Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhabalar ben cok yeni bi anneyim 7 ay oldu bebislerimi alali onlar dunyanin en ozel ve guzel varliklari..allah im butun arayan kardeslerimize nasip etsin insallah..
bende ilk baslari korkuyordum evlat edinmeye acaba yapabilirmiyim niye esimden allah razi olsun bana cok destek oldu beni en sonunda ikna etti ve iyikide etmis simdi cok guzel ve ayni bize benzeyen kizlarimiz oldu biz allah tan 1 tane olsun hayirli olsun diye dua ederdik rabbim dualarimizi kabul etti 2 tane nasip etti kardesler ve yaslari buyuk kizim 2,5 yasinda kucugu 1 yasina yeni girdi cok mutlu bi aile olduk kisa bi surede..simdi 1 seneyi doldurmayi bekliyoruz ondan sonra mahkeme sureci var onuda atlattikmi insalah kizlarim tamamen bizim olacak...evlat edinmek isteyen kardeslerim ne olur korkmayin o size kendini cooooook sevdiriyor baskasinin cocugu oldugunu hatirlamiyorsunuz bile sanki kendiniz dogurmus gibi cok guzel bi duygu..

merhaba ben evlat edinmis bi anne olarak yaziyorum beni esim evlat edinmeye ikna etti onu cok seviyorum beni boyle bi seye ikna ettigi icin ben 2 tane kiz kardes aldim ve esim onlari o kadar cok seviyorki kendi cocugumuz olsaydi bundan fazla sevemezdi..bilmiyorum evlatlik konusunda arasirma yaptinmi ama biz cok yaptik dinende erkek olursa kadinin kiz kardesinden yada erkek kardeslerinin esinden sut icerse kadin teyze yada hala oluyor dinende hala ve teyzeye nikah dusmuyor, ama kiz olusa erkekin ailesinden kiz kardesinden yada erkek kardeslerinin hanimlarinin sutunden icerse amca veya dayi oluyor ve onlarada nikah dusmuyor, cok guzel bi duygu evlat sahipi olmak ister sen dogur istersen baskasi sana versin unutmamak lazimki onlar bize allah in emanetleri.. saygilarimla

ayni bizede kok hucre demislerdi ama biz evlat edinmeyi tercih ettik allahim da bize 2 tane dunyalar tatlisi kizlar nasip etti ve ben 7 aydir anneyim tatlim bak benimde endiselim vardi ama onlari kucagima aldiktan sonra hepsi uctu gitti evet ogrendiginde tepkilerinin nasil olacagini bilmiyoruz ama benim bildigim bisey var hamuru nasil yogurursan oyle maya verir sen ona sevgini ilgini alakani gosterdikten sonra o dogru yolu bulacaktir emin ol, bencede 8 yas cok gec psikoloklar zaten en iyi yasin 5-6 yas oldugunu soyluyor.. korkma kardesim onlarin bi gulusu sana herseyi unutturuyor ve sonradan neden bu kadar bekledim daha onceden basvurmadim diye cok pisman oluyorsun...

hayretle okuyorum bazı yazıları. şu bahsettiğin konu hakkında tek bir soru bile sorulmadı bize. yani okuldu hastaneydi yoldu.. hiç sorun olmadı ki, Allahın bir dağında oturuyordum tabi ozaman şimdi de merkeze 2 saatlik bir mesafede bir ilçedeyim. yani bu sorular bu endişeler sıkıntılar manasız geliyor bana. ev değişebilir,okul hastane değişebilir.kapının önündeki park kaldırılabilir... yani bunlarla insanları zorluyorlarsa Pes diyorum sen kafana hiiiç takma canım evmiş okulmuş parkmış hersinin yeri değişir önemli olan sen ve eşinin durumu,sizin tutumunuzun değişmemesi bence çok daha önemli. as olan insan değil mi yapılarla mesafelerle ne işi var bu sosyal hizmetlerin :)))

Kastamonudan ararlar sizi ya da bekleme sen ara :) benimkide senin durumuna benzer olmuştu. Şırnakta çocuk esirgeme olmadığı için Batmandan sıraya almışlardı ve ordaki sosyal çalışan aramıştı bizi. merak etme dosyalar ışık hızıyla el değiştiriyor sanki :) dosyan çoktan kastamonuya gitmiştir :) hayırlısı olsun :)

sevgili anneler....hepinize günaydın.

hepimizi okuyorum..sevincinizi heyecanlarınızı kaygılarınızı paylaşıyorum.fakat şu sıralar buraya yazacak psikolojide değilim.yoksa yazılan her yazıya yazma isteğim var.fakat son yazılanları okuyunca dayanamadım.

lütfen....lütfennnn.LÜTFEN!

çok rica ediyorum...konuları şöyle bir iki sayfadan okuyanlar.....göz gezdirip geçip gidenler...ya da bilemiyorum....cımbızla çekip çekip eski yazılanları tekrar tekrar alıntı yapanları...düzeltme yapayım.moral bozan eski yazıları..ve..kendince bu yazıları düzeltmeye çalışanlar...kişilere kişiliklere hiçbir söz ,hiçbir atıf değildir.çünkü kimseyi tanımıyorum

buraya yazan her anne,her anne adayı ne heyceanlarla yazıyor..kimselere anlatamadığı iç dünyasını buraya döküyor.burada tamam oluyor kendiini anlayanlarla..

daha yazacacık fakat kızım uyandı...delinin biri kuyuya taş atmış.kırk kişi çıkarmaya çalışmış.misali....LÜTEN....kimse eline taş almasın.GÜL alsın

Son düzenleme:
Canım ya o kadar ayrıntıya dikkat etme biz onları bile hiç hesaba katmadan gittik başvurduk.Eve gelen uzman sorduğunda bizde yeni taşındık mesafeleri tam bilmiyoruz dedik..Zaten uzmanlar insan sarrafı senin iyi bir anne ve baba olabilip olamayacağını anlıyorlar olumlu ise düşünceleri onu sorun etmiyorlar.Sanki ben çocuğumu doğrurken acaba sağlık ocağına okula parka yakın olsun öylemi doğurayım dedim yaaa :))) Allah'ım buna takılnalarda sorun vardır kesin okula uzak olursa servise veririm en güvenlisi dersin için rahat olsun.Allah korusun hastanelik bir durum varsa araban yoksa en yakın taksinin numarasını alırız acil durumda taksi çağırırım dersin kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.İçin rahat olsun canım o kadar inceleme ev ararken her yere aynı mesafede imkanı yok nasıl ev denk getireceksin inan onlar o konularda çok anlayışlılar

Canım bizimde Ankara'dan onay geldiğinde sıramızı bilmiyorduk.Benim bulunduğum yerde de yuva yoktu.İlkin nereden alacağına karar verip şehri belirleniyor ondan sonra sıranı öğreniyorsun.ama çok beklemezsin şehir belli olunca o zaman söylerler sıranızı...

Arkadaşlar sitemizi ziyaret edenlere söylüyorum eski ve olumsuz manalı yazılardan alıntı alıp düşüncelerinizi buraya yazmayın.O kişinin özeline mesaj atın..Amacınız yerini bulsun! biz eski lafların pişirilip pişirilip önümüze konmasını istemiyoruz buraki kişiler anne ve anne adayları sizin alıntı yaptığınız olumsuz yazıları konuları beyin olarak aşmış insanlardır.O konulara takıntılı sorun eden bir insanlar olsak uzmanlarımızdan onay alıp burada sıramızı bekliyor ya da görüşmelere devam eden aileler olmazdık.Canlarım bir öyle düşünen ,bir o yönden düşünenmiş yok bir de amuda kalkıp düşünsünler düşünsünler.......bizi ilgilendirmiyor ilgilendirse burada olmazdık.Ziyaret edenlere duyrulur.Özelden mesajla halledin canım o tür düşünce alış verişinizi

Son düzenleme:
bende bu topiğin sessiz sıkı takipçilerindenim....bircoğunuzun evlat edindiği gün yaşadığı anları defalarca okuyup ağlıyorum.. sürekli bakıyorum yeni bir haber varmı diye... sonra dua ediyorum..kucaklarını tez zamanda doldur rabbim diye... sanki yaşadığınız o anları bende yaşıyorum sizleri tanımasamda gözümün önüne geliyor o güzel anlar.. sermuhu okuduktan sonra malibu nun verdiği müjdeyle her gece bakar oldum.kavuştumu diye... benimde 3 kızım var.. ikizlerim ve ablaları ... hepsi tüpbebek yöntemiyle oldu... eğer olmasaydı bende başvururdum...... rabbim cok bekletmesin sizi...rabbim sevdiği kuluna cabuk vernezmiş istediğini..kulum cok güzel dua ediyor yine etsin dermiş.... rabbim ne cok seviyor sizi....

teşekkürler arkadaşım. biz de bugün istediğimiz gibi bir ev bulduk sonunda. aslında bu evi daha önce gezmiştik ama o gün hava çok kapalıydı ve içinde kiracı vardı perdelerden mi eşyalardan mı bilemedim çocuk odası olarak düşündüğümüz oda karanlık gelmişti. bugün kiracı evi boşaltmıştı yeniden görmek istedik hava da güneşliydi baktık oda güneş alıyor. biz de bayadır dolaştığımız için tutmaya karar verdik. evde rutubet falan yoktu zaten, temiz düzgün bi evdi. 100m2 büyük diil ama m2 ye pek takılmıyolar, sadece çocuğa ayıracak duzgun bi oda olmalı diye biliyorum. ama balkonu cam kapama yapılmamış ona bişey derlerse yaptırıcaz mecbur. 3. katta oldugu için penerelere kilit takıcaz. onun dışında okula yürüyerek 10-15 dk hemen karşısında park var. sağlık ocağı da araçla 5 dk falan. artık bundan iyisini bulamıcaz :) neyse sonunda bu iş hallolduğu için bayağı rahatladım. inşallah önümüzdeki hafta randevu alıp başvuru yapmayı düşünüyoruz. bir de aynı zamanda koruyucu ailelik için de başvuru yapabilir miyiz onu sorucaz. çok heyecanlıyım bakalım hayırlısı. görüşmemizi yapınca listeye eklenebilirim :) sevgiler

canım ben de bilemiyorum ki. her ilde farklı bi uygulama olabiliyor. fotoğraflar da bile bazı uzmanlar 5 bazıları 10 foto istiyo. yani bir standart yok maalesef. belki biz büyük şehirdeyiz diye mesafeler uzak olabilir diye böyle şeylere daha çok dikkat ediyorlar. ama bence de önemli olan iyi anne baba olmak onun dışındaki konular değişebilir. ama her şey uygun olsun sonrada bir surpriz çıkmasın diye uğraşıyorum. yani bu bizim son şansımız bir çocuğumuzun olabilmesi için bi sorun çıkarsa yıkılırım

çok teşekkürler destina gerçekten içimi rahatlattın ben de mantık olarak öyle düşünüyorum yani dediğin gibi herşeyin çözümü bulunur önemli olan sevgi verebilmek.

Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .

Bunların hepsi bir hayaldi bir zamanlar .hiç olmaz sanırdım .kafamda birçok soru vardı acaba acaba...kızımı gördüğüm an herşey bitti pamuk prensesimin bir bakışı bir gülüşü herşeyi bitirdi.kim ne demiş ne der tınnn..eşimin kızıyla oynanası ona kızım demesi bile apayrı bir mutluluk .iyi ki böyle bir karar vermişiz .mutluluğumuzu 10 sene yok yere düşünememişiz.Rabbime şükürler olsun bunu bize yaşatmayı nasip etmiş.

Yavrumu doğuran insan çokk teşekkür ederim onu 9 ay karnında korumuşsun çok teşekkür ederim onun geleceği için böyle bir karar vermişsin .bir gün kızımda sana teşekkür edecek.

Kızlar az kaldı sizlerde bunları tez zamanda yaşayacaksınız .sabır sabır sabır ...bir zamanlar bende yavrukarına kavulan annekerden bir kaç satır okusam diye bakar dururdum.şimdi kızıma bakıyorum

semruh Allah bağışlasın kuzunu. bekleyen, isteyen herkese nasip etsin bu mutluluğu inşallah.

Geçmiş sayfaları okuyup bazen kızan bazen destekleyen insanlar var .biz istiyoruz ki kapatın bu saçmalıkları ..
neden mi ?
Cevap için lütfen bu bebeklerin olduğu kuruma gidin yada o kurumun bağlı olduğu sağlık ocagının görevlileriyle sohbet edin ne kadar çok sevgiye muhtaç Allah'ın yarattığı insan var birde onlardan dinleyin.dünya üzerinde doğduğu andan itibaren bakıma muhtaç tek canlı insandır.bakılmazsa ölür .ölüm bazen bedendedir biz görürüz. Ölüm bazen ruhtadır görmek isteyen görür.Allahın yarattığı hangi insana yavruya bebeğe çocuğa, binlerce safsatayla kafanızı doldurup günah der sahip çıkmazsınız yada çıkanlara ahkam kesersiniz.beni yaratan Rabbim o bebeğide yarattı .unutmayın sizide yarattı unutmayın sevdiklerinizide yarattı .siz mi seçtiniz dünyaya gelecek olduğunuz anneyi babayı sizmi seçtiniz saçınızın rengini kaşınızı gözünüzü ,siz seçtiyseniz konuşun cevabız hayırsa yersiz konuşmamakta bir insanlık değeridir...

canımmm....insanı nasıl da şair ediveriyorlar değil mi :))

kuzunu öp yerime......

herkese tüm annelere mutlu pazarlar

çok sevindim canım senin adına bazen böyle zorluyorlar insanı herkes farklı farklı şeyler yaşıyor aslında bizide çok zorladılar e hala zorluyorlar anlamsız bişey bizim evimizde 2.kat arkadaşımın 1.kattı ve demir korkuluk yapmasını istediler camlara falan arkadaşlar buda olurmu demeyin belki size saçma gelebilir duymamışsınızdır ama biz bunları uydurmadan yazıyoruz çünk bunların hepsini abartısız yaşıyoruz yaşıyoruz senin uzmanında bizimki gibi biraz enterasan olucak galiba arkadaşım bir mahsuru yoksa nereden başvurdun sorabilirmiyim

arkadaşım neler yazmışsın gözlerim doldu allah mutluluğunuzu daim etsin hep böyle güzel günler yaşayın prensesi öp benim için çok çok kocaman öp senide öpüyorum

Günaydın bu güzel istanbul sabahından sana ve yavruna veeeee anne,anne adaylarına yazdıklarını okudum yine gözlerim doldu zaten günlerdir geceleri uyumayı unuttum hafta içi 8.30 17.00 telefonda kimseyle konuşamıyorum ararlarsa meşgul olmasın diye devamlı kendime meşkale arıyorum zaman geçsin diye ama geceleri zaman duruyor sabah olmuyor işallah bu hafta hadi gelin derler son zaman beklemek çok zor anlatıcak kelime bulamıyorum canım yavrunu teyzesinin yerine öpersin kendinize iyi bakın sevgiler

effsacım ben henüz başvurmadım. bu hafta içinde randevu alıp başvuru yapmayı düşünüyoruz. önce evi bulmaya çalıştık canım. inşallah iyi bir uzmana düşereriz. ankaradan başvurucam ben. arkadaşının 1. katta derken giriş katı gibi miydi yoksa girişin bir üstü müydü? yani demir korkuluğu yüksekliğe karşı bir önlem olarak mı istediler? yoksa eve birinin girmemesi için falan mı? senin evin 2. kattaymış bişey söylediler mi sana? gerçekten çok zorlayanlar var Allah hepimize kolaylık versin.

Sevgili sermuh ne güzel değişik duygular değil mi allahım herkese nasip etsin kızımın bu hafta dördüncü dişi çıktı haftaya kısmetse diş hediğini yapacağız darısı sana inşallah

merhaba Sermuh ;
Allah sizi hiç ayırmasın inşallah... ve darısı hepimizin başına olsun. bu duyguları hepimiz tez zamanda yaşarız inşallahh......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…