canım ben görüştüm.. çok iyi geçmiş. herşey yolunda problem yokmuş.
detayları müsait olunca anlatır. kızımız diş çıkartıyor malum. huysuz.son günlerde.
çok şükür çok sevindim rahatladım iyi geçmesine bende de kaynanatör geldi görümcek de peşine geldi iş ev derken fırsat bulamıyorum bugünhastaneye götürdü eşim gözünde katarakt başlangıcı varmış eylülde ameliyat olcakmış kendi canı olunca dünya yı ayağı kaldırıyor varmı ki bi yeri agrısın o dr senin bu dr benim geziyor zamanında da eşimi bir dr götürmedi bana dedi lafa bakarmısınız napim inseymiş onun peşine düşüp paramı saçıcakmış hiç içim doğrulmuyor varsın olamsın mış cocugumuz parası varmış eşimin o yetermiş ( bu arada ay sonunu getiremez eşim bildim bileli) annannesi bile herkesin cocugu olcak değilya diyo ne varmış onlar yüzünden kısır a-kalmış nolcakmış bana bunları diyip birde yüzünü görüyorum ya cinlerim tepeme çıkıyor Allah sorsun diyorum eşimede çok kızıyorum ya bir insan bu kadar mı tepsisiz olur annesi yanında bana biliyodum napim baktırmadım sen baktır dr götür diyor bende anne iş işten geçmiş milyarları döküyorum ama olmuyor diyorum napim diyo ve benim eşim annemin üstüne gitme diyor ağzına etmiş ailesi dahada yapın diyor çok doluyum çok akşama görümceğin mezuniyeti var yırtmam lazım hiç değilse birkaç saat yanlız kalsam nasıl iyi gelicek
bende içimi dökmüşüm yazdıklarıma bakınca yuh dedim ne ara yazdım bu kadar şeyi
Canım yaa kimse kimseden durduk yere soğumaz çektiğini sen bilirsin onun bir eşi de bende daha önce anlatıp içimi dökmüştüm pek de iyi gelmişti arkadaşlardan gelen yorumlar sen de dök içini rahatla burda biz bizeyiz içine attıkça kendine de çevrene de zarar verirsin sen bebeğini düşün sadece onlar nasıl olsa gidecek benim gibi aynı binada oturmuyorsun hiç değilse maddiyatın elveriyorsa alışveriş yap bebeğin için inan terapinin kralı :)
çok şükür çok sevindim rahatladım iyi geçmesine bende de kaynanatör geldi görümcek de peşine geldi iş ev derken fırsat bulamıyorum bugünhastaneye götürdü eşim gözünde katarakt başlangıcı varmış eylülde ameliyat olcakmış kendi canı olunca dünya yı ayağı kaldırıyor varmı ki bi yeri agrısın o dr senin bu dr benim geziyor zamanında da eşimi bir dr götürmedi bana dedi lafa bakarmısınız napim inseymiş onun peşine düşüp paramı saçıcakmış hiç içim doğrulmuyor varsın olamsın mış cocugumuz parası varmış eşimin o yetermiş ( bu arada ay sonunu getiremez eşim bildim bileli) annannesi bile herkesin cocugu olcak değilya diyo ne varmış onlar yüzünden kısır a-kalmış nolcakmış bana bunları diyip birde yüzünü görüyorum ya cinlerim tepeme çıkıyor Allah sorsun diyorum eşimede çok kızıyorum ya bir insan bu kadar mı tepsisiz olur annesi yanında bana biliyodum napim baktırmadım sen baktır dr götür diyor bende anne iş işten geçmiş milyarları döküyorum ama olmuyor diyorum napim diyo ve benim eşim annemin üstüne gitme diyor ağzına etmiş ailesi dahada yapın diyor çok doluyum çok akşama görümceğin mezuniyeti var yırtmam lazım hiç değilse birkaç saat yanlız kalsam nasıl iyi gelicek
bende içimi dökmüşüm yazdıklarıma bakınca yuh dedim ne ara yazdım bu kadar şeyi
öncelikle hayırlı olsun bekleme sırası derken zaten sıraya girmiş oldunuz müracaattan itibaren bebek sisze yaş durumundan dolayı verilmiyorsa yaşınız dolduğu andan itibaren bulunduğunuz sıradan devam ediyorsunuz yani sıranız 20yse eğer yaşınız dolduğunuda 20 den yok 2se 2den devam ediyorsunuz sıkıntı yok yani bişey kaybetmiyorsunuz. bizede sordular biz sadece terk bebek ve kız dedik terk bebek olduğu için hukuki işlemi devam eden olmuyor rızada oluyor o seçenek engelli bebeğe gelince onu bizde kabul etmedik o konu çok ayrı yapabilceğimi sanmıyorum o yüzden seçmedik ama hasta bebek olur dedik sonuçta kim sapasağlam ki hasta bebektede durumu çok ağır olanları zaten vermiyorlar erken doğum düşük kilo zatüre göz gibi hastalıklar olabilyor.Kızlar Selamlar
Sizlere bir şeyler sorucam. Biz görüşmeye gittiğimizde baya bir sorular sordular tercihlerimiz üzerine. Terk bebek, rıza, hukuki prosedürü tamamlanmış bebek, hukuki prosedürü tamamlanmamış bebek şeklinde.
Biz terk, rıza ve hukuki prosedürü tamamlanmış a tamam dedik, ama prosedürü tamamlanmamış olana hayır dedik çünkü aile istemeyebilir geri alma ihtimali daha yüksek olur diye. Sizlerin tercihleri ne oldu?
Bir de şu engelli bebek ister misiniz sağlık problemi olsun olmasın durumları.. İnsan cevaplarken o kadar kasılıyor ki.. O bebekleri de alan oluyordur dimi. Engelli olmasın dedik ama sağlık problemi olabilir dedik, şimdi içim içimi yiyor, evimize gelip baktığında onu düzeltmesini rica edebilirim belki. Sağlıklı olsun desem çok mu bencilce bir davranış olur? Yani sonuçta kendimiz doğursak yine hastalıklı olabilirdi. Gerçi sağlıklı diye bebek alıp sonrasında da hastalığı olabilir, nasip, yapacak bir şey yok zaten ama, ne bileyim kötü hissettim kendimi. Kadına biz sağlık problemi olan istemiyoruz demeye çekiniyorum. Kendime kızıyorum. Bu bencillik midir?
Bir de şunu soracaktım. Maalesef benim yaşım tutmadığı için 30 yaşıma girene kadar sıramız gelse de bize bebek vermeyeceklermiş, kafadan 1.5 sene mecburen bekleyeceğim. İstanbulda rıza kız bebek sırası ortalama kaç sene sürüyor bilen var mı?
Eşimin de önceliği kız. Biz erkek kız farketmez iki sıraya da sokun bizi diye söyledik ama erkek bebeğin sırası çok daha erken geliyor bunu biliyoruz. 1.5 sene ztn mecburi bekleyeceğiz, üstüne birazcık daha beklememiz gerekiyorsa bekleyip kız olsun diyoruz ama 3-4 sene gibi bir bekleme söz konusu olmaz dimi? İstanbul terk/rıza kız 1.5/2 senede sıra geliyorsa iyi, çünkü ztn mecburuz beklemeye..
Sizlere danışayım dedim. Bana verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim. Sizler olmasanız ne yapardım bilmiyorum. Bazen çok duygusala bağlıyorum. Geçen bebeğine kavuşan arkadaşları okudum, çok ağladım, çok sevindim. Tebrik ederim hepsini. İnşallah bizim de aynı duygularla kavuşma anımızı buraya yazacağımız zamanlar çabucak gelir.
Hepinizi öpüyorum.
Canım merhaba anca zaman bulup oturdumgörüşmemiz çok iyi geçti şükür atlattık şimdi 3 ay sonra tekrar gideceğiz zamancım kimse kendininkine kara demez bende yaşadım anlattıklarını biliyorum yapmak çok zor ama gözünü ve kulağını kapat onları duyma görme inan bebeğini kucağına alınca dünyayı gözün görmüyor kimseyi umursamıyorsun ben evladımı kucağıma aldığımda senin için dünyaları yıkarım demiştim bu insanları anlamıyorum insan evladının mutluluğu için sadece yapman gereken susmak bari bunu yap.....
Kızlar Selamlar
Sizlere bir şeyler sorucam. Biz görüşmeye gittiğimizde baya bir sorular sordular tercihlerimiz üzerine. Terk bebek, rıza, hukuki prosedürü tamamlanmış bebek, hukuki prosedürü tamamlanmamış bebek şeklinde.
Biz terk, rıza ve hukuki prosedürü tamamlanmış a tamam dedik, ama prosedürü tamamlanmamış olana hayır dedik çünkü aile istemeyebilir geri alma ihtimali daha yüksek olur diye. Sizlerin tercihleri ne oldu?
Bir de şu engelli bebek ister misiniz sağlık problemi olsun olmasın durumları.. İnsan cevaplarken o kadar kasılıyor ki.. O bebekleri de alan oluyordur dimi. Engelli olmasın dedik ama sağlık problemi olabilir dedik, şimdi içim içimi yiyor, evimize gelip baktığında onu düzeltmesini rica edebilirim belki. Sağlıklı olsun desem çok mu bencilce bir davranış olur? Yani sonuçta kendimiz doğursak yine hastalıklı olabilirdi. Gerçi sağlıklı diye bebek alıp sonrasında da hastalığı olabilir, nasip, yapacak bir şey yok zaten ama, ne bileyim kötü hissettim kendimi. Kadına biz sağlık problemi olan istemiyoruz demeye çekiniyorum. Kendime kızıyorum. Bu bencillik midir?
Bir de şunu soracaktım. Maalesef benim yaşım tutmadığı için 30 yaşıma girene kadar sıramız gelse de bize bebek vermeyeceklermiş, kafadan 1.5 sene mecburen bekleyeceğim. İstanbulda rıza kız bebek sırası ortalama kaç sene sürüyor bilen var mı?
Eşimin de önceliği kız. Biz erkek kız farketmez iki sıraya da sokun bizi diye söyledik ama erkek bebeğin sırası çok daha erken geliyor bunu biliyoruz. 1.5 sene ztn mecburi bekleyeceğiz, üstüne birazcık daha beklememiz gerekiyorsa bekleyip kız olsun diyoruz ama 3-4 sene gibi bir bekleme söz konusu olmaz dimi? İstanbul terk/rıza kız 1.5/2 senede sıra geliyorsa iyi, çünkü ztn mecburuz beklemeye..
Sizlere danışayım dedim. Bana verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim. Sizler olmasanız ne yapardım bilmiyorum. Bazen çok duygusala bağlıyorum. Geçen bebeğine kavuşan arkadaşları okudum, çok ağladım, çok sevindim. Tebrik ederim hepsini. İnşallah bizim de aynı duygularla kavuşma anımızı buraya yazacağımız zamanlar çabucak gelir.
Hepinizi öpüyorum.
Kızlar Selamlar
Hepinizi öpüyorum.
öncelikle hayırlı olsun bekleme sırası derken zaten sıraya girmiş oldunuz müracaattan itibaren bebek sisze yaş durumundan dolayı verilmiyorsa yaşınız dolduğu andan itibaren bulunduğunuz sıradan devam ediyorsunuz yani sıranız 20yse eğer yaşınız dolduğunuda 20 den yok 2se 2den devam ediyorsunuz sıkıntı yok yani bişey kaybetmiyorsunuz. bizede sordular biz sadece terk bebek ve kız dedik terk bebek olduğu için hukuki işlemi devam eden olmuyor rızada oluyor o seçenek engelli bebeğe gelince onu bizde kabul etmedik o konu çok ayrı yapabilceğimi sanmıyorum o yüzden seçmedik ama hasta bebek olur dedik sonuçta kim sapasağlam ki hasta bebektede durumu çok ağır olanları zaten vermiyorlar erken doğum düşük kilo zatüre göz gibi hastalıklar olabilyor.
birde neden 30 yaşı bekliceksin anlamadım ben 28 yaşındayım bize öyle bişey demediler
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 306
Eşler, ancak birlikte evlat edinebilirler; evli olmayanlar birlikte evlat edinemezler.
Eşlerin en az beş yıldan beri evli olmaları veya otuz yaşını doldurmuş bulunmaları gerekir.
[/COLOR]
Kanunda aynen böyle yazıyor. en az 5 yıllık evli olman gerek yada eşlerin ikisi birden 30 yaşını doldurmuş bulunmaları gerek.
sizin evlilik yılınız belki 5 yılı geçti ise sizin için yaşa takılmamışlardır. Ama yine tereddütün var ise kurumu arayıp sorabilirsin.
öncelikle hayırlı olsun bekleme sırası derken zaten sıraya girmiş oldunuz müracaattan itibaren bebek sisze yaş durumundan dolayı verilmiyorsa yaşınız dolduğu andan itibaren bulunduğunuz sıradan devam ediyorsunuz yani sıranız 20yse eğer yaşınız dolduğunuda 20 den yok 2se 2den devam ediyorsunuz sıkıntı yok yani bişey kaybetmiyorsunuz. bizede sordular biz sadece terk bebek ve kız dedik terk bebek olduğu için hukuki işlemi devam eden olmuyor rızada oluyor o seçenek engelli bebeğe gelince onu bizde kabul etmedik o konu çok ayrı yapabilceğimi sanmıyorum o yüzden seçmedik ama hasta bebek olur dedik sonuçta kim sapasağlam ki hasta bebektede durumu çok ağır olanları zaten vermiyorlar erken doğum düşük kilo zatüre göz gibi hastalıklar olabilyor.
birde neden 30 yaşı bekliceksin anlamadım ben 28 yaşındayım bize öyle bişey demediler
merhaba babiesrus cum öncelikle başvurun hayırlı olsun seninde söylediğin gibi sende doğursan bir şey farketmicek bizede sorduklarında olabilir demiştik kızımız dan ilk haber geldiğinde bazı sağlık sorunları var görmek istermisiniz diye sordular tabiki dedim sonuçta bende doğursam böyle olucaktı diye düşündüm bizim kızımızın erken doğumdan dolayı bazı sağlık sorunları vardı şükürler olsun yavaş yavaş atlatıyoruz biz kızımıza rızada 14 ayda kavuştuk darısı bekleyen herkesin başına bu arada bebeğine kavuşan arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün kızım kucağımda ancak bu kadar yazabiliyorum sevgiler...
canım hayırlısı olsun başvurunuz.. bundan sonrası da çorap söküğü gibi gelsin inşallah.
seçeneklerinize göre hukuki işlemleri devam edenlere hayır demişsiniz. biz evet demiştik tüm seçeneklere.
sağlık problemi olmasın istedik.(tabiki allaha kalmış her şey sonradan da çıkabilir)
üstesinden gelebileceğimiz bir şey se neden olmasın demiştim. ama gönlün rahat olsun hepimiz aynı şeyleri
hissettik inan bana. Bu arada sıra örnek vereyim. İstanbul'da ayın 28/5/2013 te sorduğumda bize kız:41 erkek:17
huk.işl.devam edenlerde kız:12 erkek:3 dediler. bu arada 13.9.2012 de başvurdum. sen hesap et artık.
şu an 2.sıradayız ama son 1 aydır aynı yerdeyiz. ilerleme yok. nasip belli olmuyor bekleme işleri. ama sen zaten yaşını da
bekleyeceksin o zaman fazla kasma derim. sanada yaşgünü hediyesi gelmiş olur. allah hayırlı evlat versin, sağlıklısını gönlüne göre olanı versin.....
merhaba babiesrus cum öncelikle başvurun hayırlı olsun seninde söylediğin gibi sende doğursan bir şey farketmicek bizede sorduklarında olabilir demiştik kızımız dan ilk haber geldiğinde bazı sağlık sorunları var görmek istermisiniz diye sordular tabiki dedim sonuçta bende doğursam böyle olucaktı diye düşündüm bizim kızımızın erken doğumdan dolayı bazı sağlık sorunları vardı şükürler olsun yavaş yavaş atlatıyoruz biz kızımıza rızada 14 ayda kavuştuk darısı bekleyen herkesin başına bu arada bebeğine kavuşan arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün kızım kucağımda ancak bu kadar yazabiliyorum sevgiler...
Zamancım teşekkür ederim, her soruma hemen yanıt veriyorsun mutlu ediyorsun beni, diğer arkadaşlar da aynı şekilde...
Siz kaç senelik evlisiniz? Bizim 5 yıl olmadığı için, hem yaş hem de evlilik şartı tutmadığı için dediler ki, eğer sizin sıranız gelse bile yaşınız ya da evlilik süreniz hangisi daha önce geliyorsa, o gerçekleşmeden çocuk size verilmez dedi. Ben de madem 1.5 sene bekleyeceğim o zaman kız olsun diyorum. Biz terk/rıza kız/erkek hepsini yazmıştık ama şuan kız olarak değiştirmeyi düşünüyoruz. Hasta bebek konusunda içimi rahatlattın. Emin olamamıştım. Sonuçta iyileşebilir, sağlıklı olan da hastalanabilir, bilemeyiz..
Teşekkür ederim!
ne demek bacıcağızım bildiğim bir şeyse tabiki anlatırım bende geçtim bu yollardan şimdi biz 5 yılımızı 3gün geçmişti müracaat ettiğimizde hesap makinasıyla hesaplayım olur dediler ayrıca eşim 30 yaşında ben 28 yaşındayım bizde kız istedik erkeği sıra çabuk geliyor diye eşim ister gibi oldu ama nebilim Rabbim affetsin içim ısınmadı illa kız hayellerim hep kızdı tüm tedavi aşamasında eşiminde benimde hep kızdı olmadı bari dedik burdan olsun şimdi ben çok pimpirikliyim sadece terk bebek dedim uzmanımız dedi çok beklersiniz diye olsun dedik bekliyelim uzmanlar rızayla aynı diyolar ama değil çöpte camide bulunan bebekle ailesi tarafından verilen bir olurmu hukiki işlemi devam eden demek ailesi bırakmış ama mahkemesi devam ediyor isterse mahkeme süreci bitmeden alabiliyor. varsa sormak istediğin sor cevaplayayımTeşekkür ederim cevabın için. Hukuki işlem devam edenlerin sırası daha çabuk ama orası biraz kafamı kurcaladı. Anne vermek istemediği zaman mı öyle oluyor? Yani sanki hukuki işlem devam eden diyince o çocuk benden gidecekmiş gibi bir his oluştu, görüşmede biraz aklım karıştığı için görevliye hayır dediğimizi belirttim. İyi mi yaptım kötü mi bilemiyorum..
Merhaba herkese. Oglumu evlat edineli 8 ay oldu. Gecen gun evimize emniyetten bi polis memuru geldi. Bu evde bir bebek varmis dedi, evet var dedik iceri girdi bazi sorular sordu tutanak tuttu kurumdan mi sahistan mi aldiniz aranizda maddi bi anlasma oldumu şeklinde sorulardi, emniyete gidip imza vermemiz gerektigini soyledi. O gitti uzmanimizi aradik rahat olun sıkıntı yok emniyete gitmenize gerek yok dedi. Ama huzursuz olduk. Sizlere de emniyetten gelen oldumu arkadaslar? Cok huzursuzum..
Bir sorum olacak vaktini almak da istemiyorum :) 14 ayda kavuştuk demişsin, hukuki işlemi devam eden bebek miydi kızın, yoksa hukuki işlemi tamamlanmış olanda mı 14 ay sürdü? Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba herkese. Oglumu evlat edineli 8 ay oldu. Gecen gun evimize emniyetten bi polis memuru geldi. Bu evde bir bebek varmis dedi, evet var dedik iceri girdi bazi sorular sordu tutanak tuttu kurumdan mi sahistan mi aldiniz aranizda maddi bi anlasma oldumu şeklinde sorulardi, emniyete gidip imza vermemiz gerektigini soyledi. O gitti uzmanimizi aradik rahat olun sıkıntı yok emniyete gitmenize gerek yok dedi. Ama huzursuz olduk. Sizlere de emniyetten gelen oldumu arkadaslar? Cok huzursuzum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?