Herkese merhaba,
Geçtiğimiz günlerde ziyaretlerle ilgili terslikleri okuyunca içime bir kurt düştü. Acaba beni unutmuş (!!!) olabilirler mi diye panik yaptım. Uzman bana mart sonu nisan başı gelirim demişti. Bu sabah bir arayıp kendimi hatırlatayım dedim. Önce bana siz yanlış anlamışsınız 8-9 aydan önce gelemeyiz dedi. Ama ben engelli çocuk ta kabul ettiğimi hatırlattım. O zaman haftaya pazartesi geliyorum dedi. Çok uzattım yani sonuç olarak 11 Mart'ta ev ziyaretim var. Aramakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum şimdi. Yani daha da çok panik oldum. Ne yapmalıyım sizce? Siz neler yaptınız? Börek çörek ikram gerekir mi? Ben yalnız yaşıyorum annemi ya da bir arkadaşımı çağırsam mı? Yoksa ters mi teper, tek başıma mı karşılasam? İşte bu ve bunun gibi binlerce sorum var. Ne dersiniz dostlar?
Bu arada sevgili DamlaUmut ben İstanbul'dan başvurdum.
Tenarr cığım bu detaylara takılıpta başvurunu erteleme inan senin için bir gün bir gündür o bir günde önüne kaç kişi geçiyor düşün..Sonra pişman olursun dediğin gibi ara uzmanına sor ya da yanına git sor.Biz de ilk başvurduğumuzda zemin katta idik balkonda demir yoktu kiracıydık zaten ayrıntılı evi incelemedi balkona ve kapılara bakmadı artı şimdide 3. kattayız gene balkonda demir yok,ev sahibi yaptırmazsa onları, senin yapabileceğin bir durum yok zaten ben o kadar ayrıntıya sorun edeceklerini sanmıyorum.Sonuçta siz evlatınız için başvuruyorsunuz hangi anne baba evladını tehlikelerden korumaz ki...İçin rahat olsun inan korktuğun gibi o detaylar sorun olmayacak bak destina dedi dersin...effsacım yaa ne kadar kötü habersiz gelmeleri. hergün hazırolda beklemek çok sıkıtılı Allah yardımcın olsun canım. eşim de ben de çalışıyoruz. yani normalde randevuyla gelmeleri gerekir diye düşünüyorum ama neden böyle yapıyolar ki off offf. kattaki daireler için de demir istemeleri çok saçma yaa((( inanamıyorum bazı uzmanların tutumlarına. şu anda oturduğumuz apartmanda 11 kat var, 9. katta da küçük çocuğu olan insanlar oturuyor. kimsenin de penceresinde demir yok. bizim kendi evimiz değil. şimdi giriş üstü bir kata taşınırsak bize de demir yaptırın derlerse yaptıramıyız ki ((( yani hadi parasını verdik diyelim ev sahibi izin vermez. 3. katta demir çok kötü görünür, zaten apartmanın da böyle bişeye izin vereceğini sanmıyorum offff offff. zaten bugun canım çok sıkıldı kontrat yapacaktık ama emlakçı aradı ev sahibi belki vazgeçecekmiş kiraya vermekten satılığa çevircekmiş yarın kesin durumu sölicem ona göre kontrat yaparız dedi. yaa herşey ters gidiyo sanki çok üzgünüm çok ama her işte bir hayır vardır. yani 3. katta falan olması belki de kötü olacaktı yani demir falan yaptırmamız imkansız çünkü. bu durumda giriş katı mı aramamız gerekiyor??? bi de bu kriter çıkarsa ev bulmak nerdeyse imkansız hale gelecek. ben en temizi yarın açıcam sosyal hizmetlere telefon dicem biz başvuru yapmayı düşünüyoruz, yeni ev kiralıcaz evin de kriterlere uygun olması için fikrinizi almak istiyoruz dicem. tüm soruları sorucam. katta olunca pencere kilidi vs yeterli oluyo mu yoksa illa demir yaptırın mı dicekler ya da sadece giriş katı mı olsun dicekler. mesela bir ev vardı herşeyi uygun (giriş kat, aydınlık, okul, park falan yakın) ama balkon kısmını pimapenle kapatmışlar ve sadece balkonda rutubet kokusu var. ya da bi ev var çocuk odasına güneş geliyor ama pencerenin yanlarında çıkıntı duvarlar olduğu için ışıl ışıl aydıklık değil oda vs.. vs.. kafamda ne varsa sorucam. en iyisi kendilerinden bilgi almak, yardımcı olurlar heralde.
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz günlerde ziyaretlerle ilgili terslikleri okuyunca içime bir kurt düştü. Acaba beni unutmuş (!!!) olabilirler mi diye panik yaptım. Uzman bana mart sonu nisan başı gelirim demişti. Bu sabah bir arayıp kendimi hatırlatayım dedim. Önce bana siz yanlış anlamışsınız 8-9 aydan önce gelemeyiz dedi. Ama ben engelli çocuk ta kabul ettiğimi hatırlattım. O zaman haftaya pazartesi geliyorum dedi. Çok uzattım yani sonuç olarak 11 Mart'ta ev ziyaretim var. Aramakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum şimdi. Yani daha da çok panik oldum. Ne yapmalıyım sizce? Siz neler yaptınız? Börek çörek ikram gerekir mi? Ben yalnız yaşıyorum annemi ya da bir arkadaşımı çağırsam mı? Yoksa ters mi teper, tek başıma mı karşılasam? İşte bu ve bunun gibi binlerce sorum var. Ne dersiniz dostlar?
Herkese merhaba,
istanbuldan bize gelen uzman arkadaş üzerini bile çıkartmadı toplasan 15 dk. durmuştur.
bir çikolata zor ikram ettim. hiçbirşey istemedi. dosyanızla ilgili birkaç şey soruyor.
eve ahstane okul yakınmı diye soruyor. not alıyor. sonra odaları geziyor. sadece kapıları açıp bakıyor
inceleme yok. üzerinden temizlik yapsan bile olur. düzenli görünsün yeter bence..
heyecan yapma diyorum ama yapmadan olmuyor. tatlı heyecanlar sende yaşa....:18:
hayırlısı olsun. birde ben yanlızdım. kimseye gerek yok....
canım sen böyle şeyleri kafana takma heryerde her uzmanda düzen farklı ben bazen yazıyorum arkadaşlar olurmu öyle şey deyip tepki veriyorlar bizim burda böyle ilerliyor demekki bizim ailemizde bebek alan akarbalarımız var canım onların söylediklerinide ben dinleyince ağzım açık kalıyor bizimki birazdaha kolay diyorum şükrediyoorum sen takılma bunlara evet biz burada duygularımızı düşünceleremizi yaşadıklarımızı paylaşıyoruz ama hepimiz bu süreçte farklı farklı şeyler yaşıyoruz farklı şeyler anlatıyoruz eminim sana en doğru cevapları uzmanın vericektir herşeyi sor bence aklında bişey kalmasın bilki bukadar tefaruatta bile gerek kalmaz baştada söyşemiştim hayatın için değişiklik yapmadan önce bence gidip görüşmelisin canım ama ilk fırsatta yaz görüşünce inşallah kafandaki soru işaretleri çözer uzman sende huzurlu olursun sevgiler
sevgili tenaarr bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum her uzman farklı davranıyo sanırım,çok takılmayın bence bunlara eğer kararınız verdiyseniz başvurunuzu yapın önce ondan sonra istekler görüşmelerde belli olur ...bizede evin yeri için okula parka sağlık ocağı vs yakınmı diye sordular,kaloriferli olsun mutlaka dediler,biz küçük yerde olduğumuz için sorun değildi ama
bükşehirdeysen farklı her yere ulaşım var,herşeyin çözümü var ona göre ...ama çocuk odası önemli ayrı oda mutlaka istiyorlar,güneş alması vs..onlara zaten dikkat edersiniz....uzatmayın başvurunuzu yapın bence zaten süreç uzun o arada tamamlanır ve asıl önemlisi sizin ne kadar istekli olduğunuz tartıyolar bence...hepimize kolay gelsin içiniz ferah tutun:)))
Tenarr cığım bu detaylara takılıpta başvurunu erteleme inan senin için bir gün bir gündür o bir günde önüne kaç kişi geçiyor düşün..Sonra pişman olursun dediğin gibi ara uzmanına sor ya da yanına git sor.Biz de ilk başvurduğumuzda zemin katta idik balkonda demir yoktu kiracıydık zaten ayrıntılı evi incelemedi balkona ve kapılara bakmadı artı şimdide 3. kattayız gene balkonda demir yok,ev sahibi yaptırmazsa onları, senin yapabileceğin bir durum yok zaten ben o kadar ayrıntıya sorun edeceklerini sanmıyorum.Sonuçta siz evlatınız için başvuruyorsunuz hangi anne baba evladını tehlikelerden korumaz ki...İçin rahat olsun inan korktuğun gibi o detaylar sorun olmayacak bak destina dedi dersin...
canım hayırlısı ile sen gönlüne bu niyeti koymuşsun. listeden çıakrtmak olurmu seni en alta yazdım
bugün yarın başvuru tarihini ekleriz.. hayırlısı olur inşallah. herşey gönlünce olsun.
çok teşekkürler damlaumutlistede adımı görmek moral veriyor. inşallah bu hafta ekleriz tarihi ve diğer ayrıntıları
destekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlarım.bugun sosyal hizmetleri aradım evle ilgili sorularımı sormak için ama maalesef telefondaki uzman pek sıcak davranmadı başvurunuzu yapmadan önce bu şekilde bilgilendirme yapamayız dedi. biraz da ters konuştı ya da bana öyle geldi bilmiyorum. ama dediğiniz gibi artık hızlı hareket etmek lazım inşallah bu hafta randevumuzu alacağız.
destinacım siz de ev ziyareti sırasında giriş kattaymışsınız. sonradan 3. kata taşındığınızı biliyor muydu uzmanınız yani ev ziyareti bir kez oluyor diye biliyorum. acaba ilk olarak 3. katta olduğunuzu görse sorun yapar mıydı? biliyorum sizlerin de kafasını çok ütüledim ama şöyle ev ziyaretini atlatıp katta oturan ve sorun olmayan birilerini duymak içimi rahatlatacak. tabii bi yandan da ben de sizin gibi düşünüyorum yani her evlat edinen giriş katta mı oturuyor ya da oturmak zorunda :)
Merhaba Tenar,
Şimdiden hayırlı olsun. Diğer arkadaşlarında yazdığı gibi biran önce başvur derim. Ev ziyareti hemen ollmuyor zaten. Biz İzmir'deyiz ve 3 ay sonra geldiler. Bu arada diğer ev işini falan halledersiniz. Çünkü başvuru ve evrak teslim tarihleri önemli. Biz tüm evraklarımızı (İzmir'de bu şekildeymiş) 16.11.2012 teslim ettik ki İzmir'de tüm evrakları bir arada istiyorlar. Ev ziyaretimiz şubat 2013. Ama uzmanımız 16.11.2012'de sıraya girdiniz dedi. Çok uzattım ama demek istediğim biran önce başvurun. Gerisi olur nasıl olsa.
sevgiler,
sevgili tenar neden bukadar kat olayına takıldın anlamadım zaten başvurdan itibaren 5-6 ay içinde ev ziyareti oluyo ben 5.katta oturuyom boydan boya cam var odalarda balkonumuz var ve çok yüksek hiç bu kat olayında sorun yaşandığını duymadım sadece çocuk odan olması güneş alması yeterli zaten bir eksik varsa uzman uyarıyo şöyle yapın diye kafana taktığın olay bence gereksiz onlar için en önemlisi gelir durumu ev kira kendiniz farketmez yeterki gelir durumun iyi olsun
Ne güzel canım senin bu yazdıkların bu tür yazıları yazana kapak olsun.Kızlar bu arada yine bazı mesajlara canınızı sıkmışsınız, sıkılmayın demeyeceğim haklısınız her söylediğiniz de..ama yakında herbiriniz minicik kuzularınızla o kadar meşgul ve o kadar mutlu olacaksınız ki böyle şeylere isteseniz de sıkılacak vaktiniz olmayacak..
Şimdi beklerken zaman geçmiyor ama kuzucuklar gelince su gibi geçecek..anneannemin önce bi kızı olmuş sonra 3 torunu sonra torunlarının bebekleri kadıncağız son 50 yıldır bizim yüzümüzden sürekli meşgul :)))))
en son bnm bebişlerime kazak örüyordu..dün yanındaydık bnm kuzular anne anne diye üstünden inmediler..
Allah hepinize hayırlı evlatlar torunlar nasip edecek inşallah..siz kendinizi biliyorsunuz, emin olun ben de yaşayacaklarınızı biliyorum, herkesin sizi anlamasını beklemeyin ..boşverin ..siz yaşayacağınız güzel günleri yılları düşünün...
destekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlarım.bugun sosyal hizmetleri aradım evle ilgili sorularımı sormak için ama maalesef telefondaki uzman pek sıcak davranmadı başvurunuzu yapmadan önce bu şekilde bilgilendirme yapamayız dedi. biraz da ters konuştı ya da bana öyle geldi bilmiyorum. ama dediğiniz gibi artık hızlı hareket etmek lazım inşallah bu hafta randevumuzu alacağız.
destinacım siz de ev ziyareti sırasında giriş kattaymışsınız. sonradan 3. kata taşındığınızı biliyor muydu uzmanınız yani ev ziyareti bir kez oluyor diye biliyorum. acaba ilk olarak 3. katta olduğunuzu görse sorun yapar mıydı? biliyorum sizlerin de kafasını çok ütüledim ama şöyle ev ziyaretini atlatıp katta oturan ve sorun olmayan birilerini duymak içimi rahatlatacak. tabii bi yandan da ben de sizin gibi düşünüyorum yani her evlat edinen giriş katta mı oturuyor ya da oturmak zorunda :)
merhaba arkadaşlar...bugün benim için özel bir gün. sıramızı öğrenmek için kuruma gittik ve 4. sırada olduğumuzu öğrendik.bu kadar yakın olacağını düşünmemiştik ve az sonra alışverişe çıkıyoruz.umarım herkes bu sevinci en kısa zamanda yaşar.
Bizim de çocuğumuz olmuyor, ve evlat edinmeye karar verdik. Eğer aranızda evlat edinen arkadaşlarımız varsa lütfen bizimle samimi duygularınızı paylaşın. çünkü karar vermek inanın çok zor....
merhaba arkadaşlar...bugün benim için özel bir gün. sıramızı öğrenmek için kuruma gittik ve 4. sırada olduğumuzu öğrendik.bu kadar yakın olacağını düşünmemiştik ve az sonra alışverişe çıkıyoruz.umarım herkes bu sevinci en kısa zamanda yaşar.
Sevgili tenarr'ciğim biz 3. kata taşındığımız bilmek zorunda haber verdik.Çünkü evraklarda adres kaydı falan isteniyor açık adres.O yüzden biz taşındık ev değişirdik diye aradık.Ve bu yeni evimize de bakmaya geldiler.Çok ayrıntılı değil üstü kapalı odaların kapısından baktı hatta biz oğlumun odasına illa girin çekinmeyin diye soktuk.Hiç bir sorun yok dedi.Ayazında dediği gibi evden çok aylık gelire bakıyorlardır tahminim.Yoksa benim şu an taşındığım ev diğer çıktığım evden çoookkkk eski 1989-90 yapımı bina.Seksenler dizisindeki eve benziyor:)))) İlk çıktığımız Tokinin sitesiydi..Malum burası doğu bizim burada bu son senemiz ve kiralık ev yok denecek kadar az olanlarda çok pahalı biz ancak burayı denk getirdik.O da gene biz bulmadık.Bizi zorla çıkartan ev sahibinin arkadaşıymış çıkmamızı garantiye almak için ayarlamış.Yani pencereler çok eski pimapen değil 3. kat ama sorun olmadı hiç.Çünkü ne kadar sevgiyle istediğimiz belli yavrumuzu.Biz 8-9 ay sonra şehir değişikliği yapıp tekrar taşınacağız bunuda biliyorlar.Yani sorun etme canım
cnm benim yanlış anlamada evlat edinmek ne biliyim ben istemem başkasının doğurduğu çocuğu hem annesi babası olmayan çocuklar psikolojik olarak bozuk olabiliyor.tüp bebek filan deneseydiniz.şimdi evlatlık çocuk başkasının doğurduğu bi çocuk ben istemezdim ne kadar çocuğum olmasa bile.sonuçta kendi canınızdan kendi kanınızdan olan bişey değilki başkasının çocuğu.bu arada çocukcağız nasıl iyimi kaç yaşında?
cnm benim yanlış anlamada evlat edinmek ne biliyim ben istemem başkasının doğurduğu çocuğu hem annesi babası olmayan çocuklar psikolojik olarak bozuk olabiliyor.tüp bebek filan deneseydiniz.şimdi evlatlık çocuk başkasının doğurduğu bi çocuk ben istemezdim ne kadar çocuğum olmasa bile.sonuçta kendi canınızdan kendi kanınızdan olan bişey değilki başkasının çocuğu.bu arada çocukcağız nasıl iyimi kaç yaşında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?