Zamancım merhaba;
aramızda 26 gün var ve bize hala ev ziyaretine gelmediler size geldilermi acaba? geldilerse ne kadar süre sonra geldiler Haziran yada Temmuzda gelicem demişti uzmanımız ama şimdilik ses seda yok
Önce Melihanur seni canı gönülden tebrik ediyorum, aynı zamanda kavuşmuşuz yavrularımıza....Biz de dün kavuştuk oğlumuza ...Allahım bu çok güzel bir duygu herkese bekleyen bütün anne babalara en kısa zamanda nasip etsin inşallah.....Ben uzun zamandır takip edemiyordum işlerimden dolayı, başka kavuşanlar varsa onlarında gözü aydın...oğlumu uyuttuk sizlere güzel haberi vereyim dedim...geçen hafta aradılar size uygun bebek var diye,o günden beri karmakarışık olduk,heyecandan uyuyamadık,nihayet dün kavuştuk yavrumuza,onu beklerken kapı her açıldığında kalbim yerinden fırlayacaktı,sanki doğum sancısı çekiyor gibi gördüğümüz anda herşey bitti,eşimle koptuk zaten....işlemlerimiz hemen halloldu sağolsun uzmanımız çok iyi niyetli,işinde uzmandı gerçekten...Yavrumuzu aldık biraz ortam değişikliği,uyum sorunu oluyo ama hepsi tatlı güzel şeyler,bugün herşey yolunda mışıl mışıl uyuyo...sanki ben doğurmuş,biz büyütmüşüz gibi.....İnşallah bekleyen annelerimiz bir an önce kavuşur bebişlere,düşünenler varsa da Allahım herşeyin en iyisini biliyor,düşünmesinler bu güzel duyguları yaşamak için bir an önce başvuru yapıp yavrularına kavuşsunlar...herşeyi unutturuyo onlar, 2 günde herkesin sevgilisi oldu,inanılmaz pozitif enerji var etrafımızda..iyi geceler hepinize,bebişler geleceği zamanı biliyo,kısmetleriyle gelir onlar kalbinizi ferah tutun..:))
bana ev ziyaretine geldiler nisan sonuydu sana niye okadar geç tarih vermişler ki 3 -4 ay içinde geliriz demişlerdi geldiler de ocakda başvurduysan ev ziyaretin olmalıydı şimdiye kadar arasan mı acaba ben aramıştım ev ziyaretine gelmediniz diye aralık ayı müraccat edenleri ziyaret ediyorum az kaldı demişti 1 hafta sonra ev ziyaretine gelmişti
1 şubatta başvurdum ve uzmanımız bize haziran yada temmuzda gelirim çok yoğunum demişti. Gelecek hafta aramayı düşünüyoruz aslında ama sıkboğazda etmek istemiyorum şimdiden ...
hayırlısı olsun inşallah ev ziyaretin biran önce olur ondan 1.5 ay sonra belirleyici görüşme ondanda 1 ay sonra evrak teslimi için gün verdi ama ben arayıp evrakları erkenden teslim etmiştim. işte şimdide dosyanın onaylanmasını bekliyorum
Kızlar Merhaba
Bugün canım çok sıkkın sıralar hiç ilerlemiyor takıldı kaldı. Kendimi motive etmeye çalışıyorum ama çok sıkıldım 6. da sıra takıldı kaldı. bu sıra 3-4 ayda zor ilerler(
Kızlar Merhaba
Bugün canım çok sıkkın sıralar hiç ilerlemiyor takıldı kaldı. Kendimi motive etmeye çalışıyorum ama çok sıkıldım 6. da sıra takıldı kaldı. bu sıra 3-4 ayda zor ilerler(
1 şubatta başvurdum ve uzmanımız bize haziran yada temmuzda gelirim çok yoğunum demişti. Gelecek hafta aramayı düşünüyoruz aslında ama sıkboğazda etmek istemiyorum şimdiden ...
Arkadaşlar mrb
Ben uzun zamandır iş yoğunluğundan siteye uğrayamadım bebeğine kavuşan anneleri canı gönülden tebrik ediyorum..
Darısı bekleyen hepimizin başına olsun, Allah tez vakitte hepimizi kavuştursun inş...
Listeye baktığımda bizden bir kaç ay önce başvuru yapan arkadaşların sıraları yaklaşmışken biz hala sıramızı öğrenemedik.
Çünkü hala raporumuz yazılmamış,yoğunluk varmış....
Herkesin böyle mi?
Zamancım merhaba;
aramızda 26 gün var ve bize hala ev ziyaretine gelmediler size geldilermi acaba? geldilerse ne kadar süre sonra geldiler Haziran yada Temmuzda gelicem demişti uzmanımız ama şimdilik ses seda yok
Kızlar Merhaba
pazartesi burda olun kızlar.................
süprizler gelecek........
burda yer yerinden oynayacak....
buna ihtiyacımız vardı. uzun zamandır sessizlik... yetti canımıza......
Merhaba herkese. Oglumu evlat edineli 8 ay oldu. Gecen gun evimize emniyetten bi polis memuru geldi. Bu evde bir bebek varmis dedi, evet var dedik iceri girdi bazi sorular sordu tutanak tuttu kurumdan mi sahistan mi aldiniz aranizda maddi bi anlasma oldumu şeklinde sorulardi, emniyete gidip imza vermemiz gerektigini soyledi. O gitti uzmanimizi aradik rahat olun sıkıntı yok emniyete gitmenize gerek yok dedi. Ama huzursuz olduk. Sizlere de emniyetten gelen oldumu arkadaslar? Cok huzursuzum..
pazartesi burda olun kızlar.................
süprizler gelecek........
burda yer yerinden oynayacak....
buna ihtiyacımız vardı. uzun zamandır sessizlik... yetti canımıza......
ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek .05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek .01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız .06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek .06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek .07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek .08.2012
cindy74 .08.2012 kız
Pırılım .09.2011 kız .09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek .10.2012
pare55 Samsun 11.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek .12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız .09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız .02.2013
koz13 Ankara kız :.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız .03.2013
destina0706 01.2012 kız .04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-.04.2013
ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek .05.2013
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz) 05.2013
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek 06.2013
melihanur 08.11.2012 Kayseri erkek 06.2013:emir_bebek
duruay 30.05.2012 Kastamonu erkek 06.2013
ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız:18:
eskrymar İstanbul erkek:18::18::18:
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız:18:
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza erkek:18:
aysberk01 28.09.2012 İstanbul erkek:18:
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
tu-runcu 18.01.2013 İstanbul
LVNY 01.02.2013 İstanbul
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
babiesrus 06.05.2013 İstanbul kız
BLUDENİZ 13.06.2013
Kızlar Selamlar
Sizlere bir şeyler sorucam. Biz görüşmeye gittiğimizde baya bir sorular sordular tercihlerimiz üzerine. Terk bebek, rıza, hukuki prosedürü tamamlanmış bebek, hukuki prosedürü tamamlanmamış bebek şeklinde.
Biz terk, rıza ve hukuki prosedürü tamamlanmış a tamam dedik, ama prosedürü tamamlanmamış olana hayır dedik çünkü aile istemeyebilir geri alma ihtimali daha yüksek olur diye. Sizlerin tercihleri ne oldu?
Bir de şu engelli bebek ister misiniz sağlık problemi olsun olmasın durumları.. İnsan cevaplarken o kadar kasılıyor ki.. O bebekleri de alan oluyordur dimi. Engelli olmasın dedik ama sağlık problemi olabilir dedik, şimdi içim içimi yiyor, evimize gelip baktığında onu düzeltmesini rica edebilirim belki. Sağlıklı olsun desem çok mu bencilce bir davranış olur? Yani sonuçta kendimiz doğursak yine hastalıklı olabilirdi. Gerçi sağlıklı diye bebek alıp sonrasında da hastalığı olabilir, nasip, yapacak bir şey yok zaten ama, ne bileyim kötü hissettim kendimi. Kadına biz sağlık problemi olan istemiyoruz demeye çekiniyorum. Kendime kızıyorum. Bu bencillik midir?
Bir de şunu soracaktım. Maalesef benim yaşım tutmadığı için 30 yaşıma girene kadar sıramız gelse de bize bebek vermeyeceklermiş, kafadan 1.5 sene mecburen bekleyeceğim. İstanbulda rıza kız bebek sırası ortalama kaç sene sürüyor bilen var mı?
Eşimin de önceliği kız. Biz erkek kız farketmez iki sıraya da sokun bizi diye söyledik ama erkek bebeğin sırası çok daha erken geliyor bunu biliyoruz. 1.5 sene ztn mecburi bekleyeceğiz, üstüne birazcık daha beklememiz gerekiyorsa bekleyip kız olsun diyoruz ama 3-4 sene gibi bir bekleme söz konusu olmaz dimi? İstanbul terk/rıza kız 1.5/2 senede sıra geliyorsa iyi, çünkü ztn mecburuz beklemeye..
Sizlere danışayım dedim. Bana verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim. Sizler olmasanız ne yapardım bilmiyorum. Bazen çok duygusala bağlıyorum. Geçen bebeğine kavuşan arkadaşları okudum, çok ağladım, çok sevindim. Tebrik ederim hepsini. İnşallah bizim de aynı duygularla kavuşma anımızı buraya yazacağımız zamanlar çabucak gelir.
Hepinizi öpüyorum.[/Qterk olabilir ama işlemleri bitmiş istiyorsan o biraz zor çünkü bebek kuruma gelince işlemleri bitmemiş oluyor ve bakanlığın talimatı;kurumda hiç bekletilmeden en kısa sürede bir aileye yerleştirilmesi isteniyor.ve sıra sizde olduğu halde sizi arıyorlar ve işlemleri bitmemiş çocuğu isteyip istemediğini soruyorlar,istemiyorsanız sırada bekleyene veriyorlar.böyle olunca size işlemi bitmiş çocuk sırası gelme olasılığı malesef yok.olan geçen zamanınıza oluyor.bence değiştirin işlemleri devam etsin önemli değil.
terk olabilir,ama engelli çocuk tercihi zor bir sınav çünkü bizler zaten zor bir sınavdan geçiyoruz ikinci bir büyük sınavı kaldırma ihtimalimiz çok zor olur.bunu başta belirtmek lazım,görevliye söyleyip değiştirmekte hiçbir sakınca yok,çünkü bunu başında düzeltmek en iyisi.normal şartlarda olsa engelli tamam ama bu aşamada çevre faktörünüde düşünmek lazım.kız bebek sırası,terk,küçük yaş bunlar biraz uzun sürüyor.tabi bu ilden ile değişkenlik gösterebiliyor.Allah işinizi rast getirsin inşallah.selamlar
ne bilim bacım ya canım burnumda dün göz dra götürdü eşim dr daha ilk aşamada belli belirsiz katarak başlangıcı var demiş tam teşhis için ilaçları kullan eylülde gel eğer varsa ameliyt olursun demiş neyse eşimde görümceme bıraktı öğr.evine akşam iş çıkışı almaya gidiyoruz yok gelmeyin ben burda kalcam falan eşim diyo bi aşağı in konuşalım yok inenmem şu bu sonra o rada görümcemle konuştu tabi görümcem git demiş biz yukarı çıktık kapıda baktık elinde cantası geliyor iyi dedik aldık eve geldik dra götürülmüşya daha napcak mış bizde eşim çok bozuldu akşamda eve girmemle mutfaga girdim yemek yapıp bıraktım eşimde dışarı çıktı odaya girdim uzanıyodu hıh etti popsunu çevirdi yattı bende hiç oralı olmadım açtım tv ye baktım şimdi evde eşim varken benle konuşuyor eşim yokken ağzından laf çıkmaz başladı ameliyat ettir kör olur kalırım başınıza bakcaksınız falan dedi eşimde dr ameliyat etmiyor ben napim dedi şu ilaçları kullan bakalım gercekten katarakmı belli olsun gerekirse yatrırım dedi kayınvalidem devam ben ananım bakcaksın yapcaksın kim bakcak bana demeye eşimde sinirlendi sadece kendini düşün ileride bana kim bakcak dedi bizimkin den şok cevap napim sizede Allah baksın zaten bize Allah bakmıyormu? işine gelmeyen bişey olunca direk dine sarıyor yok niye dra götürmedin demicekmişiz Allah günah yazar mış anneye böyle denmezmiş cehennem ateşi yakarmış peki dedim kocanda sende biliyodun ya ortada testis yok bunun hesabı nolcak niye oynadınız hayatıyla onun hesabı yok mu diyorum Allah beni taş edermiş napsalarmış
yüzünü görmeye tahammülüm yok ilk defa memleketlerine evlerine gitmişim beni dövüp mevdivenlerden attı sebeb ben demişim ki biz sizden maddi bişey beklemiyoruz sizde beklemeyin biz borçları öderiz nasıl dermişim ilk defa gidiyorum diye maaşımı olduğu gibi onlara harcayıp gittim tepeden tırnağa iki koca bavul kıyafet aldım tutdu başörtülere bakıp bende minder yüzü yapmaya arıyodum iyi oldu dedi buyur burdan yak şimdide mal derdindeler kayananam kendi erkek kardeşine kayınpeder de kendi erkek kardeşine bırakma davasında bir mal sorunu varki sormayın sanki eşimi onlar bu hale getirmemiş kaynanam yüzüne karşı kime kalcak bu mallar el yicene kardaşım yesin diyo yanlış anlamayın gözüm malda değil çok şükür evimiz var kredisini ödüyoruz arabamız var işimiz var çalışıp geçiniyoruz ama insanın zoruna da gidiyor arada kızımı düşünüp mutlu oluyorum kıyafet aldım hani öyle çok bişey değil arada ufak tefek şeyler alıyorum bu günde gözüme çatpan bi yer olursa alma vakti:) ne çok yazdım gene :))))
» 4) Sıra nasıl ilerliyor? Terk Bebek/Yasal işlemi devam eden Bebek ne demek ?bir evlat edindik biz
Terk Bebek/Yasal işlemi devam eden Bebek ne demek ?
Terk Bebek demek, hakkında hiçbir bilgi olmayan ve ebebeynleri belli olmayan bebek demek. Genelde sokakta bulunmuş bebekler oluyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla aileler genelde bu bebekleri istiyorlar. Ancak diğer taraftan insanlar artık bebekleri eskisi kadar sokağa terk etmiyorlar. Bebek sayısı az talep çok. Bu nedenlerle bu bebeklerin sırası çok fazla ve bekleme süreleri çok uzun.
Kişisel fikrim: Bebeklerin anne ya da babasının bilinmemesi olmadıkları anlamına gelmiyor. Günün birinde pişman olup aramayacaklarının garantisi yok.
Yasal İşlemi devam eden bebek demek , en azından annesi belli ve bebeği istemediği için evlat edindirilmek üzere kuruma terk etmiş demek. Ancak Annenin yazılı izni yasal olarak yeterli olmuyor. Mahkeme kararı gerekiyor. Kurum burada devreye girip aile adına dava açıyor. Bu dava ortalama 1 yıl kadar sürüyor. Davanın sonuçlanması beklenirse bebekler 1 yaşını geçmiş oluyorlar. Aileler büyük ölçüde bebek istedikleri için, kurum eğer aile kabul etmiş ise mahkeme süreci devam ederken bebeği ailenin yanına yerleştiriyor. 1 yıllık bakım süresi devam ederken diğer taraftan mahkeme devam ediyor.
Kişisel fikrim: En azından bebeğin geçmişi hakkında bir miktar bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Hamilelik süreci hakkında fikriniz oluyor. Anne uyuşturucu kullanmış mı?, Anne de bir zihinsel özür var mı ? Akli dengesi yerinde mi? gibi direkt bebeğin geleceğini etkileyecek bir çok konuda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Annenin geri dönme ya da vazgeçme riski her iki durum içinde geçerli ve bence aynı oranda geçerli.
Biz yasal işlemi devam eden bebek kabul ettik. Kızımızı evimize getirmememizin üzerinden 1 yıl geçti. Bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık, bundan sonra yaşayacağımızı da hiç sanmıyorum. Dahası, her hangi bir sıkıntı yaşayan kimseyi de duymadım :)
Allah korusun eşin inşallah iş buur en kısa sürede uzmanınız biliyormu işten çıktığını bilmiyorsa söylemeyin benim kaynanatör dün itibariyle gitti sıkılıyormuş ilgilenen yok diye neyse Rabbim sabır versin bizeCanım benim Allah yardımcın olsun inan cahille uğraşmak o kadar zor ki ermeyen akıllarıyla dini alet etmeye çalışıp insanı zıvanadan çıkartırlar imanı eksikler bir bilseler kalp kırmanın günahını...neyse canım bizim de başımızda var iki tane kaynanamla kayınım Allah bildiği gibi yapsın ama tek derdim o değil ki bir de üstüne eşim işsiz bir süredir ne yapacağımızı bilmiyoruz sıra yaklaştıkça korkum artıyor tek umudum kızım ama işsizlik yüzünden sorun çıkarsa ben biterim zaten kaynanamı bahane edip dosyamızı kapatıyordu uzmanımız bu da tuzu biberi olur
mahkeme aşamasını tamamladınız mı yani velayet konusunu hallettiniz mi?hallettiyseniz ne kadar sürdü süreç nasıl işledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?