Ne mutlu sana gozun aydin insallah islemlerinizde cabucak hallolsun yavruna bir an once kavusçooook özel bir gün yaşadık bugün..
biz bugün kızımızla tanıştık..
çok sevdik birbirimizi..
ben kızım gelene kadar ağladım durdum bakıcı annelerin karşısında.. o gelince sadece gülmek geldi içimden..
biz bugün mini mini kızımla tanıştık..
herşey tesadüfen oldu..
çok güzel oldu..
kızımla yurdun bahçesinde oyunlar oynadık. 10 dakika sonra bana alıştı, kucağıma aldığımda itiraz etmedi. ben de bırakmadım kucağımdan..
çok tatlı bir kızım oldu benim teyzeleri.. 2 yaşında.. biz bugün onunla tanıştık.. minik ellerini tuttuk, birbirimizi gıdıkladık güldük.. başparmağım nerdesin oyununu oynadık, ben şarkı söylerken dikkatle dinledi beni kucağımda oturup..
işlemleri bitsin dünyalar güzeli kızımı eve getireceğiz..işlemler tamamlanana kadar yurttan çıkmıycam, söz verdi görevliler. siz alana kadar kızınıza biz bakacağız diyip gönderdiler bizi..
çooook özel bir gün yaşadık bugün..
çok sevdik birbirimizi..
ben kızım gelene kadar ağladım durdum bakıcı annelerin karşısında.. o gelince sadece gülmek geldi içimden..
herşey tesadüfen oldu..
çok güzel oldu..
kızımla yurdun bahçesinde oyunlar oynadık. 10 dakika sonra bana alıştı, kucağıma aldığımda itiraz etmedi. ben de bırakmadım kucağımdan..
çok tatlı bir kızım oldu benim teyzeleri.. 2 yaşında.. biz bugün onunla tanıştık.. minik ellerini tuttuk, birbirimizi gıdıkladık güldük.. başparmağım nerdesin oyununu oynadık, ben şarkı söylerken dikkatle dinledi beni kucağımda oturup..
işlemleri bitsin dünyalar güzeli kızımı eve getireceğiz..işlemler tamamlanana kadar yurttan çıkmıycam, söz verdi görevliler. siz alana kadar kızınıza biz bakacağız diyip gönderdiler bizi..
çooook özel bir gün yaşadık bugün..
çok sevdik birbirimizi..
herşey tesadüfen oldu..
çok güzel oldu..
hepinize teşekkürler.. yavrusuna kavuşanlar duygularımı çok iyi anlıyordur.. umarım hepimizin kucakları dolar bir an önce..
bu sabah bizim dosya ne oldu, ne zaman görüşmeye çağıracaksınız diye uzmanımızı arayayım dedim. bana kalsa beşyüz kere aramayı düşündüm de tutuyordum kendimi.. sabah aradım, yerinde yoktu.. öğleden sonra evden çıkmadan bir daha arayayım dedim.. bu kez ulaşmayı başardım.. dosyanızı inceledim ama sizi arayamadım işlerim yoğundu dedi.. sonra bir an durup siz 0-2 yaş demiştiniz değil mi diye sordu. evet dedim. peki 2 yaşından büyük olsa olur mu dedi.. ben şaşırdım, bizden belgeleri istediğinde 3-4 aylık erkek bebeklerinin beklediğini işlemlerimizi çok hızlandıracağını söylemişti.. hatırlattım. o bebekleri evlerine gönderdik, başka aileler kabul etti dedi.. ben de yaş problemimiz olmadığını söyledim. kızımla ilgili bilgileri sıraladı. doğum tarihini söyleyince ben zaten kala kaldım.. benim tatlı kızım benim son düşüğümü yaptığım gün doğmuş..
eşimi aradım, o da olur dedi. uzmana tekrar istiyoruz biz dedik ve yurda yönlendirdi bizi.. yurda gittiğimizde uyku saatleriydi. lütfen uyandırmayın, bekleriz biz dedik.. orda bakıcı annelerle sohbet ettik.. ama ben uzmanla konuştuğumuzdan beri ağlaya ağlaya konuşabiliyorum.. bakıcı annelerle de bir posta ağladık.. bana kızımı anlattılar. şöyle akılı, böyle tatlı, size çok benziyor, ay eşinizin gözleri gibi gözleri falan.. sağlığıyla ilgili şeyleri söylediler.. bakıcılar, inşallah beğenirsiniz kızımızı dedi.. inanabiliyor musunuz? ben de ben kimim ki neyi beğenmiyorum, nasıl beğenmiyorum dedim.. ben kimim ki.. ben görmeden aldım bile, işlemler sona ersin diye prosedür tamamlıyorum dedim.. bakıcı kadınlar şaşırdı..daha önce gelip görenler olmuş, büyük diye istemeyen, sağlık problemi var diye istemeyen olmuş..herkesin kendi kararı elbet, herkesin koşulları aynı olmayabilir.. iyi ki de istememişler, kızım beni beklemiş..
sonra miniğimi getirdiler.. çok tatlı.. şaşırdı bir oda dolusu insan görünce.. eşimden de biraz ürktü.. erkeklere alışık değil yurtlardaki çocuklar. daha önce de karşılaştık bu gibi durumlarla. eşim geride durdu, hatta ben de atlamadım üstüne. bakıcılardan biri elini tuttu, hadi parka gidelim dedi.. bizimki pıtı pıtı yurdun dışındaki parkı istedi. çıktık.. park yolunda elini tutmama izin verdi. parkta hadi kedilere bakmak için kucağıma almama izin verdi. bir daha indirmedim zaten kucağımdan.. sonra yurda döndük. bakıcı ayrıldı yanımızdan.. memurlara tamamız biz dedik, onlar sosyal hizmetleri arayıp anlatmışlar nasıl bahçede oynaştığımızı..
sonra çıktık bahçede top oynadık, kaydıraktan kaydık, çimlerde yuvarlandık.. giysileriyle oynadı, eşimle el ele çak yaptılar.. sonra çimlerden birer tane koparıp ellerimizi gıdıkladık.. eşime dokunsun, alışsın diye o anda buldum o oyunu... sonra ona şarkı söyledim, göğsüme dayanıp dikkatli dikkatli dinledi.. akşamüstü yurda girdiğimizde tavandan sallanan süslere dokunmak istedi. baba dokundursun dedim, itiraz etmeden eşimin kucağına gitti.. yaramazlık yapıp eşimle kıkırdadılar..
yarın sabah erkenden uzmanımız evimizi görmeye gelecek.. pazartesi son görüşmemizi yapacağız ve raporumuzu hazırlayacaklar. salı imza işlerini halledip kızımızla eve döneceğiz inşallah.. salıya kadar sizin başınızdayım dedim yurttakilere.. bize gidip kızımızı görmemiz için izin çıkarttılar.. uyku saatleri dışında gideceğim. diğer çocuklara görünmeden onunla vakit geçirebileceğim.. o arada da bakıcıların kafasını şişirip ne seviyor ne sevmiyor, herşeyi tek tek not alacağım.. siz işlemlerinizi bitirene kadar kızınıza biz bakacağız dediler.. içim eridi, kızınız dediler.. benim kızım..
akşam odasını hazırladım.. halı, nevresim falan aldım.. tek kişilik bir yatağımız vardı, ona bir yatak hazırladım. giysiler aldım, bebekler, oyuncaklar aldım yerleştirdim odasına.. perdesini, şifonyerini falan ayarlayacağım gelene kadar..
işte böyle.. bugün kızımızla tanıştık.. çooooook güzel bir gündü..hayatımın en özel günüydü.. en özel andı minik ellerini tutmama izin vermesi...
umarım sizin daha güzel günleriniz olur.. bekleyen herkesin kucaklarını çocukları doldurur..
Lütfen bize olumsuz şeylerden bahsetmeyin bu yola girmek zaten bütün herşeyi göze almak demektir çünkü başvuru aşamasından tutun da onaya ve çocuklarımızı bekleme sürecine kadar zaten yeterince sabrımız yoklanıyor kurum tarafından yani pes edecek olsak çoktaan ederdik,hele ki benim yaşadıklarımın bir kısmını (dikkat edin sadece bir kısmını yalnız eski arkadaşlar bilir bizler çocuk değiliz eğer başımıza gelecek birşeyler varsa da buna kader deriz çünkü doğurduğu evlatlarıyla da sorunlar yaşayan bir sürü insan tanıdım
Onun için burası çook hassas bir topik biz burda KAVUŞMA ANLARININ hasretiyle birbirimizden güzel haberler almayı umuyoruz olumsuz yazılar değil!
Kendi adıma konuşayım yaklaşık 4 yıldır bekliyorum bebeğimi yeterince düşündüm emin olun doğurunca bunu beğenmedim geri alın diyemiyorsa insan bu da oyuncak değil geri alın denmez lütfen cümleleriniz bekleme sürecinde destek olsun bizlere köstek değil.
Evlat edinmek çok güzel bir şey. Çocuğunuz olmuyor o size umut ışığı oluyor, çocuk içinde siz ana-baba. Ama kötü sonuçları olabilir bu durumun. Evlat edindikten bir süre sonra size yük gibi gelebilir, bir şeyler yaptığında onu yargılayıcı cümleler istemeden kurulabilir ve bu çocuk için yıkıcı bir durum olur. Aynı şekilde bunlar sizin içinde geçerlidir. Çok iyi düşünülüp karar verilmesi gereken bir gerçektir. Çok ama çok iyi düşünün. Sonra olacakları da tahminen düşünürseniz sağlıklı karar verebilirsiniz. İyice düşünün taşının. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Sevgili Lee, çok sevindim sizin adınıza, tebrik ediyorum. Açıkçası annesine babasına bu kadar düşkün iki çocuğu ayıracak insafsız bir hakimin olacağını hiç düşünmemiştim zaten.biz bugün baba,anne,oğlumuz ve kızımızla yeniden doğduk sevgili anneler anne adayları uzmanımızın deyimiyle ben bugün iki çocuğumu yeni doğurdum doğum yaptım hemde normal doğum :53yazdıklarımdan bir şey anlamadınız,şaşırdınız değil mi bugün mahkememiz vardı veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee çocuklarımız resmen artık bizimle evlatlarımız artık ayrılmamak üzere bizimle mahkemeden çıkınca hüngür hüngür ağladım mutluluktan ....en çok büyük kuzum oğlum mutlu oldu.hakim amca hayır demesin diye dua ediyordu.şuan huzur içinde yavrum.allahım bundan sonra bizleri birbirimizden hiiiç ayırmasın.çok mutluyuz.rabbim bu mutluluğu sizlerede yaşatsın inşallah. hepinizi çoook öpüyorum.rabbim gönlünüze göre versin inşallah..
Gözünüz aydın, çokk güzel bir haber bu! Detayları bekliyoruz :)Kızlar müjde yarın kızımızı almaya gidiyoruz. Çok heyecanlı ve mutluyum...sabah nasıl olacak bilmiyorum...
Canımm bebeğim yaa, çok geçmiş olsun annesi. Dişlerini çok erken çıkarmış, maşallah ona. Erken diş çıkaranlar zeki olurmuş, öyle derler. :9 Kucağa alışsın bebeğiniz ya, boşverin, öyle çabuk büyüyorlar ki, yarın kucağınıza gelmek istemeyecek, bugünlerde çıkarın acısını, anneanne babaanne de başeder seve seve, merak etmeyin.Arkadaşlar kızımı alalı 1 ayı devirdik. 15 günlük iznimin ardından 4 hafta da iş yerim izin verdi, kızımla doya doya zaman geçiriyoruz.
Ama önümüzdeki hafta işe başlıyorum, nasıl gidicem nasıl çalışıcam bilemiyorum.
Dün 5 ayımızı bitirdik, hergün biraz daha büyüyoruz.Ancak 10 gündür bir huzursuzluk bir uykusuzluktur gidiyordu.
Nedeni dün belli oldu, teyzeleri kızımın 2 tane dişi çıktı.Ağzını pek açmıyor ağladığında görülüyor
İyice kucağa alıştık,nerdeyse kucakta uyuyoruz, ben evdeyken iyide, anneanne ve babaanne nasıl başa çıkıcak bilemiyorum:18:
Ancak herşeye rağmen çok tatlılar bir gülüşleri bütün yorgunluğu alıp götürüyor.
Bu hafta sonu mevlitimiz var, şimdi onun hazırlıklarıyla uğraşıyoruz.
Hafta sonu babaannesi ve dedesi bayramlık kıyafetlerini de aldı, herkes etrafında pervane oluyor, oda herkese gülücük saçıyor.
Günler o kadar hızlı geçiyor ki ne saatten ne tarihten haberim bile olmuyor
Bebeğine kavuşan arkadaşları tekrar tebrik ediyorum, yeni gelen arkadaşlarda aramıza hoş gelmişler
Nasıl güzel anlatmışsınız, ara ara güldüm, ara ara ağladım. Doğum tarihi de çok manidar bence. O bebeğinizi kaybetmemişsiniz aslında , bekliyormuş sizin gelip almanızı. Aranızda çok derin bir bağ var bana göre. Ben böyle düşünüyorum.hepinize teşekkürler.. yavrusuna kavuşanlar duygularımı çok iyi anlıyordur.. umarım hepimizin kucakları dolar bir an önce..
bu sabah bizim dosya ne oldu, ne zaman görüşmeye çağıracaksınız diye uzmanımızı arayayım dedim. bana kalsa beşyüz kere aramayı düşündüm de tutuyordum kendimi.. sabah aradım, yerinde yoktu.. öğleden sonra evden çıkmadan bir daha arayayım dedim.. bu kez ulaşmayı başardım.. dosyanızı inceledim ama sizi arayamadım işlerim yoğundu dedi.. sonra bir an durup siz 0-2 yaş demiştiniz değil mi diye sordu. evet dedim. peki 2 yaşından büyük olsa olur mu dedi.. ben şaşırdım, bizden belgeleri istediğinde 3-4 aylık erkek bebeklerinin beklediğini işlemlerimizi çok hızlandıracağını söylemişti.. hatırlattım. o bebekleri evlerine gönderdik, başka aileler kabul etti dedi.. ben de yaş problemimiz olmadığını söyledim. kızımla ilgili bilgileri sıraladı. doğum tarihini söyleyince ben zaten kala kaldım.. benim tatlı kızım benim son düşüğümü yaptığım gün doğmuş..
eşimi aradım, o da olur dedi. uzmana tekrar istiyoruz biz dedik ve yurda yönlendirdi bizi.. yurda gittiğimizde uyku saatleriydi. lütfen uyandırmayın, bekleriz biz dedik.. orda bakıcı annelerle sohbet ettik.. ama ben uzmanla konuştuğumuzdan beri ağlaya ağlaya konuşabiliyorum.. bakıcı annelerle de bir posta ağladık.. bana kızımı anlattılar. şöyle akılı, böyle tatlı, size çok benziyor, ay eşinizin gözleri gibi gözleri falan.. sağlığıyla ilgili şeyleri söylediler.. bakıcılar, inşallah beğenirsiniz kızımızı dedi.. inanabiliyor musunuz? ben de ben kimim ki neyi beğenmiyorum, nasıl beğenmiyorum dedim.. ben kimim ki.. ben görmeden aldım bile, işlemler sona ersin diye prosedür tamamlıyorum dedim.. bakıcı kadınlar şaşırdı..daha önce gelip görenler olmuş, büyük diye istemeyen, sağlık problemi var diye istemeyen olmuş..herkesin kendi kararı elbet, herkesin koşulları aynı olmayabilir.. iyi ki de istememişler, kızım beni beklemiş..
sonra miniğimi getirdiler.. çok tatlı.. şaşırdı bir oda dolusu insan görünce.. eşimden de biraz ürktü.. erkeklere alışık değil yurtlardaki çocuklar. daha önce de karşılaştık bu gibi durumlarla. eşim geride durdu, hatta ben de atlamadım üstüne. bakıcılardan biri elini tuttu, hadi parka gidelim dedi.. bizimki pıtı pıtı yurdun dışındaki parkı istedi. çıktık.. park yolunda elini tutmama izin verdi. parkta hadi kedilere bakmak için kucağıma almama izin verdi. bir daha indirmedim zaten kucağımdan.. sonra yurda döndük. bakıcı ayrıldı yanımızdan.. memurlara tamamız biz dedik, onlar sosyal hizmetleri arayıp anlatmışlar nasıl bahçede oynaştığımızı..
sonra çıktık bahçede top oynadık, kaydıraktan kaydık, çimlerde yuvarlandık.. giysileriyle oynadı, eşimle el ele çak yaptılar.. sonra çimlerden birer tane koparıp ellerimizi gıdıkladık.. eşime dokunsun, alışsın diye o anda buldum o oyunu... sonra ona şarkı söyledim, göğsüme dayanıp dikkatli dikkatli dinledi.. akşamüstü yurda girdiğimizde tavandan sallanan süslere dokunmak istedi. baba dokundursun dedim, itiraz etmeden eşimin kucağına gitti.. yaramazlık yapıp eşimle kıkırdadılar..
yarın sabah erkenden uzmanımız evimizi görmeye gelecek.. pazartesi son görüşmemizi yapacağız ve raporumuzu hazırlayacaklar. salı imza işlerini halledip kızımızla eve döneceğiz inşallah.. salıya kadar sizin başınızdayım dedim yurttakilere.. bize gidip kızımızı görmemiz için izin çıkarttılar.. uyku saatleri dışında gideceğim. diğer çocuklara görünmeden onunla vakit geçirebileceğim.. o arada da bakıcıların kafasını şişirip ne seviyor ne sevmiyor, herşeyi tek tek not alacağım.. siz işlemlerinizi bitirene kadar kızınıza biz bakacağız dediler.. içim eridi, kızınız dediler.. benim kızım..
akşam odasını hazırladım.. halı, nevresim falan aldım.. tek kişilik bir yatağımız vardı, ona bir yatak hazırladım. giysiler aldım, bebekler, oyuncaklar aldım yerleştirdim odasına.. perdesini, şifonyerini falan ayarlayacağım gelene kadar..
işte böyle.. bugün kızımızla tanıştık.. çooooook güzel bir gündü..hayatımın en özel günüydü.. en özel andı minik ellerini tutmama izin vermesi...
umarım sizin daha güzel günleriniz olur.. bekleyen herkesin kucaklarını çocukları doldurur..
Sevgili Lee,o kadar sevindimki.Hayırlı uğurlu olsun.Bir ömür boyu birlikte ve mutlu bir aile olun inşallah.Ben de bu aralar mahkeme heyecanınındayım.4 Ekim gibi başvurmamız gerekiyor.Allah hepimizi sevindirsin hep böyle güzel haberler duyalım inşalallah.
bugün uzmanımızı aradım ve bize o bir türlü söylemediği sırayı öğrendim erkek bebekte 11. sıradayız kız bebekte 19. sıra ne kadar mutlu oldum anlatamam neredeyse bir yıllı dolduracaktık ve hep bir belirsizlik vardı bunun netletmeşine çok ama çok sevindim birde o despot adam gitmiş yerine mükemmel bir insan oturturmuşlar bütün ailelerim tabiki çok istiyor bundan şüpem yok ama siz bir fazla mücalede ettiniz hak ediyorsunuz ve çok istediğinizi biliyorum dedi siz canınızı sıkmayın bol bol dinlenin üzülmeyin nasılsa çocuğu verince ben szii çok üzüceğim dedi şakadan bende ben razıyım herşeye yeterki gelsin dedim size sağlılı sıhatli nurtopu gibi bir bebek yerleştireceğim inşallah dedi şuanda yazarken bile ellerim titriyor haber gelince ne yapacağımı kestiremiyorum bile dün ailenin birini aramış hukiki işlemi devam eden bebeğimiz var diye ailede mahkemesi bitmiş istemiş o yüzden sıra otomatik olarak 10 düşüyor kızlar allahım tüm bekleyenleri yavrusuna bir an önce kavuştursun inşşalh
bu düşüncelerini söyleme yerin burası değil zaten burdaki insanlar yıllarca bunu düşünmüş kararını vermiş kişiler
siz hiç omıyacağını bile bile yıllarca cocuk peşinde koştunumuz mu burdaki anne adayları bunun kat ve kat fazlasını yaşadılar sonradan bir melek gelincede emin olun biyolojik aile yanında olan bebeklerden çok daha kıymetli oluyorlar çünki biz evlatlarımıza öyle hemencecik kavuşmadık ki yaramazlık yapan olsada evim dağılsa diye baktık bir can olsada evimde nefes alsa diye baktık bir hayat olsada onu en güzel şekilde yetiştirsem diye bu yola çıktık ve şimdiye kadar Allah şahit acaba olurmu yapabilirmiyim diye araştırırken tanıştığım ailelerden ve daha sonra burda meleğini alan ailelerle yaptığım görüşmede hiç birinde de şunu duymadım pişmanım diyen olmadı RAbbim pişman olabileceğimiz hallerle imtahan etmesin varsın bizimde evlatlarımız böyle olsun evlat yani bu atabilirmisin canını söküp alsalar evladını nasıl bırakmazsan biim gibi anneler de emin olun sizlerden daha fazla bırakmaz evlat yani bu ötesi yok
son olarak burdaki annelere iyi düşünün sonunuz böyle olucak demeye sağlıklı karar vermeye yönelik çağrınıza umarı ki cevap verebilmişimdir kimsenin haddi değildir burda ki insalara sonun böyle olucak demek
bizler bir evladın kıymetini çok iyi biliriz
Hanfendi oncelikle bilerek yada kasitlimi yazdiniz bilemiyorum ama bilinçsizce yazdiginiz kati allah size akil fikir versin evlat kime yük gelmis bisure sonra sıkılır siniz da ne demek bu tahlisiz konusmayi keske bu hassas sayfaya yazmasaydiniz kendi adima sunu soyleyebilirim evladim icin gözümü kirpmadan canimi verebilirim allahim beni ondan onuda benden ayirmasin tek dilegim saglikli uzun ömrü olsun ben baska bisey istemiyorumEvlat edinmek çok güzel bir şey. Çocuğunuz olmuyor o size umut ışığı oluyor, çocuk içinde siz ana-baba. Ama kötü sonuçları olabilir bu durumun. Evlat edindikten bir süre sonra size yük gibi gelebilir, bir şeyler yaptığında onu yargılayıcı cümleler istemeden kurulabilir ve bu çocuk için yıkıcı bir durum olur. Aynı şekilde bunlar sizin içinde geçerlidir. Çok iyi düşünülüp karar verilmesi gereken bir gerçektir. Çok ama çok iyi düşünün. Sonra olacakları da tahminen düşünürseniz sağlıklı karar verebilirsiniz. İyice düşünün taşının. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Effsacim canim cok sevindim :) Bu il sirasiymis di mi? Siz sadece il mi dediniz il dışı da kabul ediyoruz dedimiz mi? Cunku tum Turkiye olunca il disinda bebek varsa o sekilde de oneriyorlar ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?