hayırlı olsun inşallahMerhabalar
Biz de dün ön başvurumuzu İstanbul dan yaptık. Evrak hazırlama sürecindeyiz. Yaş konusunda kafasına takılanlar için yazmak istedim. 40 yaş sınırı kaldırılmış ancak her il kendi yaş sınırını belirlemiş. İstanbul için evlat edinilen ile evlat edinen arasındaki yaş farkı 43 müş. Ben şuan 43 yaşındayım ve 0-1 yaş için sıraya gireceğim, seneye 44 yaşımda olduğumda 1-2 yaş için olan sıraya geçecekmişim, ertesi yıl da 2-3 yaş için olan sırada olacakmışım. Ne yazık ki kötü bir uygulama. Ama yaş sorunu olmayan 0-1 yaş için sıra bekleyenler için iyi bir durum, bizim gibiler nedeniyle sıra daha hızlı ilerliyor.
Yanlis hatırlamıyorsam bizi Erenköy amateme yonlendirmisti ben randevu almamıştım ama emin değilim çok zaman geçti... Birde amatem raporu açık bir şekilde vermemişti bize sadece sonucu kurum gorebilmistiKızlar bizim rapor çıktı ama hastane bizi hiç amateme yönlendirmedi. Bizde kan tahlilleri verdik herhalde orada çıktı diye düşündük. Raporda evlat edinmede herhangi bir sakınca yoktur diyor yarın arayacagiz kurumu ama sizin raporlarınızda ne yazıyor alkol madde bagimliligi ile ilgili bir şey yazıyor mu çok sinir oldum şu an hastanenin iş bilmezliğine. Kaç kere gittik sürekli eksik tahlil diye bir şeyler ekleyip durdular kafam karıştı herhalde odur diye düşündüm yardımcı olabilir misiniz
bzdede farklı bi kuruma yönlendirmedi hastane. kan tahlilinde hepsi çıkıyor diye biliyorum.Kızlar bizim rapor çıktı ama hastane bizi hiç amateme yönlendirmedi. Bizde kan tahlilleri verdik herhalde orada çıktı diye düşündük. Raporda evlat edinmede herhangi bir sakınca yoktur diyor yarın arayacagiz kurumu ama sizin raporlarınızda ne yazıyor alkol madde bagimliligi ile ilgili bir şey yazıyor mu çok sinir oldum şu an hastanenin iş bilmezliğine. Kaç kere gittik sürekli eksik tahlil diye bir şeyler ekleyip durdular kafam karıştı herhalde odur diye düşündüm yardımcı olabilir misiniz
Az önce kurumla görüştük diğer ailelerde de bu sorun var dedi hastane heyet olunca yönlendirmiyor biz yönlendireceğiz demiş. Pazartesi günü evrakları teslim etmeye gideceğizbzdede farklı bi kuruma yönlendirmedi hastane. kan tahlilinde hepsi çıkıyor diye biliyorum.
İstanbuldan alıyosanız raporu 1 sene önce ben aldım. Hastaneye yönlendirmedi, bizden ayrı olarak ametem raporyda istediler. 5 hafta haftada 1 gün gittik idrar verdik. Tabi uygulama değişmiş olabilirKızlar bizim rapor çıktı ama hastane bizi hiç amateme yönlendirmedi. Bizde kan tahlilleri verdik herhalde orada çıktı diye düşündük. Raporda evlat edinmede herhangi bir sakınca yoktur diyor yarın arayacagiz kurumu ama sizin raporlarınızda ne yazıyor alkol madde bagimliligi ile ilgili bir şey yazıyor mu çok sinir oldum şu an hastanenin iş bilmezliğine. Kaç kere gittik sürekli eksik tahlil diye bir şeyler ekleyip durdular kafam karıştı herhalde odur diye düşündüm yardımcı olabilir misiniz
Merhabalar
Biz de dün ön başvurumuzu İstanbul dan yaptık. Evrak hazırlama sürecindeyiz. Yaş konusunda kafasına takılanlar için yazmak istedim. 40 yaş sınırı kaldırılmış ancak her il kendi yaş sınırını belirlemiş. İstanbul için evlat edinilen ile evlat edinen arasındaki yaş farkı 43 müş. Ben şuan 43 yaşındayım ve 0-1 yaş için sıraya gireceğim, seneye 44 yaşımda olduğumda 1-2 yaş için olan sıraya geçecekmişim, ertesi yıl da 2-3 yaş için olan sırada olacakmışım. Ne yazık ki kötü bir uygulama. Ama yaş sorunu olmayan 0-1 yaş için sıra bekleyenler için iyi bir durum, bizim gibiler nedeniyle sıra daha hızlı ilerliyor.
Hala bu uygulama varmı ya. Tam bir eziyet. Oraya her gidişimiz ayrı bir travma.Bize kurum amatem için yazı verdi. Bugün o yazıyla birlikte Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde idari birimler binasında 2. kata çıktık ve ordan kan ve idrar vermemiz için girişlerimiz yapıldı. 6 hafta boyunca haftada 1 kere idrar vereceğiz. Randevu almanıza gerek yok bilginiz olsun.
selamlar valla bu gün gittik 4 dosya vardı erkek bebek için ama hepsinde baya sağlık sorunu vardı kabul etmedik üzülerek görmedikte dünden beri uyumadım heyecandan ama nasip kısmet bu aralar erkek yerleştirmeler olacakmış hayırlısı ağustos gibi arayabiliriz dediler oradaki heyecanımı anlatamam puset ve biberon getir dediler akşamdan yıkadık pakladık ama elimiz böş üzülerek döndük sağlık sorunu çok vardı allah büyük beklemeye devam
Size özelden bir mesaj attım, cevaplarsanız çok mutlu olurumselamlar valla bu gün gittik 4 dosya vardı erkek bebek için ama hepsinde baya sağlık sorunu vardı kabul etmedik üzülerek görmedikte dünden beri uyumadım heyecandan ama nasip kısmet bu aralar erkek yerleştirmeler olacakmış hayırlısı ağustos gibi arayabiliriz dediler oradaki heyecanımı anlatamam puset ve biberon getir dediler akşamdan yıkadık pakladık ama elimiz böş üzülerek döndük sağlık sorunu çok vardı allah büyük beklemeye devam
Evlatlarimiza kavuşmak için hep bir zorluk hep bir acı Allah en güzeliyle sevindirsin seni ve bizleri inşaallahselamlar valla bu gün gittik 4 dosya vardı erkek bebek için ama hepsinde baya sağlık sorunu vardı kabul etmedik üzülerek görmedikte dünden beri uyumadım heyecandan ama nasip kısmet bu aralar erkek yerleştirmeler olacakmış hayırlısı ağustos gibi arayabiliriz dediler oradaki heyecanımı anlatamam puset ve biberon getir dediler akşamdan yıkadık pakladık ama elimiz böş üzülerek döndük sağlık sorunu çok vardı allah büyük beklemeye devam
amin çok çok üzüldüm dün bu gün daha iyiyim hele bir aile vardı bebeğine kavuşmuş kucaklarında görünce iyice üzüldüm sağlıksız bebek olunca neden ararlar onu ayrıca anlamış değilim biz ufak hastalıkları kabul ettik kısmet ne diyelim o aile 9 da idi görüimesi bizim 11 de belkide biz 9 da randevumuz olsaydı şimdi bebeğim yatağında evimizde olacaktı herşey bir kısmet ama dün çok gerildim burda bir anne vardı geçen anlatmıştı 5 saat yol gidip sağlıksız kız çocuğu sonra evladına kavuştu dilerim en kısa zamanda telefon bekleyem herkesin telefonu çalsın sağlıkla bebeklerimize kavuşalımEvlatlarimiza kavuşmak için hep bir zorluk hep bir acı Allah en güzeliyle sevindirsin seni ve bizleri inşaallah
amin inşallah. en zoruda o kadar umutla gidip kucak boş dönmek. Allah hayırlısını saglıklısını nasip etsin inşallahamin çok çok üzüldüm dün bu gün daha iyiyim hele bir aile vardı bebeğine kavuşmuş kucaklarında görünce iyice üzüldüm sağlıksız bebek olunca neden ararlar onu ayrıca anlamış değilim biz ufak hastalıkları kabul ettik kısmet ne diyelim o aile 9 da idi görüimesi bizim 11 de belkide biz 9 da randevumuz olsaydı şimdi bebeğim yatağında evimizde olacaktı herşey bir kısmet ama dün çok gerildim burda bir anne vardı geçen anlatmıştı 5 saat yol gidip sağlıksız kız çocuğu sonra evladına kavuştu dilerim en kısa zamanda telefon bekleyem herkesin telefonu çalsın sağlıkla bebeklerimize kavuşalım
niye yanlış anlayaım ki, 4 dosya vardı biri kalp ameliyatı olmuş 2 aylıkken sürekli kalp dr gidecek kontrollerde, diğer dosyadaki annesi cüce genetik belki çocukta olur dediler, 3. dosya baya içici yani ne içtiyse bebek nörolojik olarak tedavi altında olacak uzun yıllar, son dosyadaki bebekte kalpten akciğere giden damar çok dar o yüzden solunum sıkıntısı olabilir dediler, bizde görmediğimiz için hakkımız yanmadı ama görseniz bana puset ve biberon getirin dediler deli gibi elimizde ve boş ayrıldık çok kötü bir gündü evraklarımızı tazeledik onların üzerinden geçtik 2-3 haftaya ararız dediler ağsutos gibi sanırım ama arkama bile bakmadın nedense çünkü bunları telefonda söyleyebilirlerdi oraya gidip boş dönmek insanı baya yıpratıyor öyle bir şey yaşadık umarım bir daha ki sefere sağlıkla bebeğimiz kucağımızda evimize gideriz süreç zor ama 3 yıl olmak üzere dünkü kadar üzülmedim bu süreçte allah yardım etsin bu yol baş koyanlarayanlış anlaamazsanız. saglık sorunları neydi. tedavi olamıycak şekildemiydi. merak ettim kusura bakmayın
inşallah vallahiAmin canım. ama dediğin gibi bunları telefonda söyleseler boşuna ümitlenmez insan.
Allah geciktiriyosa güzelleştiyordur derler ya. az kaldı inşallah hayırlısı saglıklısı gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?