Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kesinlikle katılıyorum bizimde bebeğinizi biyolojik annesi hastanede terk etmis ama 2 ay kurumda bekletmisler annesi geri almak isterse diye bi sonuç çıkmayınca evlat edinmeye uygun görüp haber veriyorlar

doğrudur tabi o sürece henüz gelemedik bakalım bizim hikayemiz nasıl olacak, sağlık sürecini ne kadar beklediniz peki bide hangi şehir başvuru sıranız kaçta arandınız istatislik var mı hep aynımıdır ondan soruyorum merakla bekliyorum bende istanbul hızlı ilerliyor ama en önemlisi sağlıklı olması mesela grupta bir anne vardı bebeğine yeni kavuştu hatta ilk gördüğü bebeğin sağlık sorununu kendi hisleriyle orada dr a götürmesiyle öğrenmiş aceba herkes orada başka bir dr kontrolü isteyebiliyor mu?
dönüşünüz için çok teşekkürler bizi en iyi siz anlarsınız bu süreç sabır istior ve sonları sanırım artık baya sabırsız oluyor insan tekrrar teşekkürler

Gercekden sabir işi ama samimiyetime inanın siraniz gelip kucağınıza aldığınızda hepsi silinip gidiyor o an nasıl daha iyi bakarım kaygısı başlıyor tatlı telaşlar yani

Biz antalyadandik bebeğin sağlık durumu açık diyim çok normal yanlış anlamayın biyolojik anneleri ne şartlarda hamile beslenme takip gibi şeyleri çoğunda yok goturmelimisiniz tabiki bizim temsilcimiz dedi sonuçta genlerini bilmiyoruz dedi ama zaten kucağınıza alınca gercekden güçlü bir anne oluyorsunuz onlemlerinizi alıyorsunuz

Ben oğlumu eve getirdim başka şehre özel sebeplerden 2 yada 3 gün sonra götürdüm zaten belli eder bebek benim oğlum bronşit tedavisi görmüş kalbide takip edilmeliydi ki çoğu bebekde aynı tarz şeyler ile doğuyor sağlıklı hamilelik olmadığı için bronş kalp deliği işitme bunlar sağlıksız anlamina gelmiyor kurumda ama şükur hepsi geçiyor benim oğlum kalbinden takipde Dr a götürüp bronşit tedavisine devam ettik iyi bakımla hepsi geçiyor

Özellikle bebeğinizi kaliteli bir mama ile besleyin öncelikle çunku bebek bakimla bagisikliklari güçleniyor hipp keçi sutlu combiotic ben çok arastirmisdim halada devam ediyorum Dr demisdi anne sütü emmeyen bebek 2 yaşına kadar içsin dedi 1.5 yasinda suan

Gercekden o çocuklar çok özel çocuklar benim oğlum 7 aylık doğmuş sağlıksız bir bebek olarak ama hayata tutunmuş bende şimdi elimden geldikçe sağlıklı olsun diye çabam öncelikle ve sizin o sevginizle o okadar gücleniyorlar ki inşallah en kısa zamanda siraniz gelsin kalbinize evinize ailenize güneş doğsun.

çok çok teşekkürler uzun uzun ne güzel anlaşmışsınız elinize sağlık evet genelde sağlıksız oluyorlar şimdiden diyorum ki inşallah en az şekilde hırpalanmadan onları bekleyen ailelerine kavuşsunlar mama konusu en önemlisi listeme yazdım bende araştıracağım çok teşekkürler

Yukarıda o kadar güzel anlatmışsınız ki. Keşke hamile kişiler evlat edindirme kararı verdiğinde bunu bildirse ve hamilelik boyunca kurumlar gebe kişiye bakım verip düzgün beslenme sağlasa. Folik asit, d vitamini vs düzenli içmelerini sağlasalar. O bebeklerin kalben anneleri olduğunuz için hepsi çok şanslı. Bu konuyu sürekli okuyup bebeklerine kavuşanları gördükçe çok mutlu oluyorum. İnşallah sıra bekleyen herkes bir an önce bebeğine kavuşur

Keşke keşke .bir kitapta diyordu ki evlatlik bireylere acıyan gözlerle bakacağınıza normal bir sürec olduğunu evlatlarımıza ailelerimize yakınlarınıza komsularimiza asilayalim aşilayalim ki bu çocuklar toplumda dislanmasin garip bir bireymiş gibi bu evlatlar kendilerini sorgulamak durumuna itilmesin.Biz daha bu kısımları bile aşmış değiliz ben özellikle toplumda utanmadan sıkılmadan saklamadan durumumu iletiyorum insanlar toplumda artık bu konuya farklı gözlerden bakabilsin diye.

Çok doğru söylemişsiniz ben aksine evlat edindiren insanları görünce mutlu oluyorum. kendi yetiştiremeyeceğini bilen bir bireymiş ki o çocuğa sağlıklı gelecek sunulabilmesi için onu bırakmış diye düşünüyorum. Yıllarca sıra bekleyen anneler o bebeklere daha güzel bakıyor ve daha iyi hayat şartları sunuyor. Keşke evlat edinen için de evlat edindiren için de yargılanmadan yaşadığı bir süreç olsa. Size ve çocuğunuza çok mutluluklar diliyorum

Sizlere birşey sormak istiyorum koruyucu aile ile evlat edinen aile arasındak farkı tam anlayamadım koruyucu aile ne demek oluyor evlat edinince tam olarak kendi evladın gibi, ben de yuvadaki çocuklar için çok üzülüyorum bende onlar için bişey yapmak istiyorum ne yapabilirim bana akıl verebilecek biri varmı yarıdm etmeyi çok seviyorum bulunduğum yerde yaşlı teyze var onun gönlünü yapıyorum yemeğini veriyorum ama çocuklarla da ilgilenmek istiyorum annesiz babasız olanlarla deprem bölgesinde annem elinden geldiği kadar ilgileniyor yardım toplayıp dağıtıyor sağolsun benim içim parçalanıyor bu çocukların annesiz babasız kalmasına

Merhaba, koruyucu ailede çocuk sizin nüfusunuza geçmiyor, sevgi evinde yaşayan bir çocuğa siz evinizde bakıyorsunuz bir nevi. Maddi devlet desteği var. Yalnız çocuk belirli aralıklarla biyolojik aileyle görüşebiliyor. Amaç çocuğun aile sıcaklığında aile ortamında büyümesi.
Evlat edinmede evlat edindiğiniz bebeğe 1 yıl geçici bakım sözleşmesiyle bakıyorsunuz, (tabi kendi evinizde) daha sonra dava açıyorsunuz ve çocuk sizin nüfusunuza geçiyor.
Koruyucu ailede bekleme süresi kısa, evlat edinmede bekleme süresi baya uzun.
Bulunduğunuz il/ilçedeki sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuruda bulunuyorsunuz her ikisi için de.

Sevgiler

hayırlı cumalar kızlarrr..
nasılsınız varmı durumunda değişiklik olan. benim ev ziyareti olucak ama daha arayan sorayan olmadı şimdilik. önümüzdeki hafta içi arayıp gelicekler gibi hissediyorum ya umarım öyle olur.

İnsallah canım gene bi 6 ay var
İzmir'den bildiriyorum: son 10a kalıncaya kadar sıra hiç ilerlemiyormuş gibi geliyordu ama 10. sırada olduğumuzu öğrendikten 2 buçuk ay sonra bebeğimizi kucağımıza aldık. Son zamanlar çok heyecanlı ve gergin geçiyor, umarım en yakın zamanda kavuşursunuz yavrunuza
Bir de minik tavsiye vermek istiyorum sırası yaklaşan ailelere; deliksiz uykularınızın tadını çıkarın gece 3-5 kere uyanmak tabiki dert değil bu mutluluk karşısında hatta uyanma saati yarım saat gecikse kokusunu özleyip kalkıp başında bekliyorum uyansa da bi öpsem diye ama fırsat varken uyuyun kızlar

Ay gelsinde artık yoruldum bu arada bide tekrar evrak istediler yoruldum artık

Ay gelsinde artık yoruldum bu arada bide tekrar evrak istediler yoruldum artık
Yorulma! Yorulmak yok! Bunlar hep bebek geldikten sonraki tempoya hazırlık. Bizden de istediler, sağlık raporlarını tekrar çıkardık, gelir belgelerinizi tekrar hazırladık ki bizimkiler yetmedi muhasebecimiz birsürü evrak hazlırlamak durumunda kaldı. 1.sıraya geldiğimizde hala bunlarla uğraşıyorduk. amaaaa o bebek kucağına verildiğinde herşey sıfırlanacak, hayat yeniden başlayacak ve şükürler olsun seni yaratana, bana verene diyeceksin

Hayırlısı ile gelsin artık

Aynı durumdayız Sude….başvurularımız da peşpeşeydi….Bende ev ziyaretini bekliyorum…

merhaba hanımlar benim2 oğlum var bir kız çocugum olsun çok istiyorum evlat edinme sürecini uzun zamandır düşünüyorum eşimde olumlu bakıyor bu durumda sizin fikirlerinizi almak istedim.

merhaba hanımlar benim2 oğlum var bir kız çocugum olsun çok istiyorum evlat edinme sürecini uzun zamandır düşünüyorum eşimde olumlu bakıyor bu durumda sizin fikirlerinizi almak istedim.
İstiyorsanız neden olmasın bence... Ama uzun ve yorucu bir süreç bu sürece hazırsanız tabiki başvurun... Ama biyolojik çocuğu olan aileler için süreç nasıl işler hiçbir fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…