çok duygulandım çok ağlıyasım geldi yazdıklarını okuyunca gücüne hayran kaldım bende bu anları çok düşünüyorum nasıl söylerim ne yaparız bin türlü kuruyorum kafamda.daha anne olmadığım için bulamıyorum bu gücü kendimde eminim zamanı gelince gücümüz bizmde olacak demekki.
benimde eşiminde saçları kıvırcık ama bayağı kıvırcık. hep kıvırcık saçlı bi bebek düşlüyorum bende yazında kendimi buldum resmen.
cansın canımsın...
canım rabbim inşallah gönlüne göre bir evlat nasip eder benim kızım benim hayalimdeki gibi kıvır kıvır saçlı çok geveze ukala bir kız :))))) benim eşimde kıvırcık saçlı hatta bütün ailesi kıvırcık saçlı ve kızımda kıvırcık saçlı o yüzden kıvırcık saçlı bir kızım olsun çok istiyordum gerçekten isteyince rabbim veriyor ben buna inanıyorum eminim sende gönlündeki gibi bir kıza sahip olacaksın rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin hepimize :)
Günaydın kocaman yürekli anne adayı ve çooooooooooooooooooookkkkkkkkkk teşekkürler
bende benim gibi çekik gözlü istiyorum :)) o kadar da denk gelir mi acaba ne dersin
sen de sevgiyle kal canım..sabır sabır....bitecek...bu günlerini unutacaksın.söz.demişti dersin.bambaşka bir hayat başlayacak
aman ayzacım....bayılma lütfen.hehehhe...şakşakçı diye ilan ediveriyorlar sonra....sevgiler.
selam sima....sevgili sima....topiğin annesi diyebilirmiyim...ben de seni ve minik kızınla yaşantınızı okuyarak kızımı beklemiştim.hatırlarsan.benim kızım bile koca kız olduğuna göre elbet senin cadı genç kızdır şimdi:))pedagogla ilgili ayrıntıları lütfen vaktin olduğunda paylaşırmısın pedagog sosyal hizmetlerin pedagogou mu?....cadın nasıl karşıladı tepkisi ne oldu.benim de aklımda birkaç hikaye var.çocukların anlayabileceği türden....kızını çok öpüyorum.sevgiler.
heidi....çokkkkk sevindim...bir kişi daha...bir bebek daha can bulacak hayat bulacak sevgi dolu kollarda.oğlanı öptüm.sevgiler.
evet sevgili leee...kızım bir akıllı ki teyzesi....herşeyi kendi yapsın istiyor.mem diyor.algısı dil gelişimi süper...seninki de çok hamarat olacak gibi görünüyor.benim kız da öyle.Aman Allahımmmmm mutfak bezi ile yerleri orayı burayı her yeri silme derdinde...mutfağın banyonun yerin bezlerinin ayrı olduğunu anlatana kadaaaarr......:))
üst üste giyinme....o süper...pek kahkahalıdır eviniz.bizimkisi gibi....bizde iç çamaşırlarını kafadan giyip alttan çıkarıyoruz.tabiii bizim iç çamaşırları hehhehehe.senin parfümler sürülüyor benim çamaşırlargiyiliyor....ütten ütten diye.ütten tattııım...anladın sanırım.:))çişi hallettiniz sanırım.bizde ikisinde de daha tık yok.yaptıktan sonra anne kakam geldi diyor.anne çişim diyor.tabiii yaptıktan sonra.bir de orasını tutarak gitmiyor mu vc ye....zamanlama sorunumuz var....
bazen hayal gibi geliyor.sanki hep bezle yaşayacak hiç söylemiyecekmiş gibi.hehhehhe
geçecek öğretmenimmmm.geçecek hocam....geçecek...hepsi geçecek...inanın buna...size annemmmm dediği günler geldiğinde bugünleri unutacaksınız.ama gözyaşı hiç bitmiyor...şimdi gelse diye yokluğunda ağlıyorsunuz sonra da nasıl büyüdüğünü görünce gururdan şükürden.....sarıyorum sizi...yaşınızı sildim farzedin.
iyi de ben yeni geldim, konuyu anlamak için en baş sayfayı okursun, sonra aradan rastgele iki sayfa bakarsın bir de son iki sayfasına, insan ilk sayfadan böyle yorum görünce biraz sarsıcı oldu, kusura bakmayın[/QUOTE
hoşgelmişsin
tombala değil güzelim....duygu dolu 400küsur sayfa....benim bile vakit buldukça takip edemediğim sayfaları okumuşluğumvar.vakti olan her anne adayı okumalı bence...tekrar hoşgeldin
sevgiler
sermuhçuğum....ben de karar verme aşamasında ne heyecanla okurdum buraları....az kaldı az....sabır arkadaşım...sabır arkadaşlar....
evet öyle oluyor.1e karşı 2...evde iki bayanın düdüğü ötüyor heh...kendinden bir tane daha düşünsene:))
canım ..kendi adıma....ben zaten yazıyorum....ama buraya değil.biliyorsundur..ama burayı da gözardı edemiyorum.vaktim oldukça yazıyorum...destekçiniz olma amacı ile...
kızdan iyi vakit buldum.böyle hem alıntı yapıp hem yazmak nerdeeee.ancak gece yarısı o uyuduktan sonra...
yavrularını bekleyen anneler..bol bol uyku ve istşirahat depolayın.hhhehehehhe.sonra bi damlacık şeyler sizi nası da yere serecekler...herkese sevgiler..
denizgeldi canım neredeee bizim kız dada henüz tık yok:-()) kakamızı yaptıktan sonra canımız isterse söylüyoruz..bazan dabinde birde olsa beni şaşırtıyor çiş diyerek klozete oturmak istiyor tabii bu bile bizim için sevindirici.benim kızım aslında klozet alışkanlığı öğretmeye başladığımız ilk zamanlar kabızlık problemi yaşadığı için oturmaya korktu.ve sorunumuz hala devam ediyor.inşaallah bezden kurtulduğu anıda göreceğiz ) sağlıcakla kal.kızını çok öptüm
ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ?
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...! ALINTIEki Görüntüle 565551
ozurdilerimseni aglatmak istememistimağlattınız beniiiiii....geçen gün dr.daydım tahlil sonuçlarımı çıkaracağım çantamdan elimi bir attım kızımın bezini çıkarmışım.dr.da bende çok gülmüştük...
canım rabbim inşallah gönlüne göre bir evlat nasip eder benim kızım benim hayalimdeki gibi kıvır kıvır saçlı çok geveze ukala bir kız :))))) benim eşimde kıvırcık saçlı hatta bütün ailesi kıvırcık saçlı ve kızımda kıvırcık saçlı o yüzden kıvırcık saçlı bir kızım olsun çok istiyordum gerçekten isteyince rabbim veriyor ben buna inanıyorum eminim sende gönlündeki gibi bir kıza sahip olacaksın rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin hepimize :)
bir varmış bir yokmuş ülkelerin birinde bir kral ve kraliçe yaşarmış bu kral ve kraliçe birbirlerini çok seviyorlarmış ve birgün neden bizim çok güzel bir meleğimiz yok diye düşünmüşler bizimde bir meleğimiz olsa ne güzel OLUR demişler sonra o ülkede bir peri varmış peri iyi insanların dileklerini yerine getirirmiş kral ve kraliçede periye gitmişler ve demişlerki biz dünyalar güzeli bir prensesimiz olsun istiyoruZ olabilirmi acaba peride tabiki demiş ve bir süre sonra onlara haber vermiş sizin prensesiniz gelmiş burda sizi bekliyor gelip hemen prensesinize sarılırmısınız demiş
TABİ BURDA BENİM CADI HEMEN LAFA ATLIYOR BU PYENSES BENİM DİMİ ANNE :))) EVET KIZIM SENSİN DİYORUM BENDE :))
VE MASALA DEVAM kral ve kraliçe koşa koşa perinin yanına gitmişler bi bakmışlarki aman allahım bu nasıl güzel bir prenses periye sorarlar bu prenses bizimmi gerçekten onu alıp kocaman kocaman öpüp öpüp koklayabilirmiyiz demişler peride tabiki demiş o zaten sizi bekliyordu sizin prensesiniz olmak için geldi demiş kral ve kraliçe prensesi hemen kucaklarına almışlar
BURDA CADIM YİNE LAFA KARIŞIR YANİ SİZ BENİ HEMEN KUCAĞINIZA ALDINIZ DİMİ ANNEE BENİ ÖPÜP ÖPÜP KOKLADINIZ DİMİ ANNECİM BEN EVET KIZIM BURDA BİZ SENİ KUCAĞIMIZA ALDIK ÖPTÜK ÖPTÜK KOKLADIK DERİM
VE MASALA DEVAM :)
ÖPMÜŞLER ÖPMÜŞLER KOKLAMIŞLAR HEMEN ALIP SARAYLARINA GÖTÜRMÜŞLER VE PRENSES ARTIK ONLARIN KIZI OLMUŞ HEP BERABER SONSUZA KADAR ÇOK MUTLU OLMUŞLAR HEP ÇOK SEVMİŞLER BİRBİRLERİNİ
BENİM CADIM YİNE LAFA ATLAR ESNEYEREK YANİ BİZ DİMİ ANNE ÇOK MUTLUYUZ DİMİ ANNE BUNUN ÜZERİNE ANNE VE BABA TARAFINDAN MINCIKLANIR SONRA BABASINI ALIR YATAĞA GİDER VE KENDİNİ UYUTTURUR :) İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ MASALIMIZI BEN BU TARZ MASALLAR ÇOK ANLATIRIM ÇOKDA HOŞUNA GİDER MUTLU MUTLU MERAKLA DİNLER :) HEPİNİZE KOCAMAN ÖPÜCÜKLER MELEĞİM VE BENDEN MUCKKK İYİGECELERRRR :)
amin canım inşallah Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı uğurlu bir evlat nasip etsin.
süpersin sima masalına bayıldım inşallah benimde bebişim gelince bu masalı anlatmak istiyorum.senden öğrenecek çok şeyim var benim sima ....
capcanlı selam simacım:)))))
Şu an topiğimizde 4 üyemiz ve bir ziyaretçimiz var...Herkese hayırlı akşamlar..
bu arada simacığım masalını çokk beğendim...Bende internette bir çok güzel bir tavsiye buldum psikologtandı sanırım sizlerle paylaşmak isterim.
Bebeğinize bu durumu söylemenin ilk yolu,sorular sormaya başladığı zamanmış,ben nasıl oldum,beni nasıl doğurdun dediği zamanlar ve en uygun yaşların 3 yada bu 5 de olabilir ile 7 yaş arası....
En uygun söyleme şeklinin ise;biz babanla bir çocuğumuz olsun istiyorduk (eğer benim gibi bir tane çocuğu abisi veya ablası var ise de buna abisi yada ablasıda eklenerek)
Hem de çookkk istiyorduk ama bizim çocuğumuz olmuyordu,bize dünyadaki en güzel ,en tatlı bebeklerin olduğu bir yuva olduğunu ve orada kızımızı veya oğlumuzu bulabileceğimizi
söylediler,biz babanla sevinçle o yuvaya gittik.Orada bir sürü güzel bebekler vardı.Ama bir tanesi vardı ki içlerindeki en güzel,en muhteşem bebekti,bizim bebeğimiz bu olmalı dedik.Görür görmez büyülendik,çok sevdik o da bizi sevdi,elimizi tutup bize sarıldın.Ve çok mutlu bir aile olduk.Senin gibi dünya güzeli bir çocuğumuz olduğu için hep mutlu olduk.
Bizim gittiğimiz çocuk psikiyatrimize de zamanı gelince soracağız tabi,oğlumu götürdüğüm çocuk psikiyatrimiz var.
Tabi ki en güzeli bir uzmandan psikiyatri ve ya psikologdan yardım almak.
selamlar bayanlar
sizlere bir şey sormak istiyorum
evlat edinmede miras hakkını falan duydunuz mu
kanunen sormuyorum dinen soruyorum
GÜLBEN - Doç.Dr.Mustafa Karataş ile Anne Baba ve Çocuk Hakkı ve Evlat Edinme 23.09.11 - Dailymotion video
mustafa karataş hocanın tv programı seyretmenizi öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?