kızlar hepinize ayrı ayrı güzel dilekleirmi ve sevgileirmi gönderiyorum. benim durumum mayıs sonuna kadar sıramı öğrenmeyi bekliyordum malesef hala öğrenemedim.aramalarını bekliyorum ev ziyaretim yüz yüze görüşmem herşey bitti sadece sıramı öğrenmek kaldı..hazırlıklarımızın çoğu tamam benim hislerim bebişlerimiz bize yaz bitmeden gelecek diyor.şu an istanbulda bekleme durumu var atama yapılması bekleniyordu en son görüştüğümde 20 gündür ne olup bitti haberim yok...hadi istanbul bekliyor izmir bekliyor çok ilginç ankara bekliyor ...beklemek ...Sabrı iyice öğrenmemiz gerekiyormuş:)
eşimin yeğenleri var başka şehirde yaşıyorlar biri 6 yaşında kız diğeri 8 yaşında erkek yaz tatile yanıma geldiler..anneleri çalışıyor ..yani benim hayat çok hızlı akıyor inanın iki çocukla yaşam çok hızlı akıyor sabah ne zaman olmuş anlamıyorum hele ki akşam yatınca uyuyamak diye bir şey yok küttt uyu... sabah kahvaltıdan sonra akşama kadar bir şey yemezdim şimdi öğlen yemek pişiriyorum..çocuklar aç kalacak yoksa(( bu gün ayın 15 i olmuş 15 gün nasıl geçmiş inanın haberim yok..bu arada iki kuzucukta annelerinden uzakta olmalarına rağmen çoook mutlular..
yatakta 4 kişi yatmak için mücadele veriyoruz ilerleyen saatlerde çift kişilik yatakta tek kişi kalıyor ..kalan küçük hanım tabikiii ....öyle bir yatış olamaz yatakta kimse kalmıyor kalanda sabah mor kalkıyor..o nasıl bir tekmedir gece uyku esnasında topukla birlikte gelen ayyy sesiyle birlikte kaçıyoruz:)))
.
kısaca hayat yine her şeye rağmen çok güzelll hepinize güsel günler
merhaba sermuh. seni merak ettim de bebegine kavustun mu diye, henuz olmamis ama yakindir umarim. 2 cocuklu gunlerin icin cok sevindim. hersey gonlunce olsun.
evet canım gerçekten staj oluyor, büyük olan oğlan gerçekten sabrımı ciddi zorluyor.arada bir ya sabır ya sabır diye söyleniyorum. çocukların anne ve babaları ayrı buda ciddi bir sorun yaratıyor. geçen gün bahçede otururken çok samimi olmadığım aynı sitede oturdumuz bayanlar selam verdi çocukları sordu bende yeğenlerim dedim ,bayan bana senin yokmu diye sordu bende yok dedim gülümseyerek ...ve büyük oğlan kadına bağıra bağıra bu evlatlık alıyor demesinmi...tamam kimseden saklamıyorum herkeze gerçeği söylüyorum da böyle bir anda bu diye hitap edilmek bile beni çok kızdırdı.(biraz etrafına laf yetiştirmek gibi densizliği varda) eve geldik 3 sayfa büyükler konuşurken söze karışırılmaz ve soru sorulursa cevap verilir diye yazdırdım.benim için ciddi bir sınavdı ..Ne güzel evladın için staj yapıyorsun.İnşallah gönlüne göre olur Allah yazın kavuşturur.
herkese mutlu hafta sonları....günlerin saatlerin su geçmesi d,leği ile....çoook yakında yavrunuzla kalın
Çocuk işte nerde ne diyecekleri belli olmuyor.Ben de evlatlık diyenleri uyarıyorum evlatlık değil evlat diye.Artık çevrede bilinçlisi de var,cahili de var.Aldırmayacağız.Ben de gelecek evladımı herşeyden çok istiyorum,sabırsızlıkla bekliyorum.Ona o kadar ihtiyacım varki.O günlerin hayaliyle yaşıyorum diyebilirim.çok sağolasın canım henüz minik kızıma kavuşmadım sabırsızlıkla ve umutsuzca bekliyorum..
evet canım gerçekten staj oluyor, büyük olan oğlan gerçekten sabrımı ciddi zorluyor.arada bir ya sabır ya sabır diye söyleniyorum. çocukların anne ve babaları ayrı buda ciddi bir sorun yaratıyor. geçen gün bahçede otururken çok samimi olmadığım aynı sitede oturdumuz bayanlar selam verdi çocukları sordu bende yeğenlerim dedim ,bayan bana senin yokmu diye sordu bende yok dedim gülümseyerek ...ve büyük oğlan kadına bağıra bağıra bu evlatlık alıyor demesinmi...tamam kimseden saklamıyorum herkeze gerçeği söylüyorum da böyle bir anda bu diye hitap edilmek bile beni çok kızdırdı.(biraz etrafına laf yetiştirmek gibi densizliği varda) eve geldik 3 sayfa büyükler konuşurken söze karışırılmaz ve soru sorulursa cevap verilir diye yazdırdım.benim için ciddi bir sınavdı ..
sanada kızınla mutlu hafta sonları dilerim...
pırılım çok teşekkür ederim canım cevabın için inşallah dediğin gibi güzel ve kolay geçer,
bu arada vck ye bişey söylemek istiyorum tedavin inşallah olumlu geçer çocuğunu kucağına alırsın bizde o yoldan geçtik ama kısmet olmadı bizde evlat edinmeye karar verdik ama canı gönülden anne baba olacağımıza inandığımız için eğer olurda tesadüfen hamile kalırsam ben ilk evladımı herzaman tutar onu baş üstümde taşırım çünkü biz onları bağrımıza daha dünyamıza gelmeden basıyoruz başvurumuzdan biri kalbimiz tekliyo bu duyguyu hissetmeyen zaten o evlada annelik ve babalık yapamaz senin kafan baya karışık beni yanlış anlayacaksın ama bu iş çocuk oyuncağı değil sonuçta marketten alışveriş yapmıyorsun bir can emanet ediliyo önce allaha sınra bizlere ben şahsen böyle düşünüyorum onu en ufak üzecek kimseler karşılarında beni bulur, sen olaya başkasının çocuğu olarak bakıyorsun kanaatimce hem kendine hem çocuğa yazık olur
iyi günler....
ÖNCELİKLE BEN SENİ DEĞİL SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN DEMEK İSTİYORUM ÇÜNKÜ BEN KESİNLİKLE HEM KENDİ KANIMDAN CANIMDAN ÇOCUĞUM OLSUN İSTİYORUM HEMDE EVLAT EDİNMEK İSTİYORUM VE KESİNLİKLE O ÇOCUKLARA BAŞKASININ ÇOCUĞU GÖZÜYLE BAKMIYORUM KARARSIZLIĞIM SADECE HAMİLE OLUR VE ZOR ZAMANLAR GEÇİRİRSEM BEBİŞİMİDE KENDİ YANIMDA PERİŞAN ETMEK İSTEMEMDİR.ONUN HARİCİNDE DEDİĞİM GİBİ GİTTİM ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA HAYATIMDA İLK DEFA GİTTİM BİZE 3 TANE 1.5 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU GETİRDİLER GÖRMEMİZ İÇİN VE İNANILMAZ BİR DUYGUYDU HELE GELİP BAŞLARINI OMUZUMUZA DAYAMALARI DÜNYALARA BEDELDİ.DAHA SONRA MÜDÜRE HANIM BANA , YAŞIN ÇOK KÜÇÜK ÖNCE TEDAVİNİ OL SONRA İSTERSEN BAŞVURUNU YAP DEDİ.BENDE BEN KESİN KARARLIYIM BENİM ÇOCUĞUM OLSA DAHİ BEN SİZİN GÜLKOKULU BEBİŞLERİNİZEDE ANNELİK YAPMAK İSTİYORUM DEDİM ÖYLEYSE KORUYUCU AİLE YERİNE EVLAT EDİNMEYE BAŞVUR FAKAT BU KONUDA CUMHURBAŞKANI BİLE OLSA SANA YARDIMCI OLAMAZ SADECE SIRANI BEKLERSİN VE SIRA SANA GELDİĞİNDE BEBİŞİNİ ALIRSIN DEDİ.BENDE NE KADAR BEKLERİM DEDİM BELLİ OLMAZ AMA 2 SENEYİDE BULABİLİR .OLSUN SEN BAŞVURUNU YAP ŞİMDİ SANA UZUN GELEN 2 SENE GÜN GELİR KAPINI ÇALAR DEDİ.RABBİM HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISINI VERSİN AMİN
çok sağolasın canım henüz minik kızıma kavuşmadım sabırsızlıkla ve umutsuzca bekliyorum..
evet canım gerçekten staj oluyor, büyük olan oğlan gerçekten sabrımı ciddi zorluyor.arada bir ya sabır ya sabır diye söyleniyorum. çocukların anne ve babaları ayrı buda ciddi bir sorun yaratıyor. geçen gün bahçede otururken çok samimi olmadığım aynı sitede oturdumuz bayanlar selam verdi çocukları sordu bende yeğenlerim dedim ,bayan bana senin yokmu diye sordu bende yok dedim gülümseyerek ...ve büyük oğlan kadına bağıra bağıra bu evlatlık alıyor demesinmi...tamam kimseden saklamıyorum herkeze gerçeği söylüyorum da böyle bir anda bu diye hitap edilmek bile beni çok kızdırdı.(biraz etrafına laf yetiştirmek gibi densizliği varda) eve geldik 3 sayfa büyükler konuşurken söze karışırılmaz ve soru sorulursa cevap verilir diye yazdırdım.benim için ciddi bir sınavdı ..
Anne baba ayrı olunca çoçukların psikolojisi gerçekten çöküyor.. Kız çoçukları içine kapanık olurken erkek çocuklarıda böyle hırçınlaşıyor mlsfHele ki yaşı itibariyle..
Senin için gerçekten zorlu bir staj olmuş cnm.. Yalnız 3 sayfa yazdırman çok hoşuma gitti.. Masum ve akılda kalıcı bir yöntem olmuş... İnsan kendine bile uygulayabilir :))
:126:
Çocuk işte nerde ne diyecekleri belli olmuyor.Ben de evlatlık diyenleri uyarıyorum evlatlık değil evlat diye.Artık çevrede bilinçlisi de var,cahili de var.Aldırmayacağız.Ben de gelecek evladımı herşeyden çok istiyorum,sabırsızlıkla bekliyorum.Ona o kadar ihtiyacım varki.O günlerin hayaliyle yaşıyorum diyebilirim.
Rabbim şu mübarek günlerin ve Peygamber efendimizin(s.a.v.) hatrına herbirimize tez günde sağlıklı,hayırlı evlatlar ihsan etsin inşallah.
hakkınızda hayırlı olsun ozaman öncelikle tedavin olumlu geçer bebeğini alırsın kucağına ama olmazsada takdiri ilahi sonuçta hepsi bizim çocuklarımız onlar. ben başvuruda bulunmadan önce sürekli mutsuzdum hep ağlıyordum ama kaç aydır umutluyumm çünkü ben anne adayıyım benimde artık bebeğim olacak hakkımızda hayırlısı diyorum
çok sağolasın canım henüz minik kızıma kavuşmadım sabırsızlıkla ve umutsuzca bekliyorum..
Anne baba ayrı olunca çoçukların psikolojisi gerçekten çöküyor.. Kız çoçukları içine kapanık olurken erkek çocuklarıda böyle hırçınlaşıyor mlsfHele ki yaşı itibariyle..
Senin için gerçekten zorlu bir staj olmuş cnm.. Yalnız 3 sayfa yazdırman çok hoşuma gitti.. Masum ve akılda kalıcı bir yöntem olmuş... İnsan kendine bile uygulayabilir :))
işin stajı mühim değil ben samimiyetle söylüyorum ki onların zaten sıkıntılı olan hayatlarında onlara güzel bir kaç ay yaşatabilirsem ne mutlu bana çocukların gelmesini eşimden çok ben istedim hayat sadece kendi etrafımızda kendi ihtayaçlarımızla dönmemeli başka insanlarada faydalı olabilmeli..
işin stajı mühim değil ben samimiyetle söylüyorum ki onların zaten sıkıntılı olan hayatlarında onlara güzel bir kaç ay yaşatabilirsem ne mutlu bana çocukların gelmesini eşimden çok ben istedim hayat sadece kendi etrafımızda kendi ihtayaçlarımızla dönmemeli başka insanlarada faydalı olabilmeli..
CANIM SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZE GERÇEKTEN ÇOK KATILIYORUM ANNE BABANIN AYRI OLMASI ÇOCUKLARI ÇOK ETKİLİYOR BENİM ABLAMDA YAŞIYORUM BU DURUMU ASLINDA AYRI SAYILMAZLAR AMA ABLAM EŞİ ÇALIŞMIYOR DİYE HEP BABAMIN EVİNDE VE ÇOCUKLARI DOĞRU DÜZGÜN BİR AİLEYE SAHİP DEĞİLLER ALLAH TAN BABAM ÖĞRETMEN VE İYİ BİR EĞİTİCİ ÇOCUKLARI BİRAZDA OLSA BU DURUMDAN YARA ALMADAN SIYRILDILAR. AMA BÜYÜK OLANI HERŞEYİN DAHA ÇOK FARKINDA 5 YAŞINDA HALEN ALTINA KAÇIRIYOR KENDİNİ TUTAMIYOR.SONRA KIZ OLDUĞU HALDE ERKEK HAREKETLERİ YAPIYOR DEVAMLI KARDEŞİNE ANNESİNE SAHİPLENME DUYGUSU VAR PSİKOLOĞA GİTTİ.DOKTOR ABLAMA EŞİN SENİ DÖVÜYORSA ÇOCUĞUN KENDİNİ ERKEK GİBİ GÖRÜP SENİ VE KARDEŞİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR SİZ BİRAN ÖNCE KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN YOKSA ÇOCUĞUNDA TAMİRİ OLMAYAN YARALANMALAR OLUR DEDİ.RABBİM HERKESİN YARDIMCISI OLSUN HERKESİN YUVASINA HUZUR VERSİN
CANIM SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZE GERÇEKTEN ÇOK KATILIYORUM ANNE BABANIN AYRI OLMASI ÇOCUKLARI ÇOK ETKİLİYOR BENİM ABLAMDA YAŞIYORUM BU DURUMU ASLINDA AYRI SAYILMAZLAR AMA ABLAM EŞİ ÇALIŞMIYOR DİYE HEP BABAMIN EVİNDE VE ÇOCUKLARI DOĞRU DÜZGÜN BİR AİLEYE SAHİP DEĞİLLER ALLAH TAN BABAM ÖĞRETMEN VE İYİ BİR EĞİTİCİ ÇOCUKLARI BİRAZDA OLSA BU DURUMDAN YARA ALMADAN SIYRILDILAR. AMA BÜYÜK OLANI HERŞEYİN DAHA ÇOK FARKINDA 5 YAŞINDA HALEN ALTINA KAÇIRIYOR KENDİNİ TUTAMIYOR.SONRA KIZ OLDUĞU HALDE ERKEK HAREKETLERİ YAPIYOR DEVAMLI KARDEŞİNE ANNESİNE SAHİPLENME DUYGUSU VAR PSİKOLOĞA GİTTİ.DOKTOR ABLAMA EŞİN SENİ DÖVÜYORSA ÇOCUĞUN KENDİNİ ERKEK GİBİ GÖRÜP SENİ VE KARDEŞİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR SİZ BİRAN ÖNCE KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN YOKSA ÇOCUĞUNDA TAMİRİ OLMAYAN YARALANMALAR OLUR DEDİ.RABBİM HERKESİN YARDIMCISI OLSUN HERKESİN YUVASINA HUZUR VERSİN
Yazdıklarını okuyunca, çoçukluğumu hatırladım, çok güzel anılarım var ama anne ve babanın ayrı olduğu bir çocukluktu.. Zaman zaman bende kendimi erkek gibi hissederdim, bebeklerle oynamak yerine elimde tornavidayla evde tamir edilecek ne varsa yapmaya çalışırdım..
Genç kız olduktan sonra bunlar geçmeye başladı çünkü kendi hayatımın farkına varmaya başladım.. En büyük şansım şahane bir anne bir abla anneanne ve teyzeye sahip olmaktı.. Mühim olan çocukken güzel anılarının olması.. Naçizane tavsiyem o ki, yeğenlerinle büyüdüklerinde hatırlayacakları güzel anılar yaşamanız.. Mutluluğu kiminle yaşadığınızın bazen bir önemi olmuyor.. İnşallah yeğenlerinizde yara almadan, mutlu bir çocukluk geçirirler.. Anne baba nın yeri elbette tartışılmaz ama teyze, dede, kardeş bunlara sahip olmak büyük bir şans.. The Help (Duyguların rengi)filmini izleyebilirsin.. O filmin bir sahnesi var, bakıcısı çocuğa her sabah üç güzel cümle söylüyor.. Ben çok sevdim belki izlemek istersin..
Sevgiler
Yazdıklarını okuyunca, çoçukluğumu hatırladım, çok güzel anılarım var ama anne ve babanın ayrı olduğu bir çocukluktu.. Zaman zaman bende kendimi erkek gibi hissederdim, bebeklerle oynamak yerine elimde tornavidayla evde tamir edilecek ne varsa yapmaya çalışırdım..
Genç kız olduktan sonra bunlar geçmeye başladı çünkü kendi hayatımın farkına varmaya başladım.. En büyük şansım şahane bir anne bir abla anneanne ve teyzeye sahip olmaktı.. Mühim olan çocukken güzel anılarının olması.. Naçizane tavsiyem o ki, yeğenlerinle büyüdüklerinde hatırlayacakları güzel anılar yaşamanız.. Mutluluğu kiminle yaşadığınızın bazen bir önemi olmuyor.. İnşallah yeğenlerinizde yara almadan, mutlu bir çocukluk geçirirler.. Anne baba nın yeri elbette tartışılmaz ama teyze, dede, kardeş bunlara sahip olmak büyük bir şans.. The Help (Duyguların rengi)filmini izleyebilirsin.. O filmin bir sahnesi var, bakıcısı çocuğa her sabah üç güzel cümle söylüyor.. Ben çok sevdim belki izlemek istersin..
Sevgiler
şimdi okuyunca;
ben de genç kızlığıma adım attığım dönemlrde erkek terliği giymeyi severdim.....koca koca terlikler....büyük te olsalar hoşuma giderdi.sanki evde hiç terlik yokmuş gibi.....halen de giyerim....eşiminkini.... o yokken:))
sanırım ebeveyn yokluğu bir şekilde ruhumuza yansıyor....................
şimdi okuyunca;
ben de genç kızlığıma adım attığım dönemlrde erkek terliği giymeyi severdim.....koca koca terlikler....büyük te olsalar hoşuma giderdi.sanki evde hiç terlik yokmuş gibi.....halen de giyerim....eşiminkini.... o yokken:))
sanırım ebeveyn yokluğu bir şekilde ruhumuza yansıyor....................
Kesinlikle ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?