• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Yarın kurumdan ev ziyaretine gelecekler, bugün arayıp haber verdiler. Bizim sosyal danışmanımız Leyla Hanım. İstanbul'da henüz ev ziyaretine gelinmemişler için ziyaret bittikten sonra detaylı yazarım nasıl geçtiğini.
Evrak tesliminden ne kadar süre sonra gelindi

Selamlar ziyaret nasıl geçti?
10.00-14.00 arası gelirim demişti 10.00 da geldi, ufak tefek işlerimi bile bitirememiştim. Üstümü değiştirmek için müsaade istedim, sonrasında odaları gezdi. Küçük tuvaleti ardiye olarak kullanıyoruz, kirli çamaşırlar vs ıvır zıvır bir sürü şeyi oraya bakmaz diye koymuştum ama bakmak istedi :eek: Çocuk odası penceresine çocuk kilidi ve prizlere çocuk koruması yaptırmamızı istedi. Olumsuz bir şey yok dedi. 43 yaşımda olduğum için 1-3 yaş sırasında olduğumu, dosya onaylandıktan sonra sürece bakarsınız yavaş ilerlerse sıranız koruyucu aileliği düşünebilirsiniz dedi. Özellikle yabancı uyruklu çok çocuk olduğunu ve arayan soranları olmadığını bu yüzden bu yolu da düşünebilirsiniz dedi. Toplasanız 15 dk anca durdu. Kasım ayında da siz gelirsiniz dedi.

Kafam allak bullak oldu, keşke 1 yıl önce başvursaymışım. Benim gibi İstanbul'da 1-3 yaş sırasında olanlar varsa sıra durumu nasıl yazarsa çok mutlu olurum.

A Akc

Çok sevindim, bende de öyle oldu evin her yerine bakmışlardı. Benim bütün ev ziyaretlerim bitti zaten kız bebek sırasındayım ve 4 senedir bekliyorum sıra biraz yavaş ilerliyor. Gerçi sırada şehirden şehire değişiyor. Metropol şehirlerde daha hızlı ilerliyor İzmir, İstanbul, Ankara gibi..

• Beğen
Reactions: Akc
Bu arada günaydın arkadaşlar nacizane fikrim "bi günaydın iyi akşamlar" mesaj atalım buraya,😊 sırada bekleyen arkadaşlarımız çok.. Sohbet konusunda buralar biraz daha canlı olsun insanlar soru sormak için çekinmesin ki zaten bekleme süreci bizim için sancılı geçiyo o yüzden burada aktif olup birbirimizle paylaşım içerisinde olursak hepimiz adına çok daha iyi olur..🎀

Bu arada günaydın arkadaşlar nacizane fikrim "bi günaydın iyi akşamlar" mesaj atalım buraya,😊 sırada bekleyen arkadaşlarımız çok.. Sohbet konusunda buralar biraz daha canlı olsun insanlar soru sormak için çekinmesin ki zaten bekleme süreci bizim için sancılı geçiyo o yüzden burada aktif olup birbirimizle paylaşım içerisinde olursak hepimiz adına çok daha iyi olur..🎀
O zaman herkese günaydınlar :KK200:

Bizde evlat edinme sürecine girdik şuan evraklarımız hazırlıyoruz tamamladık sayılır ama özgeçmişi verdikleri özgeçmiş anahattına göre yazmakta zorlanıyoruz yardımcı olabilecek varmı acaba
Açıkçası ben kendimi anlattım, kendimi anlattığım kısımlarda oradaki maddeleri de içeren şeyler yazdım. Soru cevap yazmadım yani. Eşim de o şekilde. Her maddeyi kaleme alamadık tabi ama çoğuna cevap vermiş olduk.

Bizde evlat edinme sürecine girdik şuan evraklarımız hazırlıyoruz tamamladık sayılır ama özgeçmişi verdikleri özgeçmiş anahattına göre yazmakta zorlanıyoruz yardımcı olabilecek varmı acaba
biz çocugumuza mektup gibi yazmıştık. şöyle bi ailem olucak amcan-dayın olucak gibi. şunları şunları yapıcaz beraber gibi hayaller kurarak yazmıştık.

A Akc

Çok sevindim, bende de öyle oldu evin her yerine bakmışlardı. Benim bütün ev ziyaretlerim bitti zaten kız bebek sırasındayım ve 4 senedir bekliyorum sıra biraz yavaş ilerliyor. Gerçi sırada şehirden şehire değişiyor. Metropol şehirlerde daha hızlı ilerliyor İzmir, İstanbul, Ankara gibi..
Sıra neden bu kadar yavaş ilerliyor, tüm evrak prosedürler tamam ise bakıma muhtaç da çok çocuğumuz var,merak ettim açıkçası

Günaydın ve hayırlı cumalar hanımlar.
İyi akşamlar merhaba
İsim listesi yapan bir arkadaş vardı.. Çoktandır liste güncellenmiyo değil mi?
Kavuşanlar bekleyenler yazıyodu🌹

Sıra neden bu kadar yavaş ilerliyor, tüm evrak prosedürler tamam ise bakıma muhtaç da çok çocuğumuz var,merak ettim açıkçası
Erkek daha çabuk geliyo kız biraz uzun sürüyor benim yaşadığım şehirde.Bu durum şehirden şehire değişebilir..
Sebebi evlat edinen ailelerin genelde kız bebek tercih etmesi.. Evet bebek var lakin evlat edinme ye uygun mu orası önemli..Koruyucu aile çok daha kısa sürüyor..

Selamlar iyi akşamlar biz mektup gibi yazmıştık.. Ailemiz doğum yılımız okuduğumuz okullar hobilerimiz.. Bebeğimizle olan hayallerimiz..
Açıkçası yazmayı seven bi' insan olarak bu kısım en sevdiğim kısım olmuştu..
🫶

İyi akşamlar merhaba
İsim listesi yapan bir arkadaş vardı.. Çoktandır liste güncellenmiyo değil mi?
Kavuşanlar bekleyenler yazıyodu🌹
Herkese iyi akşamlar evet liste güncellemesi yapılmadı benimde dikkatimi çekti yapılınca güzel oluyo sayfaya can suyu gibi geliyo kavuşan anneleri listede görmek büyük mutluluk bizlere umarım en yakın zamanda düzenlenir

Lütfen yardımcı olun bende koruyucu aileye başvurdum 10 aylık bebek çikti istiyorum ama annesı alır mı dıyede korkuyorum ihtimal var ama benim bebegım olsun alınmasınıda istemiyorum o gittikten sonra yıkılırım

Lütfen yardımcı olun bende koruyucu aileye başvurdum 10 aylık bebek çikti istiyorum ama annesı alır mı dıyede korkuyorum ihtimal var ama benim bebegım olsun alınmasınıda istemiyorum o gittikten sonra yıkılırım
Koruyucu ailelikte ne yazık ki geri alınma riski çok çok daha büyük. Çünkü ebeveyni şu an bakamıyorum devlet baksın diyor, yani 1 yıl sonra şimdi geri istiyorum diyebilir. Yaş sorununuz mu var o nedenle mi evlat edinme yerine koruyucu ailelik istiyorsunuz?

Çok şükür @dabalak
güle güle büyüt bebeğini🤍
Benim de sıram 11 e düşmüş
Darısı biz bekleyenlere inşallah.. 🧡👶
Biz de başvurduk fakat bn 40 eşim 60 yaşındao sebeple sistemin bize 11 yaş ve üzeriyle eşleştireceğini söylediler.
O sebeple koruyucu aile birimine başvurduk. Şuan dosyamız kurulda. Güzellikler çoğalır inşallah 🤍

Back
X