Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
hepinize iyi haftalar , hepinize günaydınlar olsun:)Hepinize kucak dolusu
sevgiler ve selamlar:)
Rabbim üç ayların yüzü suyu hürmetine en hayırlı, en iyi, en güzel evlatlar nasip etsin tez vakitte:)
Ramazana kadar kucaklarımız dolar, evlerimiz şenlenir inşaAllah...Üç aylara girerken okunacak duayı aşağıda paylaştım.

üç aylar girdiğinde okunacak dua

''ALLAHümme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan''

''Yarabbi!bize Receb ve Şaban ayını mübarek kıl,Ramazan ayına eriştir''
Anneler Baharokan'a şaşırdım, bilgisi olan varsa yazabilir mi?
ama eminim böylesi hayırlıdır onlar için...

Pırılım, Sermuhum,Liliyim,Zeynebim, Heidi Ankaram,Denizim, Nushum,Mererim,Gcs 'm ve adını şu an sayamadığım yüce gönüllü anneler hepinize selam olsun:)
Evladına kavuşan annelere bir sorum olacak. Özel hastaneye götürdüğünüzde ilk bir yıl içinde sgk'lı kabul edildiği için sgk farkını mı ödüyoruz ?
Prosedür nasıl oluyor acaba?

SANA DA SELAM GÜZEL ANNE
biz kızımızı aldığımız gibi özel bir hastaneye götürdük.sosyal hizmetler çocukları ile anlaşmaları yokmuş.sonrasınd AİLE HEKİMİMİZE GÖTÜRDÜK.MUAYENESİNİ AŞILARINI İZLEMLERİNİ KİLOSUNU BOYUNU BAŞ ÇEVRESİNİ VS VS VS .....NOT ALDILARAŞILARINA BAŞLANDI.BAYAĞI BİR İLGİLENDİLER.HATTA EBEMİZ BAZI GEREKLİ BELGELERİ SONRAINDA EVİMİZE KADAR GETİRDİ.AİLE HEKİMİ DE BİR ÇOCUK DR U ÖNWRDİ ÖZELDE...SÜREKLİ ONA GÖTÜRDÜK.ORADAN HİÇBİR ÜCRET İSTEMEDİLER.ÜZERİMİZE GEÇENE KADAR BÖYLE İMİŞ.

AYRICA....SADECE GÖZ ÜZERİNE KURULU ÖZEL BİR HASTANEYE GÖTÜRDÜM FARKLI BİR ZAMANDA.ORADA ÜCRET ALINIYOR.YALNIZ KURUM ÇOCUĞU OLDUĞU ÖĞRENİLDİĞİNDE BELLİ BİR MİKTAR DÜŞÜLMÜŞTÜ.SANIRIM ÜÇTE BİRİ KADARDI DÜŞÜLEN FİAT..

BAHAR OKANA MSN İ,LE İLETİ GÖNDERDİM.CEVAP GELMEDİ..UARIM HAYATİİİ BİR DURUM SÖZKPNUSU DEĞİLDİR.
ACELE YAZDIM SELAMLAR

Son düzenleme:

baharokan çok hızlı ayrıldı bizden, bende umuyorumki çok kötü bir durum yoktur..alım kaldı vallahi

sevgili deniz cevabın için teşekkür ederim. Güzel anne...
Üzerimize geçene kadar özel hastaneler fark almıyor mu?Doğru mu anladım.
Ama göz hastanesi indirim yaparak almış.Bebeğimizin durumunu sorarken sosyal hizmet çocuğu olarak mı sorup bilgi alıyoruz?
Yoksa sgklı olarak göründüğü için mi bilgi alıyoruz?Her hastaneye de durumu anlatmak can sıkıcı olabilir. O yüzden soruyorum.
Bunu nasıl öğrenebiliriz? Sizin dr almamış ne güzel...Üzerimize geçince farkla zaten götürürüm.
Hani ona göre bir dr hastane belirlemek istiyorum.
Sorular biraz uzun oldu kusura bakmayın..

cnm bnm
öncelikle aleyküm selam
bu ayla ilgili paylaşımın için teşekkürler
Rabbim inşallah bu güzel günlerin kıymetini bilmeyi hepimize nasip etsin güzel arkadaşım
nasılsın?

mrb lar aRKADASLAR..buguın uzmanımız aradı yarın oglen bır de randevumuz var..
dort aylık bır erkek bebek bızı beklıyor.. :))
ne yapcamı bılmıyorum yaaaa
kalbım durucak..

Rabbim sabrınızın mükafatını verecek inşallah. Hayırlı olsun analı babalı sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah. Ne kadar çok beklediğinizi ve istediğinizi biliyorum. Çok şanslı bir bebek olacak. İnşallah diğer bekleyen arkadaşlar da kavuşurlar yavrularına en kısa sürede.

kalbım durucak..

gözün aydın Allah hakkında en hayırlısını nasip etsin...umarım minik bebeğin seni bekliyordun bu sefer kucağın dolu gelirsin inşallah...

sanırım ücret almayan belli hastane ya da dr lar var.bizim öyle başladı.ilk gittiğimiz özel hastanenin anlaşması yokmuş.özel hasta olarak işlem yapıyordu.halbuki bize bize verilen sözleşmede bebeğin üzerimize geçene kadar sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağı yazıyordu.sonrasında bir aile hekimine danışalım dedik.yolumuzun üzeriydi de...bizim öyle gelişti.sağlık ocağındaki dr umuz sanırım Dünya Dr larından.sanırım değil evet öyle.çünkü afrikadaki muhtaç çocuklara gitmiş sağlıklarına bakmış misyon sahibi bir Dr.odanın dışındaki duvarlara gittikleri yerlerdeki çocukların fotoları asılıydıbiz gidince sardılar sevdiler bizin kızımız dedilerhele ebemiz,o ayrı bir ilgilendi.siz de bu konuda aile hekiminizden bilgi alabilirsiniz.ayrıca zetan size bebeğinizin sağlık bilgileri verilecek.daha önce tedavi gördüğü yerler.oralarda zaten kaydı mevcut.sıra numarası almadan oradan devam edebilirisniz.bize çok uzaktı.
göz hastanesi ise önce normal ücert alınacağını söyledi öyle fiş kesildi.biz muayane sıramızı beklerken fiş değiştirildi çağrıldık.belli bir miltarı değiştirilmiş fiş verildi.ücret iadesi yapıldı.
üzerinize geçene kadar kurum çocuğu...biz sosyal hizmeteler bebeği dedik.evet çok can sıkıcı oluyor.hastanede de eczanede de...hatta benim için işkence gibi.biyolojik ailenin ismi geçerli.bir an önce bitsin istiyorsunuz üzerinize geçsin istiyorsunuz.

eskiden bu saatlerde kendime ve tüm isteyenlere dua ederdim gözü yaşlı....şimdi sadece isteyenlere ediyorum.Allahıma çok şükür...çok şükür gönderen ALLAHA....
SİZLERİNDE AZ KALDI...AZ DAHA SABIR..BİTECEK ..BİTECEK...SONRASINDA TATLI TATLI ŞİKAYET BİLE EDECEKSİNİZHERKESE ÇOK SELAM

Son düzenleme:
1. İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) Eli kulağında
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
2.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
3.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
4.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
5.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
6.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
7.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
8.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
9.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
10.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
11.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
12.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza

Doğuran mı anne, yoksa doyuran mı?
Evlat edinen aileden çocuğunu geri almak için dava açtı son sözü yargı söyledi.2003 yılında bebeğini bir apartman boşluğuna bırakan kadın, 6 yıl sonra onu evlat edinen aileden geri almak için dava açtı.

Yerel mahkeme çocuğun evlat edinen ailede kalmasına karar verdi. Ancak Yargıtay kararı bozup, ‘Biyolojik anneye verilsin’ dedi. Yerel mahkemedeki hakim diretince son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyledi: “Çocuk, doğuran annede değil, emek verip büyüten annede kalacak.”

ReklamEvlilik dışı ilişkiden hamile kalan ve 2003 yılında İstanbul ’da arkadaşının evinde doğum yapan Nurten Ç., ailesine bu durumu açıklamaktan korktu.

Doğumdan 2 gün sonra, kundağına iliştirdiği ‘Ne olur ona iyi bakın ” notuyla birlikte bebeğini bir apartman boşluğuna bıraktı. Daha sonra polisi arayan genç kadın, bebeğini bıraktığı yeri ihbar etti.

Vatan gazetesinin haberine göre, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilen bebeğe, G.Ç. ismi verildi. Minik bebek, Necla ve Ayhan Ö. çifti tarafından 2004’te evlatlık alındı. Aile çocuğu kendi öz evlatları gibi sahiplenip büyüttü. Ancak 2009 yılında ortaya çıkan biyolojik anne, çocuğunun kendisine verilmesi için İstanbul 2. Aile Mahkemesi’nde “velayet” davası açtı.

“ÇOCUĞUM OLMUYOR OĞLUMU GERİ VERİN”

Evlilik dışı hamile kaldığı için durumu ailesine söyleyemediğini öne süren Nurten Ç., dava dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

“Kilolu olduğum için karnımı, ailem ve çevremden sakladım. Hamileliğimin 7’nci ayına kadar evimde kaldım. Ancak iyice zorlanınca arkadaşımın yanına gittim.

Doğumu da arkadaşımın evinde gerçekleştirdim. Onu bıraktıktan sonra bir hafta tek başıma kaldım. Ama oğlumu çok özledim. Psikolojim bozuldu. Kendime gelir gelmez oğlumu aramak için yollara düştüm.

Bana, ‘Bunun senin çocuğun olduğuna nereden inanalım? Savcılığa başvur’ dediler. Ben de mahkemeye başvurdum. Ancak o sırada oğlum koruyucu aile adı altında bir aileye verilmiş.

Bir süre önce evlendim, eşime başımdan geçenleri anlattım. Zaten çocuğumuz olmuyor. Eşim çocuğumu almam için destek verdi. Bir daha anne olamayacağım. Çocuğuma iyi koşullarla bakabilecek durumdayım. Oğlumun bana verilmesini istiyorum .”

BEBEĞİNİ TERK ETTİ DİYE CEZA ALDI

Adli Tıp ’a sevkedilen Nurten Ç.’nin dava konusu çocuk G.Ç.’nin biyolojik annesi olduğu, yapılan tahliller sonucunda kesinleşti.

Mahkeme tarafından görevlendirilen pedagoglar, raporlarında, küçüğün kendisine evlatlık olarak alan anne Necla ve eşi ile birlikte kalmasında bir engel görülmediği yönünde rapor hazırladı.

Bu süreçte biyolojik anne Nurten Ç. ise “bebek terki” suçunu işlediği gerekçesiyle hapisle cezalandırıldı. Ancak Nurten Ç. ’nin cezası paraya çevrilerek ertelendi. Velayet davasına bakan İstanbul 2. Aile Mahkemesi, küçüğün neredeyse doğduğu tarihten itibaren davacılar ile aile halinde yaşantısını sürdürdüğüne dikkat çekerek, çocuğun Ö. çiftinde kalmasına hükmetti.

‘ANNE OLMAK SADECE DOĞURMAK DEĞİLDİR’

Nurten Ç., bu karara itiraz ederek davayı temyiz etti. Temyiz talebini kabul eden Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise “Davalının küçüğe karşı özen yükümlülüğünü yerine getirmediği söylenemez. Evlat edinmede asıl olan anne babanın rızasının aranmasıdır ” dedi.

2. Daire, Çetin’in evlat edinilmesinde davalı annenin rızasının bulunması gerektiğine hükmederek, kararı oy çokluğu ile bozdu. Ancak İstanbul 2. Aile Mahkemesi, Yargıtay ’ın bozma kararına direndi.

Yerel mahkeme, biyolojik annenin doğum yaptığında 34 yaşında olduğu ve daha önce bir evlilik geçirdiğine dikkat çekerek, çok çarpıcı bir gerekçe yazdı:

“Başından evlilik geçmiş bir bayanın gebeliğinin 7. ayına kadar hamileliğini fark etmemesi hayatın olağan akışına uygun değildir. Çocuğun kişiliğinin temelleri ilk 5-6 yıl içinde atıldığı için sağlıklı bir kişilik oluşturabilmesi için bu yıllar içindeki gelişim dönemlerini sağlıklı geçirmesi gerekir.

Küçük çocuğun biyolojik anneye verilmesi durumunda üvey baba yanında yaşayacak olması da çocuk açısından kabul edilebilir bir durum değildir.

Anne olmak sadece çocuğu doğurmak değil, onu büyütmek, sevmek ve emek vermek gerektirir. Sevginin karşılığının emek olduğu düşüncesi değerlendirildiğinde, davacı annenin emeğinin biyolojik anneden daha üstün olduğudur.” Yerel mahkeme, çocuğun biyolojik annede değil emek veren annede kalması kararında direndi.

BİYOLOJİK ANNENİN TEK SEÇENEĞİ AİHM

Nurten Ç. yine temyize gitti. Ancak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’ndan gelen karar bebeğini geri alma umutlarını söndürdü. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 11 Nisan 2012 ’de oy çokluğuyla aldığı kararında, yerel mahkemenin kararını bu kez onadı.

Yerel mahkemenin, ‘direnmeye’ ilişkin kararının uygun bulunduğu belirtildi. Kurul, biyolojik annenin çocukla şahsi ilişki kurulmasına yönelik talebiyle ilgili temyiz isteminin ise Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nce karara bağlanmasına hükmetti. Böylece dava konusu çocuk G.Ç., kesin olarak “biyolojik annesi”nin değil, “emek veren annesinin evladı olarak kalacak. Biyolojik annenin önünde ise sadece AİHM ’e gitme seçeneği kaldı.

HUKUKÇULAR NE DEDİ?

Avukat Cengiz Hortoğlu: “Önemli ve emsal bir karar. Çocuğun mutlu, başarılı ve sağlıklı bir ortamda yetişmesi göz önüne alınıyor. Mahkeme kararını alırken bunları değerlendirmiş. Çocuk kimin yanında kalırsa daha başarılı ve mutlu olur diye düşünülür.

Alıştığı bir yaşam tarzı var, o aileyi anne baba olarak tanımış, onların yanında huzurlu ve başarılıysa bunu korumak istiyor. Kendisini büyüten insanların yanında kalması bana göre çocuk açısından çok doğru bir karar. Çocuğun iyiliği yönünde.”

Avukat Rezan Epözdemir: “Yargıtay bu zamana kadar kemikleşmiş olarak bu tür davalarda çocuğun biyolojik ailesine verilmesi yönünde karar verdi. Ama Yargıtay Genel Kurulu’nun verdiği bu karar son derece olumlu ve müspet.

Anneler sosyoekonomik durumlarını bahane ederek çocuklarını ‘nasıl olsa ileride alabilirim’ diyerek sokağa bırakılıyordu. Şimdi Genel Kurul, çocuğu doğurmanın nezhep bağının (soy bağı) kurulmasına yeterli gelmediğini, çocuğa emek ve sevgi vermek, çocuğun eğitimini tamamlamak, onun değer yargılarını oluşturmak, ona aile kavramını öğretmen gerektiğini söylüyor. Bu karar emsal olacaktır.

Mahkemenin bu yönde aldığı kararın çok hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum. Genel Kurul, doğurmak mı annelik yoksa bir çocuğa sevgiyle bakmak mı bunun kararını verdi.”
Doğuran mı anne, yoksa doyuran mı? | Mynet Haber alıntıdır....

kalbım durucak..
harika bir haber bu
valla çok sevindim inşallah bebiş gelir de bir bayram havası yaşarız şu topikte yaaaaaaaaaaa:118::118::118::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124:
hadi bakalım, hayırlısı olsun oğluşun

kalbım durucak..

hadi hayırlısı bakalım:)) gözün aydın canım ......darısı miss kokulularını bekleyenlerin başınaaaa...aminnnnnnnnnn.
bu arada lilycim bir projeden bahsetmişsin merak ettim katılmak isterim bilgilendirirsen sevinirim......internetim biraz sıkıntılı olduğu için sürekli yazamıyorum....güzel haberlerinizi eksik etmeyin....hepinize kucak dolusu sevgilerrrr........

cnm özelden bildireyim inşallah

Sermuhcum paylaşım için teşekkürler
inşallah hiçbiriniz böyle sorunlarla karşılaşmadan evlatlarınızla mutlu bir ömür geçirirsiniz
sevgiler...

Sermuh çok teşekkürler.Çok önemli bir haber emsal değerinde.Belki terk edenlerin sonradan uğraşmalarını engelleyecek.Çok doğru bir karar vermişler.Çocuğu bırak durumun iyi olunca al,bu oyuncak değil.Birçocuğun hayatı söz konusu olan.Elbetteki gerçek annesi ona annelik yapan sevgi veren.İnşallah hiçbirimiz böyle şeylerle uğraşmayız.Sorunsuz gönlümüze göre olur herşey.

Oğultoprak çok sevindim.Çok heyecanlandım.Hakkında hayırlı uğurlu etsin Rabbim.Gönlüne göre olsun herşey.Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

kalbım durucak..

işte buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hayırlı uğurlu olsun evladın oğultoprak, inşallah ayağını sürür bebecik. çoookkk sevindim yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…