Güzel kalpli bayanlar hepinize merhaba,
Uzun zamandır sizi sürekli takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmet oldu. İnanın yazdıklarınızı okumak içimi ısıtıyor, her birinizin meleği geldiğinde kendi bebeğimi kucağıma almış kadar seviniyorum..
ben aslında sizin yaşadığınız durumun karşı tarafıyım diyebilirim. annem de biyolojik ailesi tarafından değil, onu kalbinde büyüten anne baba tarafından büyütülmüş. burda bazen sizi üzecek yazılar görüyorum ya da kararsızlık yaşayan anne adayları..siz zaten benim yazacaklarımı biliyorsunuz ama ben kararsızlık yaşayanlar için söylüyorum hiç korkacak çekinecek bişey yok..
annem içinde ben ve kardeşlerim içinde anneanne ve dedmiz herkesin üstündedir..sırf onları yanlız bırakmamak için annem evini anneannemin yanına taşıdı hergün görmezsek konuşmazsak içim rahat etmiyor..hafta sonu nereye gitsek mutlaka anneannem de bizimledir..Allaah uzun ömür versin, bin kere razı olsun.. canımı isteseler veririm anneanne ve dedeme..
anneannemim kardeşi de biyolojik olarak çocuk sahibi olamamışlar ama anneannem gibi bir yola da başvurmamışlar..şimdi bizi böyle anneannemin etrafında pervane gördüklerinde yaşadıkları pişmanlığı anlatamam..artık yaşlandılar maddi durumları da iyi yardımcıları da var ama kim onlarla bizim anneannemizle ilgilendiğimiz gibi ilgilenebilir..hiçkimse..
diyeceğim o ki hem kendiniz hem de bebekleriniz için o kadar kutsal o kadar güzel bir yoldasınız ki eminim ki hepiniz bebeklerinizle çok çok mutlu olacak, bi ömür huzurlu yaşayacaksınız...
son olarak bi durum daha var benim annem resmen dedmin kopyası inanamazsınız, burdaki arkadaşlardan da okuyorum bebekleri babalarına benziyormuş. demekki bu bir tesadüf değil Allah ın bir lütfu..onlar sizin için dünyaya gelen bebekler demekki kavuşma şeklinin ne önemi olabilir ki..
İyiakşamlar melek arkadaşlarım o kadar merhametli o kadar güzel insanlarsınızki herkezin harcı değildir bu güzel yükü omuzlara almak.Ben yazılarınızı okudukça sizler kadar heyecanlanıyor mutlu oluyorum.Sizden çok acil fikir yardımlarınızı istiyorum.Eğer benim bu heyecanıma ortak olup yol gösterirseniz çok memnun mutlu olurum.Öncelikle Allah kimseyi evlatla sınamasın.Hepinizin yardımcısı olsun.Dilerim en kısa sürede evlatlarınıza kavuşup hasretinizi dindirirsiniz.Ben 5 yıllık evliyim.Bir defa tüp bebek yaptırdık tutmadı.Bugünlerde çok büyük bir sınav yaşıyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bu sene sonu 2. tüp bebeği düşünürken bir akrabam vasıtasıyla yetim öksüz kalmış bir bebek olduğunu öğrendik.Düğün dönüşü kaza geçirip anne babası vefat ediyor.Hanımı hamileymişVe malesef kurtulamıyor.Bebek mucize yaşıyor sezeryanla almışlar.Şu an 1 haftalık.Ailenin maddi sıkıntısı varmış.Bebeğin babaannesi macburuyetten sosyal kuruma vereceğim demiş.Benimde içimde o anda fırtınalar koptu bu olayı öğrendiğimden beri karmaşık duygular içindeyim.İçimden bir ses bebeği almam gerektiğini annelik yapmamı söyledi.Bu konuyu eşimle paylaştım.Şu ana kadar evlatlık olayına soğuk bakmadı.Fakat hemen bu senede düşünmüyordu.Maddi durumumuz o kadar çok zenginlik yok ama borçla vs yaptırırız diyorduk tüp bebeği.Bende ne farkeder hepsi melek değilmi Allah'ın emaneti benden olmuş olmamış önemli değil.Allah rızası için bakayım annelik yapayım diye düşündüm.Eşimin gönlünü yaptım.Fakat şu an için çevremizdekilere ne diyebiliriz onu bilmiyorum.Birde siz neler aldınız kıyafet eşya vs.Süt gelme durumu nasıl oluyor?Onuda okumuştum.Ben çok heyecanlıyım.İçim kıpır kıpır.O bebeğe çok büyük bir sevgi vereceğimizi hissediyorum.Eşinizin ailesinin tepkisi ne oldu nasıl söylediniz?Desteğinize ihtiyacım var.Bu bebeği almakla iyi yapacağımı hissediyorum.LÜtfen fikirleirnizi bekliyorum.Allah sizlerinde gönlünüze göre verir umarım.Sevgiler...
Sevgili arkadaşlar oğlumda hipospadias halk arasında peygamber sünneti denilen bir sıkıntı var.Bugün ürolog 13 mart ta ameliyat dedi.4 gün falan sondalı kalması gerekiyormuş.Bir akşam da birlikte hastane de kalabiliriz.Kurumu aradım.İlk sene olduğu için kurumun onay yazısı gerekiyormuş uzun bir işlemmiş,belki dava açıp ameliyata onay verecek bir kayyum atanması gerekebilirmiş.O da danışmanımız olurmuş.Bu ameliyatın tuvalet eğitimine geçmeden,küçükken olması iyi.İlerde çişini yaparken sıkıntısı olabilir ameliyat olmazsa.Operasyon için 6 saat aç kalması gerekiyor.Bir de uyutulacakmış.Üzüldüm,yüreğim buruldu.Ama Allah beterinden saklasın.Ne hasta çocuklar var.Allahım benim oğluma da onlara da şifa versin.İnşallah başarılı tek ameliyatla kurtulur oğlum,kurum da prosedürü çabuk halleder.Nolur dua edin oğluma.
çok geçmiş olsun canım tez zamanda Rabbim şifa versin.babam derki hep bana 'senin tırnağın acısa beni yüreğim sızlar' ben şimdi anlıyorum bu sözün manasını.gerçekten onların canı acımasın insan ne yapacagını şaşırıyor.bu hafta sonu bende sünneti araştırdım da ne zaman yaptırsak nasıl olur diye okumaya içim dayanmadı.
kızlar herkese iyi akşamlar size güzel haberler vermek isterdim ev ziyareti için ama umutlarım kırıldı bugün 1ile 5 arası geleceklerini söylediler ama malesef gelmediler neredeyse mesai bitimi aradım kendi uzmanımız telefonu açtı şok oldum bize gelicektiniz gelmediniz dedim oda ev ziyaretine benim işimin yoğunluğundan dolayı başka uzman arkadaş gelicekti oda beyin kanaması geçirdi hastenede aslında sizi aramam gerekiyordu ama arayamadım iş yoğunluğundan kızlar bu kadarmı değersiziz bunların gözünde bilemedim biz alıcacağımız çocukları sadece sevgi için hiç bir karşılık beklemeden istiyoruz övgü beklemiyorum ama onlara sıcak bir yuva vericeğimiz için el üstünde tutmaları gerekirken yerin dibine sokucaklar nerdeyse eğer bu sabır sınavıysa rabbim sınavımızı ağır yazmış sadece bunun için değil yaşadıklarımız içinde öyle oldu hep rabbim daha kötülerini yaşatmasın neyse uzattım biliyorum ama boralim çok bozuldu eşimde bende resmen sinir harbi yaşadık daha sonra geleceklerini söylediler gün verin dedim şu anda gün veremem dedi belki yolumuzun üstü olur uğrarız dedi ama ararız gelmeden önce dedi bundada vardır bir hayır demekten başka bi şansımız yok onlarıda anlıyorum belki yoğundurlar ama onlarda bizleri anlasınlar umutlandırmasınlar hassasiyetimizin farkına varsınlar istiyorum çok mu istediklerim sizce hayırlısı allah bize öyle bir bebek nasip etsinki çok bekletmeden yaşadıklarımızı unutalım inşalllah hepinize sevgiler
Canım ne de güzel anlatmışsın emek verenlerin değerini.bazen canımızı sıkan edepsizler oluyor onlara kapak olacak bir yazı yazmışsın çok teşekkür ederim kendi adıma.annenin dedene benzemesi de beni heyecanlandırdı benim meleğim de bana ya da canım kocama benzeyecek demekkiEn korktuğum şey ilerde biyolojik ailesini bulup bizi terk etmesi inşallah öyle olmaz ama hepimizin kendimize bile söylemeye korktuğumuz gerçek bu ya terk ederse ben yıkılırım o benim tek umudum Allahım hiçbirimize yaşatmasın bu korkuyu.Ama senin yazdıkların biraz rahatlattı böyle yazılara ihtiyacımız var.Tekrar teşekkür eder annenin anneannenin ve dedenin ellerinden öperim
Canım ne de güzel anlatmışsın emek verenlerin değerini.bazen canımızı sıkan edepsizler oluyor onlara kapak olacak bir yazı yazmışsın çok teşekkür ederim kendi adıma.annenin dedene benzemesi de beni heyecanlandırdı benim meleğim de bana ya da canım kocama benzeyecek demekkiEn korktuğum şey ilerde biyolojik ailesini bulup bizi terk etmesi inşallah öyle olmaz ama hepimizin kendimize bile söylemeye korktuğumuz gerçek bu ya terk ederse ben yıkılırım o benim tek umudum Allahım hiçbirimize yaşatmasın bu korkuyu.Ama senin yazdıkların biraz rahatlattı böyle yazılara ihtiyacımız var.Tekrar teşekkür eder annenin anneannenin ve dedenin ellerinden öperim
Merhaba Limony
Uzmanımız ile geçen hafta görüştük mahkemesi devam eden bebekler varmış. Bir ay sonrada olur, bir hafta sonrada olabilir belli olmuyor diyor. Sanırım en geç mayıs ayına kadar haber gelir diye tahmin ediyorum. Sabırla bekliyorum içim rahat ama herşey güzel olacak biliyorum. Bebeğimizin odası haftaya gelecek. ondan sonra hazırlıklara hız vereceğim. Seninde hayırlısı olsun canım yarın ki görüşmen. Ben hergün giriyorum okuyorum birsey soracaksan yaz canım.
sevgiler,
Merhaba Arkadaşım,
Size kağıt geldiğinde bekleme süresi kaç yıl yazıyordu? Sıranız kaçtaydı? Bize yine 2-3 yıl sürebilir dedi. Ama ben bunu düşünmek bile istemiyorum tabii. Kağıdınızda da kız için 3 yıl yazar zaten dedi.
Moralimi bozmak istemiyorum. Umarım bekletimizi düşük tutmak için diyorlardır.
Sevgiler,
Merhaba canım
ilk önce hayırlısı olsun. Bize kağıt Temmuz ayında geldi. Bekleme süresi için yazılana inan dikkat etmedim. Direk sıramıza bakmıştım. (eve gidince bakarım yine) 50. sıradaydık. Sen o kağıtta yazanlara bakma kimse 2-3 yıl beklemiyor. Kiminle görüşsem bir yıl yada bir kaç ay fazlası bekleniyor. Uzmanlar beklentimizi düşük tutmamız için öyle söylüyorlar. İzmir'den pırılım'a bak 10 ay beklemiş. Ben mart ayında müracaat etmiştim. Nisan başında evrakları tamamlayıp teslim etmiştik. Mayıs gibi ev zirayetine gelmişlerdi. Temmuz ayında eve kağıt geldi. şuan önümüzde sekiz kişi varmış bekliyoruz bakalım. Geçen gün görüşmemizde ne zaman sıra gelir diye sorduğumuzda, bir hafta sonrada arayabiliriz, bir ay sonrada demişlerdi. Yani uzmanlar net birşey söylemek istemiyorlar. Sen gönlünü ferah tut artık bekleme zamanı. Kendini hamileymişsin gibi düşünebilirsin . Hamilelerin bebeklerini kucaklarına alacakları garanti değil ama senin ki garanti artık. Eninde sonunda bebeğine kavuşacaksın.
Sevgiler...
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları...Bende bir süredir sizleri takip ediyorum ve inanın insanın yalnız olmadığını bilmesi ve aynı dili konuşanlarla ortak bişeyleri paylaşması çok güzel...burada herkes birbirine çok güzel destek oluyor ve bizim için çok zor bir o kadar güzel olan bu yolda birbirini aydınlatıyor...Bende aklımdaki birçok soruya ve kalbimdeki birçok sıkıntıya sizlerin sayesinde cevap bulabildim...Bizde eşimle 11 yıllık evliyiz bir sürü tedavi sürecinden geçtikten sonra evlat edinmeye karar verdik...30 Mayısta ilk başvurumuzu yaptık,görüşmeler,evraklar en son Aralık ayının başında görevli uzmanımız Ankaraya gönderdi belgeleri fakat hala oradan cevap yok.Onaylanmasını ve sıraya alınmayı ve sizler gibi evladımıza en kısa sürede kavuşmayı bekliyoruz...Tabi bize beklemek zor geliyor bir an önce evladımıza kavuşmayı bekliyoruz uzmanımız biraz yeni olduğundan daha yavaş alıyor gibi geliyor işlemleri ama her yerde farklı uygulamalar var gördüğüm kadarıyla...en kısa sürede meleklerimize kavuşmak dileğiyle....
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün uzmanımız ile son görüşmemizi yaptık. Ev ziyareti gibi geçti, sohbet havasındaydı. Asıl iş bundan sonrası. Birdaha görüşmeyeceğiz dedi evinize sıra bildiren kağıdınız gelecek dedi.
Buraya kadar atlattık çok şükür. Şimdi bekleme süreci.
Darısı görüşmeleri devam eden tüm arkadaşların başına...
Segiler,
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları...Bende bir süredir sizleri takip ediyorum ve inanın insanın yalnız olmadığını bilmesi ve aynı dili konuşanlarla ortak bişeyleri paylaşması çok güzel...burada herkes birbirine çok güzel destek oluyor ve bizim için çok zor bir o kadar güzel olan bu yolda birbirini aydınlatıyor...Bende aklımdaki birçok soruya ve kalbimdeki birçok sıkıntıya sizlerin sayesinde cevap bulabildim...Bizde eşimle 11 yıllık evliyiz bir sürü tedavi sürecinden geçtikten sonra evlat edinmeye karar verdik...30 Mayısta ilk başvurumuzu yaptık,görüşmeler,evraklar en son Aralık ayının başında görevli uzmanımız Ankaraya gönderdi belgeleri fakat hala oradan cevap yok.Onaylanmasını ve sıraya alınmayı ve sizler gibi evladımıza en kısa sürede kavuşmayı bekliyoruz...Tabi bize beklemek zor geliyor bir an önce evladımıza kavuşmayı bekliyoruz uzmanımız biraz yeni olduğundan daha yavaş alıyor gibi geliyor işlemleri ama her yerde farklı uygulamalar var gördüğüm kadarıyla...en kısa sürede meleklerimize kavuşmak dileğiyle....
canım korkunu anlıyorum ama zamanla göreceksin o kadar yersiz bi korku ki..inan bebeklerinizin size duyacağı sevginin , bağlılığın herhangi bir bebeğin biyolojik ailesine duyduğu bağlılıktan en ufak bir farkı olmayacak..inan bunu yaşamış bi insan olarak tüm samimiyetimle yazıyorum..sizin için anneleriniz nasıl vazgeçilmezse bizim için de öyle..nasıl ki sana şimdi deseler al asıl baban bu kabul edebilir misin?? biyolojik anne baba birer yabancı inan..bunun biyolojik ailelerin kötü ya da iyi olması ile de bi ilgisi yok..
hayatta herşey olabilir, seni bırakmak zorunda kalmış olabilirler, dünya iyisi olabilirler ama bi paylaşım yok...kendini bildin bileli yanında olan , hastalığında başında bekleyen, iyi günde kötü günde detek olan anne babanı bırakıp başkasına gideceksin, böyle bir ihtimali aklına bile getirme, İMKANSIZ...
biz aslında biyolojil ailemizin nerde olduğunu biliyoruz ama anneannem üzülür diye merak edip telefonla bile aramadık , kaldı ki sen gitmesinden korkuyorsun..
o senin EVLADIN nasıl ki, küçücük bi bebekken sen olmadan yaşayamayacak, sen verirsen yiyecek, sen giydirirsen giyinecek..büyüyünce de öyle olacak ..
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün uzmanımız ile son görüşmemizi yaptık. Ev ziyareti gibi geçti, sohbet havasındaydı. Asıl iş bundan sonrası. Birdaha görüşmeyeceğiz dedi evinize sıra bildiren kağıdınız gelecek dedi.
Buraya kadar atlattık çok şükür. Şimdi bekleme süreci.
Darısı görüşmeleri devam eden tüm arkadaşların başına...
Segiler,
Merhaba Arkadaşım,
Size kağıt geldiğinde bekleme süresi kaç yıl yazıyordu? Sıranız kaçtaydı? Bize yine 2-3 yıl sürebilir dedi. Ama ben bunu düşünmek bile istemiyorum tabii. Kağıdınızda da kız için 3 yıl yazar zaten dedi.
Moralimi bozmak istemiyorum. Umarım bekletimizi düşük tutmak için diyorlardır.
Sevgiler,
canlar nasılsınız ? sıraya baktımda şakamaka 1 sıra üste çıkmışım :) nete çok giremiyorum çok takip edemiyorum ama şu sağlık rporu işi kafamı karıştırdı??? bizim teslim ettiğimiz evraklar: özgeçmiş,5 resim,gelir belgesi,üzerimize olan mallar,resim,diploma fot.bunları teslim ettik ev görüşmesi için aramalarını bekliyoruz da sağlık raporu istenmedi sonramı istenecek nerden aldınız eğitim araştırma hast mi??? yada istenmicekmi acaba??? deneyimli anne adayları yardımmmmmmmmm :)))
canlar nasılsınız ? sıraya baktımda şakamaka 1 sıra üste çıkmışım :) nete çok giremiyorum çok takip edemiyorum ama şu sağlık rporu işi kafamı karıştırdı??? bizim teslim ettiğimiz evraklar: özgeçmiş,5 resim,gelir belgesi,üzerimize olan mallar,resim,diploma fot.bunları teslim ettik ev görüşmesi için aramalarını bekliyoruz da sağlık raporu istenmedi sonramı istenecek nerden aldınız eğitim araştırma hast mi??? yada istenmicekmi acaba??? deneyimli anne adayları yardımmmmmmmmm :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?