Merhaba...ben evlat almış deqilde 40 qünlükken evlat alınmış biriyim...
iyi ki beni almışlar diyemiyorum..
hatta üvey ailmi ne kadar sevsemde keşke almasalarmış diyorum..
15 yaşımda öz ailemi buldum ve bir çok şey yaşadım.
hatta tüm bu kargaşadan kurtulmak ve kndime gerçek bir aile kurmak için 17 yaşında
bilinçsizce evlendim..ve gerisini tahmin edebilirsiniz...
hayatımı düzene kurup toparlamam çok zamanımı aldı tabi zamanlada kalmadı gençliğimi
hayallerimi herşeyimi aldı benden.
öz ve üvey ailemin arasında sıkışıp kaldım bi süre ama artık hayatımdan çıkardım hepsinide.
en iyisi bu oldu sanırım.
bu konulara girince kafam allak bullak oluyorççok şey yazmak istedim aslında farklı cümlelerle anlatmak istedim ama olmadı.
düğümlendi bişeyler...umarım evlat edineceqiniz çocukların aileleri yoktur ve siz onları çok iyi anlarsınız her zaman.
benim gibi veya evlatedinilen diğer arkadaşlarım gibi olmazlar umarım.
bana sorsalardı asla evlatlık edinilmeyi istemezdim.aksine yurtta kalıp deletin okul ve iş imkanlarındn yararlanmak isterdim.
yurtta kalan arkadaşlrım şu an devlet memuruyken ben işsizim mesela :)
evlatlık edinilmeninde bana bi getirisi olmadıqına qöre keşke hiç almasalardı diyorum...
bencil davrandılar kendi egoları için beni aldılar benden sonrada iki çocukları oldu sonra maddi darlıqada girdiler ve bir soru sorun
büyüdüqümdeyse ben çalışıp onlara bakmak zorunda kaldım..helal olsun yinede ama böyle olmayabilirdide.
neyse çok zun oldu..umarım sizler evlatlık alırken kendinizi değilde o bebekleri düşünerek davranırsınız..
herşey gönlünüzce olsun inşallah...
yüreği evlatları için pır pır olan anneler...sakın haaa üzülmeyesiniz..bizlerin bir beklentisi yok evlatlarından....hasretle onlara sarılacağımız günü bekliyoruz değil mi annelerim.....
der,kapatırım...
sermuhçuğum.....dün gece ne oldu biliyormusun...Allahımmmm...denİzimde zaten hep ben yapıcam hırsı hevesi var.yani MEM:))
babası kayda almış. bir peçete almış eline.masada son kalan tabağa nasıl da sıyırıyor artıkları.yavaş yavaş itina ile....yavrum yaaaa...gözlerim doluyor biliyormusun....
yavrum o benim yavrummmmmm....yaptığım her işte yardım yardım diye bağıran yardım etmek isteyen kendi olmak isteyen tatlı kızm o benim.saymakla bitmez sermuh saymakla....çocuk görür çocuk yapar....kimse demedi.kimse zorlamadı.çocuk gördü çocuk yaptı.çocuk sevdi...anne sevdi çocuk sevdi.baba sevdi çocuk sevdi.Allah üçünü de sevdi...
Allahıma şükürler olsun bugünlere....AMİNNNNN...
:-(((( denizgeldi canım demek kızcen sana yardım peşinde) benimkisi de bugün ütü yapıyorum,sen oyuncak ütüyü al abisinin dolaptan tüm kıyafetlerini çıkar ütüle ) bazanda gözlük kılıfımı alıp onunla sehpaları sil ) aslında benimkisi çok süslü ) hergün dolabını boşaltıp kıyafet deniyor oooo göreceksin kendine has bir kreasyon üst üste giyinme ) annenin parfümü alınır heryere sıkılır,ojeler gizli gizli alınıp olmadık yerlere sürülür takılar takılır.anlayacağın bir an boş bırakmaya gelmiyor.eeee birde kakamızı söylesek ona gelince yok:-( -))
bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
günaydın anneler
eski sayfaları okuyanlar....okumanıza saygı duyarım.ancaaakk o eski yazılar lütfen bırakın eskide kalsın.lütfen forumu yeni okuyanlar eskilerden alıntı yapmasın....ısıtılıp ısıtılıp sevgili annelerimizin önüne getirilmesin..
buradaki annelerin desteğe birlik olmaya özellikle yavrularını beklerken çook büyük sabıra ihtiyaçları var....hergeçen gün onlara bir umut.her gelecek gün de bitmeyen zaman....
lütfen....lütfen günceli konuşalım.herkese sevgiler...
bu arada ayaz;güldürdün beni.hay yaşa sen emi.yavrucunla çok yaşa.diğer anneler....hepinize katılıyorum.
günaydın anneler
eski sayfaları okuyanlar....okumanıza saygı duyarım.ancaaakk o eski yazılar lütfen bırakın eskide kalsın.lütfen forumu yeni okuyanlar eskilerden alıntı yapmasın....ısıtılıp ısıtılıp sevgili annelerimizin önüne getirilmesin..
buradaki annelerin desteğe birlik olmaya özellikle yavrularını beklerken çook büyük sabıra ihtiyaçları var....hergeçen gün onlara bir umut.her gelecek gün de bitmeyen zaman....
bu arada ayaz;güldürdün beni.hay yaşa sen emi.yavrucunla çok yaşa.diğer anneler....hepinize katılıyorum.
merhaba güzel anneler ve anne adayları,
2011 aralık ayında bu kararı almamız ve başvurmamız 1 hafta sürdü 1 hafta içerisinde bu konudan bir çok şey okudum, evet bu sayfalar vermiş olduğumuz kararı zihnimizde netleştirdi.kendi kendime evet doğru yapmışım dedim.
benim kızım daha gelmedi ama kızım gelmeden bendeki olgunlaşma süreci yani kafamdaki bir çok soru işareti netleşti.
ama daha ilk zamanlarda bilmediğim bir çok konu vardı.
şimdi bizler bu sayfayı uzun zamandır takip edenler hatta benden önce takip eden yazan artık bebekleri kocaman olmuş arkadaşlar için bir çok konu kapanmış durumda ama yeni başlayanlar için her şey farklı okuyun diyoruz eski sayfaları ama şu an 492 sayfa var ,o ilk heyecanla oturup okumaya zamanı olmayan arkadaşlar olabilir ve bu mutlulukla sindiremedikleri yazılara cevap verme ihtiyacı duyabilirler ben bunu çok doğal karşılıyorum.bize düşen konuyu dallandırıp budaklandırmamak öğrendiklerimizle güzel cevaplar vermek diye düşünüyorum.
herkese güzel günler...
günaydın anneler
Merhaba...ben evlat almış deqilde 40 qünlükken evlat alınmış biriyim...
iyi ki beni almışlar diyemiyorum..
hatta üvey ailmi ne kadar sevsemde keşke almasalarmış diyorum..
15 yaşımda öz ailemi buldum ve bir çok şey yaşadım.
hatta tüm bu kargaşadan kurtulmak ve kndime gerçek bir aile kurmak için 17 yaşında
bilinçsizce evlendim..ve gerisini tahmin edebilirsiniz...
hayatımı düzene kurup toparlamam çok zamanımı aldı tabi zamanlada kalmadı gençliğimi
hayallerimi herşeyimi aldı benden.
öz ve üvey ailemin arasında sıkışıp kaldım bi süre ama artık hayatımdan çıkardım hepsinide.
en iyisi bu oldu sanırım.
bu konulara girince kafam allak bullak oluyorççok şey yazmak istedim aslında farklı cümlelerle anlatmak istedim ama olmadı.
düğümlendi bişeyler...umarım evlat edineceqiniz çocukların aileleri yoktur ve siz onları çok iyi anlarsınız her zaman.
benim gibi veya evlatedinilen diğer arkadaşlarım gibi olmazlar umarım.
bana sorsalardı asla evlatlık edinilmeyi istemezdim.aksine yurtta kalıp deletin okul ve iş imkanlarındn yararlanmak isterdim.
yurtta kalan arkadaşlrım şu an devlet memuruyken ben işsizim mesela :)
evlatlık edinilmeninde bana bi getirisi olmadıqına qöre keşke hiç almasalardı diyorum...
bencil davrandılar kendi egoları için beni aldılar benden sonrada iki çocukları oldu sonra maddi darlıqada girdiler ve bir soru sorun
büyüdüqümdeyse ben çalışıp onlara bakmak zorunda kaldım..helal olsun yinede ama böyle olmayabilirdide.
neyse çok zun oldu..umarım sizler evlatlık alırken kendinizi değilde o bebekleri düşünerek davranırsınız..
herşey gönlünüzce olsun inşallah...
GÜLBEN - Doç.Dr.Mustafa Karataş ile Anne Baba ve Çocuk Hakkı ve Evlat Edinme 23.09.11 - Dailymotion video
MUSTAFA KARATAŞ HOCANIN TV PROGRAMI SEYRETMENİZİ ÖNERİRİM
sen de sevgiyle kal canım..sabır sabır....bitecek...bu günlerini unutacaksın.söz.demişti dersin.bambaşka bir hayat başlayacakdenizgeldi..
yazdıkları her zaman içtenlikle okuyorum...ve binlerce kere şükür diyorum Rabbim bu sevgiyi nasip etmiş....
sıralar bir türlü ilerlemiyor..11 ay bitti 12. ata başladık..bizim kızımız çok çok nazlı sanıyorum..kurumu aradık maalesef sıra düşeceğine artmış..sanırım arada kuzularına kavuşan aileler olmuş...Rabbimden hep hayırlısını istedik...yinede hayırlısı diyorum..
sevgiyle kal...
minik şekere sevgiler...
Arkadaşlar yüreği büyük anneler sizden rica ediyorum bu sayfamıza bu şekilde kendini bilmez şekilde yazan insanlara sakin yazmayın onlar hertürlü lafı hakediyor etrafımda bu şekilde olan insanları hemen hayatımdan çıkardım gerek yok bu şekilde muhatap olmaya denizcim bu arada yazdıkalrına bayıldım ne güzel oturmuşun lafı tebrik ederim tabi anlayana.....
slm herkese ben uzun zamandır girmiyordum buraya benim cadı kocaman bir genç kız olma yolunda 4 yaşına bastı artık dolayısıyla onunla daha fazla zaman geçirdiğim için çok uzun zamandır buraya bakamadım ama ara ara takip ediyordum tabiki bebeğine gözünüz aydın diyorum sıra bekleyen arkadaşlarada rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin sabırsızlık hat safhadadır anlayabiliyorum ama gerilmek yok beklemenin tadıda ayrı inanın bugünlerin tadını çıkarın
biz artık pedagoga gitmeye başladık zeminimizi hazırlıyoruz çok şükürler olsun hiç bir sorun yaşamıyoruz kızım herşeyi biliyor aklının yettiği kadarıyla tabi ama hiç sorun yapmıyor pedagog hazmederek büyüyor dedi size çok düşkün sizde ona çok düşkünsünüz sıkıntı yaşamayacaksınız dedi ağzından resmen bal damladı bizde 32 dişimiz ortada dolanıyoruz darısı dizlerin başına :)
bu arada o evlat edinilmek istemeyen baymı bayanmı artık neyse bence ona çokda takılıp kalmayın ara ara böyle insanlar çıkıyor biliyorsunuz cevap bile vermeyin derim ....
Arkadaşlar bir yakınımız Ankara'dan başvurdu bizim oğlanı gördükten sonra.Dün kuruma gitmiş.Sıralar çok hızlandı,erkek bebek çok hızlı ilerliyor,6 ayda bile verebiliriz demişler Bilginize.
:-(((( denizgeldi canım demek kızcen sana yardım peşinde) benimkisi de bugün ütü yapıyorum,sen oyuncak ütüyü al abisinin dolaptan tüm kıyafetlerini çıkar ütüle ) bazanda gözlük kılıfımı alıp onunla sehpaları sil ) aslında benimkisi çok süslü ) hergün dolabını boşaltıp kıyafet deniyor oooo göreceksin kendine has bir kreasyon üst üste giyinme ) annenin parfümü alınır heryere sıkılır,ojeler gizli gizli alınıp olmadık yerlere sürülür takılar takılır.anlayacağın bir an boş bırakmaya gelmiyor.eeee birde kakamızı söylesek ona gelince yok:-( -))
bende aynen katılıyorum bu tarz insanlar bizimle aynı pencereden bakmıyorlar dünyaya bizim gördüğümüz dünya ile onların gördükleri dünya farklı bende böyle insanları Allaha havale ediyorum.
biz hafataya sıramızı öğrenicez inşallah hızlı hızlı hayırlısıyla gelsin bebişelrimiz.
dün 5. sınıflarda dersteyim tam ders zili çalacak 5 dk var kızlardan biri yanıma geldi koşarak anne bu sayfayıda yapacakmıyız dedi. sonra utandı bana anne dedi diye... olsun yavrum utanma dedim okuldaki annenizde benim dedim.ama içim çoştu çıktım okuldan oturdum bi çocuk parkına hem mutluluktan hemde hüzünden ağladım ağladım...
iyi de ben yeni geldim, konuyu anlamak için en baş sayfayı okursun, sonra aradan rastgele iki sayfa bakarsın bir de son iki sayfasına, insan ilk sayfadan böyle yorum görünce biraz sarsıcı oldu, kusura bakmayın[/QUOTE
hoşgelmişsin
tombala değil güzelim....duygu dolu 400küsur sayfa....benim bile vakit buldukça takip edemediğim sayfaları okumuşluğumvar.vakti olan her anne adayı okumalı bence...tekrar hoşgeldin
sevgiler
merhaba güzel anneler ve anne adayları,
2011 aralık ayında bu kararı almamız ve başvurmamız 1 hafta sürdü 1 hafta içerisinde bu konudan bir çok şey okudum, evet bu sayfalar vermiş olduğumuz kararı zihnimizde netleştirdi.kendi kendime evet doğru yapmışım dedim.
benim kızım daha gelmedi ama kızım gelmeden bendeki olgunlaşma süreci yani kafamdaki bir çok soru işareti netleşti.
ama daha ilk zamanlarda bilmediğim bir çok konu vardı.
şimdi bizler bu sayfayı uzun zamandır takip edenler hatta benden önce takip eden yazan artık bebekleri kocaman olmuş arkadaşlar için bir çok konu kapanmış durumda ama yeni başlayanlar için her şey farklı okuyun diyoruz eski sayfaları ama şu an 492 sayfa var ,o ilk heyecanla oturup okumaya zamanı olmayan arkadaşlar olabilir ve bu mutlulukla sindiremedikleri yazılara cevap verme ihtiyacı duyabilirler ben bunu çok doğal karşılıyorum.bize düşen konuyu dallandırıp budaklandırmamak öğrendiklerimizle güzel cevaplar vermek diye düşünüyorum.
herkese güzel günler...
sermuhçuğum....ben de karar verme aşamasında ne heyecanla okurdum buraları....az kaldı az....sabır arkadaşım...sabır arkadaşlar....
valla denizcim hiç kimse kusurabakmasın içimden geçen aynı saniyede dışarı fırlıyo ne yapayım anam tutamıyorum kendimi aslında iyi oluyo biyandan bütün stersim gitmiş oluyo yanlız bişey diyeyim mi benim kız bana çekerse vay anam benim herif yandı birken 2 olducaz :) hahahahah
evet öyle oluyor.1e karşı 2...evde iki bayanın düdüğü ötüyor heh...kendinden bir tane daha düşünsene:))
bu arada herkese günaydın bayanlar yanlız küçük bir stemim olucak lee hariç diğerleri yavrularına kavuşanlar hiç yazmıyorsunuz kırılıyorum ama hele pırılım sayfadan çıkmıyordu lütfen bilgilerinizi yaşadıklarınızı paylaşırsanız seviniriz ne bileyim merak ediyorum (kendi adıma)
canım ..kendi adıma....ben zaten yazıyorum....ama buraya değil.biliyorsundur..ama burayı da gözardı edemiyorum.vaktim oldukça yazıyorum...destekçiniz olma amacı ile...
kızdan iyi vakit buldum.böyle hem alıntı yapıp hem yazmak nerdeeee.ancak gece yarısı o uyuduktan sonra...
yavrularını bekleyen anneler..bol bol uyku ve istşirahat depolayın.hhhehehehhe.sonra bi damlacık şeyler sizi nası da yere serecekler...herkese sevgiler..
Arkadaşlar Az Önce sıramızı öğrendik canım çok sıkıldı. 2013 de bebeğimize kavuşacağımızı umuyordum ama galiba olmayacak. Sıra çok yavaş ilerliyor. Kız bebekte 2013 te size sıranın gelmesi zor dediler.Çok üzüldüm Çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?