Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

merhaba fillo, bu güzel kararından dolayı tebrik ederim. inşallah en kısa zamanda kavuşursun yavruna. sıranı beklerken aynı zamanda koruyucu aile olmayı da düşündün mü? koruyucu ailelikte çok kısa zamanda yerleştiriyorlar. ben ankaradayım uzmanla görüştüğümüzde, biz hem koruyucu ailelik hem de evlat edinme hizmetlerini bir arada vermeyi uygun bulmuyoruz, uygulama bakımından sıkıntılar çıkıyor demişti. sen sanırım istanbuldasın, ordakilerin yaklaşımı nasıl bu konuya biliyor musun? koruyucu ailelik konusunda her ilde farklı bir uygulama var maalesef.

Son düzenleme:

Maalesef bilmiyorum ama ilk fırsatta sorarım.

Maalesef bilmiyorum ama ilk fırsatta sorarım.

ben kısaca bahsedeyim isterseniz hem belki başka bilmeyen arkadaşlar da vardır. koruyucu aile olduğunuzda da çocuk sizinle birlikte kalıyor. 50 yaşına kadar başvuru yapabiliyorsunuz. en küçük 3 yaşında çocuk yerleştiriliyor. evlat edinmekten farkı ise çocuk sizin nüfusunuza geçmiyor biyolojik ailesinin nüfusuna kayıtlı kalıyor ve biyolojik ailenin çocuğu ayda 1 kez görme hakkı oluyor. bu görüşmelerde sizi biyolojik aile ile karşılaştırmıyorlar ve görüşme kurumda bir uzmanın denetiminde yapılıyor. bunun dışında biyolojik ailenin her ne kadar çocuğu ayda bir görme hakkı olsa da bazı aileler çocuğu hiç aramıyorlarmış. dolayısıyla ailenin arayıp sormadıgı bir çocuğu tercih ederseniz ki kurum genellikle bu şekildeki çocukları yerleştiriyormuş koruyucu aile yanına, bu durumda ayda bir görüşme faslı da ortadan kalkar. ayrıca koruyucu ailelikle ilgili çok faydalı bir sitenin linkini de ekliyorum umarım faydası olur. özellikle egenin günlüğü bölümünü gözyaşları içinde okumuştum. antalyadan bir arkadaşın da durumu sizinki ile aynı yaşları 40 ın üstünde olduğundan 3-4 yıl beklersiniz demişler onlar da sıralarını beklerken aynı zamanda koruyucu aileliğe başvurmuşlar ve şimdi 3,5 yaşında bir oğulları yanlarındaymış tabii diğer sıraları da ilerlemeye devam ediyor. o da geldiğinde 2 çocukları olacak ne güzel :) ama maalesef ankarada bu iki hizmeti bir arada sunmaya yanaşmıyor kurum nedense. uygulamada sıkıntılar oldu demişti bize uzman artık nasıl sıkıntılar oldu bilemiyorum.

Koruyucu Aile - Meltem Erdemli | www.koruyucuaile.com

Son düzenleme:

aramıza hoşgeldin arkadaşım inşallah hayırlısı olur hepimizin kafası ilk başvurduğumuzda karışıktı şu anda yeni başladığın için seninki daha karışık uzmanlar dahada karıştırıyor haklısın ama onlarda haklı bence bütün olasılıkları bize söylemek zorundalar beklentileriniz yüksek olmasın dediğide normal çocuklara göre gelişimlerinin arkada olması ama bizlere kavuşunca bu sorunda ortadan kalkıyor kuzu gibi oluyorlar maşallah normal çocuk gelişimini yakalıyorlar geri alma konusuna gelince zaten öyle olasılığı olan bir çocuğu bize vermiyorlarmış canım genelde mahkemesi bitmiş sorunu olmayanlar yerleşiyormuş ailelerin yanına artık burdasın ne güzel bir günde kafanın karışıklığını çözemessin elimizden geldiği dilimizin döndüğü kadar yardımcı oluruz inşallah ama sen bu heyacanların tadını çıkar hep bir olasalık var okadar takma kafana bebeğinin geleceği günü sabırsızlıkla bekle böyle kötü şeylerede alıştırma kendini hep bil ama takma ben öyle yapıyorum iyide oluyor sevgiler

günaydın

uzmanımız bizede aynı şeyleri söylemişti.. hatta çocuğun yuvaya gelişinden itibaren beş yıl biyolojik ailesinin geri talep etme hakkı varmış.. mahkeme açmaları gerekiyormuş ama hakimler genelde bakan ailenden yana karar veriyor dediler. hatta sık oluyırmu böyle olaylar diye sorduk sık sık olmuyor ama arada oluyor dediler.. bildiğim kadarı ile genelde mahkemesi biten çocukları veriyorlar.. hiçbir şeyden korkma içini ferah tut düşünme böyle şeyleri hayırlısını dile ... dedikleri gibi bizim kızımız premature bebekti. ama doktor kontrolleri, bakımı yapılıyor ve hatta SEVGİYİ okadar iyi alıyorki şuan turp gibi kızım :))

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
serap 05.12.2011 istanbul erkek
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
Tenarr 23.10.2012
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek 25.02.2013(Ziyaret)
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 istanbul terk kız
fillo 01.2013 Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 istanbul
tu runcu 12.02.2013

Herkese Merhaba,

Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...Listemiz kalabalıklaşıyor ne güzel...İnsan duygulanıyor. İnşallah bu hafta çok güzel haberler alırız.

Sevgiler,

Son düzenleme:
Merhabalar,

Aramıza yeni katılan anne adayları hoşgeldiniz. İnşallah en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz. Umarım bu ay çıkmada listede kıpırdanmalar olur. Uzun zamandır iyi haberler alamadık.

Sevgiler...

Elini sıkmak alnından öpmek geldi içimden yemin ederim. Gözlerim doldu okurken. İnsan nasıl yavrusunu kusuru var diye istemez aklım almıyor ve başta kullandığım insan kelimesi için özür diliyorum... insanlıktan yoksun onlar. Rabbim sizlere bu vicdanı, sevgiyi bolca verirken onlar nasiplenmemiş sanırım. Ben de olsam sizin gibi yapardım sanırım. Alır bağrıma basar sevgiye boğardım.Tekrar tekrar kutluyorum sizi.

merak etme canım bu ay çıkmadan güzel haber alacaksınız bu ay bir kaç arakadaşımız bebeğine kavuşabilir :)

Merhaba canım öncelikle aramıza hoşgeldin...
Aynı karışık durumları bizde yaşadık.Ama şunu bilmeni isterim çocuk yuvaya geldikten sonra 40 gün çocuğun bekleme süresi oluyor bu sürede çocuk terk-rıza da olsa biyolojik ailenin vazgeçmesi ve geri alma olasılığını göz önünde bulundurdukları için yasal süre 40 gün hiç bir aileye verilemiyor o 40 gün kimse arkasını aramazsa çocuğun mahkemesi başlıyor mahkeme bitene kadar biyolojik aile mahkeme süresinde vazgeçebiliyor,artık mahkemede sonuçlanır ve biyolojik ailede hala geri alma talebi yoksa artık mahkeme kararı ile çocuk devletin oluyor ve devlet mahkemesi sonuçlanmış bir çocuğu size verdiği için biyolojik aile çocuğı sizden geri alamaz,isteselerde vermez.Uzman size mahkemesi sonuçlanma dönemini anlatmış.Mahkemesi sonuçlanmış bebek almaktan korkmayın dedi uzmanlar bize o zaman kimse senden alamaz.
Artık çocukların kötü olma durumu ise bunu bize de söylediler şimdi 2 yaşındaki bir çocuk 1 yaşında gibiymiş çünkü anne sütü almadan bakımsız büyüyorlar yani bakımsızlıktan yaşıtlarından çok geriler kötüler dedi,beğenmiyebilirmişsiniz öyle diyorlar ama çocuğu aile aldıktan sonra çocuk sevgi ve aile bakımı ile yaşıtlarına ulaşıyor ve eli yüzü açılıyor.Bakmassan dağ bakarsan bağ olur misali.O yüzden almaya giderken normal dışarıda gördüğünüz bebekler gibi hayal etmeyin bakımsızlar bunu bilin ve hayal kırıklığına uğramayın diye her detayı belirtmek zorundalar.İçin rahat olsun canım Allah hayırlısını versin inşallah

Kesinlikle görür görmez evladınız olarak düşünün hiç bir özellik aramayın.Benim oğlumun ilk gördüğümüz hali ile şimdiki hali arasında dünyalar kadar fark var.Kesinlikle zayıf,çok bakımsız,biraz hasta(Bizimki üşütmüştü,kulakları iltihaplı,burnu tıkalı ve devamlı öksürüyordu.Geceleri burnu tıkalı olduğu için nefes alamıyor,tıslıyordu.)Çok tedirgin ve ürkekti,hiç gülmüyordu.İnanmazsınız belki ama hatları bile değişti ve giderek bize çok benziyor,dünya tatlısı oldu.Tabi huyu,şansı güzel olsun.Hayırlı evlat olsun.Ayrıca mutlu rahat bir bebek.Bakım,ilgi,sevgi nereye değerse orayı çok güzelleştiriyor.tek kalbiniz temiz olsun.Zaten buradaki anne adayları hep ince ruhlu ve temiz kalpli ve evlat aşkıyla yanan insanlar.

Arkadaşlar aklıma birsey takıldı. Sırayı ilk görüşmenin yapıldığı gün mü belirliyordu. Yoksa evrakların teslim edildiği mi? Benim aklımda ilk görüşmenin yapıldığı diye kalmış ama...

Canım,

İzmir'de tüm evrakların tamamlanıp teslim edildiği gün dedi uzmanımız bize. Görüşmeye gidilen değil tüm evrak teslim tarihini baz alıyoruz, çünkü dosyanız açılıyor dedi.
Diğer illerde farklı sanırım çünkü arkadaşlar daha önce yazmıştı evrakları kısım kısım tamamlayıp teslim ediyorlar. Aylar sonra sağlık raporunu falan teslim alan iller var. Ama İzmir'de tüm evrakları aynı zamanda dosya halinde istiyorlar.

Sevgiler,

Son düzenleme:

Canım benim aklımda öyle kalmış. Bizim uzmanımız evrakların tamamlanmasında acele etmeyin. Sıranız başvuru tarihiniz demişti diye hatırlıyorum. evrakları bir ay içinde tamamlayıp getirirsiniz demişti. Biz bir haftada tamamladık götürdük. Neyse canım yarın için sana bol şans diliyorum umarım çok iyi geçer görüşmeniz.

Sevgiler...

Teşekkürler canım,

Neler soruyorlar evde? Valla heycanlanıyorum. Yarın yazarım hemen.

30 yaşın üstündekilere küçük bebek verilmiyormuş doğrumu bu acaba ; şimde ben küçük bebek düşünüyorum ama

Merhaba,

Hayır o 40 yaşın üstündeki kişiler için geçerli. Eşlerden yaşı en küçük olan baz alınıyor. Örneğin 41 yaşındakilere 1 yaş bebek veriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…