Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sevgili arkadaşım, önce adına bakıp tebessüm ettim daha sonra yazdıklarını okurken o tebesssüm yüzümsen siliniiiiippp gitti..

bence sen hayata çok yanlış bakıyorsun, çünkü senin şanssızlığın evlat edinilmiş olmak değil, ne yaşadıklarını ne aileni tanımadığım için kesin yorum yapamıyorum ama ya yaşadıkların çok kötü şeylerdi kaldıramadın, yada yanlış kişilerin hayatına girdin . Ancak sevgisizlik bir insanı böyle düşündürebilir, yada tatminsizlik. Hayata böyle bakma, ne yaşadıysan geride bırak ve mutlu olmaya çalış.

Evlat edinilmek üzülünecek birşey değilki buradaki annelerimize sorsan evladı için bir saniye düşünmeden kalbini söker verirler. Hem bir düşünür müsün lütfen, evlat edinmek gibi bir olay olmasaydı o yavrucaklar naısl anne baba sevgisi tadacaktı? yada bizler nasıl anne baba olup evladımızı bağrımıza basacaktık? İş malesef bazılarının sandığı gibi doğurmakla olmuyor. sen o bebeğe emek verip büyüttün mü, sevgini verdin mi? Kimi biyolojik aileler varki çocuklarını döve döve öldürüyorlar. O yüzden öz-üvey ayrımı değil bu. bence "gerçek anne baba"- ve "biyolojik anne baba" var. bu benim görüşüm.

Belki kötü niyetli değilsin içine attığın derdini paylaşmak istedin ama ifadelerin çok yanlış ve burdaki annelerin kalbini kırdı.. Bu kadar zor bir hayat geçirdiysen ve duygusal olarak çıkmazdaysan profesyonel yardım almanı öneririm, inan çok rahatlarsın, hayatın daha güzelleşir.. Herkesin içinde sevgi vardır, onu ortaya çıkartmalısın..

merhaba herkese) burada neler olmuş böyle:-((
ben bu konuda çok kısa birşey yazıp çıkacağım.yazacağım oğlumun bana herzaman söylediği şey..anneciğim ben bir daha yuvaya gitmek istemiyorum.orayı hiç sevmiyorum.ben evimizi babamı ve annemi çok seviyorum.ben çok mutluyum.bunu söyleyen 6 yaşındaki oğlum ve biz 4 aydır çocuklarımızla birlikteyiz.ama bana sorsanız hep onlarla yaşamışım gibiyim onlarsız hayat düşünemiyorum.oğlum ilk zamanlar yuvaya götürülecek terk edilecek korkuları yaşıyordu.ağlama krizleri yaşıyor kendini yerlere atıyordu..anneciğim babacığım bizi bırakmayacaksınız değil mi diye soruyordu.oğlumun bu psikolojisini düzeltene kadar ilk 2 ayda neler yaşadığımızı ne zorluklar atladığımızı bir biz bir allah birde gittiğimiz psikoloğumuz bilir.oğlum ve kızım ancak şuan çocukluklarını yaşıyorlar.ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN.
ve bizler beklenti içinde değiliz biz iki evladımıza nasıl iyi gelecek verebiliriz diye şimdiden planlar yapıyoruz.ki buradaki tüm anneler ve anne adaylarıda aynı duygu içerisindelerdir buna adım gibi eminim. sağlıkla kalın sevgili kalpleri kocaman anneler...

:-(((( denizgeldi canım demek kızcen sana yardım peşinde) benimkisi de bugün ütü yapıyorum,sen oyuncak ütüyü al abisinin dolaptan tüm kıyafetlerini çıkar ütüle) bazanda gözlük kılıfımı alıp onunla sehpaları sil) aslında benimkisi çok süslü) hergün dolabını boşaltıp kıyafet deniyor oooo göreceksin kendine has bir kreasyon üst üste giyinme) annenin parfümü alınır heryere sıkılır,ojeler gizli gizli alınıp olmadık yerlere sürülür takılar takılır.anlayacağın bir an boş bırakmaya gelmiyor.eeee birde kakamızı söylesek ona gelince yok:-(-))

büyüdüğünde yandın sen asıl. süslüye bak seeeen neyseki sana yardım etmeye heveslenmesi de güzel birşey hem süslü, bakımlı olacak hem ev işi bilip anacığına destek olacak daha ne olsun

Son düzenleme:

bir baba sebepsiz yere neden çocuğuna bağırsın kızsın ? muhakkak bir nedeni vardır, çok haklı sebebi olmalı, yoksa o babayı değiştirmek lazım

hiçbir dinde bir anne ve baba evlat edindiği küçücük bir çocuğu bağrına bastığı için haramlık zinalık olmaz, kız çocuğu da erkek çocuğu da ergenlikten sonra zaten öz de olsa üvey de olsa mahremiyet ister, hiçbir anne oğlunun yanında hiçbir baba da kızının yanında ve hiç bir kız ya da oğlan anne babasının yanında zaten giyinmez, soyunmaz, çıplak dolanmaz... bu fikirler bana biraz ensest geldi..

bir babanın üvey evladına yan gözle bakması son derece hastalıklı bir düşünce, okurken elim ayağım titredi, son derece sapık hastalıklı biri olmalı, herkes kendi eşini bilir, eminim evlat edinmek isteyen bu anne adayı da eşinin böyle şeyler yapıp yapmayacağını bilir. aynı odada kalamayacak da ne demek.. inan şok oldum şu anda...

Bak şimdi TEBESSÜM kardeşim...

İki cümlede ben yazayım dedim.Öncelikle neden kuzenim diyerek kendini gizleme ihtiyacı duyuyorsun.Senin adına üzülmek isterdim ancak bunlar iyi günlerin o yüzden çok üzülemedim.Senin üvey aile diye adlandırdığın, aslında gerçek ailen olan insanları, burada hiç birimiz tanımıyoruz ve yargılama gibi bir cüretimizde yok.(Kiiii bu cüret sende fazlasıyla var)hatta senide tanımıyor ve kendi adıma tanımakta istemiyorum , ancak :sana şunu diyeyimki !!! inşallah aşşağıda yazdıklarımdan belki azda olsa feyz alırsın ???

Hani ^^ÜVEY DEDİĞİN AİLENİN SENİ ALDIĞI SOSYAL HİZMETLER KURUMU^^ varyaaaaa onun benzeri başka bir kurumla günün birinde yine işin olabilir...Emin ol !!! böyle bir psikoloji ile gidersen yakında ama çok yakında en azından ^^YAŞLILIĞINDA^^ bu düşünce,psikoloji ve (AİLENDEN ÖZÜR DİLEYEREK SÖYLÜYORUM) terbiyen ile kendi çocuğuna aşılayacağın sevgisizlik sonucu döneceğin yerde yine................DEVLET KAPISI OLMA YÜZDESİ ÇOK YÜKSEK...Yani : Yaşlı BAkım Evi olacaktır...

Sana bir film tavsiye edeyim : BEYAZ MELEĞİ seyret, eğer gözünden hiç yaş gelmiyorsa kiiiiii gelmiyecektir (Sebebi : Buradaki bunca anneye ve anne adayına yapmak istediğin zulüm) işte o zaman evladına hazırladağın geleceğin parayla pulla ilgisinin olmadığını anlayıp, burada insanlara zulüm edip geçirdiğin vakitlere çok acıyacaksın...İşte ogün ALLAH da sana acısın....AMİN...

X bahar sen hakikaten hasta bir beyne sahipsin yazdıklarını okudukça tüylerim diken diken oldu onlar nasıl sözlerdir öyle sen nasıl cahil bir insansın seni allaha havale ediyorum allah sana ve senin gibilere hidayet versin senin gibiler kalbi taşlaşmış mermametten yoksun insanlarsınız bizim sitemize girip böyle yazılar yazmaya hakkın yok sen bunları yazınca bizim böyle şeyler düşüneceğimizi sandın inan senden tiksindim iyiki senin gibi birini tanımıyorum defolup git sitemizdennnnn sen daha evlat sahibi olmak nasıl bir duygu bunu bilmiyorsun evlat sahibi olmak demek doğurmak demek değil ama sana bunu anlatmayacam sen bunu anlamayacak kadar cahil ve beyinsizsin.......BU ARADA DİNİ YÖNDEN FETVA VERMEKDE SANA KALMAMIŞ EMİN OL NEYİN NE OLDUĞUNU BİZ SENDEN DAHA İYİ BİLİYORUZZZ.....RABBİM HİDAYET VERSİNNNNN

Son düzenleme:
günaydın anneler

eski sayfaları okuyanlar....okumanıza saygı duyarım.ancaaakk o eski yazılar lütfen bırakın eskide kalsın.lütfen forumu yeni okuyanlar eskilerden alıntı yapmasın....ısıtılıp ısıtılıp sevgili annelerimizin önüne getirilmesin..
buradaki annelerin desteğe birlik olmaya özellikle yavrularını beklerken çook büyük sabıra ihtiyaçları var....hergeçen gün onlara bir umut.her gelecek gün de bitmeyen zaman....

lütfen....lütfen günceli konuşalım.herkese sevgiler...

bu arada ayaz;güldürdün beni.hay yaşa sen emi.yavrucunla çok yaşa.diğer anneler....hepinize katılıyorum.

bende aynen katılıyorum bu tarz insanlar bizimle aynı pencereden bakmıyorlar dünyaya bizim gördüğümüz dünya ile onların gördükleri dünya farklı bende böyle insanları Allaha havale ediyorum.

biz hafataya sıramızı öğrenicez inşallah hızlı hızlı hayırlısıyla gelsin bebişelrimiz.
dün 5. sınıflarda dersteyim tam ders zili çalacak 5 dk var kızlardan biri yanıma geldi koşarak anne bu sayfayıda yapacakmıyız dedi. sonra utandı bana anne dedi diye... olsun yavrum utanma dedim okuldaki annenizde benim dedim.ama içim çoştu çıktım okuldan oturdum bi çocuk parkına hem mutluluktan hemde hüzünden ağladım ağladım...

iyi de ben yeni geldim, konuyu anlamak için en baş sayfayı okursun, sonra aradan rastgele iki sayfa bakarsın bir de son iki sayfasına, insan ilk sayfadan böyle yorum görünce biraz sarsıcı oldu, kusura bakmayın

merhaba güzel anneler ve anne adayları,
2011 aralık ayında bu kararı almamız ve başvurmamız 1 hafta sürdü 1 hafta içerisinde bu konudan bir çok şey okudum, evet bu sayfalar vermiş olduğumuz kararı zihnimizde netleştirdi.kendi kendime evet doğru yapmışım dedim.

benim kızım daha gelmedi ama kızım gelmeden bendeki olgunlaşma süreci yani kafamdaki bir çok soru işareti netleşti.
ama daha ilk zamanlarda bilmediğim bir çok konu vardı.

şimdi bizler bu sayfayı uzun zamandır takip edenler hatta benden önce takip eden yazan artık bebekleri kocaman olmuş arkadaşlar için bir çok konu kapanmış durumda ama yeni başlayanlar için her şey farklı okuyun diyoruz eski sayfaları ama şu an 492 sayfa var ,o ilk heyecanla oturup okumaya zamanı olmayan arkadaşlar olabilir ve bu mutlulukla sindiremedikleri yazılara cevap verme ihtiyacı duyabilirler ben bunu çok doğal karşılıyorum.bize düşen konuyu dallandırıp budaklandırmamak öğrendiklerimizle güzel cevaplar vermek diye düşünüyorum.

herkese güzel günler...

ne kadar doğru canım ya dallandırıp konuyu uzatmanın gereği yok zaten bekleme modu bir hayli geriyor üstüne bide insanlarla uğraş Allahım sabır diyorum neyse az kaldı şekerim seninde sıran sırayla peş peşe alıcaz kızlarımızı onların herşeyin engüzeline layık ama en çok bizim sevgimize ihitiyaçları var

valla denizcim hiç kimse kusurabakmasın içimden geçen aynı saniyede dışarı fırlıyo ne yapayım anam tutamıyorum kendimi aslında iyi oluyo biyandan bütün stersim gitmiş oluyo yanlız bişey diyeyim mi benim kız bana çekerse vay anam benim herif yandı birken 2 olducaz :) hahahahah

bu arada herkese günaydın bayanlar yanlız küçük bir stemim olucak lee hariç diğerleri yavrularına kavuşanlar hiç yazmıyorsunuz kırılıyorum ama hele pırılım sayfadan çıkmıyordu lütfen bilgilerinizi yaşadıklarınızı paylaşırsanız seviniriz ne bileyim merak ediyorum (kendi adıma)

Canım yazdıklarını büyük bir esefle okudum.Öncelikle bazı yanlış bildiğin prosedürler var.Bir çocuk devlet elinden evlatlık alınsa bile,ilerde devlet ona kamuda ayrıcalık tanıyor.Eşim kamuda müdür yard.olduğu için biliyorum.Eşimin çalıştığı yerde amcası ve yengesi tarafından evlatlık alınmış bir bey,evlatlık diye kamuya eşimlerin dairesine yerleştirilmişti.Keşke araştırsaydın,
Canım kızım sende bu toplumun bir bireyisin ve keşke hangi yaşta olursan ol ailenle ilgili aşılmaz progremlerde sosyal hizmetlerin uzmanlarının yardım elini uzatacağını bilseydiniz.Hani bu kadar şey araştırana kadar keşke bunları araştırsaymışsın.Bize Sosyal hizmetlerin Müdür Yard.cısı her an aile ilgili psikolojik ve kişilik ne olursa olsun bize evladınızla geleceksiniz biz sorunlarınızı çözene kadar sizinle ve evladınızla görüşmeler yapacağız,dediler devlet her daim arkanızda olacak dediler.
Ben yaşadıklarınla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum.Her zaman bir yerde anlaşmazlık varsa iki tarafıda dinlemek lazım,hiç bir şey tek taraflı çıkmaz.
Biz yurtta kalanlara acırken sen keşke yurtta kalsaymışsım dedin.Halbuki yurtta kalnların halini ben gördüm,S.H. uzmanımız anlattı.
Zaten kamuda çalışıyorlar diye sevinme ancak 50 kişiden parmakla sayılanı başarılı olup devam ediyormuş.
Uzmanımız bize dediki biz evlatlık edinmedikleri için,bir anne baba otoritesi göredikleri için hepsi disiplin cezası ve sorumsuzluk içinde oldukları için atılıyorlar dedi.
Anne baba otoritesinde büyüyen evlat sorumluluk sahibi olur dedi.Başka çocuk yaptılar demişsinde,ayırt etmişlerse onların ayıbı
bak benim öz bir oğlum var,ve gelecek olan kızımdan ayırt etmeyi bırak ikisi içinde canımı veririm.
Bu arkadaşın da dediği gibi evlatlıkla ilgisi yok,öz olup da diğer çocuklardan ayırım yapan ,senelerce görüşmeyen kardeşler var görüyoruz.
Bizim ve eşim sülalesinde toplam 4 evlatlık var ve onların bizden hiç farkı yok..Bence sen kendini dışlamış olarak görünce sana herşey ters gözükmüş.
Eğer ailen de madem öyle şeyler yaptı Sosyal hizmetlere gidip anlatıp ben onlarla kalmak istemiyorum bana böyle yapıyorlar deseydin direk seni onlardan alırlardı ki öz evladı bile o durumda alıyorlar.Bu kadar aklı başındasın bu yolu nasıl düşünemedin bana çok tuhaf geldi.Yani bize uzmanımız dediki siz bu çocuğu evlatlık aldınız diye pamuklara sarıp vitrine koymayacaksınız.Yeri geldiğinde hayır demesini,kızmasını bileceksiniz ,disipline edeceksiniz dedi.
Tabi ki bu kadar iyi örneğin arasında,kötü örneklerde olacak ama Allah bize dek getirmesin...
Ki ...Ben bu hafta haber çıkmadı diye perişanım ,oğlum olmasına rağmen ağladım ağlayacağım.Kızımı çok özledim...Biz kızımızı bulunduğumuz şehirden alamıyoruz maalesef burada yuva yok.Komşu şehirlerden alcağız,o yüzden kızımız perişan olmasın diye eşim taa.. Manisa da araba buldu ve 19 saat yolculukla gitti getirdi.
Allah bu sevgimize ve emeklerimize layık evlat çıkarsın hepimizin karşısına.

kızlarrr merhabalar uzun zamandır yazamıyordum ama arada girip okuyorum bizim ev ziyaretimizde bitti yalnız 3. görüşme henüz gerçekleşmedi ben sizi ararım dedi uzmanımız bekliyorum 2 ay oldu aramak istiyorum çekiniyorum yaaa Allahım sabır ver biran önce bu prosedürler bitsin sıramızı öğrenelim istiyorummmmmmm abuk sabuk yazılanlara aldırmayın kızlarrrr biz bir yola başvurduk Rabbim utandırmasın bizim rabbimiz var bize bu yolu gösteren de içimize sevgisini verende rabbimiz öyle kötü şeyler yazanıda rabbime havale ediyorum onlara hidayet versin hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

sen de sevgiyle kal canım..sabır sabır....bitecek...bu günlerini unutacaksın.söz.demişti dersin.bambaşka bir hayat başlayacak

aman ayzacım....bayılma lütfen.hehehhe...şakşakçı diye ilan ediveriyorlar sonra....sevgiler.

selam sima....sevgili sima....topiğin annesi diyebilirmiyim...ben de seni ve minik kızınla yaşantınızı okuyarak kızımı beklemiştim.hatırlarsan.benim kızım bile koca kız olduğuna göre elbet senin cadı genç kızdır şimdi:))pedagogla ilgili ayrıntıları lütfen vaktin olduğunda paylaşırmısın pedagog sosyal hizmetlerin pedagogou mu?....cadın nasıl karşıladı tepkisi ne oldu.benim de aklımda birkaç hikaye var.çocukların anlayabileceği türden....kızını çok öpüyorum.sevgiler.

Arkadaşlar bir yakınımız Ankara'dan başvurdu bizim oğlanı gördükten sonra.Dün kuruma gitmiş.Sıralar çok hızlandı,erkek bebek çok hızlı ilerliyor,6 ayda bile verebiliriz demişler Bilginize.

heidi....çokkkkk sevindim...bir kişi daha...bir bebek daha can bulacak hayat bulacak sevgi dolu kollarda.oğlanı öptüm.sevgiler.

evet sevgili leee...kızım bir akıllı ki teyzesi....herşeyi kendi yapsın istiyor.mem diyor.algısı dil gelişimi süper...seninki de çok hamarat olacak gibi görünüyor.benim kız da öyle.Aman Allahımmmmm mutfak bezi ile yerleri orayı burayı her yeri silme derdinde...mutfağın banyonun yerin bezlerinin ayrı olduğunu anlatana kadaaaarr......:))
üst üste giyinme....o süper...pek kahkahalıdır eviniz.bizimkisi gibi....bizde iç çamaşırlarını kafadan giyip alttan çıkarıyoruz.tabiii bizim iç çamaşırları hehhehehe.senin parfümler sürülüyor benim çamaşırlargiyiliyor....ütten ütten diye.ütten tattııım...anladın sanırım.:))çişi hallettiniz sanırım.bizde ikisinde de daha tık yok.yaptıktan sonra anne kakam geldi diyor.anne çişim diyor.tabiii yaptıktan sonra.bir de orasını tutarak gitmiyor mu vc ye....zamanlama sorunumuz var....
bazen hayal gibi geliyor.sanki hep bezle yaşayacak hiç söylemiyecekmiş gibi.hehhehhe

geçecek öğretmenimmmm.geçecek hocam....geçecek...hepsi geçecek...inanın buna...size annemmmm dediği günler geldiğinde bugünleri unutacaksınız.ama gözyaşı hiç bitmiyor...şimdi gelse diye yokluğunda ağlıyorsunuz sonra da nasıl büyüdüğünü görünce gururdan şükürden.....sarıyorum sizi...yaşınızı sildim farzedin.

üzülme canım o hiç belli olmaz biandada gelebilir ben eminim fazla baklemeyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…