Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
QUOTE=baharcikk;25009870]merhaba arkadaşlar... geçmişi çok okuyamadım ama oğultoprak kuzusuna kavuşmuş sanırım çok çok sevindim Rabbim mutlu huzurlu bir ömür versin güzel ailesiyle.
Denizimgeldi canım ben de okudum. burdaki dostlarımı tanımadan önce saatlerce ağlardım belki ama şimdi diyorum ki o bebecik ona gözleri gibi bakacak ailesine teslim edilecek. evet olaya şeklen bakarsan kötü ama şükür sağlıklıymış ona sevindim. ilerde öğrendiğinde diyecek ki iyi ki böylesi olmuş. ben öyle dedim çünkü. iyi ki beni doğuran insan bırakıp gitmiş te ben de babanemin cennet kollarında büyümüşüm. iyi ki....
Sizleri çok seviyorum. Allah hepinizin güzel kalbine göre versin herşeyin en güzeliyle müjdelesin...[/QUOTE]

Çok doğru söylüyorsun, şeklen bakılığında hakiketen kötü, ama bebişin sağlıklı olması herşeyden önemli ve sevindirici..
Bir taraftan da, doğruran kadının, emanetini bıraktığını düşünüyorum.. Sonuçta 9 ay bebekler onlara emanet, o süre bitti mi gerçek annesi ve babası ile kavuşsun diye bırakıyorlar.. Rabbim belki bu sebepten dolayı onlara vicdan his duygu vermiyor.. Yoksa gerçek annesi olsa böyle yapmaları mümkün mü.. Sana gelince; büyük Rabbim seni de babaannenin kısmeti olarak göndermiş, seni doğuran bahane.. İyi ki onun kollarında büyümüşsün, Bundan sonra hiç ağlama, hep mutlu ol inşallahh, Rabbim herşeyi gönlüne göre versin..

Arkadaşlar herkese hayırlı cumalar. Umarım Haziran ayı uğurlu gelir güzel haberleri arka arkaya alırız.

Selam Canım,
inşallah dediğin gibi olur bu ay kuzucuğuna kavuşursun, canı gönülden çok isterim.. Belki ziyaretine bile geliriz.. Benim bu yaza dair hiç umudum yok açıkçası.. Aramızda 6 kişi olsada sıralar çok yavaş En iyi ihtimalle ben kendimi kışa hazırladım.. Senin bir yılı geçti ben daha 8 aydır bekliyorum.. Benim daha çok zamanım var gibi geliyor..
Kurumla konuştumuz mu hiç, ziyaret falan yaptınız mı?

Sana şimdi mail adresimi özel den msj atıyorum, face den beni ekleyebilirsin.. Bende hemen onaylarım..

Amin canım inşallah bir an önce hepimiz kavuşuruz yavrularımıza.Yeni bir facebook alıcam cnm diğerini kapatmak istiyordum o zmana kadar sana mail attım yeni hesap alır almaz ekliycem

bu konuyla tesadüfen karşılaştım. yazılan birkaç yorumu okudum. çok duygulandım.
allah hepinize hayırlı olanı en kısa zamanda versin.
evlat sevgisini, anne baba olmayı hepimize yaşatsın inşallah.

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) (Oğluna kavuştu.)
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012

1.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
2.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
3.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
4.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
5.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
6.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
7.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
8.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
9.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
10.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
11.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza

Evet artık leylüfer,ecem,zeynep,pırılım ve mererden güzel haberler bekliyoruz.Sıra onlarda.Hadi hayırılısı.Umduğunuzdan daha çabuk en hayırlı zamanda evlerinizi şenlendirirler inşallah.

İnşallah Canımm, arka arkaya gelsin kuzucuklar..

merhaba esinbanu,

benim gibi düşünen insanları gördükçe çok seviniyorum lily86da bizden yani yanlız değiliz.. inşallah benimde ilerde eşim olacak kişi benim düşüneceme sıcak bakarda arıza çıkmaz.
. dünyada o kadar çok aileye ihtiyacı olan çocuk varken hiç yoktan yeni bir birey bana şuan olumlu gelmiyor.
tabiki kendi kanını taşıyan evlat isteyenlere bir lafım yok, ama benim için önemli olan sevgini vermek ve onu gerçekten iyi bir insan olarak yetiştirmek, zaten o sırada olunuyor anne-baba.

Kızlar nerelerdesiniz, kimseden ses çkmıyor..
Topik başka bir yere taşındı da benim mi haberim yok :) Merer senin sıran yaklaşmıştı var mı cnm bir gelişme... Sermuh cuğum seninde sıran belli olacak tı, ne oldu canım var mı bir gelişme..

Güzel haberleri olanlar yok mu..

merhaba prılım sürekli takip ediyoz merak etmeyin ama yoğunluktan yazamıyoruz ben sizlere bişey sorucam çok şükür ev zitaretimizi atlattık şimdi birbir görüşmemiz olacak yaklaşık birkaç hafta sonra burada uzun bir görüşme olacakmış acaba bana yazarmısınz ne tür sorular geliyo tabi özellikle istanbuldan olanlardan detaylı bekliyorum çok sevinirim

Merhaba canım ben tatilde olduğum için hiç giremiyorum.Bugün kurumla görüştük hep aynı şayler heran olabilir size bir süpriz yapabiliriz diyorlar artık çok düşünmemeye çalışıyorum herşeyin bir zamanı var boşuna kendimi sıkıyorum artık sabretmeyi öğrendim.

Sen neler yaptın canım sende bir gelişme varmı?

kızlar günaydın herkes bi kenara çekilmiş acaba havalardanmıdır bilmiyorum bendede kırgınlık var üzerimde, arkadaşlar dünde yazdım ama özellikkle istanbuldan başvuranlar birebir görüşmelerede ne soruyorlar burdan yazarsanız çok memnun olurum

Şimdilik bizde de bir gelişme yok cnm, dediğin gibi vardır vakti zamanı elbet. Sabretmeyi öğreniyor insan... Herşeyin hayırlısı...
İnşallah heran güzel bir sürpriz olur bebeğine kavuşursun.. Ecem ve senden güzel haberler bekliyoruz... Hadi Bakalımm..

:126:

Bu yaz bir kaç kişiden güzel haber alırız inşallah diye umuyorum.Benim de her geçen gün hevesim isteğim daha çok artıyor.Şu anda çocuğuma kavuşmayı herşeyden çok istiyorum.Biz de kısmetse 23 ünde tatile gidiyoruz iki hafta.Gelince alışverişlerimizi daha çok hızlandıracağız inşallah.

Merhaba Ayaz cığım, İzmir de şöyle olmuştu..
Eşinle tatillerinizi nasıl geçirirsiniz, boş zamanlarınızda neler yaparsınız, çoçuk sizin için ne anlam ifade ediyor.. Sinirli olduğunuz zaman nasıl sakinleşirsiniz, Bebek geldiğinde neler yapmayı planlıyorsunuz.. Birde çocukla ilgili bazı sorular soruyorlar mesela bize, çocuğunuz bir sabah uyandığında yatağını ıslatmış ilk ne düşünürsünüz diye sormuştu (cvp üşütmüş olabilir ) Çalışıyorsanız bebeğin bakımıyla kimin ilgileneceğine dair bir kaç soru.. Stres edilecek bir şey değil.. Gayet rahat cevaplayabileceğiniz türden sorular.. Şimdi den kolaylıklar dilerim cnm..

Şimdiden iyi tatiller canım... Bolca enerji depola gelince çok ihtiyacın olacak..

Selam kader arkadaşların uzun zamandır yazmıyorum bu topiğe beni tanıyanlar vardır muhakkak.ben daha önce istanbul'da oturduğumu ve evlat edinmek isteyenlere yardımcı olabileceğimi yazmıştım topikten .kadınkolları başkanını tanıyorum ve dün beni aradı siz evlat edinmek yada koruyucu aile olmak istiyormusunuz diye sordu bende kararsızım çünkü bizde tedaviye başlıycaz gelip görüşeyim belki alabilirim dedim.şu anda bana kızacak kişiler vardır diye düşünüyorum biz o kadar beklerken senin ayağına gelen teklifi çeviriyorsun dediğinizi duyar gibi oldum .beni sakın yanlış anlamayın ben sadece zamanım var şimdi tedavime bakayım bebişim olsun olmasın yine evlat edinirim diyorum ama hamile olursam o kadar hayal ederek aldığım çocuğuma ya yeterli ilgiyi gösteremezsem belki hamile olursam zor bir süreç beni bekleyebilir çünkü benim eşimdeki sorun genetik ve eğer eşimde sperm çıkar ve ben hamile kalırsam hiç hareket etmemem gerekecek aldığım bebişte belki benim yüzümden ikinci kere sıkıntıya düşecek.ne olursunuz bana yardımcı olun bne düşüneceğimi nasıl davranacağımı bilemiyorum.belkide eve döndüğümde bütün düşüncelerim değişmiş olacak bebişimi almak için bir adım atmış olucam ama sizden benim hakkımda hayırlısı olsun diye dua etmenizi istiyorum

Merhaba vck, hakkında hayırlısı olsun.. Kızmak işin kolay yanı mühim olan sıkıntılarımızı paylaşmak, doğru yolu hep birlikte bulmak, birbirimize destek olmak..
Kadınkolları başkanını tanıyor olman sana eksta bir avantaj sağlamaz, için rahat olsun ayağına gelen fırsatı tepmiyorsun, koruyucu aile olmak için kimseyi tanıma gerek yok, yüzlerce çoçuk koruyucu aile için zaten bekliyor.. Evlat edinmek gibi uzun bir süreci yok.. Şartlar uygun ise herkes alabiliyor.. Evlat edinme konusuna gelince;
kadınkolları başkanı değil Kurumun genel müdürünü bile tanısan yardımcı olmuyorlar.. Beklemen gerekiyor.. Ayrıca bu şekilde yazman yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir.. Kurum üstüne basa basa ayırım yok herkes eşit diyor.. Torpil yok !!
Benim naçizane tavsiyem, önce tedavinize başlayın, İnşallah olumlu bir sonuç alırsınız.. Oldu da aksilik oldu olmadı.. Dünyanın sonu değil anne olmak illa doğurmak değil zaten.. O zaman kuruma gider başvurunu yaparsın.. Allah yardımcınız olsun..

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İNAN BANA BU KONUDA HİÇ BİR BİLGİM YOK SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM BANA SÖYLEDİKLERİ ŞEY ŞİMDİ KORUYUCU AİLE OLURSUN EĞER ÇOCUĞUN SENDE KALMASINI İSTERSEN SONRA NÜFUSUNA GEÇİRİRSİN YADA KARŞILIKLI HEM ÇOCUĞUN HEM SENİN İSTEMENLE BERABER EVLAT EDİNEBİLİRSİN BEN GERÇEKTEN BİR BİLGİYE SAHİP OLMADIĞIM İÇİN NE SÖYLESELER İNANIYORUM.TAVSİYELERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZDEN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİM VAR.RABBİM İNŞALLAH HEPİNİZİ EN YAKIN ZAMANDA EVLATLARINIZA KAVUŞTURSUN

pırılım çok teşekkür ederim canım cevabın için inşallah dediğin gibi güzel ve kolay geçer,

bu arada vck ye bişey söylemek istiyorum tedavin inşallah olumlu geçer çocuğunu kucağına alırsın bizde o yoldan geçtik ama kısmet olmadı bizde evlat edinmeye karar verdik ama canı gönülden anne baba olacağımıza inandığımız için eğer olurda tesadüfen hamile kalırsam ben ilk evladımı herzaman tutar onu baş üstümde taşırım çünkü biz onları bağrımıza daha dünyamıza gelmeden basıyoruz başvurumuzdan biri kalbimiz tekliyo bu duyguyu hissetmeyen zaten o evlada annelik ve babalık yapamaz senin kafan baya karışık beni yanlış anlayacaksın ama bu iş çocuk oyuncağı değil sonuçta marketten alışveriş yapmıyorsun bir can emanet ediliyo önce allaha sınra bizlere ben şahsen böyle düşünüyorum onu en ufak üzecek kimseler karşılarında beni bulur, sen olaya başkasının çocuğu olarak bakıyorsun kanaatimce hem kendine hem çocuğa yazık olur

iyi günler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…