Herkese merhaba! Aylardır bu forumu takip ediyorum. Nihayet cesaretimi toplayıp ben de bir şeyler yazayım dedim. 44 yaşımdayım ve bekarım. Ocak ayının başında evlat edinmek için başvurdum. İlk evrakları da teslim ettim. Nisan ayının başında ev ziyaretine geleceklerini söylediler. Çok ama çok heyecanlıyım. Yazdıklarınızı okudukça daha da heyecanlanıyorum ama çocuklarına kavuşanları okuyunca moralim düzeliyor. Bana anne diyecek çocukları düşünmekten kendimi alamıyorum. Bir endişem de bekar olmamın sırayı etkileyip etkilemeyeceği. Acaba aile olmadığım için beni gerilere atarlar mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?
merhaba fillo, bu güzel kararından dolayı tebrik ederim. inşallah en kısa zamanda kavuşursun yavruna. sıranı beklerken aynı zamanda koruyucu aile olmayı da düşündün mü? koruyucu ailelikte çok kısa zamanda yerleştiriyorlar. ben ankaradayım uzmanla görüştüğümüzde, biz hem koruyucu ailelik hem de evlat edinme hizmetlerini bir arada vermeyi uygun bulmuyoruz, uygulama bakımından sıkıntılar çıkıyor demişti. sen sanırım istanbuldasın, ordakilerin yaklaşımı nasıl bu konuya biliyor musun? koruyucu ailelik konusunda her ilde farklı bir uygulama var maalesef.
Maalesef bilmiyorum ama ilk fırsatta sorarım.
kızlar merhaba benide yazın listenize:) başvurumuzu yaptık ilk görüşmemizi yaptık ve evrakları teslim ettik.yanlız çok kafam karışık yardım edin lütfenbugun danışmanımız bize nasıl bir bebek istediğimizi sordu (terk,rıza vs) bizde farketmez dedik ama terk bebeklerle ilgili çok bilgileri olmuyomuş özgeçmiş anlamında birde davası devam eden ve verilen bebekler varmış onada tamam dedik ama çok karıştım bu sürede aile vazgeçebiliyomuş mahkemeye başvurabiliyomuş korktum çok tamam bizi herşeye hazırlıyolar ama bu ihtimal beni çok korkutuyo sizede söylendimi bunlar fikirleriniz benim için çok önemli yardımcı olun neolur bide bebkler için hep dedi ki çok sağlıklı olmuyolar beklentileriniz yüksek olmasın eğer bebek ailesi tarafından geri istenirse kurum size yeni bebek verecek dendi bu ne anlamadım pazardan meyve mi alıyoruz ya ???? kızlar bişeyler söyleyin bana kafam allak bullak yardım edin (
kızlar merhaba benide yazın listenize:) başvurumuzu yaptık ilk görüşmemizi yaptık ve evrakları teslim ettik.yanlız çok kafam karışık yardım edin lütfenbugun danışmanımız bize nasıl bir bebek istediğimizi sordu (terk,rıza vs) bizde farketmez dedik ama terk bebeklerle ilgili çok bilgileri olmuyomuş özgeçmiş anlamında birde davası devam eden ve verilen bebekler varmış onada tamam dedik ama çok karıştım bu sürede aile vazgeçebiliyomuş mahkemeye başvurabiliyomuş korktum çok tamam bizi herşeye hazırlıyolar ama bu ihtimal beni çok korkutuyo sizede söylendimi bunlar fikirleriniz benim için çok önemli yardımcı olun neolur bide bebkler için hep dedi ki çok sağlıklı olmuyolar beklentileriniz yüksek olmasın eğer bebek ailesi tarafından geri istenirse kurum size yeni bebek verecek dendi bu ne anlamadım pazardan meyve mi alıyoruz ya ???? kızlar bişeyler söyleyin bana kafam allak bullak yardım edin (
Evet tüm Türkiye seçtim. Terk/rıza, kız-erkek farketmez dedim. Ama benim yaş grubumda, 4+ yaş yani, daha azçocuk geliyormuş. 3-4 yıldır bekleyen aileler olduğunu söyledi. İsterseniz istenmeyen çocuklara başvurun dedi. Ufak tefek engelleri olan yada yüzünde edeninde yara izi veya leke olan, ne bileyim örneğin 6 pamaklı olan çocuklar istenmiyormuş. Ben bunu da kabul ettim. Böyle bir çocuk teklif etseler nasıl hayır diyebilirimki zaten. Kıyamam tedavi ettirmek isterim. Hem yarın bizim başımıza ne geleceği belli mi ? Böyle çocukları bir an evvel aile sahibi yapabilmek için daha hızlı davranıyorlarmış. Bu yüzden başvurudan 3 ay sonrasına ev ziyareti verdiler. Diğerleri daha uzun bekliyormuş sanırım.
Nisana çok var ama şimdiden çok heyecanlıyım.
Merhabalar,
Aramıza yeni katılan anne adayları hoşgeldiniz. İnşallah en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz. Umarım bu ay çıkmada listede kıpırdanmalar olur. Uzun zamandır iyi haberler alamadık.
Sevgiler...
merak etme canım bu ay çıkmadan güzel haber alacaksınız bu ay bir kaç arakadaşımız bebeğine kavuşabilir :)
Arkadaşlar aklıma birsey takıldı. Sırayı ilk görüşmenin yapıldığı gün mü belirliyordu. Yoksa evrakların teslim edildiği mi? Benim aklımda ilk görüşmenin yapıldığı diye kalmış ama...
Canım,
İzmir'de tüm evrakların tamamlanıp teslim edildiği gün dedi uzmanımız bize. Görüşmeye gidilen değil tüm evrak teslim tarihini baz alıyoruz, çünkü dosyanız açılıyor dedi.
Diğer illerde farklı sanırım çünkü arkadaşlar daha önce yazmıştı evrakları kısım kısım tamamlayıp teslim ediyorlar. Aylar sonra sağlık raporunu falan teslim alan iller var. Ama İzmir'de tüm evrakları aynı zamanda dosya halinde istiyorlar.
Sevgiler,
Canım benim aklımda öyle kalmış. Bizim uzmanımız evrakların tamamlanmasında acele etmeyin. Sıranız başvuru tarihiniz demişti diye hatırlıyorum. evrakları bir ay içinde tamamlayıp getirirsiniz demişti. Biz bir haftada tamamladık götürdük. Neyse canım yarın için sana bol şans diliyorum umarım çok iyi geçer görüşmeniz.
Sevgiler...
30 yaşın üstündekilere küçük bebek verilmiyormuş doğrumu bu acaba ; şimde ben küçük bebek düşünüyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?