kadar birbiriyle aynı ki... hatta basvuru ve evrak tamamlama surecleriniz bile aynı zmanlarda.... sizlerin hayallerini okurken cok heyecanlandım, duygulandım... sanki bnm en yakın 2 arkadasımsınız da bu süreci ben de sizinle paylaşıyor aynı seyleri birebir yasıyorum gibi hissettim... Rabbim kuzucuklarınızı bir an önce kucagınıza almayı ve buradan onlarla geçirdiğiniz guzel anları ve haylazların yaramazlıklarını anlatmayı, bizlerle paylaşmayı nasip etsin...
kızlar ben artık sizin yazılarınızı Allah nasip ettiği surece takip edeceğim, sizlerin yasadığı sevinçleri ben de buradan okurken yüreğimden hissediyorum...
hepinize sağlıklı, güzel, mutlu, umut dolu günler diliyorum....
sevgiyle kalın.... (kusura bakmayın uzun oldu ama 2 ayın acısı anca bu kadar cıkıyor:))) )
Merhaba Lily,
Her şeyden önce, bize zaman ayırman, yaşadıklarımızı paylaşman, anlamaya çalışman, bizim için çok anlamlı çok teşekkür ederiz.. Yaşın bizden oldukça küçük, böyle genç bir arkadaşımızın bu kadar duyarlı davranması, aklı başında yazılar yazması ne hoş.. Sende 25 yıllık hayatına bir sürü şey sığırdırmışsın anlaşılan.. Ama yılmamışsın.. Tebrik Ederim.. Hayat hem çok güzel bir o kadar da zor mlsf.. Buradaki tüm arkadaşlarımızla kader birliği içindeyiz, paylaştıkça üzüntülerimiz hafifliyor, mutluluklarımız artıyor.. Yanlız olmadığımızı bilmek, kendimizi iyi hissettiriyor. Hepimiz biririmizden birşeyler öğreniyoruz.. Bu forumda kötü duygulara yer yok.. Bütün arkadaşlarımız birbirinin iyiliğini istiyor.. Kendim için ne kadar dua ediyorsam, iyi olan ne istiyorsam canı gönülden buradaki tüm arkadaşlarım içinde aynısını diliyorum.. Senin nezdinde Nushu hakkında birşeyler yazmak istiyorum.. Kendisiyle bu forumda tanıştım iyi ki de tanıştım.. Yıllardır görüşüyormuşuz gibi.. yaşadığımız herşey o kadar aynı ki bütün bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum.. Bizim onunla tanışmamız kaçınılmazdı sanki.. Çoçuğu olan arkadaşlarım hep der ki, çoçuğun olunca arkadaş çevren değişiyor hatta çoçuğun sayesinde daha sosyal oluyorsun.. Bende hep özenirim böyle çoçuklu arkadaşlara.. Çoçukları hakkında konuşurlar ya ne kadar hoşuma gider bir bilsen :)) Kuzucuğuma henüz kavuşamasamda sayesinde tanıştığım ilk arkadaşım Nushu'dur bu yüzden de benim için çok kıymetlidir..
inşallah bu forumda diğer arkadaşlarada da örnek oluruz, onlarında Nushu gibi arkadaşları olur.. Kpss hazırlıklarında sana kolaylıklar ve başarılar diliyorum.. Unutmadan, madem ki kendini bizim yakın arkadaşımız gibi görüyorsun biz de seni öyle kabul edebiliriz değil mi Nushu cum?
2 saattir bu topiği okuyorum hepinize hayran kaldım... Sabrınıza heycanınıza bekleyişinize hayallerinize kavuşmalarınıza... Umarım bekleyişleri devam eden anneler en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz. Anne olanlar umarım herşey hayallerinizden daha güzel bir şekilde ilerliyordur. Ben 23 yaşında nişanlı biriyim bebekleri oldum olsası çok severim çok küçüklükten beri en büyük hayalim bir esirgeme yurdu acmak (neden dir bilmem ağlayan bebeğe küçüklüğümden beri dayanamam hep onları korumak sevmek gibi bir iç güdüyle büyüdüm sokakta bir çocuk görsem öpmeden konusmadan veya sattığı birsey varsa almadan gecemem ) ama henüz o maddiyata sahip olamadım. Çocuklar bebekler bana yeryüzündeki melekler gibi geliyor önemli olan onu dünyaya getirmek değil onu büyütmek ona sevgi verebilmek onu yetiştirebilmek ona bir gelecek sunabilmek diye düşünüyorum. Her ne koşulda olursa olsun bir canlıya ki bu bir savunmasız korumaya muhtaç ufacık bir bebek küçük bir çocuksa sahip çıkmak bir erdemlik bir insanlık vasfıdır insan daha insan oldugunuz için tekrar hayranlığımı dile getirmek istiyorum... Sizler takdiri fazlasıyla hakeden annelersiniz bekarım ama bebegim olmazsa ilerde anne olamazsam düşünmeden gider alırım maddiyatım iyi olursa eşimde kabul ederse yine alırım... Düşünsenize nasıl güzel bir mutluluk ben bir evlat yetiştiriyorum onu şekillendiriyorum büyütüyorum saglıklı bir birey olması için elimden geleni yapıyorum...Biz kadınların sorumlulukları malesef çok fazla bizler anneyiz ve bir toplumun ferahı sağlıklı bireyler yetiştirmekle oluyor sağlıklı bireyleri sevgiyle azimle ancak sizin gibi anneler ilerdede bizim gibi anne adayları yetiştirebilir... Allah yar ve yardımcınız olsun allah emeklerinizi umutlarınızı hayallerinizi boşa çıkarmasın allah iki cihanda da sabrınızın karşılığını versin.... Bebeklerinizle ailenizle sağlıcakla huzurla sevgiyle mutlulukla kalın....
slm arkadaşlar bebişlerini bekleyen annelerin heyecanlarını çok iyi anlayabiliyorum kızımız 24 günlüktü evimize geldiğinde şimdi 16 aylık bi cadı oldu heran hersaniye peşindeyiz hızına yetişemiyoz bi bakıyoz mutfak dolaplarını karıştırıyor bi bakıyoz yatak odasında çekmeceleri döküyor döktüklerini toplarken bize kızıyor ama bi neneem diyoki (annem) o an herşey bitiyoo yüreğimin yağları eriyoo 18 yıl bu kelimeyi duymak için yanıp kavruldum önceden çocuk parkının önünden geçmek istemezdim çocuk giysileri satan mağzalarının vitrinlerine özlemle boynu bükük bakardım şimdi hayatım değişti prensesle beraber renkli bir dünyaya geçtik bekleyen annelerin tez zamanda bu sevinci yaşamaları için yürekten dua ediyorum
Bahar'cığım yok mu bir haber,sıranda değişiklik?İnşlallah çok bekletmez veletler bizi,seviniriz hep birlikte:)bende askla beklıyorum arkadasım insallah tez zamnda saglıklı sıhatlı gelır bebeklerimiz...
Tabiki Pırılım,lily artık kızların küçük teyzesiMerhaba Lily,
Her şeyden önce, bize zaman ayırman, yaşadıklarımızı paylaşman, anlamaya çalışman, bizim için çok anlamlı çok teşekkür ederiz.. Yaşın bizden oldukça küçük, böyle genç bir arkadaşımızın bu kadar duyarlı davranması, aklı başında yazılar yazması ne hoş.. Sende 25 yıllık hayatına bir sürü şey sığırdırmışsın anlaşılan.. Ama yılmamışsın.. Tebrik Ederim.. Hayat hem çok güzel bir o kadar da zor mlsf.. Buradaki tüm arkadaşlarımızla kader birliği içindeyiz, paylaştıkça üzüntülerimiz hafifliyor, mutluluklarımız artıyor.. Yanlız olmadığımızı bilmek, kendimizi iyi hissettiriyor. Hepimiz biririmizden birşeyler öğreniyoruz.. Bu forumda kötü duygulara yer yok.. Bütün arkadaşlarımız birbirinin iyiliğini istiyor.. Kendim için ne kadar dua ediyorsam, iyi olan ne istiyorsam canı gönülden buradaki tüm arkadaşlarım içinde aynısını diliyorum.. Senin nezdinde Nushu hakkında birşeyler yazmak istiyorum.. Kendisiyle bu forumda tanıştım iyi ki de tanıştım.. Yıllardır görüşüyormuşuz gibi.. yaşadığımız herşey o kadar aynı ki bütün bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum.. Bizim onunla tanışmamız kaçınılmazdı sanki.. Çoçuğu olan arkadaşlarım hep der ki, çoçuğun olunca arkadaş çevren değişiyor hatta çoçuğun sayesinde daha sosyal oluyorsun.. Bende hep özenirim böyle çoçuklu arkadaşlara.. Çoçukları hakkında konuşurlar ya ne kadar hoşuma gider bir bilsen :)) Kuzucuğuma henüz kavuşamasamda sayesinde tanıştığım ilk arkadaşım Nushu'dur bu yüzden de benim için çok kıymetlidir..
inşallah bu forumda diğer arkadaşlarada da örnek oluruz, onlarında Nushu gibi arkadaşları olur.. Kpss hazırlıklarında sana kolaylıklar ve başarılar diliyorum.. Unutmadan, madem ki kendini bizim yakın arkadaşımız gibi görüyorsun biz de seni öyle kabul edebiliriz değil mi Nushu cum?
Sağolasın ozluur,Allah senin de gönlünün muradını versin.İlgin için güzel dileklerin çok çok teşekkür ederim.2 saattir bu topiği okuyorum hepinize hayran kaldım... Sabrınıza heycanınıza bekleyişinize hayallerinize kavuşmalarınıza... Umarım bekleyişleri devam eden anneler en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz. Anne olanlar umarım herşey hayallerinizden daha güzel bir şekilde ilerliyordur. Ben 23 yaşında nişanlı biriyim bebekleri oldum olsası çok severim çok küçüklükten beri en büyük hayalim bir esirgeme yurdu acmak (neden dir bilmem ağlayan bebeğe küçüklüğümden beri dayanamam hep onları korumak sevmek gibi bir iç güdüyle büyüdüm sokakta bir çocuk görsem öpmeden konusmadan veya sattığı birsey varsa almadan gecemem ) ama henüz o maddiyata sahip olamadım. Çocuklar bebekler bana yeryüzündeki melekler gibi geliyor önemli olan onu dünyaya getirmek değil onu büyütmek ona sevgi verebilmek onu yetiştirebilmek ona bir gelecek sunabilmek diye düşünüyorum. Her ne koşulda olursa olsun bir canlıya ki bu bir savunmasız korumaya muhtaç ufacık bir bebek küçük bir çocuksa sahip çıkmak bir erdemlik bir insanlık vasfıdır insan daha insan oldugunuz için tekrar hayranlığımı dile getirmek istiyorum... Sizler takdiri fazlasıyla hakeden annelersiniz bekarım ama bebegim olmazsa ilerde anne olamazsam düşünmeden gider alırım maddiyatım iyi olursa eşimde kabul ederse yine alırım... Düşünsenize nasıl güzel bir mutluluk ben bir evlat yetiştiriyorum onu şekillendiriyorum büyütüyorum saglıklı bir birey olması için elimden geleni yapıyorum...Biz kadınların sorumlulukları malesef çok fazla bizler anneyiz ve bir toplumun ferahı sağlıklı bireyler yetiştirmekle oluyor sağlıklı bireyleri sevgiyle azimle ancak sizin gibi anneler ilerdede bizim gibi anne adayları yetiştirebilir... Allah yar ve yardımcınız olsun allah emeklerinizi umutlarınızı hayallerinizi boşa çıkarmasın allah iki cihanda da sabrınızın karşılığını versin.... Bebeklerinizle ailenizle sağlıcakla huzurla sevgiyle mutlulukla kalın....
Ay pek mutlu oldum genç olarak nitelendirilmekten:)Pırılım da ben de 35 yaşındayız lily,genciz,güzeliz süper anneler olacağız Allah'ın izniyleİsmi gibi ruhu da pırıl pırıl olduguna inandıgım sevgili PIRILIM,
öncelikle forumdaki ikizin gibi senin de cevap vermen beni o kadar sevindirdi ki anlatamam... buyuk bir heyecanla okuyorum yazdıklarınızı, beklentileriniz aslında her kadının evlendikten sonra yasamayı hayal ettiği şeyler... yani siz yazdıkca ben de ilerde boyle olsun hayatım, guzel bir ailem olsun diye içimden gecirmiyor değilim, açıkcası... evet daha 25im ama ben geriye baktıgımda o kadar cok sey yasamısım ki, 25 yıllık bir ömre nasıl sıgmış ben bile sasıyorum... inanın hayatta yasanan her acı deneyim insanda bir iz bırakıyor ve yasarken neden boyle oluyor diye kendinizi veya etrafınızdakileri suçlarken, zaman gectikce o yasananlar sizin kişiliğiniz oluyor... olgunlaştırıyor.
nushu hakkında yazdıklarının hepsinin farkındayım ilk bu siteye girişin, evlat edinme isteyişin, nushunun destegi ve aynı sureci beraber aynı zamanlarda yasamanız... hayalleriniz o kadar birbiriyle örtüşüyor ki, bir de ilk onunla da tanışmış olman, sizi birbirinize daha da yakınlaştırıyor, ne guzel ki bebişler daha hayatınıza girmeden boyle bir dostlugun temellerini amaya vesile olabiliyorlar... Yani, doğal yollardan cocuk sahibi olamayışınızda da bir hayır var ve size bambaska kapılar açıyor bu forum gibi...
ben babamın görevi nedeniyle 4 kez yer değiştirdim hepsi de uzun soluklu oldu, tam baglanıp duzen kurdum tamam derken hadi yine yer değiştir... o yuzden hiç bu gune kadar cok yakın dostluklar kuramadım kurdum dediklerimde ise hep hayal kırıklığı yasadım maalesef cunku zaman gectikce o eski aradığım sıcaklığı bulamadım, hep kendimi sucladım acaba ben mi iyi arkadas değilim yoksa dedim ya da ben cok baglandım ama onlar bni bnm sevdiğim kadar sevmedi mi diye cok dusundum... ama artık biliyorum ki, hayat devam ediyor ve her yeni muhit, her yeni gun yeni baslangıclar için bir umuttur... bu yasadıklarımla beraber zaman içinde insanları tanımak için susmayı, once gozlem yapmayı ögrendim ve iletişim, psikoloji, sosyoloji gibi konularda kendimi geliştirdiğime inanıyorum. insanları yargılamak, sorgulamak, eleştirmek yerine onları dinlemeyi ve gözlemleyip kişilik analizi yapmayı ögrendim. her zaman olaylar göründüğü gibi değildir, bir de madalyonun öteki yuzu vardır ona da bakmak gerekir. bu konularda gelişmeme buyuk katkı da hastalığım ve hastane ortamını gormemdir. hastaneye gitseniz o kadar cok derdi olan var ki... ben kendi halime sukrediyorum, Rabbim hamdolsun saglıgım iyi diyorum...
cocuklar konusunda duyarlılığım da bundandır, cocuk yasta yasadıklarımdır. ben cocukları cok severim, hele minik bebişlere bayılırım... evlat edinmek bence dogum yapmak gibidir, tek farkı karnınızda değil o kadar. sevgi aynı, fedakarlık aynı, hatta bin kat fazla... elindekinin kıymetini biliyor evlat edinen aileler. hem bu dunyaya gelen her bebek hepimizin sorumluluğu, gelecekte kötü olacak her cocuk bizim ona sahip cıkamamızdandır. hepsi bzm evlatlarımız, kimin dogurdugunun ne önemi var ki...
cok yazdım biliyorum ama soyleyecek o kadar cok sey var ki bu konuda...
kpss için dualarında eksik etmeyin de ben de artık önce işimi elime alıp yavas yavas hayatımı kurayım... yasınız benden cok mu buyuk, ben hep 30-32 gibi dusunmustum ki o da cok fazla değil siz de cok gencsiniz yani... :)))
beni arkadasınız olarak gordugunuz için tesekkur ediyorum sevgili ablalarım:)))
hepinize sevgiler, guzel haberlerinizi bekliyorum:)))
Ay cambebek ne tatlı zamanları gelmiş kızının,sen anlatırken yanımda olsada şöyle sıkıştıra sıkıştıra sevsem keşke diye düşündüm.Allah sizlere hayırlı,sağlıklı ömür versin daha nice güzellikler yaşayın inşallah.slm arkadaşlar bebişlerini bekleyen annelerin heyecanlarını çok iyi anlayabiliyorum kızımız 24 günlüktü evimize geldiğinde şimdi 16 aylık bi cadı oldu heran hersaniye peşindeyiz hızına yetişemiyoz bi bakıyoz mutfak dolaplarını karıştırıyor bi bakıyoz yatak odasında çekmeceleri döküyor döktüklerini toplarken bize kızıyor ama bi neneem diyoki (annem) o an herşey bitiyoo yüreğimin yağları eriyoo 18 yıl bu kelimeyi duymak için yanıp kavruldum önceden çocuk parkının önünden geçmek istemezdim çocuk giysileri satan mağzalarının vitrinlerine özlemle boynu bükük bakardım şimdi hayatım değişti prensesle beraber renkli bir dünyaya geçtik bekleyen annelerin tez zamanda bu sevinci yaşamaları için yürekten dua ediyorum
Tabiki Pırılım,lily artık kızların küçük teyzesi
Ay pek mutlu oldum genç olarak nitelendirilmekten:)Pırılım da ben de 35 yaşındayız lily,genciz,güzeliz süper anneler olacağız Allah'ın izniyle
Yaşla başla alakası yok aslında olgunluğun,yaşanmışlıkları sindirebilmek önemli olan.İnşallah kpss den istediğin notları alırsın,gönlüne göre bir iş bulursun tatlım.Öpüyorum çok.
bende askla beklıyorum arkadasım insallah tez zamnda saglıklı sıhatlı gelır bebeklerimiz...
merhaba cnm hoşgelmişsin... bana duyarlı diyorlardı bir de... PIRILIM, bak burada bnden de genç bir arkadas var:)))
sen de sabırla okuyup hayranlağını belirtmişsin, bu buyuk evlat sevgisine hayran kalmamak mumkun mu? ben tum bu topiktekileri cok seviyorum hepsi ayrı ayrı buyuk bir takdir ve teşekkuru hak ediyorlar gercekten...
senin de hayaline gelince ben de buna hayran kaldım, inşallah ileride imkanın olur da acarsın, olmadı seninle aynı yerde olan topik arkadaslarıyla bir araya gelip imece usulu de birşeyler yapabilirsiniz, değil mi topik arkadaslarım?
burada acayip bir sevgi, umut, heyecan var... ben bile hissediyorum aynı seyleri sanki cok yakınlarımlarmış gibi...
sen de nişanlıymışsın, tebrik ediyorum Rabbim tamamına erdirsin, inşallah ömür boyu eşinle ve ileride cocuklarınla mutlu bir hayat yasarsın...
Sevgiler...
slm arkadaşlar bebişlerini bekleyen annelerin heyecanlarını çok iyi anlayabiliyorum kızımız 24 günlüktü evimize geldiğinde şimdi 16 aylık bi cadı oldu heran hersaniye peşindeyiz hızına yetişemiyoz bi bakıyoz mutfak dolaplarını karıştırıyor bi bakıyoz yatak odasında çekmeceleri döküyor döktüklerini toplarken bize kızıyor ama bi neneem diyoki (annem) o an herşey bitiyoo yüreğimin yağları eriyoo 18 yıl bu kelimeyi duymak için yanıp kavruldum önceden çocuk parkının önünden geçmek istemezdim çocuk giysileri satan mağzalarının vitrinlerine özlemle boynu bükük bakardım şimdi hayatım değişti prensesle beraber renkli bir dünyaya geçtik bekleyen annelerin tez zamanda bu sevinci yaşamaları için yürekten dua ediyorum
yaşınız genç daha, elbette genç ve güzelsiniz ve eminim mükemmel birer anne olacaksınız
sevgiler hepinize...
Ah Pırılım ben bir başlarsam susmam artık:))Ağzınızdan bal damlıyor resmen..:)) Tabii tabii çok güzel anneler olacağız kısmetse.. Kızlarımızla birlikte giyinip kuşanıp, takıp takıştırıp gezeceğiz bol bol.. Bu arada son zamanlarda hep kızımın geldiğini ve bayram olduğunu hayal ediyorum.. Kanımca bayramın yaklaşıyor olmasından olacak :)) Allah ım ne büyük bir mutluluk olur.. Bayram öncesi ona güzell güzel kıyafetler, güzel ayakkabılar alıp, minik minik tokaları saçlarına taktığımı hayal ediyorum..Bayram harçlığını topladığını.. Benim ve babasının elini öptüğünü, bizimde onu kocaman kucakladığımızı, onu bayram ziyaretleri için gezmeye götürdüğümüzü falan.. İçim açılıyor düşündükçe.. Nushu cum sen neler hayal ediyorsun arkadaşım.. Biraz bahsetsene.. Ne güzel hayallerin vardır senin..
Yavrusuna kavuşan arkadaşlar, kuzucuğunuzla geçirdiğiniz ilk bayramlarınızdan bahsedermisiniz, bizde keyifle okuyalım.. Yazarsanız çok sevinirim..
Hoşgeldin hulya1974,hayırlı uğurlu olsun şimdiden canım.merhaba arkadaşlar
2 gündür yoğun bir şekilde takip ediyorum yazılanları ve heyecanım inanılmaz artıyor daha yolun çok başında olmama rağmen. kısmet olursa salı günü ilk başvuru için gidicez. ama korkularım çok fazla bizim oturduğumuz ev kira eşim ve ben çalışıyoruz çok şükür rahat bi yaşantımız var fakat bebeğimiz olursa benim işten çıkmam lazım bu sonucu nasıl etkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?