Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ben de tamamen taşındım.Güzel ve geniş bir evim oldu.Oğlumun odası şimdilik boş.Karyolasını alana kadar.Tek eksik artık evladım.Allahım hayırlısıyla kavuştursun.

selam güzel anneler güzel arkadaşlarım... bir haftadır filipinlerdeydim. toplantılarımız vardı yeni geldik, yarın iki günlüğüne moskovaya gidiyorum. sonrası 2 hafta oğluşumla senelik izin :) erzurum ve izmirde olacağız aile ziyaretleri malum. çok yoğunluk oldu bu ay ALlah eksik etmesin tabi. Ama inanın taaa oralardan girdim baktım belki bi arkadaşım canına kavuşmuştur diye.
Oğultoprak hadi gözün aydın Rabbim bilir işini bugüne kadar karar değiştirmek için bekleyip 1.sıradayken karar değiştirmeniz ve o bebeciğin size nasip olması... dört gözle güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah.
Hepinizin anneler gününü kutlarım.

çok güzle bir karar almışsın herşey nasip kısmet ...kurumla görüşmemde banada terk sırasının nerdeyese hiç ilerlemediğini söylemişlerdi.bundada vardır bir hay şimdi minik yavrun geldi gelecek saniyeler sayılıyor..tebrik ederim..

çok güzle bir karar almışsın herşey nasip kısmet ...kurumla görüşmemde banada terk sırasının nerdeyese hiç ilerlemediğini söylemişlerdi.bundada vardır bir hay şimdi minik yavrun geldi gelecek saniyeler sayılıyor..tebrik ederim..

1. İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) Eli kulağında
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
13.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza

Ben de tamamen taşındım.Güzel ve geniş bir evim oldu.Oğlumun odası şimdilik boş.Karyolasını alana kadar.Tek eksik artık evladım.Allahım hayırlısıyla kavuştursun.

Yeni evin şans getirsin sana, İnşallah oğluna da en kısa zamanda kavuşursun.. Geniş güzel evin oğluşunla daha da genişler büyür kocaman olur..

Zaman sanki gecmiyor gibi birde bakmisiz zaman cok hizli gecmis yavrularimiz kocaman olmus .dun gece yattik yataga uyuyamiyoruz gelince neler olacak diye hayal kurmaktan .geceleri babasi bakacakmis.tatiller geziler ooo hayal cok.arabasina koltugunu orjinal alacakmis ay bir duysaniz hayallaeri ...

Beklemek hepimiz için çok zor..
Kendime her hafta bir meşgale buluyorum, yoksa zaman geçmiyor.. Bu hafta ki konum, bebek bezinden pasta yapımı :)))))))) Benim gibi kek pasta delisiyseniz vallahi bezden bile yaparsınız..
Bir kaç gün malzemleri hazırlasanız, bir kaç gün de yavaş yavaş yapsanız bir hafta geçti bileee..

Bebek Bezi Pastası

buraya göz atabilirsiniz..

Artık bebişiniz gelince eşin neler yapar sen gör.. Rabbim, kurduğunuz hayalleri tez zamanda gerçekleştirsin inşallah.. Artık babalarda baya heyecan yapmaya başladılar, benim eşimde önceden hiç bir şey demezdi, bana da çok söyletmezdi, şimdi ağzından dolu dolu, kızım bir gelsin diyor anlatamam.. Bizde de bin bir çeşit hayal var :)))

artık butun gece uyuyamadım.
acabalar...
acaba ne yapcam,
nasıl davrancam,
acaba bebegımı hemen verırlermı,,
ısler nasıl ılerler,
acaba gercekten ben bole bı haber aldımmı??RUYADAMIYIM..
ne yapacagımı fln bılmıyorum..daha oncesınde dıyordum bebegımızın haberı geldıgınde ıslerımı fln yaparım hıc ıs bırakmam kı bebegımle aralıksız ılgıleneyım dıe..ama sımdı ne yapacagımı bıle bılmıyorum..ole evın ıcınde salak gıbı dolanıyorum..ne yaptıgımdan nasıl oldugumdan habersız..
ama insallah hayırlısıyla bebegımızı hemen verırler bı sorun cıkmadan..

Yani o kadar sevindimki anlatamam.Ben şimdiden onları düşünüyorum.Nasıl olacak ilk kucağa verildiğinde nasıl bakacak neler olacak?Bence doğurupta ilk kucağa almak gibi birşey.Böyle heyecanlar da hayatta nadir olur,artık bunları da yaşayacağız.Rabbim ne verirse hayırlısını versin inşallah.

selam güzel anneler ve anne adayları
inanın dünden bugune maşallah epey çene çalmışsınız 2 sayfa ilerlemiş topik
41 kere maşallah

öncelikle Oğultoprak, inşallah oğluşun yarın kucağında olacak hayırlısıyla, ay düşününce beni bile heyecan bastı Allah kolaylık versin
Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı, onu büyütmeyi, ve güzel bir ömür geçirmeyi nasip etsin size ailecek...

Pırılım, HeidiAnkara, Ecem, Sermuh, Zeynep, Shenay ve ismini yazmadığım tüm güzel arkadaşlarım
inşallah o güzel hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz günleri Rabbim size de göstersin, amin
biliyorum ki içinizdeki sevgi, tüm zorlukları aştı, bundan sonra da aşacak, ve evlatlarınızla güzel bir hayat yaşayacaksınız Rabbimin izniyle...

baharcık, cnm hoşgelmişsin, tüm işinin arasında bizi de takip ediyorsun, Rabbim evlatlarınla güzel bir tatil geçirmeyi nasip etsin
hepinizi öpüyorum
sevgiler....

Son düzenleme:

haydi hayırlısı oğultoprak
beni 1 hafta bağlanma programına almışlardı...bazılarında bu süre değişiyormuş .sanırım bebeğin yaşına durumuna göre...15 gün olanı da var bu sürenin...prosüdür halen aynımıdır bilmiyorum.öyle ise eğer 1 hafta hergün görmeye gideceksin.altını değiştirecek (ben çok yavaştım heh heh)mamasını yedireceksin.sizi başbaşa bırakacaklar...belki benim gibi uyuturkn ninni bile besteliyeceksin o kısa zaman aralığında:))
sonrasında;kollarında
bence bir an önce yat istirahat et....enerjiye çok ihtiyacın olacak...bir arkadaş çok doğru söylemiş...gelene gidene ikramlıklar konusunda....benim feleğim şaşmıştı...:18:

günaydın deniz hanım merhaba bende yeni başvuranlardanım çok sık giremiyorum buraya aklıma bişey takıldı siz kaç aylıkken kavuştunuz yavrunuza benim bildiğim bebeğimizi hemen alamıyormuyuz şimdi kafam karıştı valla 1 hafta gidip gelecekmiyiz acaba bilgi verirseniz çok sevinirim

Bebek 6 aylıktan küçük ise hemen alıyorsunuz, eğer 6 ay ve daha büyük bir bebek ise 1 hafta alışma süresi geçirmek gerekiyor..

Bebek 6 aylıktan küçük ise hemen alıyorsunuz, eğer 6 ay ve daha büyük bir bebek ise 1 hafta alışma süresi geçirmek gerekiyor..

sağol pırılcım bilgin için :) bu arada sizin hazırlıklar nasıl gidiyo artık az kaldı bende bebek odalarına bakıyorum ama odamız biraz ufak istediğim mobilyalar uymuyo sanırım özel ölçü aldırıp yaptırıcam

Rica ederim cnm
Bizim bir kaç eksiğimiz dışında herşeyi hazır.. Eksik olanları da bebiş gelince almayı planlıyoruz.. Kuzucuğum bu gün gelse herşeyi hazır teyzesi :)
Benim de odam çok büyük değil, ölçüsünü almıştık o ölçüye uygun mobilyalar arasından seçtik.. Sonuçta bebek odaları genelde küçük oluyor, ölçülerini yanına alarak mobilya mağazalarını gezersen daha iyi olur.. Beğendiğin takımı senin ölçünde yapan firmalar bile var.. Bildiğin güvendiğin mobilyacı varsa yaptırmakta çok mantıklı, sonuçta en sağlamı onlar oluyor..

merhaba güzel anneler ve anne adaylarııııııı
maşallah sohbet koyulaşmış topikte
ayyy bugun oğultoprak oğluşuna kavuşacak inşallah
çok heyecan yaptım ben de
Rabbim hepinize göstersin bebişlerinizi kucağınıza aldığınız günü inşallah
sevgiler...
hepinizi öpüyorum canlarımmmm

Merhaba kızlar aileden sorumlu bakanımız Fatma Şahin evlat edinme süreciyle ilgili yeni çalışmalar başlatmış süreçlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyormuş haberi kopyalıyorum okumak isteyenler olursa

Şahin, çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Türkiye Barolar Birliği Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlat edindirme sisteminin yavaş çalıştığı kanaatinde olduğunu belirterek, ''Mahkemeler çok uzun sürüyor, bir taraftan kurumlarda evlatlar bekletiliyor bir taraftan çocuksuz aileler uzun yıllar beklemek zorunda kalıyor. Biz bu konuda bir çalışma başlattık'' dedi.

Şahin, çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Türkiye Barolar Birliği Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Şahin, çocuklara yönelik oluşturacakları politikalarda sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine ve önerilerine önem verdiklerini belirtti.

Kalkınmanın merkezi ve ana sermayenin temelinin çocuklar olduğunu bildiren Bakan Şahin, çocuklarla ilgili politikalarının temelinde çocuk haklarını içselleştirmek ve bununla ilgili bir kültür oluşturmak bulunduğunu söyledi.

Çocukların barınma, eğitim, sağlık haklarını ve iyi yaşam koşullarını oluşturmak için temel politikaları güçlendirmeyi istediklerini dile getiren Bakan Şahin, çocukların katılımını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şahin, ''Sürekli büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil, çocukların da masaya gelerek duygu ve düşüncelerini ortaya koyacağı bir kültürü oluşturmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Tüm çocukları kendi çocukları gibi gördüklerini ve onların ilgi alanlarına yönelik alternatifler oluşturmayı istediklerini anlatan Bakan Şahin, çocuklar için daha güçlü bir adalet sistemi ve çocuk dostu medya konularında çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Çocukların aile yanında eğitimlerine önem verdiklerini vurgulayan Bakan Şahin, yoksulluk nedeniyle çocuklarını kurumlara veren ailelere maddi destek verdiklerini hatırlattı. 2011 rakamlarına göre, aile yanında destek verilen 29 bin 900, kuruluştan aileye döndürülen 8 bin 367, danışmanlık hizmeti verilen bin 237, kuruluş bakımı altında ise 13 bin 908 çocuğun olduğunu söyleyen Bakan Şahin, 11 bin 686 çocuğun evlat edindirildiğini, bin 310 çocuğun ise koruyucu aile yanına yerleştirildiğini söyledi.

''Evlat edindirme sistemimiz yavaş çalışıyor, benim şahsi kanaatim. Mahkemeler çok uzun sürüyor, bir taraftan kurumlarda evlatlar bekletiliyor bir taraftan çocuksuz anne babalar uzun yıllar beklemek zorunda kalıyor. Biz bu konuda bir çalışma başlattık'' diye konuşan Şahin, koruyucu aile sisteminin toplumda doğru anlaşılması konusunda sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünü kaydetti.

Kurumlarda kalan çocukların şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini bildiren Şahin, koğuş sisteminden çıkarak sevgi evleri ve çocuk evleri modellerine geçtiklerini ifade etti. Bu modellerin çocukların eğitim başarılarını da olumlu etkilediğini söyleyen Şahin, rehabilitasyon sistemi konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Çocuklara yönelik hukuki çalışmalara da değinen Bakan Şahin, ''Vicdanımızı da sızlatan, 'Bu nasıl oluyor?' dediğimiz bazı değişimlerin de yapılması gerektiğinin farkındayız. Çocuk istismarıyla ilgili 'Ruh sağlığı bozulmuş mudur?' diye çok garip bir sorunun sorulduğu ve onun için de uzun bir zaman kaybedildiği TCK'nın değişmesi gerektiğini biliyoruz'' dedi.

Çocuk haklarını geliştiren, koruyucu ve önleyici tedbirleri çok daha önceden alan bir ülke olmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Şahin, aile sosyal hizmet uzmanlığı uygulaması hakkında da kısa bilgi verdi.

Bakanlıkların yeni kurulmasına rağmen önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bakan Şahin, çocukların daha iyi imkanlara sahip olması için çalıştıklarını anlattı. Fatma Şahin, konuşmasını Halil Cibran'ın ''Çocuklar Sizin Çocuklarınız Değil'' şiirinden bazı dizeleri okuyarak tamamladı.

-Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Kaya-

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ise çocuk hizmetlerinde örnek bir ülke olmayı amaçladıklarını belirtti.

Çocuk Hakları Ulusal Strateji Belgesi'nin hazırlandığını hatırlatan Gazi, ''Türkiye ilk defa Ulusal Strateji Belgesi'ni bir devlet politikası olarak bütün kurumlarda uygulanmak üzere yürürlüğe koydu'' diye konuştu. Belge hakkında da bilgi veren Gazi, şunları söyledi:

''Bu belge çocuk haklarının korunması, yaygınlaştırılması ve ülkemizde yapılması gerekenleri ortaya koyuyor. Tüm devlet kurumlarının yapması gerekenleri anlatıyor. 2012 ve 2016 yıllarını kapsıyor. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi'nce tavsiye edilen standartlar doğrultusunda oluşturuldu. İlgili tüm kurum ve kuruluşların bu noktadaki stratejik hedefleri, amaçları ve faaliyetleri belirlendi. Çok titiz bir çalışma ile bu gerçekleştirildi. Belgenin ortaya koyduğu ana hedefler, çocuğa saygı kültürü, çocuğun katılım hakkı, medeni haklar ve özgürlükler, çocuk hakları, bilim, sanat ve spor eğitimi, çocuğun sağlığını ve sosyal hizmetlerini sağlamaya yönelik hizmetler, çocuk adalet sistemi, etkin denetim sistemlerini içeriyor. Ana hedeflerden bir tanesi bütün ulusal mevzuatın çocuk haklarına uygun hale getirilmesini öngörüyor.''

Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş'ın sunumunun ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…