Yok refetanslar aynibsehirden oldugu surece sorun olmaz. benim de kardesim vardi referanslarda. biz esimle bi aileden birer is ortamlarimizdan bir ortak arkadas bi de kizimizin ogretmeni olarak karar vermistik. yani her ortamimizdan referans verdik. Kolay gelsin. guzel heyecanlar. bugun oglum tam bir bucuk saatte uyudu. bu arada bi de sakinlesme teknikleri ogrenirsen faydasi oluriyi geceler.
Resimlerde onemli olan sizi yansitmaai. bence genis aile olmasi arti puan. benim anneannem annem ve kizimin fotografi vardi birinde . ne ben ne esim vardi o fotografta. sarma sariyolardi üçü :))
ilk aylarıma döndüm bende çok heyecanlıydım birde neyi nasıl yapacağını bilmeme yok mu insanı zora sokuyor
amatem den istemeye yeni başladılar galiba ilk defa sizden duydum bizden böyle bişey istemediler
resimler konusunda içinden nasıl geliyorsa öyle yap ben eşimle nişan ve evlilik fotolarımızı koymuştum ama asıllarını koymuştum renkli fotokopi dememişlerdi nikah resimlerinden de sadece birer tane vardı artık kızım için verdim napim benimde kız kardeşimin bekar sorun olmadı merak etme önemli olan bebişe sahip çıkmaları :)
sor bildiğimiz kadar cevaplarız birbirimizden başka kim var bizi biz den daha iyi kimse anlamaz
siz kız mı erkek mi düşünüyorsunuz terk rıza konuşunda karar verdiniz mi[/QUO
bumu bide acaba kelimesi içime kaçtı amateme gelince ondan önce devlet ve araştırma hastanelerine sorun sonra ameteme sorun dediler araştırdım cerrahpaşada buldum alkol ve uyuşturcuyu çünki oranın adli tıpı var diyo hatırlıyodum ki doğru hatırlamışım alkol ve uyuşturcu testleri özele giriyomuş 2 si toplamı 750 tuttu sonra başvurduğum yeri aradım daha uygun neresidir bilgi almak istedim ametemi arayın dediler telefon açtı eşim randevu alınması gerekiyomuş sigorta karşıyomuş ama yazılı belge alın öyle kabul ediliyo dediler mecbur tekrar döndüm cağoğluna oraya yazı yazalım gelin elden götürüceksiniz dediler bi takım sorularımada kağıtta ne yazıyosa o denilerek terslendim bugün öğlen gittim aldım eşimde randevu aldı yarına bakalım oda bi günde halolursa çok iyi olur ama sanmıyorum birde madem öyle bi durum var direk gittiğimizde hastaneler veya ametem bi yazılı belge ile çalışıyo artık deyip hemen yazıp verseler çok daha i olmazmı bu belge için sabah 10 da arayın hazırlıyalım dediler belgeniz 11 gibi hazır olur gelin alın dediler ona biraz duvarlara homurdandım ama tabi her yerinde bi işleşi var orasıda öyle prosedür işleşi işte fazlada kızamıyorum aslını istersen spor oldu bana fatihte oturuyorum cağoğlu yakın sonucu güzel olucak inş ( belkide belge piyangosu bana vurdu)
soruma cevap yazan ve yazmayan arkadaşlarıma çok çok teşekürederim allah razı olsun hepinizden dediğin gibi bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz bu topikden ve çevreden duyduğum kadarıyla kız bebeğe talep çokmuş benim ve eşim için kız erkek farketmez evlat evlattır diyoruz (hangisinde daha az bekliyosak yani aslında kız olsun çamurdan olsun ) erkek daha az bekliyoruz galiba terk rıza yani bunun acılımı kendi rızasıylamı terk edilmiş bi bebek olarak anlıyorum birde bebiğimizi aldık bi sene sonramı nüfusumuza alıyoruz yoksa hemenmi daha kavrayamadım birde kız veya erkek desek tercihte çokmu beklemişiz oluruz acaba birde tek korkum tam alıştım derken bide vazgeçip alırlarsa bu riskide varmı bunun olmaması için ne yapıcam bilmiyorum ama eşimle ben elimizden geleni yapıcaz veya ona göre bi karar vericez acıkcası hiç bişey bilmiyorum içinde bulundukça sindire sindire öğrenicez
ben de aynısını yapmayı düşünüyorum. ben fotoğraf çektirmeyi pek sevmem, eşimse bayılır. genelde ben çekerim fotoğrafları, eşimin tek başına ve ailemle envai çeşit pozu var, var ama ben çeken olduğum için yokum karelerde. eşimle birlikte fotoğraflarımız var ama aileyle falan dedi uzman. nişan ve nikahtaki pozlarla birkaç tane arkadaşlarımızla olanlardan koymayı düşünüyorum..
ilk aylarıma döndüm bende çok heyecanlıydım birde neyi nasıl yapacağını bilmeme yok mu insanı zora sokuyor
amatem den istemeye yeni başladılar galiba ilk defa sizden duydum bizden böyle bişey istemediler
resimler konusunda içinden nasıl geliyorsa öyle yap ben eşimle nişan ve evlilik fotolarımızı koymuştum ama asıllarını koymuştum renkli fotokopi dememişlerdi nikah resimlerinden de sadece birer tane vardı artık kızım için verdim napim benimde kız kardeşimin bekar sorun olmadı merak etme önemli olan bebişe sahip çıkmaları :)
sorularını sor bildiğimiz kadar cevaplarız birbirimizden başka kim var bizi biz den daha iyi kimse anlamaz
siz kız mı erkek mi düşünüyorsunuz terk rıza konuşunda karar verdiniz mi
Dün babasıylayken oğlumuz düşmüş,Allah korumuş,keyfi yerinde,bir şeyi de yok ama alnında bir sıyrık,bir yanağının üst kısmında da yara olmuş.Biz de pazartesi oğlumuzu son kez kuruma götürüp dava açma sürecini konuşacaktık.Çok üzüldüm.Herkesin çocuğu düşebilir ama şu aşamada inşallah sorun olmaz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Allah yavrumuzu bize bağışlasın,bir ömür boyu ayırmasın inşallah.Üzüntüden sırtım ve boynum bir günde tutuldu.Dualarınızı bekliyorum.Allah yardımcımız olsun,yaralar pazartesiye kadar geçsin inşallah.
Dün babasıylayken oğlumuz düşmüş,Allah korumuş,keyfi yerinde,bir şeyi de yok ama alnında bir sıyrık,bir yanağının üst kısmında da yara olmuş.Biz de pazartesi oğlumuzu son kez kuruma götürüp dava açma sürecini konuşacaktık.Çok üzüldüm.Herkesin çocuğu düşebilir ama şu aşamada inşallah sorun olmaz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Allah yavrumuzu bize bağışlasın,bir ömür boyu ayırmasın inşallah.Üzüntüden sırtım ve boynum bir günde tutuldu.Dualarınızı bekliyorum.Allah yardımcımız olsun,yaralar pazartesiye kadar geçsin inşallah.
sor bildiğimiz kadar cevaplarız birbirimizden başka kim var bizi biz den daha iyi kimse anlamaz
siz kız mı erkek mi düşünüyorsunuz terk rıza konuşunda karar verdiniz mi[/QUO
bumu bide acaba kelimesi içime kaçtı amateme gelince ondan önce devlet ve araştırma hastanelerine sorun sonra ameteme sorun dediler araştırdım cerrahpaşada buldum alkol ve uyuşturcuyu çünki oranın adli tıpı var diyo hatırlıyodum ki doğru hatırlamışım alkol ve uyuşturcu testleri özele giriyomuş 2 si toplamı 750 tuttu sonra başvurduğum yeri aradım daha uygun neresidir bilgi almak istedim ametemi arayın dediler telefon açtı eşim randevu alınması gerekiyomuş sigorta karşıyomuş ama yazılı belge alın öyle kabul ediliyo dediler mecbur tekrar döndüm cağoğluna oraya yazı yazalım gelin elden götürüceksiniz dediler bi takım sorularımada kağıtta ne yazıyosa o denilerek terslendim bugün öğlen gittim aldım eşimde randevu aldı yarına bakalım oda bi günde halolursa çok iyi olur ama sanmıyorum birde madem öyle bi durum var direk gittiğimizde hastaneler veya ametem bi yazılı belge ile çalışıyo artık deyip hemen yazıp verseler çok daha i olmazmı bu belge için sabah 10 da arayın hazırlıyalım dediler belgeniz 11 gibi hazır olur gelin alın dediler ona biraz duvarlara homurdandım ama tabi her yerinde bi işleşi var orasıda öyle prosedür işleşi işte fazlada kızamıyorum aslını istersen spor oldu bana fatihte oturuyorum cağoğlu yakın sonucu güzel olucak inş ( belkide belge piyangosu bana vurdu)
soruma cevap yazan ve yazmayan arkadaşlarıma çok çok teşekürederim allah razı olsun hepinizden dediğin gibi bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz bu topikden ve çevreden duyduğum kadarıyla kız bebeğe talep çokmuş benim ve eşim için kız erkek farketmez evlat evlattır diyoruz (hangisinde daha az bekliyosak yani aslında kız olsun çamurdan olsun ) erkek daha az bekliyoruz galiba terk rıza yani bunun acılımı kendi rızasıylamı terk edilmiş bi bebek olarak anlıyorum birde bebiğimizi aldık bi sene sonramı nüfusumuza alıyoruz yoksa hemenmi daha kavrayamadım birde kız veya erkek desek tercihte çokmu beklemişiz oluruz acaba birde tek korkum tam alıştım derken bide vazgeçip alırlarsa bu riskide varmı bunun olmaması için ne yapıcam bilmiyorum ama eşimle ben elimizden geleni yapıcaz veya ona göre bi karar vericez acıkcası hiç bişey bilmiyorum içinde bulundukça sindire sindire öğrenicez
biz en başta kız-erkek fark etmez diyorduk. eşim başvurudan hemen önceki akşam zaten bir erkek yeğenimiz var, canımızın içi, bir de kız olsun değişik olsun dedi.. başvuruda kız dedik tercihimize. uzman, "her başvuran kız istiyor, kızda daha çok beklersiniz" diyince vazgeçtik, fark etmez dedik yeniden. hayırlısı neyse, bizim kısmetimizde ne varsa o olsun dedik. her ikisi de içimize siniyor..sizin içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın derim ben.
terk-rıza konusunda, bize öyle bir tercih yaptırmadılar desem yeridir. bulunduğum kentte terk bebek yok denecek kadar azmış. ayrıca terkle rıza arasında hukuki anlamda bir fark yok. hatta rızada çocuğun bulunduğu koşulları falan daha iyi analiz edebiliyoruz demişti uzmanımız bize. her halükarda terk eden ya da rıza ile çocuğunu veren ailenin şu anki yasalara göre 5 yıl içinde dava açıp geri isteme hakkı mevcut. en çok bu konu yordu bizi. ilgili ilgisiz her yasayı, her maddesini, her yönetmeliği okudum, hukukçu arkadaşlarıma sordum. kurumdan alınan bilgi en sağlıklısı, tabii uzmanınız açık yüreklilikle paylaşıyorsa.. çok çok küçük ihtimalle bu durum yaşanabiliyor ne yazık ki. evlat edinen aileyi ve çocuğu koruyan bir yasa yürürlükte değil. yasalar hala kan bağını en üstün bağ olarak kabul ediyorlar. böyle bir durum yaşandığı takdirde ne yazık ki tek çıkar yol prosedürleri ve hukuki yöntemleri iyi kullanan bir avukatla işbirliği yapmak ve vicdanlı bir hakime düşmek.. ama böyle bir durumun yaşanma olasılığı çok çok az. kurumdakiler de çok dikkatli davranıyorlar daha sonra vazgeçme gibi bir olay yaşanmaması, çocuğun düzeninin bozulmaması için. yine de işin içinde insan faktörü var, zaman zaman istenmeyen durumlarla karşılaşılabiliyor.
geçmiş olsun heidi. her çocuk düşe kalka büyüyor, bir de ne kadar sakınırsan sanki o kadar çağırıyorsun belayı.. üzülmemek elde değil, allah daha büyüğünden korusun diyip şükretmek gerekiyor.. ufak tefek yaralanmalara, berelenmelere içim sızlıyor ama daha büyük beladan korunduk diye avunuyorum ben.. onların ciltleri o kadar çabuk yeniliyor ki kendini, bir iki güne kalmaz iyileşir.. randevu almadıysanız salı-çarşamba falan gidin kuruma istersen..
Aysberk.. ucretsiz iznum onaylandi sozlu olarak. problem yok. cok mutluyum....
Aysberk.. ucretsiz iznum onaylandi sozlu olarak. problem yok. cok mutluyum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?