bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
Bu konuya benzer bir konuda ben açmıştım ama pek ilgi görmedi.
Bizimde çocugumuz olmuyor tek çare kök hücre
Çok düşünüp karar veremedigim bir konu bu evlat edinmek
Kendime güveniyorum onu özçocugum gibi sevecegime eminim ama ya o evlatlık oldugunu
ögrendiginde tepkisinden çekiniyorum bende
Bence üsteki arkadasın anlattıgı 8 yaş çok geçbir yaş bence en baştan anlatılmalı 3 yaşında 4 yaşında
önemli olan onun bizim için ne kadar degerli oldugunu ona hissettirmek.
Gerçekten aranızda evlat edinen varsa lütfen bizi yaşadıkları tecrubelerden mahrum etmesin.
arkadaşlarım bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. listede ben de varım şimdi gördüm. ama ben henüz başvuru yapmadım maalesef( sosyal hizmetlere bir kez görüşmeye gitmiştik bilgi almak için ama başvuru yapmamıştık. evimiz pek uygun değildi. şimdi kriterlere uygun bi ev arıyoruz. evi bulup kiraladığımız anda başvurumuzu yapıcaz. burda okuduklarımı baz alarak ev bakıyorum. ama cidden zor oluyomuş. yanlışım varsa düzeltin lütfen. çocuk parkı ve ilköğretim okuluna yürüme mesafesinde olmalı. sağlık ocağı ya da hastaneye de makul ölçüde yakın olmalı. evin içi rutubetsiz ve çocuk odası aydınlık olmalı, güneş almalı. şimdi bi ev buluyoruz içi çok uygun, hatta site içinde çocuk parkı var ama okula yürüyerek uzak kalıyor. diğerini buluyoruz parka, okula, hastaneye yakın ama bu sefer de ya yüksek katta oluyor (mesela 10. katta var bi ev) ya da odalar yeterince aydınlık olmuyor. siz de deneyimlerinizden biraz fikir verebilir misiniz? yani okul yakın olsun deniyor ama yürüme mesafesinde olması şart mı mesela? ya da sitenin içinde küçük bir oyun parkı var ama girişinde çocukların yeşil alana girmesi yasaktır yazıyo (çok saçma olmasına rağmen) bu sorun oluşturur mu? ya da evin 10. katta olması (camlara kilitli pimapen kolu taktırsak da) sorun olur mu? işte böyle nedenlerden bir türlü tam uygun evi bulamıyoruz. yardımcı olursanız çok mutlu olurum. hepinize sevgiler
Selam arkadaşlar bugün uzmanımız aradı onaylanmış Ankaradan yazı gelmiş ama sıra hakkında bize bişey gelmiyor dedi...Bizim bulunduğumuz ilde çocuk esirgeme olmadığından en yakın Kastamonudan sıraya girecekmişiz,oradan sizi ararlar dedi...
Onaylandığına göre sıramız belli değilmidir,uzmanımızın bilmesi yada bizim için öğrenmesi gerekmez mi ??
Canım ya o kadar ayrıntıya dikkat etme biz onları bile hiç hesaba katmadan gittik başvurduk.Eve gelen uzman sorduğunda bizde yeni taşındık mesafeleri tam bilmiyoruz dedik..Zaten uzmanlar insan sarrafı senin iyi bir anne ve baba olabilip olamayacağını anlıyorlar olumlu ise düşünceleri onu sorun etmiyorlar.Sanki ben çocuğumu doğrurken acaba sağlık ocağına okula parka yakın olsun öylemi doğurayım dedim yaaa :))) Allah'ım buna takılnalarda sorun vardır kesin okula uzak olursa servise veririm en güvenlisi dersin için rahat olsun.Allah korusun hastanelik bir durum varsa araban yoksa en yakın taksinin numarasını alırız acil durumda taksi çağırırım dersin kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.İçin rahat olsun canım o kadar inceleme ev ararken her yere aynı mesafede imkanı yok nasıl ev denk getireceksin inan onlar o konularda çok anlayışlılararkadaşlarım bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. listede ben de varım şimdi gördüm. ama ben henüz başvuru yapmadım maalesef( sosyal hizmetlere bir kez görüşmeye gitmiştik bilgi almak için ama başvuru yapmamıştık. evimiz pek uygun değildi. şimdi kriterlere uygun bi ev arıyoruz. evi bulup kiraladığımız anda başvurumuzu yapıcaz. burda okuduklarımı baz alarak ev bakıyorum. ama cidden zor oluyomuş. yanlışım varsa düzeltin lütfen. çocuk parkı ve ilköğretim okuluna yürüme mesafesinde olmalı. sağlık ocağı ya da hastaneye de makul ölçüde yakın olmalı. evin içi rutubetsiz ve çocuk odası aydınlık olmalı, güneş almalı. şimdi bi ev buluyoruz içi çok uygun, hatta site içinde çocuk parkı var ama okula yürüyerek uzak kalıyor. diğerini buluyoruz parka, okula, hastaneye yakın ama bu sefer de ya yüksek katta oluyor (mesela 10. katta var bi ev) ya da odalar yeterince aydınlık olmuyor. siz de deneyimlerinizden biraz fikir verebilir misiniz? yani okul yakın olsun deniyor ama yürüme mesafesinde olması şart mı mesela? ya da sitenin içinde küçük bir oyun parkı var ama girişinde çocukların yeşil alana girmesi yasaktır yazıyo (çok saçma olmasına rağmen) bu sorun oluşturur mu? ya da evin 10. katta olması (camlara kilitli pimapen kolu taktırsak da) sorun olur mu? işte böyle nedenlerden bir türlü tam uygun evi bulamıyoruz. yardımcı olursanız çok mutlu olurum. hepinize sevgiler
Selam arkadaşlar bugün uzmanımız aradı onaylanmış Ankaradan yazı gelmiş ama sıra hakkında bize bişey gelmiyor dedi...Bizim bulunduğumuz ilde çocuk esirgeme olmadığından en yakın Kastamonudan sıraya girecekmişiz,oradan sizi ararlar dedi...
Onaylandığına göre sıramız belli değilmidir,uzmanımızın bilmesi yada bizim için öğrenmesi gerekmez mi ??
sevgili tenarrr inşallah başvuruda yaparsın canım ama neden bekliyorsun anlamadım evi sorun yapma bence sen başvurunu yap nasılsa 3 veya4 ay sonra geliyorlar ziyarete sende o zamana kadar uygun istediğin gibi bir ev bulursun canım en azından başvurun başlamış olur tabiki bu benim fikrim sonra uzmanımızın bize söylediğini söylüyorum evet bütün bu soruları bizede sordu ama biz bi düşündük oda daha sonra yürüyüş mesafesi olarak söyleye bilirsiniz dedi kalıpta km nasıl hesaplıyacağız o sadece aradaki mesafeyi yazmak için canım bize okul belki 2veya 3 km falan dedik biz tam emin olmadığımız için o 20 dk yürüyüş mesafesi yazdı tamamen uzaklığı tam olarak belirte bilmemiz için evet çocuk odası önemliymiş ona dikkat et bence çokta takılma mesafelere onun bir çözümü illaki bulunur ama rutubet alan bir oda sorun olabilir belki allah herşeyi gönlüne göre versin canım sevgiler
hayretle okuyorum bazı yazıları. şu bahsettiğin konu hakkında tek bir soru bile sorulmadı bize. yani okuldu hastaneydi yoldu.. hiç sorun olmadı ki, Allahın bir dağında oturuyordumtabi ozaman şimdi de merkeze 2 saatlik bir mesafede bir ilçedeyim. yani bu sorular bu endişeler sıkıntılar manasız geliyor bana. ev değişebilir,okul hastane değişebilir.kapının önündeki park kaldırılabilir... yani bunlarla insanları zorluyorlarsa Pes diyorum sen kafana hiiiç takma canım evmiş okulmuş parkmış hersinin yeri değişir önemli olan sen ve eşinin durumu,sizin tutumunuzun değişmemesi bence çok daha önemli. as olan insan değil mi yapılarla mesafelerle ne işi var bu sosyal hizmetlerin :)))
Canım ya o kadar ayrıntıya dikkat etme biz onları bile hiç hesaba katmadan gittik başvurduk.Eve gelen uzman sorduğunda bizde yeni taşındık mesafeleri tam bilmiyoruz dedik..Zaten uzmanlar insan sarrafı senin iyi bir anne ve baba olabilip olamayacağını anlıyorlar olumlu ise düşünceleri onu sorun etmiyorlar.Sanki ben çocuğumu doğrurken acaba sağlık ocağına okula parka yakın olsun öylemi doğurayım dedim yaaa :))) Allah'ım buna takılnalarda sorun vardır kesin okula uzak olursa servise veririm en güvenlisi dersin için rahat olsun.Allah korusun hastanelik bir durum varsa araban yoksa en yakın taksinin numarasını alırız acil durumda taksi çağırırım dersin kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.İçin rahat olsun canım o kadar inceleme ev ararken her yere aynı mesafede imkanı yok nasıl ev denk getireceksin inan onlar o konularda çok anlayışlılar
Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .
Bunların hepsi bir hayaldi bir zamanlar .hiç olmaz sanırdım .kafamda birçok soru vardı acaba acaba...kızımı gördüğüm an herşey bitti pamuk prensesimin bir bakışı bir gülüşü herşeyi bitirdi.kim ne demiş ne der tınnn..eşimin kızıyla oynanası ona kızım demesi bile apayrı bir mutluluk .iyi ki böyle bir karar vermişiz .mutluluğumuzu 10 sene yok yere düşünememişiz.Rabbime şükürler olsun bunu bize yaşatmayı nasip etmiş.
Yavrumu doğuran insan çokk teşekkür ederim onu 9 ay karnında korumuşsun çok teşekkür ederim onun geleceği için böyle bir karar vermişsin .bir gün kızımda sana teşekkür edecek.
Kızlar az kaldı sizlerde bunları tez zamanda yaşayacaksınız .sabır sabır sabır ...bir zamanlar bende yavrukarına kavulan annekerden bir kaç satır okusam diye bakar dururdum.şimdi kızıma bakıyorum
Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .
Bunların hepsi bir hayaldi bir zamanlar .hiç olmaz sanırdım .kafamda birçok soru vardı acaba acaba...kızımı gördüğüm an herşey bitti pamuk prensesimin bir bakışı bir gülüşü herşeyi bitirdi.kim ne demiş ne der tınnn..eşimin kızıyla oynanası ona kızım demesi bile apayrı bir mutluluk .iyi ki böyle bir karar vermişiz .mutluluğumuzu 10 sene yok yere düşünememişiz.Rabbime şükürler olsun bunu bize yaşatmayı nasip etmiş.
Yavrumu doğuran insan çokk teşekkür ederim onu 9 ay karnında korumuşsun çok teşekkür ederim onun geleceği için böyle bir karar vermişsin .bir gün kızımda sana teşekkür edecek.
Kızlar az kaldı sizlerde bunları tez zamanda yaşayacaksınız .sabır sabır sabır ...bir zamanlar bende yavrukarına kavulan annekerden bir kaç satır okusam diye bakar dururdum.şimdi kızıma bakıyorum
teşekkürler arkadaşım. biz de bugün istediğimiz gibi bir ev bulduk sonunda. aslında bu evi daha önce gezmiştik ama o gün hava çok kapalıydı ve içinde kiracı vardı perdelerden mi eşyalardan mı bilemedim çocuk odası olarak düşündüğümüz oda karanlık gelmişti. bugün kiracı evi boşaltmıştı yeniden görmek istedik hava da güneşliydi baktık oda güneş alıyor. biz de bayadır dolaştığımız için tutmaya karar verdik. evde rutubet falan yoktu zaten, temiz düzgün bi evdi. 100m2 büyük diil ama m2 ye pek takılmıyolar, sadece çocuğa ayıracak duzgun bi oda olmalı diye biliyorum. ama balkonu cam kapama yapılmamış ona bişey derlerse yaptırıcaz mecbur. 3. katta oldugu için penerelere kilit takıcaz. onun dışında okula yürüyerek 10-15 dk hemen karşısında park var. sağlık ocağı da araçla 5 dk falan. artık bundan iyisini bulamıcaz :) neyse sonunda bu iş hallolduğu için bayağı rahatladım. inşallah önümüzdeki hafta randevu alıp başvuru yapmayı düşünüyoruz. bir de aynı zamanda koruyucu ailelik için de başvuru yapabilir miyiz onu sorucaz. çok heyecanlıyım bakalım hayırlısı. görüşmemizi yapınca listeye eklenebilirim :) sevgiler
Geçmiş sayfaları okuyup bazen kızan bazen destekleyen insanlar var .biz istiyoruz ki kapatın bu saçmalıkları ..
neden mi ?
Cevap için lütfen bu bebeklerin olduğu kuruma gidin yada o kurumun bağlı olduğu sağlık ocagının görevlileriyle sohbet edin ne kadar çok sevgiye muhtaç Allah'ın yarattığı insan var birde onlardan dinleyin.dünya üzerinde doğduğu andan itibaren bakıma muhtaç tek canlı insandır.bakılmazsa ölür .ölüm bazen bedendedir biz görürüz. Ölüm bazen ruhtadır görmek isteyen görür.Allahın yarattığı hangi insana yavruya bebeğe çocuğa, binlerce safsatayla kafanızı doldurup günah der sahip çıkmazsınız yada çıkanlara ahkam kesersiniz.beni yaratan Rabbim o bebeğide yarattı .unutmayın sizide yarattı unutmayın sevdiklerinizide yarattı .siz mi seçtiniz dünyaya gelecek olduğunuz anneyi babayı sizmi seçtiniz saçınızın rengini kaşınızı gözünüzü ,siz seçtiyseniz konuşun cevabız hayırsa yersiz konuşmamakta bir insanlık değeridir...
çok sevindim canım senin adına bazen böyle zorluyorlar insanı herkes farklı farklı şeyler yaşıyor aslında bizide çok zorladılar e hala zorluyorlar anlamsız bişey bizim evimizde 2.kat arkadaşımın 1.kattı ve demir korkuluk yapmasını istediler camlara falan arkadaşlar buda olurmu demeyin belki size saçma gelebilir duymamışsınızdır ama biz bunları uydurmadan yazıyoruz çünk bunların hepsini abartısız yaşıyoruz yaşıyoruz senin uzmanında bizimki gibi biraz enterasan olucak galiba arkadaşım bir mahsuru yoksa nereden başvurdun sorabilirmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?