- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
hepinize teşekkürler.. yavrusuna kavuşanlar duygularımı çok iyi anlıyordur.. umarım hepimizin kucakları dolar bir an önce..
bu sabah bizim dosya ne oldu, ne zaman görüşmeye çağıracaksınız diye uzmanımızı arayayım dedim. bana kalsa beşyüz kere aramayı düşündüm de tutuyordum kendimi.. sabah aradım, yerinde yoktu.. öğleden sonra evden çıkmadan bir daha arayayım dedim.. bu kez ulaşmayı başardım.. dosyanızı inceledim ama sizi arayamadım işlerim yoğundu dedi.. sonra bir an durup siz 0-2 yaş demiştiniz değil mi diye sordu. evet dedim. peki 2 yaşından büyük olsa olur mu dedi.. ben şaşırdım, bizden belgeleri istediğinde 3-4 aylık erkek bebeklerinin beklediğini işlemlerimizi çok hızlandıracağını söylemişti.. hatırlattım. o bebekleri evlerine gönderdik, başka aileler kabul etti dedi.. ben de yaş problemimiz olmadığını söyledim. kızımla ilgili bilgileri sıraladı. doğum tarihini söyleyince ben zaten kala kaldım.. benim tatlı kızım benim son düşüğümü yaptığım gün doğmuş..
eşimi aradım, o da olur dedi. uzmana tekrar istiyoruz biz dedik ve yurda yönlendirdi bizi.. yurda gittiğimizde uyku saatleriydi. lütfen uyandırmayın, bekleriz biz dedik.. orda bakıcı annelerle sohbet ettik.. ama ben uzmanla konuştuğumuzdan beri ağlaya ağlaya konuşabiliyorum.. bakıcı annelerle de bir posta ağladık.. bana kızımı anlattılar. şöyle akılı, böyle tatlı, size çok benziyor, ay eşinizin gözleri gibi gözleri falan.. sağlığıyla ilgili şeyleri söylediler.. bakıcılar, inşallah beğenirsiniz kızımızı dedi.. inanabiliyor musunuz? ben de ben kimim ki neyi beğenmiyorum, nasıl beğenmiyorum dedim.. ben kimim ki.. ben görmeden aldım bile, işlemler sona ersin diye prosedür tamamlıyorum dedim.. bakıcı kadınlar şaşırdı..daha önce gelip görenler olmuş, büyük diye istemeyen, sağlık problemi var diye istemeyen olmuş..herkesin kendi kararı elbet, herkesin koşulları aynı olmayabilir.. iyi ki de istememişler, kızım beni beklemiş..
sonra miniğimi getirdiler.. çok tatlı.. şaşırdı bir oda dolusu insan görünce.. eşimden de biraz ürktü.. erkeklere alışık değil yurtlardaki çocuklar. daha önce de karşılaştık bu gibi durumlarla. eşim geride durdu, hatta ben de atlamadım üstüne. bakıcılardan biri elini tuttu, hadi parka gidelim dedi.. bizimki pıtı pıtı yurdun dışındaki parkı istedi. çıktık.. park yolunda elini tutmama izin verdi. parkta hadi kedilere bakmak için kucağıma almama izin verdi. bir daha indirmedim zaten kucağımdan.. sonra yurda döndük. bakıcı ayrıldı yanımızdan.. memurlara tamamız biz dedik, onlar sosyal hizmetleri arayıp anlatmışlar nasıl bahçede oynaştığımızı..
sonra çıktık bahçede top oynadık, kaydıraktan kaydık, çimlerde yuvarlandık.. giysileriyle oynadı, eşimle el ele çak yaptılar.. sonra çimlerden birer tane koparıp ellerimizi gıdıkladık.. eşime dokunsun, alışsın diye o anda buldum o oyunu... sonra ona şarkı söyledim, göğsüme dayanıp dikkatli dikkatli dinledi.. akşamüstü yurda girdiğimizde tavandan sallanan süslere dokunmak istedi. baba dokundursun dedim, itiraz etmeden eşimin kucağına gitti.. yaramazlık yapıp eşimle kıkırdadılar..
yarın sabah erkenden uzmanımız evimizi görmeye gelecek.. pazartesi son görüşmemizi yapacağız ve raporumuzu hazırlayacaklar. salı imza işlerini halledip kızımızla eve döneceğiz inşallah.. salıya kadar sizin başınızdayım dedim yurttakilere.. bize gidip kızımızı görmemiz için izin çıkarttılar.. uyku saatleri dışında gideceğim. diğer çocuklara görünmeden onunla vakit geçirebileceğim.. o arada da bakıcıların kafasını şişirip ne seviyor ne sevmiyor, herşeyi tek tek not alacağım.. siz işlemlerinizi bitirene kadar kızınıza biz bakacağız dediler.. içim eridi, kızınız dediler.. benim kızım..
akşam odasını hazırladım.. halı, nevresim falan aldım.. tek kişilik bir yatağımız vardı, ona bir yatak hazırladım. giysiler aldım, bebekler, oyuncaklar aldım yerleştirdim odasına.. perdesini, şifonyerini falan ayarlayacağım gelene kadar..
işte böyle.. bugün kızımızla tanıştık.. çooooook güzel bir gündü..hayatımın en özel günüydü.. en özel andı minik ellerini tutmama izin vermesi...
umarım sizin daha güzel günleriniz olur.. bekleyen herkesin kucaklarını çocukları doldurur..
gözünüzaydın olsun...yavrunuz hayırlı evlat olsun inşallah...okudukça an be an yaşadım...ağlamamak ne mümkün...arısı diğer bekleyen ailelere olsun inşallah...
otuz nisan....gözüm kulağım sende....bitiyor...çok az kaldı..
çok hızlı okuyorum....5059 un da arafesi sanırım ...ne heyecanlar var şimdi...lütfen siz de yazın....şimdiden anne babalığınızı tebrik ederim....
leee.........gözünüz aydın...resmii işlemleriniz çabuk geçti sanırım...mutluluğunuz ömür boyu sürsün..
herkese sevgiler.........
kim ne derse desin....önemli olan bizim düşüncelerimiz ,kararlarımız...eleştirilere açık olun ...zaten etkilemez bizleri....hah! diyorum...ikna edebilirsem babamızı ,kızımı abla yapmayı düşünüyorum....istiyorum.....
tek alıntıda yazdım,özür....zaman çoook kıymetli.....yavrularımızla...