Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canım ne de güzel anlatmışsın emek verenlerin değerini.bazen canımızı sıkan edepsizler oluyor onlara kapak olacak bir yazı yazmışsın çok teşekkür ederim kendi adıma.annenin dedene benzemesi de beni heyecanlandırdı benim meleğim de bana ya da canım kocama benzeyecek demekki En korktuğum şey ilerde biyolojik ailesini bulup bizi terk etmesi inşallah öyle olmaz ama hepimizin kendimize bile söylemeye korktuğumuz gerçek bu ya terk ederse ben yıkılırım o benim tek umudum Allahım hiçbirimize yaşatmasın bu korkuyu.Ama senin yazdıkların biraz rahatlattı böyle yazılara ihtiyacımız var.Tekrar teşekkür eder annenin anneannenin ve dedenin ellerinden öperim

merhaba Sudenaz,
sanırım bir karara vardınız. :) tebrik ederim sizi. anne bana olmak dünyanın en güzel duygusu Allah herkese nasip etsin inşallah. hukuki olarakta o bebeğe sahip çıktığınız taktirde gelecekte ne siz nede yavrunuz bir sıkıntı yaşamaz. bir aile avukatına danışın o size en doğru yolu gösterir. :) mutluluklar dilerim. ben bebeğimi bir haftalıkken kucağıma aldım emzirdim 7 gün içinde süt geldi. 6. ayda ek gıdaya başlayınca kendiliğinden emmek istemedi. şimdi arada emiyor. bebek küçük madem emzir süt gelir :)

heidi merhaba,
çok geçmiş olsun. çiş yaparken mi sıkıntısı var? ibu iş için bir izin alınması gerektiğini sanmıyorum. ben oğlumu 50 günlükken sünnet ettirdim. Sosyal çalışanımıza sordum oda müdürüyle konuştu ve sıkıntı olmadığını bebeğin tüm bakımlarından şimdilik koruyucu aile sıfatındaki aile mesuldür demiş. bizde oğlumu Ankarada sünnet ettirdik. bezin içinde birgünde iyileşti. 2 hafta öncede yüksek ateş sıkıntısıyla özel bir hastaneye gittik. doktor hemen hastaneye yatması gerekior dedi. sosyal çalışanımızı aramadım bile 4 gün hastanede yattı. çok şükür şimdi çok iyi. erkek olduğu için ateşini ivedilikle düşürmek gerek dedi doktorumuz. erkek bebeklerde ateş sıkıntı doğuruyormuş.bu sebeple eğer durumunuz acilse bence prosodür filan beklemeyin bebeğin ameliyatını yaptırın. mesela şehir dışına çıkarken sosyal çalışana bir dilekçeyle bildirmek gerekiyorya ilk seyehatimizde bildirdik. ikincisinde çalışan gerek yok dedi. anlamıyorum, sanırım çalışanların insiyatifine göre esnetiliyor kurallar. Allah tez zamanda şifa versin canım,kolaylıklar dilerim.

canımcım ben sana söylemiştim bez içinde bir gecede iyileşiyor. oğulcuğun emeklemeye başlamadan ayaklanmadan hemen yaptır sonrasında onu zapetmek zor olur pipisi acır ( daha çok üzülürsün. birde ilk 3 ayda sinirleri gelişmediği için acımadığını söylemişti doktor ve gerçekten öyle oğlum ağlamamıştı. fakat senin oğlun büyüdü tabiki emeklemeden yaptır derim. nacizane önerim :)

her işte vardır bir hayır üzülme. adam beyin kanaması geçirmiş düşünsene bir can yok olabilirdi tabi seni diğer uzmanın araması gerekirdi o da muhtemelen oluşan durumun sııntısından görevini iyi yapamamış. hoşgörülü ola canım senin kalbin kocaman. Allah o beyin kanaması geçiren uzmanada yardım etsin,acil şifa versin inşallah. sende dilerim en kıza zamanda ev ziyaretini gerçekleştirirsin ve bebeğini kucağına alırsın :)) üzülme Allah herşeyin sırasını senin alnına yazdı demek vakti var azıcık sabır gönlün rahat olsun canım.

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
Tenarr 23.10.2012
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek 25.02.2013(Ziyaret)
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
gerçek19 27.12.2012 Çorum-
zaman 04.01.2013 istanbul terk kız
fillo 01.2013 Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 istanbul
tu runcu 12.02.2013
gazıduz mersin

canım korkunu anlıyorum ama zamanla göreceksin o kadar yersiz bi korku ki..inan bebeklerinizin size duyacağı sevginin , bağlılığın herhangi bir bebeğin biyolojik ailesine duyduğu bağlılıktan en ufak bir farkı olmayacak..inan bunu yaşamış bi insan olarak tüm samimiyetimle yazıyorum..sizin için anneleriniz nasıl vazgeçilmezse bizim için de öyle..nasıl ki sana şimdi deseler al asıl baban bu kabul edebilir misin?? biyolojik anne baba birer yabancı inan..bunun biyolojik ailelerin kötü ya da iyi olması ile de bi ilgisi yok..

hayatta herşey olabilir, seni bırakmak zorunda kalmış olabilirler, dünya iyisi olabilirler ama bi paylaşım yok...kendini bildin bileli yanında olan , hastalığında başında bekleyen, iyi günde kötü günde detek olan anne babanı bırakıp başkasına gideceksin, böyle bir ihtimali aklına bile getirme, İMKANSIZ...

biz aslında biyolojil ailemizin nerde olduğunu biliyoruz ama anneannem üzülür diye merak edip telefonla bile aramadık , kaldı ki sen gitmesinden korkuyorsun..

o senin EVLADIN nasıl ki, küçücük bi bebekken sen olmadan yaşayamayacak, sen verirsen yiyecek, sen giydirirsen giyinecek..büyüyünce de öyle olacak ..

Canım emin ol çocuk kaç yaşında olursa olsun onu gerçekten çok seven ,bakıp büyüten ,ateşlendiğinde geceler boyu başında bekleyen bir anne babayı bırakıp gitmezz.Düşünsenize şimdi bugün aslında evlat edinildiğinizi öğrenseniz ne yaparsınız. Seni büyüten insanları düşün. Ne fedakarlıklar yaptılar ,belki ne zor zamanlar yaşadınız ,bırakıp gidermisin?Sadece nasıl insanlar olduklarını merak edersin hepsi bu .O da sadece bunu merak edecektir belki de sadece görmek isteyecektir ama asla bırakıp gitmezz :)

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün uzmanımız ile son görüşmemizi yaptık. Ev ziyareti gibi geçti, sohbet havasındaydı. Asıl iş bundan sonrası. Birdaha görüşmeyeceğiz dedi evinize sıra bildiren kağıdınız gelecek dedi.
Buraya kadar atlattık çok şükür. Şimdi bekleme süreci.
Darısı görüşmeleri devam eden tüm arkadaşların başına...

Segiler,

Merhaba Arkadaşım,
Size kağıt geldiğinde bekleme süresi kaç yıl yazıyordu? Sıranız kaçtaydı? Bize yine 2-3 yıl sürebilir dedi. Ama ben bunu düşünmek bile istemiyorum tabii. Kağıdınızda da kız için 3 yıl yazar zaten dedi.
Moralimi bozmak istemiyorum. Umarım bekletimizi düşük tutmak için diyorlardır.

Sevgiler,

Merhaba canım

ilk önce hayırlısı olsun. Bize kağıt Temmuz ayında geldi. Bekleme süresi için yazılana inan dikkat etmedim. Direk sıramıza bakmıştım. (eve gidince bakarım yine) 50. sıradaydık. Sen o kağıtta yazanlara bakma kimse 2-3 yıl beklemiyor. Kiminle görüşsem bir yıl yada bir kaç ay fazlası bekleniyor. Uzmanlar beklentimizi düşük tutmamız için öyle söylüyorlar. İzmir'den pırılım'a bak 10 ay beklemiş. Ben mart ayında müracaat etmiştim. Nisan başında evrakları tamamlayıp teslim etmiştik. Mayıs gibi ev zirayetine gelmişlerdi. Temmuz ayında eve kağıt geldi. şuan önümüzde sekiz kişi varmış bekliyoruz bakalım. Geçen gün görüşmemizde ne zaman sıra gelir diye sorduğumuzda, bir hafta sonrada arayabiliriz, bir ay sonrada demişlerdi. Yani uzmanlar net birşey söylemek istemiyorlar. Sen gönlünü ferah tut artık bekleme zamanı. Kendini hamileymişsin gibi düşünebilirsin . Hamilelerin bebeklerini kucaklarına alacakları garanti değil ama senin ki garanti artık. Eninde sonunda bebeğine kavuşacaksın.

Sevgiler...

Son düzenleme:

Sağol canım,
Haklısın hiç 3 yıl bekleyende duymadım ben, Pırılım'da olduğu gibi olur inşallah. İnşallah sizinde biran önce haber gelir, demek 8 kişi varmış. Epey düşmüş çok sevindim.

Sevgiler,

Merhaba sevgili anneler ve anne adayları...Bende bir süredir sizleri takip ediyorum ve inanın insanın yalnız olmadığını bilmesi ve aynı dili konuşanlarla ortak bişeyleri paylaşması çok güzel...burada herkes birbirine çok güzel destek oluyor ve bizim için çok zor bir o kadar güzel olan bu yolda birbirini aydınlatıyor...Bende aklımdaki birçok soruya ve kalbimdeki birçok sıkıntıya sizlerin sayesinde cevap bulabildim...Bizde eşimle 11 yıllık evliyiz bir sürü tedavi sürecinden geçtikten sonra evlat edinmeye karar verdik...30 Mayısta ilk başvurumuzu yaptık,görüşmeler,evraklar en son Aralık ayının başında görevli uzmanımız Ankaraya gönderdi belgeleri fakat hala oradan cevap yok.Onaylanmasını ve sıraya alınmayı ve sizler gibi evladımıza en kısa sürede kavuşmayı bekliyoruz...Tabi bize beklemek zor geliyor bir an önce evladımıza kavuşmayı bekliyoruz uzmanımız biraz yeni olduğundan daha yavaş alıyor gibi geliyor işlemleri ama her yerde farklı uygulamalar var gördüğüm kadarıyla...en kısa sürede meleklerimize kavuşmak dileğiyle....

canım hayırlısı olsun başvurunuz. en kısa zamanda gelir inş. meleğiniz.
bizimde dosyamız yeni onaylandı. uzmanımız 2 ay sonra aramamızı ve sıramızı
öğrenebileceğimizi söyledi. 2 ayı bir gün geçirmeden ararım. nisanda arayacağım.
seninde aralıkda onaylanmış olsa bu yakında öğrenmen gerek diye düşünüyorum.
hangi ilden olduğunda önemli olabilir? memura göre değişirmi bilmiyorum.
ama sıranı öğrenmeyi beklerken inş. bebeğin geldi seni bekliyor derler...esma
arkadaşımıza öyle olmuştu. darısı başına...

Son düzenleme:
Zor ama bir o kadar da kutsal bir olay bence , sahipsiz bir çocuğa güzelliklerle dolu bir hayat bahşedebilmek onu kendi evladından ayırt etmeden sevmek her insanın yapabileceğpi birşey değil eminim. Evlat edinip birde o çocuğu layıkıyla yetiştirebilen insanlara gerçekten hayranlık duyuyorum.

hadi hayırlısı arkadaşım bir adım daha yaklaştın bebeğine buda bitti artık beklemek kaldı sadece umarım çok beklemeden kavuşursun yavruna sevgiler

sevgili duruay öncelikle hayırlı olsun evet burada insanın yalnız olmadığını bilmesi ve buradaki paylaşımlar insanı cesaretlendiriyor artık sende takipten çıkıp içimize gelmişsin hoşgeldin inşallah çok beklemeden kavuşursun bebişine sevgiler

canlar nasılsınız ? sıraya baktımda şakamaka 1 sıra üste çıkmışım :) nete çok giremiyorum çok takip edemiyorum ama şu sağlık rporu işi kafamı karıştırdı??? bizim teslim ettiğimiz evraklar: özgeçmiş,5 resim,gelir belgesi,üzerimize olan mallar,resim,diploma fot.bunları teslim ettik ev görüşmesi için aramalarını bekliyoruz da sağlık raporu istenmedi sonramı istenecek nerden aldınız eğitim araştırma hast mi??? yada istenmicekmi acaba??? deneyimli anne adayları yardımmmmmmmmm :)))

Merhaba Arkadaşım,

Aramıza hoşgeldin, öncelikle hayırlısı olsun. Herşey gönlünce biran önce olsun bitsin inşallah.
Sevgiler,

Sağol canım içimi rahatlattın tabiiki şimdi karşıma çıkıp biz senin biyolojik anne babanız deseler umrumda bile olmazlar çünkü gözümü bana bakanlarla açtım.ama birkaç gün önce eşimin akrabalarından birinin de bebeği olmayınca kız bebek alıp büyütmüşler kızın evlat edinildiğini saklamışlar ama birileri sen evlatlıksın demiş kız da bir kaç senedir bocalamada gizlice anne babasının saç telleriyle dna testi yaptırmış ve teyzelerine siz misiniz yoksa benim annem diye sorup duruyormuş.ben de duyunca çok üzüldüm tamam terk etmedi ama sanki doğuramayanın anne olmaya hakkı yokmuş gibi suçlanmak beni tedirgin etti. AMA BİZ HERKESTEN DAHA ÇOK ANNEYİZ öyle değil mi? Allahım sizler gibi üzmeye korkan evlatlar versin sağlıcakla kalın...

hayırlısı :) sona yaklaştınız. bizim evimize sıra kağıdımız gelmeden oğlumuz geldi. inşallah seninde öyle olur :))

başvuruya gittiğimizde 2-3 yıl bekleyebilirsiniz demişti uzmanımız. sonra ev görüşmesinde artık odasını hazırlayın demişti. :) temmuz ayının başında ev ziyareti oldu. 20 temmuzda sağlık raporumuzu teslm ettik ve 24 ağustosta oğlumun haberi geldi. bir ayı azıcık geçmişti yani :) moralini bozma...

hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun. bizim uzmanımızında ilk işiydik ilk ailesiydik :)) yeni atanmıştı. mart ayında başvurduk. ağustosda oğlum kucağımdaydı. yavaşlık yeni olduğundan değilde başvuruda bulunduğunuz ille alakalı olabilir. :) hiç sıkılma en kısa zamanda meleğine kavuşmanı dilerim.

uzmanınıza hatırlatın bence. biz ev ziyaretinden hemen sonra almıştık. öncesinde hastaneye gidmediğimiz için alamamıştık. Şırnak devlet hastanesine gitmemiz gerekiyordu ama ne yazıkki terör bölgesinde her istediğimiz zaman şehre inemiyorduk. ( o sebeple geç olmuştu. tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu alınması gerekiyor. :) kolay gelsin canım.

günaydın

evrakları teslim ettikten sonra tamam kabul edildiniz dendi eve kağıt gelecek kabul edilmeniz ile ilgili evrağı teslim aldığınızdan itibaren bir ay içinde sağlık raporu, micro akciğer filmi sarılık aids testi falan herşeyi tamamlıyorsunuz dendi zaten gelen kağıtta istedikleri herşeyi yazıyorlar tam teşekküllü devlet hastanesinden alınması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…