Kızlaaar, bebeğini alıp da sağlık sigortası yaptırmış olan var mı? Firmalarla görüşmeye başladım ama çoğu mahkeme kararı istiyor. Bebeği ilk aldığımızda mahkeme kararımız oluyor mu? Belge istiyorlar.. Yoksa 1 yıl sonra mı yaptırabiliyoruz nüfusumuza geçirince? Konuyla ilgili bilgi sahibi olan birileri varsa bana yazabilir mi?
Merhaba biz yavrumuzun sağlık sigortasını yaptırdık. İstediğiniz kişiye primini ödedikten sonra sağlık sigortası yaptırabilirsiniz merak etmeyin.Zaten evladınızı kucakladığınızda size kimlik bilgileri verilecek bu bilgileri kullanarak yaptırabilirsiniz.Bizde yavrumuzu kucaklayalı henüz birkaç ay oluyor bu sebeple velayetini henüz üzerimize değil...
Bebeğinize kavuştuğunuzda elinizde kimlik bilgileri gösteren bir belge / nüfus cüzdanı ve Sosyal Hizmetlerle karşılıklı imzalanan Geçici Bakım Sözleşmesi olacak.
Sordurduğumda mahkeme kararı gerekiyor dediler ben de sizin dediğiniz gibi biliyordum o yüzden şaşırdım. Bebeği aldıktan hemen sonra yapabiliyor muyuz özel sağlık sigortasını?
Sorun olmayacaksa firmayı öğrenebilir miyim
Keşke herkesin imkani olsa calismasa cocuguna baksa bende calisan biriydim ama cocogum icin ayrildim 3 yasina kadar düşünmüyorum cunku 0_3 yas arasi gelisimleri açısından bizlere ihtiyaclari var ama bazen imkanlar el vermiyo herkes kendi buyutmek ister kim istemezki umarim hersey gonlunuzce olur
Hayırlı olsun oğluşun!Çok sevindim;sizler kavuştukça ben de yaklaşıyorum sanıyorum..Daha bir gerçek oluyor hayaller :)
Bana şimdiden diyorlar gelince yanında yatırma,kucağında uyutma diye ama ben de bile bile yapacağım valla diyorum!!!Bizim kimbilir kaç ay kaybımız olacak onu telafi etmeliyim,kokuma alıştırmalı,bağı kuvvetlendirmeliyim diyorum!Hatalı olabilirim ama ben böyle hissediyorum ve öyle de yapacağım :) Hem tanıdığım bir rehberlik öğretmeni arkadaşım 3 yaşına kadar beraber uyuduk,kendimi hiç geri çekmedim,doya doya sarıldım,öptüm,koklaya koklaya uyudum ve çok da sağlıklı bir oğlum var diyor!O da cesaret verdi;ben de yapacağım :) Ama herkesin kendi kararı çünkü benim gibi düşünen ve yapan bir arkadaş şimdi biraz pişman çünkü kucağında uyutuyormuş ama yatağına bırakınca hop kalkıyormuş ve tabii ağırlaştı da diyor..Gerçi bunları bile bile seçimim değişmiyor benim
Malibu arkadasimizdan cok guzel haberler var dosya red eddilmis karsi taraf alamiyor haber vereyim dedim
Öncelikle iyi temennilerde bulunan,hayırlı olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.İnşallah herbiriniz bu noktaya geleceksiniz.Sizlerin de dediği gibi Allah iyi günlerini göstersin bir ömür boyu ayırmasın.
Pembe topuk seni o kadar iyi anlıyorumki,koşullarımız elvermediğinden,emeklilik hakkı kazanabilmek için,yine çocuğumuzun geleceği,iyiliği için çalışmak zorundayız.Oğlum bir kaç gündür nezle,doktorumuzun verdiği ilaçlarla daha iyi.Hastalığından da dolayı odadan bile çıkmama izin vermiyor,hep benimle olmak istiyor.Bu sabah yine ben işe giderken öyle ağladı ki..Anneanneye bırakıyorum,anneanne de hasta,astımı,nefes darlığı ve gribi var.Onu da çok yormak istemiyorum. Oğluşum gelince de çok seviniyor,kuduruyor adeta.Geceleri de hiç bir şikayeti olmasa da anne anne deyip yanına çağırıyor.Ben bunların hepsinin yıllarca özlemini çekmiş biriyim,oğluşumun her nazına razıyım.Babaya da düşkün bu aralar,baba baba diye peşinde.Babamız çok mutlu.Eskiden baba demiyor,hep anne diyor,senin peşinde diye üzülüyordu.Onu bırakıp işe gitmek çok zor,Allah başka ayrılık vermesin,buna şükür,Rabbimin gücüne gitmesin deyip susuyorum.Okulda hocalarımız derdiki,"ev hanımı olup bütün gün çocukla aynı evde olup çocuğuyla bir dünyada olmayan annedense,nitelikli bir saat geçirmek,onunla oynamak,sadece ona zaman ayırmak çocuk için çok daha faydalıdır."Ben de yemek yedikten sonra yatana kadar onunla oynuyorum,sadece onunla zaman geçiriyorum.Çocuklarımızn bir yaşından önce de kullanacağı kalın kartondan,büyük renkli resimli kitaplar var tavsiye ederim.Kitaplara alıştı bizimki.Ne bileyim hayatın cilvesi,gülün dikeni.Halimize çok şükür.Allahım hepinizin kucağını tez günde doldursun,herbirinize ve Hazanın annesine şifa versin.
HeidiAnkara canim guzel yazmissin yazdiklarina aynen katiliyorum yanliz sunu unutma calisan bir anne nekadar cocuguna yetebilir 2 saat bilemedin 4 saat ben calisan anneleri kinamiyorum cunku bende isime devam edicem sadece sunu soyledim 03 yas arasi butun uzmanlarin soyledigi cocuk gelisimi onlarin ilerde icine kapanik yada fazla agresif oldugu gozlenmis bu arada ben bir ev hanimi anne tarafindan buyutuldum ve annemlede gurur duyuyorum sizin burda ev haninlarini aşagilamanizi sidettle kiniyorum belki sizlerin gozunde ev hanimlari cahil olabilir sizin gibi kültürlü bir anne olmayabilir ama her anne cocugunu eminim elinden geldigi kadar yetistiriyordur
canım sen beni yanlış anlamışsın.Yanlış ifade ettiysem özür dilerim.Benim de annem ev hanımı.Ve herzaman söylerim çok şükür iyiki ev hanımı hep benimle oldu diye.Ben de evde oturmaya can atıyorum ama evimiz kira,maddi koşullarımız zorluyor,biz de kendimizi avutmaya çalışıyoruz.Bütün gün evde oturupta çocuğuyla aynı dünyada olmayan anne diye belirttim,bu senin için,annem için,çocuğuyla ilgilenen ev hanımı anneler için geçerli değil.Hatta onların çocukları ve senin çocuğun bizimkilerden daha şanslı.O evde olupta televizyon izleyen çocuğuyla ilgilenmeyen anneler için geçerli.Ayrıca ben eğitimle bilgili olunduğuna inanmam,bunun içten gelen bir sağduyu ve Allah vergisi birşey olduğuna inanırım.Nice ilkokulu mezunu anne var,bir çok okumuş anneye taş çıkartır,ayrıca kendini yetiştirmiş çok daha bilgili.
Sevgili Ayaz,ben senin ve bu sitedeki tüm annelerin okumuşundan da okumamışından da daha özverili,daha hassas olduğunu düşünüyorum.Bugün çocuğum ağlarken o kadar üzüldümki.Evde olmak,ev hanımı olmak için neler vermezdim....
Sevgilerimle..
Sordurduğumda mahkeme kararı gerekiyor dediler ben de sizin dediğiniz gibi biliyordum o yüzden şaşırdım. Bebeği aldıktan hemen sonra yapabiliyor muyuz özel sağlık sigortasını?
Sorun olmayacaksa firmayı öğrenebilir miyim
amiin rabbim başka ayrılık göstermesin herkesin evladını bağışlasın sırasını bekleyen arkadaslarımın zamanı da su gibi akıp gecsin çok duygusalım bu aralar kızıma baktıkça aklıma iş geliyor gözlerim doluyor 1 haftadan sonra alışırım inşllah ahhhh ne güzel annen bakıyormus benim öyle bir sansımda yok ama yinde cok sanslıyım kı sevdiğim bir komsum bakacak yavruma bugün zor gececek demek anne baba diyorr maaşallah bende bi görsem o günleri allahın izniyle oğlunu kokla benim için cennet kokuyorlarÖncelikle iyi temennilerde bulunan,hayırlı olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.İnşallah herbiriniz bu noktaya geleceksiniz.Sizlerin de dediği gibi Allah iyi günlerini göstersin bir ömür boyu ayırmasın.
Pembe topuk seni o kadar iyi anlıyorumki,koşullarımız elvermediğinden,emeklilik hakkı kazanabilmek için,yine çocuğumuzun geleceği,iyiliği için çalışmak zorundayız.Oğlum bir kaç gündür nezle,doktorumuzun verdiği ilaçlarla daha iyi.Hastalığından da dolayı odadan bile çıkmama izin vermiyor,hep benimle olmak istiyor.Bu sabah yine ben işe giderken öyle ağladı ki..Anneanneye bırakıyorum,anneanne de hasta,astımı,nefes darlığı ve gribi var.Onu da çok yormak istemiyorum. Oğluşum gelince de çok seviniyor,kuduruyor adeta.Geceleri de hiç bir şikayeti olmasa da anne anne deyip yanına çağırıyor.Ben bunların hepsinin yıllarca özlemini çekmiş biriyim,oğluşumun her nazına razıyım.Babaya da düşkün bu aralar,baba baba diye peşinde.Babamız çok mutlu.Eskiden baba demiyor,hep anne diyor,senin peşinde diye üzülüyordu.Onu bırakıp işe gitmek çok zor,Allah başka ayrılık vermesin,buna şükür,Rabbimin gücüne gitmesin deyip susuyorum.Okulda hocalarımız derdiki,"ev hanımı olup bütün gün çocukla aynı evde olup çocuğuyla bir dünyada olmayan annedense,nitelikli bir saat geçirmek,onunla oynamak,sadece ona zaman ayırmak çocuk için çok daha faydalıdır."Ben de yemek yedikten sonra yatana kadar onunla oynuyorum,sadece onunla zaman geçiriyorum.Çocuklarımızn bir yaşından önce de kullanacağı kalın kartondan,büyük renkli resimli kitaplar var tavsiye ederim.Kitaplara alıştı bizimki.Ne bileyim hayatın cilvesi,gülün dikeni.Halimize çok şükür.Allahım hepinizin kucağını tez günde doldursun,herbirinize ve Hazanın annesine şifa versin.
HeidiAnkara canim guzel yazmissin yazdiklarina aynen katiliyorum yanliz sunu unutma calisan bir anne nekadar cocuguna yetebilir 2 saat bilemedin 4 saat ben calisan anneleri kinamiyorum cunku bende isime devam edicem sadece sunu soyledim 03 yas arasi butun uzmanlarin soyledigi cocuk gelisimi onlarin ilerde icine kapanik yada fazla agresif oldugu gozlenmis bu arada ben bir ev hanimi anne tarafindan buyutuldum ve annemlede gurur duyuyorum sizin burda ev haninlarini aşagilamanizi sidettle kiniyorum belki sizlerin gozunde ev hanimlari cahil olabilir sizin gibi kültürlü bir anne olmayabilir ama her anne cocugunu eminim elinden geldigi kadar yetistiriyordur
bu arada günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
yakında burası yıkılacak peşpeşe haberler gelecek halaylar çekilecek çok mutlu olunacak darısı da inşallah sırada bekleyenlere olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?