effsacım ben henüz başvurmadım. bu hafta içinde randevu alıp başvuru yapmayı düşünüyoruz. önce evi bulmaya çalıştık canım. inşallah iyi bir uzmana düşereriz. ankaradan başvurucam ben. arkadaşının 1. katta derken giriş katı gibi miydi yoksa girişin bir üstü müydü? yani demir korkuluğu yüksekliğe karşı bir önlem olarak mı istediler? yoksa eve birinin girmemesi için falan mı? senin evin 2. kattaymış bişey söylediler mi sana? gerçekten çok zorlayanlar var Allah hepimize kolaylık versin.
inşallah canım her şey istediğin gibi olur bize daha gelmediler randevu verdiler bekledik ama ekildik malesef artık canları nezaman isterse ozaman gelecekler buda güzel değil insanı sıkıntıya sokuyorlar hergün benim için mesai 7de başlıyor evi topla süpür toz alan falan günleri belli değil çünkü aradığımda bakarsınız o tarafa yolumuz düşer sizede uğrarız ne zaman geliceğimiz belli olmaz dedi gelmeleri problem değil nadsılsa sıraya başvuru tarihinden itibaren giriyorsun ama yaşattıkları psikolojiden kurtulmak istiyorum canım yok bugünmü gelirler yarınmı gelirler diye sürekli hazırolda bekliyoruz hiç bir yere çıkamaz oldum sayelerinde aslında onlar yoksanız gideriz bidaha geliriz dediler ama ben evde bulunmak istiyorum aynı şeyleri yaşamak istemiyorum canım artık arkadaşıma gelince onların zemin üstüydü tamamen çocuğun güvenliği için istediler hani düşer falan diye inşallah herşey gönlünce olur canım sevgiler
Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .
Bunların hepsi bir hayaldi bir zamanlar .hiç olmaz sanırdım .kafamda birçok soru vardı acaba acaba...kızımı gördüğüm an herşey bitti pamuk prensesimin bir bakışı bir gülüşü herşeyi bitirdi.kim ne demiş ne der tınnn..eşimin kızıyla oynanası ona kızım demesi bile apayrı bir mutluluk .iyi ki böyle bir karar vermişiz .mutluluğumuzu 10 sene yok yere düşünememişiz.Rabbime şükürler olsun bunu bize yaşatmayı nasip etmiş.
Yavrumu doğuran insan çokk teşekkür ederim onu 9 ay karnında korumuşsun çok teşekkür ederim onun geleceği için böyle bir karar vermişsin .bir gün kızımda sana teşekkür edecek.
Kızlar az kaldı sizlerde bunları tez zamanda yaşayacaksınız .sabır sabır sabır ...bir zamanlar bende yavrukarına kavulan annekerden bir kaç satır okusam diye bakar dururdum.şimdi kızıma bakıyorum
effsacım yaa ne kadar kötü habersiz gelmeleri. hergün hazırolda beklemek çok sıkıtılı Allah yardımcın olsun canım. eşim de ben de çalışıyoruz. yani normalde randevuyla gelmeleri gerekir diye düşünüyorum ama neden böyle yapıyolar ki off offf. kattaki daireler için de demir istemeleri çok saçma yaa((( inanamıyorum bazı uzmanların tutumlarına. şu anda oturduğumuz apartmanda 11 kat var, 9. katta da küçük çocuğu olan insanlar oturuyor. kimsenin de penceresinde demir yok. bizim kendi evimiz değil. şimdi giriş üstü bir kata taşınırsak bize de demir yaptırın derlerse yaptıramıyız ki ((( yani hadi parasını verdik diyelim ev sahibi izin vermez. 3. katta demir çok kötü görünür, zaten apartmanın da böyle bişeye izin vereceğini sanmıyorum offff offff. zaten bugun canım çok sıkıldı kontrat yapacaktık ama emlakçı aradı ev sahibi belki vazgeçecekmiş kiraya vermekten satılığa çevircekmiş yarın kesin durumu sölicem ona göre kontrat yaparız dedi. yaa herşey ters gidiyo sanki çok üzgünüm çok ama her işte bir hayır vardır. yani 3. katta falan olması belki de kötü olacaktı yani demir falan yaptırmamız imkansız çünkü. bu durumda giriş katı mı aramamız gerekiyor??? bi de bu kriter çıkarsa ev bulmak nerdeyse imkansız hale gelecek. ben en temizi yarın açıcam sosyal hizmetlere telefon dicem biz başvuru yapmayı düşünüyoruz, yeni ev kiralıcaz evin de kriterlere uygun olması için fikrinizi almak istiyoruz dicem. tüm soruları sorucam. katta olunca pencere kilidi vs yeterli oluyo mu yoksa illa demir yaptırın mı dicekler ya da sadece giriş katı mı olsun dicekler. mesela bir ev vardı herşeyi uygun (giriş kat, aydınlık, okul, park falan yakın) ama balkon kısmını pimapenle kapatmışlar ve sadece balkonda rutubet kokusu var. ya da bi ev var çocuk odasına güneş geliyor ama pencerenin yanlarında çıkıntı duvarlar olduğu için ışıl ışıl aydıklık değil oda vs.. vs.. kafamda ne varsa sorucam. en iyisi kendilerinden bilgi almak, yardımcı olurlar heralde.
effsacım yaa ne kadar kötü habersiz gelmeleri. hergün hazırolda beklemek çok sıkıtılı Allah yardımcın olsun canım. eşim de ben de çalışıyoruz. yani normalde randevuyla gelmeleri gerekir diye düşünüyorum ama neden böyle yapıyolar ki off offf. kattaki daireler için de demir istemeleri çok saçma yaa((( inanamıyorum bazı uzmanların tutumlarına. şu anda oturduğumuz apartmanda 11 kat var, 9. katta da küçük çocuğu olan insanlar oturuyor. kimsenin de penceresinde demir yok. bizim kendi evimiz değil. şimdi giriş üstü bir kata taşınırsak bize de demir yaptırın derlerse yaptıramıyız ki ((( yani hadi parasını verdik diyelim ev sahibi izin vermez. 3. katta demir çok kötü görünür, zaten apartmanın da böyle bişeye izin vereceğini sanmıyorum offff offff. zaten bugun canım çok sıkıldı kontrat yapacaktık ama emlakçı aradı ev sahibi belki vazgeçecekmiş kiraya vermekten satılığa çevircekmiş yarın kesin durumu sölicem ona göre kontrat yaparız dedi. yaa herşey ters gidiyo sanki çok üzgünüm çok ama her işte bir hayır vardır. yani 3. katta falan olması belki de kötü olacaktı yani demir falan yaptırmamız imkansız çünkü. bu durumda giriş katı mı aramamız gerekiyor??? bi de bu kriter çıkarsa ev bulmak nerdeyse imkansız hale gelecek. ben en temizi yarın açıcam sosyal hizmetlere telefon dicem biz başvuru yapmayı düşünüyoruz, yeni ev kiralıcaz evin de kriterlere uygun olması için fikrinizi almak istiyoruz dicem. tüm soruları sorucam. katta olunca pencere kilidi vs yeterli oluyo mu yoksa illa demir yaptırın mı dicekler ya da sadece giriş katı mı olsun dicekler. mesela bir ev vardı herşeyi uygun (giriş kat, aydınlık, okul, park falan yakın) ama balkon kısmını pimapenle kapatmışlar ve sadece balkonda rutubet kokusu var. ya da bi ev var çocuk odasına güneş geliyor ama pencerenin yanlarında çıkıntı duvarlar olduğu için ışıl ışıl aydıklık değil oda vs.. vs.. kafamda ne varsa sorucam. en iyisi kendilerinden bilgi almak, yardımcı olurlar heralde.
inşallah canım her şey istediğin gibi olur bize daha gelmediler randevu verdiler bekledik ama ekildik malesef artık canları nezaman isterse ozaman gelecekler buda güzel değil insanı sıkıntıya sokuyorlar hergün benim için mesai 7de başlıyor evi topla süpür toz alan falan günleri belli değil çünkü aradığımda bakarsınız o tarafa yolumuz düşer sizede uğrarız ne zaman geliceğimiz belli olmaz dedi gelmeleri problem değil nadsılsa sıraya başvuru tarihinden itibaren giriyorsun ama yaşattıkları psikolojiden kurtulmak istiyorum canım yok bugünmü gelirler yarınmı gelirler diye sürekli hazırolda bekliyoruz hiç bir yere çıkamaz oldum sayelerinde aslında onlar yoksanız gideriz bidaha geliriz dediler ama ben evde bulunmak istiyorum aynı şeyleri yaşamak istemiyorum canım artık arkadaşıma gelince onların zemin üstüydü tamamen çocuğun güvenliği için istediler hani düşer falan diye inşallah herşey gönlünce olur canım sevgiler
Terkedilmis bir bebege annelik babalik yapmak ne kadar buyuk bir iyilik ne kadar buyuk bir yuceliktir, hepinizin isi rastgitsin arkadaslar..
Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .
Bunların hepsi bir hayaldi bir zamanlar .hiç olmaz sanırdım .kafamda birçok soru vardı acaba acaba...kızımı gördüğüm an herşey bitti pamuk prensesimin bir bakışı bir gülüşü herşeyi bitirdi.kim ne demiş ne der tınnn..eşimin kızıyla oynanası ona kızım demesi bile apayrı bir mutluluk .iyi ki böyle bir karar vermişiz .mutluluğumuzu 10 sene yok yere düşünememişiz.Rabbime şükürler olsun bunu bize yaşatmayı nasip etmiş.
Yavrumu doğuran insan çokk teşekkür ederim onu 9 ay karnında korumuşsun çok teşekkür ederim onun geleceği için böyle bir karar vermişsin .bir gün kızımda sana teşekkür edecek.
Kızlar az kaldı sizlerde bunları tez zamanda yaşayacaksınız .sabır sabır sabır ...bir zamanlar bende yavrukarına kavulan annekerden bir kaç satır okusam diye bakar dururdum.şimdi kızıma bakıyorum
Prensesimden herkese günaydınnnnn .....'
Rabbim tez zamanda bekleyen annelerin gönlüne göre versinnnn
arkadaşlarım bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. listede ben de varım şimdi gördüm. ama ben henüz başvuru yapmadım maalesef( sosyal hizmetlere bir kez görüşmeye gitmiştik bilgi almak için ama başvuru yapmamıştık. evimiz pek uygun değildi. şimdi kriterlere uygun bi ev arıyoruz. evi bulup kiraladığımız anda başvurumuzu yapıcaz. burda okuduklarımı baz alarak ev bakıyorum. ama cidden zor oluyomuş. yanlışım varsa düzeltin lütfen. çocuk parkı ve ilköğretim okuluna yürüme mesafesinde olmalı. sağlık ocağı ya da hastaneye de makul ölçüde yakın olmalı. evin içi rutubetsiz ve çocuk odası aydınlık olmalı, güneş almalı. şimdi bi ev buluyoruz içi çok uygun, hatta site içinde çocuk parkı var ama okula yürüyerek uzak kalıyor. diğerini buluyoruz parka, okula, hastaneye yakın ama bu sefer de ya yüksek katta oluyor (mesela 10. katta var bi ev) ya da odalar yeterince aydınlık olmuyor. siz de deneyimlerinizden biraz fikir verebilir misiniz? yani okul yakın olsun deniyor ama yürüme mesafesinde olması şart mı mesela? ya da sitenin içinde küçük bir oyun parkı var ama girişinde çocukların yeşil alana girmesi yasaktır yazıyo (çok saçma olmasına rağmen) bu sorun oluşturur mu? ya da evin 10. katta olması (camlara kilitli pimapen kolu taktırsak da) sorun olur mu? işte böyle nedenlerden bir türlü tam uygun evi bulamıyoruz. yardımcı olursanız çok mutlu olurum. hepinize sevgiler
Selam arkadaşlar bugün uzmanımız aradı onaylanmış Ankaradan yazı gelmiş ama sıra hakkında bize bişey gelmiyor dedi...Bizim bulunduğumuz ilde çocuk esirgeme olmadığından en yakın Kastamonudan sıraya girecekmişiz,oradan sizi ararlar dedi...
Onaylandığına göre sıramız belli değilmidir,uzmanımızın bilmesi yada bizim için öğrenmesi gerekmez mi ??
Prensesimden herkese günaydınnnnn .....'
Rabbim tez zamanda bekleyen annelerin gönlüne göre versinnnn
Canım bu yazıya duygulanmayacak kişiden şüphe ederim.Beni ağlattın.Tabi bunlar mutluluk gözyaşları.Ben de seninle aynı duyguları paylaşıyorum,yaşıyorum oğlum için.Rabbime sonsuz şükürler bizlere evlatlarımızı hediye ettiği için.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Bir ömür boyu hep iyi günlerini gör ve gönlüne göre yetiştir inşALLAH.Minik bir kuş kollarımda bir kolu kolumun altında diğeri boynuma uzanmış vaziyette .minnacık başı kolumun üzerinde kendini bir güzel salıvermiş.nefes alıp veriyor nefesini üzerimde hissediyorum arada bir irkilip boynumdaki elinin o minnacık parmaklarıyla tenime dokanıyor.yumuk yumuk gözleri rüyalar görüyor belliki .dayanımıyorum arada o uyurken başına alnına öpücükler konduruyorum.Allahıma şükürler olsun onu bize göndermiş .
Arkadaşımız o kadar güzel cevap vermişki.Bu tarz yorunlarda bu yazıyı kopyalamalı konunun özünü idrak edemeyenlere.Çıkarılan bu safsatalar yüzünden ne yazıkki islam dünyasında olması gerekenin altında evlat edinme.Artık vebali bu yorumları yapan ve bunlara inananlara.Ben bu yazılara artık cevap vermek ne demek ,okumuyorum bile.Ne kadar saçma ve gerçek dışı olduklarını biliyorum.Onlar öyle inansınlar yazık onlara.Bize de bunu idrak ettirdiği ve yaşattığı için çok şükürler olsun Rabbime.Geçmiş sayfaları okuyup bazen kızan bazen destekleyen insanlar var .biz istiyoruz ki kapatın bu saçmalıkları ..
neden mi ?
Cevap için lütfen bu bebeklerin olduğu kuruma gidin yada o kurumun bağlı olduğu sağlık ocagının görevlileriyle sohbet edin ne kadar çok sevgiye muhtaç Allah'ın yarattığı insan var birde onlardan dinleyin.dünya üzerinde doğduğu andan itibaren bakıma muhtaç tek canlı insandır.bakılmazsa ölür .ölüm bazen bedendedir biz görürüz. Ölüm bazen ruhtadır görmek isteyen görür.Allahın yarattığı hangi insana yavruya bebeğe çocuğa, binlerce safsatayla kafanızı doldurup günah der sahip çıkmazsınız yada çıkanlara ahkam kesersiniz.beni yaratan Rabbim o bebeğide yarattı .unutmayın sizide yarattı unutmayın sevdiklerinizide yarattı .siz mi seçtiniz dünyaya gelecek olduğunuz anneyi babayı sizmi seçtiniz saçınızın rengini kaşınızı gözünüzü ,siz seçtiyseniz konuşun cevabız hayırsa yersiz konuşmamakta bir insanlık değeridir...
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz günlerde ziyaretlerle ilgili terslikleri okuyunca içime bir kurt düştü. Acaba beni unutmuş (!!!) olabilirler mi diye panik yaptım. Uzman bana mart sonu nisan başı gelirim demişti. Bu sabah bir arayıp kendimi hatırlatayım dedim. Önce bana siz yanlış anlamışsınız 8-9 aydan önce gelemeyiz dedi. Ama ben engelli çocuk ta kabul ettiğimi hatırlattım. O zaman haftaya pazartesi geliyorum dedi. Çok uzattım yani sonuç olarak 11 Mart'ta ev ziyaretim var. Aramakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum şimdi. Yani daha da çok panik oldum. Ne yapmalıyım sizce? Siz neler yaptınız? Börek çörek ikram gerekir mi? Ben yalnız yaşıyorum annemi ya da bir arkadaşımı çağırsam mı? Yoksa ters mi teper, tek başıma mı karşılasam? İşte bu ve bunun gibi binlerce sorum var. Ne dersiniz dostlar?
Bu arada sevgili DamlaUmut ben İstanbul'dan başvurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?