AH HAYDİ AH...nasıl uykum var ama yazmaya çalışıcam kelimelerin yazılışına pek dikkat etmeyerek...eve getirdik denizi..halının üzerşne bıraktık...kocam hemen ilk fotosunu çekti...öyle ürkektiki.sonraları karşılaştırıyorum da şimdili fotolarıyla....bilinmedik bir yere bırakılmış gibi....biz de öyleydik aslında.bilmediğimiz birşey vatrdı odnın ortasında.gelen giden olunca sıyrılıyorsun bu düşüncelerden...
daha bugece konuştuk kocamla...ben hazırlanamamıştım bile.aslında sizler bir bakıma şanslısınız.sizler,n yaşadığı o heyecanı yaşayamadım ben.evin inşaatı henüz bitm,şken daha toparlanmamışken haydi gelin alın oldu bizimkisi...ben oda hazırlayamadım öyle yavaştan yavaştan...hayalini bile kuramadım...hem hazır da eğildim ...kocamıj birden bir gün bugün işe gitmiyotum haydi gidiyoruz demesiyle başladı bizim hikayemiz...iyiki de başlamış...
başımı sol yana kaldırıyorum da....fotosunu içine yaptırdığımız duvar saatine bakıyorum da...sürekli bakıyorum ya.öyyyle tatlı baklıyor ki bana...ona bakana...çokkkkk tatlı...tatlı kızım. pis kızım..zilli kızım.ara sıra beni delirtemeye çalşlan çok tatlı kızım...canım mkzım...annesinin balı mkızım.bal bu balbal bu bal bu abl.diye sevdiğim kızım..
sayfalar sığmaz ya anlatmaya...sümüklüye bile yazamıyorum.zaman yok.belki uygun bi zamanda kopyalarım.hatta birinin vakti olurda kopyalarsa nasıl sevinirim.heh heh..
ilk banyosunu hatıtrlamıyom .inanın şu an aklıma gelmiyo.çok uykum var muhtemelen ondan.offf şimdi takarım ben.yatınca düşünür dururum.sabah ta bbaya sorarım...mor bir leğen almıştık biz.teyzem almıştı.benim fırsatım olmamıştı.düşünün çocuk yıkanacak daha hazırda bişey yok...bizim sabunluğumuzla yıkadığımı hatırladım şimdi hemn..sonra teyzem hemen örmüş bi tane...babayla ikimiz yıkadık hep.arada ben kaçamak yaptım krndim yıkadım.iftiharla da söyledim kendimi..laf araömızda bebek çocuk yıkamayı da çok severim.çok ta yıkamışımdır...yeni doğan birbebği de yıkamıştım ..artık duşta yıkıyoruz onu.bir level atladık.hemen 5 dakikada yıkayıp çıkatıyorum.sıraylann...sırtıııı.memeleeeerrr koltuk altıııı göbüşüüüü kollllaaaarrr ayaklaaarrr işte her uzvıunu söylüyorum.okuduğum bir kitapta öyle diyordu.bir çocuk dr uydu sanırım yazarı.yıkarken belli bir sırada ve sözlede tekrar ederek yıkıyacakmışsın sırayı öğrenecekmiş çocuk.
dedim ya bitmez...uygun zamanda yine yazarım.inşallah...kontrol bile etmeden gönderiyorum.....sizlerinde bu duyguları yazmanız dileğiyle....sevgiyle kalın..
Gozun aydin sonunda bitti...darisi bekleyen diger arkadaslarimizin basina...Allah sana ve kizina yardimci olsun tez zamanda iyilessin..kolayliklar diliyorum...kızlar uzun zamandır yazanadım lütfen kusura bakmayın uzun zamandır yazamadım önceki yazılara bakmaya bile fırsat bulamadım geçen cuma kızımıza kavuştuk ama biraz rahatsızlandı 2 gündür hastanedeyiz hem sevinci hem üzüntüyü bir arada yaşadık şuan iyi çok Allahım hepinize tattırsın bu duyguyu kavuşma aşamamız her arkadaşta olduğu gibi mucizelerle dolu tek söyleyebileceğim içinizi ferah tutun Allahım sevgisini de fazlasıyla veriyor işlerinizide rast götürüyor sakın kuruntuya kapılmayı gelecek her bebeğimizi her biri ayrı bir mucize olacak beklerken çektiğiniz herşeyi unutacaksınız. şu ara gerçekten yazmam çok zor mağlum kalabalık fıstık hiç dırmuyor yazdığımı tekrar okuyamıcam bile 1 aya kadar bir düze girip sık sık size yazmayı düşünüyorum dua larım sizinle lütfen sizde dua larınızı eksik etmeyin.
Arkadaşlar, size fikir danışmak istiyorum,
Bebek mevlüdü hazırlıklarına bakıyorumda, bebek şekerlerine alternatif olarak içi lavanta olan keseler var ben çok beğendim.. Sizce şeker mi lavanta kesesi mi daha iyi olur..
Birde şeker sepetleri yerine şeker ağaçları yapmışlar, dallarına şeker yada keseleri asıyorsunuz, gelenler dalından hediyelerini alabiliyorlar.. O ağacı daha sonra doğum günlerinde, yılbaşında kullanmak mümkün.. Hatta netten kiralamak bile mümkün, bağı bahçesi olan, el becerisi olan arkadaşlar varsa kurumuş dalları toplayıp kendisi bile yapabilir.. Şeker ağacı ve lavanta keseleri aklıma çok yattı sizce nasıl?
Sizler bebek mevlüdünüzü nasıl yaptınız, ya da nasıl yapmayı planlıyorsunuz anlatırmısnız biraz.. Sabırsızlıkla bekliyorum...
:126:
kızlar uzun zamandır yazanadım lütfen kusura bakmayın uzun zamandır yazamadım önceki yazılara bakmaya bile fırsat bulamadım geçen cuma kızımıza kavuştuk ama biraz rahatsızlandı 2 gündür hastanedeyiz hem sevinci hem üzüntüyü bir arada yaşadık şuan iyi çok Allahım hepinize tattırsın bu duyguyu kavuşma aşamamız her arkadaşta olduğu gibi mucizelerle dolu tek söyleyebileceğim içinizi ferah tutun Allahım sevgisini de fazlasıyla veriyor işlerinizide rast götürüyor sakın kuruntuya kapılmayı gelecek her bebeğimizi her biri ayrı bir mucize olacak beklerken çektiğiniz herşeyi unutacaksınız. şu ara gerçekten yazmam çok zor mağlum kalabalık fıstık hiç dırmuyor yazdığımı tekrar okuyamıcam bile 1 aya kadar bir düze girip sık sık size yazmayı düşünüyorum dua larım sizinle lütfen sizde dua larınızı eksik etmeyin.
kızlar uzun zamandır yazanadım lütfen kusura bakmayın uzun zamandır yazamadım önceki yazılara bakmaya bile fırsat bulamadım geçen cuma kızımıza kavuştuk ama biraz rahatsızlandı 2 gündür hastanedeyiz hem sevinci hem üzüntüyü bir arada yaşadık şuan iyi çok Allahım hepinize tattırsın bu duyguyu kavuşma aşamamız her arkadaşta olduğu gibi mucizelerle dolu tek söyleyebileceğim içinizi ferah tutun Allahım sevgisini de fazlasıyla veriyor işlerinizide rast götürüyor sakın kuruntuya kapılmayı gelecek her bebeğimizi her biri ayrı bir mucize olacak beklerken çektiğiniz herşeyi unutacaksınız. şu ara gerçekten yazmam çok zor mağlum kalabalık fıstık hiç dırmuyor yazdığımı tekrar okuyamıcam bile 1 aya kadar bir düze girip sık sık size yazmayı düşünüyorum dua larım sizinle lütfen sizde dua larınızı eksik etmeyin.
denizgeldi süper anlatmışsın.telefon sadece yanımdaydı ilk okuduğumda ve lütfen okuyabiliyim dedim...genelde telefonda hata veriyor sayfa kapanıyor..
ilk geldiğinde evde halının ortasına koymak gülmekten çatladım.evet inanılmaz bir şaşkınlık dün yoktu bu gün süpriz yumurtadan çıkar gibi geldi ve evin ortasında:))
ben almaya gideceğimiz anı ve ilk günün nasıl geçeceğini hep hayal ediyorum ve her defasında çok heyecanlanıyorum.o ilk gün nasıl geçecek acaba ilk gece nasıl geçecek? okadar ilk yaşanacak ki günler azaldıkça sabırsızlığım daha çok artıyor...
Arkadaşlar, size fikir danışmak istiyorum,
Bebek mevlüdü hazırlıklarına bakıyorumda, bebek şekerlerine alternatif olarak içi lavanta olan keseler var ben çok beğendim.. Sizce şeker mi lavanta kesesi mi daha iyi olur..
Birde şeker sepetleri yerine şeker ağaçları yapmışlar, dallarına şeker yada keseleri asıyorsunuz, gelenler dalından hediyelerini alabiliyorlar.. O ağacı daha sonra doğum günlerinde, yılbaşında kullanmak mümkün.. Hatta netten kiralamak bile mümkün, bağı bahçesi olan, el becerisi olan arkadaşlar varsa kurumuş dalları toplayıp kendisi bile yapabilir.. Şeker ağacı ve lavanta keseleri aklıma çok yattı sizce nasıl?
Sizler bebek mevlüdünüzü nasıl yaptınız, ya da nasıl yapmayı planlıyorsunuz anlatırmısnız biraz.. Sabırsızlıkla bekliyorum...
:126:
selam sermuhbir an yazdıklarım cebine geldim sandım...beğeniyi görünce.
hoş cebi filan da yok haaa arkadaşın bende.....çok selam....herkse selam olsun
iyi akşamlar kızlar,koruyucu aile hakkında araştırma yaparken kendimi burada buldum,hepinizi tebrik ediyorum,yavrularına kavuşanlara ömür boyu mutluluk diliyorum bekleyenlerin de tez zamanda evleri şenlensin inş.benim bir oğlum var,şimdi bir çocuğa koruyucu aile olmak istiyorum,evlat mı edinsem daha iyi olur yoksa koruyucu aile mi olmalıyım,bu işin içindesiniz,bana yardımcı olurmusunuz....çok araştırma yaptım ama benim durumumda olan pek kimse yok daha çok çocuğu hiç olmayan aileler böyle bir girişimde bulunuyor yardımcı olursanız sevinirim,artıları çoktur eminim(ki bende o yüzden başvurmak istiyorum)süreç nasıl işliyor,,,şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?