Kizlar ya cok umutsuzum artik. Biliyorsunuz legal olarak ya cocuk esirgemeden bebek alabiliyoruz, ya da aileyle anlasip bebek alabiliyoruz. Bizim yas mevzusundan dolayi cocuk esirgeme bize son anda "size cocuk veremiyoruz, daha zamaniniz var, beklemek zorundasiniz" dedigi icin oylece kalakaldik. Dogru duzgun tarih de veremiyorlar. Uzman 1 yil diyorsa, onun ustu olan kisi 2 yil daha beklemek zorundasiniz diyor. Hic birine guvenemiyorum, dedikleri birbirini tutmuyor, kuruma olan guvenimi yitirdim. 1 yil beklesem de yine beklemek zorundasiniz diyecekler gibi sanki.. Bize kizimiza kavusmaya neredeyse son 1 ay kala "size evladinizi veremiyoruz" dedikleri icin sozlerine inanmiyorum.
Bari disaridan bebegini vermek isteyen bir aile olsa da resmi olarak mahkemede riza verseler, biz de yavrumuza kavussak diye dusunuyorduk.. Sonucta o da yasal bir yontem, aile ile aranda anlasabiliyorsun, yasalarda mevcut bu. Ama aile bulmak zor, nereden bulacaksin, bulsan da guvenmek zor. Kalakaldik oyle.. Umidim kalmadi artik. Kizimiza hazirlik yaparken kucagimiz bombos kaldi, bu durum uzun zamandir boyle ve ben artik kaldiramiyorum. Hic iyi degilim.. Dualarinizda bana da yer verin, olur mu..
Canım yaş ya da evlilik yılı kriteriniz mi tutmıuyor? Neden kabul edilmiyor anlamadım?
Ikisi de tutmuyor. Ama legal olarak disaridan anlasip alabiliyoruz sebebi de su: evlat edinmek icin 5 yillik evli olmak gerekiyor. Ama bebegi aldiginda direkt evlat edinmiyorsun 1 sene bakim sozlesmesiyle bakiyorsun. Bebegi simdi alsam seneye dava actigimizda 5 yillik evli olacagiz, dolayisiyla kabul ediliyor 9-10 avukatla gorustum hepsi de kanunlarda bebegin yanimizdayken bizim olmamiz gereken yas ya da evlilik suresi sartinin olmadigini, her iki esin de 30 yasinda olmasi ya da 5 yillik evli olma sartinin sadece evlat edinmek icin davayi actigimizda gerceklesmis olmasinin onemli oldugunu soylediler. Hakim bu bebegi anne kac yasindayken yanina aldi ya da cift kac senelik evliyken yanina aldi, buna bakmaz, evlat edinmek icin dava actigin tarihte kanunun istedigi sartlara uyup uymadigina bakar dediler. Yani bu sekliyle bebek bulsak disaridan alabiliyoruz ama cocuk esirgeme kurumu kabul etmiyor. Bebegi yanimiza verdiklerinde evlilik suresi ya da yas sarti doldurmamiz gerektigi soyleniyor halbuki kanunen alakasi yok. Disaridan alabiliyorum ama esirgemeden alamiyorum. Sebep? Sebep su: esirgemeye basvuru sarti olarak ayni maddeleri koymuslar. Yani devletten alacaksan o sartlari yerine getirmeden basvuru bile yapamiyorsun, (ki bekleme suresi felan da var), ama kendin aileyle anlasirsan yas ya da evlilik suresi sartinin evlat edinme davasini actigin tarihte gerceklesmis olmasi yeterli, cocugu yanina aldiginda yasina ya da evlilik surene bakilmiyor. Boyle bir esitsizlik soz konusu, maalesef.
Halbuki kanunda acikca belirtiliyor, evlat edinmek icin gerekli sartlar 1 yillik bakim sozlesmesiyle alakasiz. Ben ztn 1 sene beklemeden evlat edinemicem dava bile acamiyorum acarsam bile reddedilecek. Devlet cocuk esirgemeden 4 yillik evliyken ya da 29 yasindayken (hangisi daha once doluyorsa) sira gelince bebegi verse, ztn her halukarda 1 senelik bakim sozlesmesi dolunca evlat edinmek icin dava actigimizda bizden istenecek sartlar gerceklesmis
olacak otomatik olarak. Ne diye yokusa suruyorlar anlamiyorum. Basvuru yasini degistirmeleri lazim bizler neden cocuk istedigimiz halde bu kadar fazla ve bos yere, sirf listeye girebilmek icin bile senelerce beklemek zorundayiz, neden? Tedavimiz yok birseyimiz yok umut yok ztn. Bu yola girmisiz, butun kapilari kapatiyorlar.
Ikisi de tutmuyor. Ama legal olarak disaridan anlasip alabiliyoruz sebebi de su: evlat edinmek icin 5 yillik evli olmak gerekiyor. Ama bebegi aldiginda direkt evlat edinmiyorsun 1 sene bakim sozlesmesiyle bakiyorsun. Bebegi simdi alsam seneye dava actigimizda 5 yillik evli olacagiz, dolayisiyla kabul ediliyor 9-10 avukatla gorustum hepsi de kanunlarda bebegin yanimizdayken bizim olmamiz gereken yas ya da evlilik suresi sartinin olmadigini, her iki esin de 30 yasinda olmasi ya da 5 yillik evli olma sartinin sadece evlat edinmek icin davayi actigimizda gerceklesmis olmasinin onemli oldugunu soylediler. Hakim bu bebegi anne kac yasindayken yanina aldi ya da cift kac senelik evliyken yanina aldi, buna bakmaz, evlat edinmek icin dava actigin tarihte kanunun istedigi sartlara uyup uymadigina bakar dediler. Yani bu sekliyle bebek bulsak disaridan alabiliyoruz ama cocuk esirgeme kurumu kabul etmiyor. Bebegi yanimiza verdiklerinde evlilik suresi ya da yas sarti doldurmamiz gerektigi soyleniyor halbuki kanunen alakasi yok. Disaridan alabiliyorum ama esirgemeden alamiyorum. Sebep? Sebep su: esirgemeye basvuru sarti olarak ayni maddeleri koymuslar. Yani devletten alacaksan o sartlari yerine getirmeden basvuru bile yapamiyorsun, (ki bekleme suresi felan da var), ama kendin aileyle anlasirsan yas ya da evlilik suresi sartinin evlat edinme davasini actigin tarihte gerceklesmis olmasi yeterli, cocugu yanina aldiginda yasina ya da evlilik surene bakilmiyor. Boyle bir esitsizlik soz konusu, maalesef.
Halbuki kanunda acikca belirtiliyor, evlat edinmek icin gerekli sartlar 1 yillik bakim sozlesmesiyle alakasiz. Ben ztn 1 sene beklemeden evlat edinemicem dava bile acamiyorum acarsam bile reddedilecek. Devlet cocuk esirgemeden 4 yillik evliyken ya da 29 yasindayken (hangisi daha once doluyorsa) sira gelince bebegi verse, ztn her halukarda 1 senelik bakim sozlesmesi dolunca evlat edinmek icin dava actigimizda bizden istenecek sartlar gerceklesmis
olacak otomatik olarak. Ne diye yokusa suruyorlar anlamiyorum. Basvuru yasini degistirmeleri lazim bizler neden cocuk istedigimiz halde bu kadar fazla ve bos yere, sirf listeye girebilmek icin bile senelerce beklemek zorundayiz, neden? Tedavimiz yok birseyimiz yok umut yok ztn. Bu yola girmisiz, butun kapilari kapatiyorlar.
Ahh ahh anladım canım seni... Bu kadar istekliyken, misler gibi bakılacakken, sevgi verilecekken o bebişleree, neden bunca engel değil mi?
Peki siz dışarıdan almaya karşı mısınız canım.. Resmen kanuni yoldan almayın deniyor işte bu durumda..
Canım şu sabah programlarına haberlere vss birsürü yere bir yazı hazırlayıp atsan aslında... Medya etkili olabilir.. Ne dersin?
Canım bir de şöyle düşün... Biraz daha bekleyeceksin belki evet ama.. O zaman bebişin sana geldiğinde, o kadar seveceksin ki onu, iyi ki daha önceden başka bebiş olmamış diyeceksin belki de.. Çünkü bizim bir yakınımız kavuştu oğluna da şöyle diyor.. İyi ki bir süre bekleyip öyle başvurmuşum diyor.. Yoksa bu oğlum bana kısmet olmayacaktı belki diyor.. O kadar çok seviyor ki düişün yani.. Senin yavrun da belki daha doğmadı canım... Anlıyorum seni çok haklısın.. Bu adaletsizliğe karşı çıkıyorsun ama keşke bişeyler yapabilsek...
Orasi oyle ama benimki cok belirsiz. Bir de ben cocuk esirgemede siradayiz diye ugrasip cabalamistim sutum de gelmisti, gunde kac kere goguslerimi sagdim, bitkisel takviyeler aldim, sagdigim az da olsa sur suttur diyerek onlari posetleyip dondurucuya attim, hormonlarim degisti lohusa gibi oldum, duygusallastim, besigi bile geldi kizimin ama ortada bebek yok iste(( Onca cabama mi yanayim, psikolojime mi uzuleyim, bebegim yakin zamanda gelmezse tarihi dolacak olan sagdigim sutlerin cope gidecegine mi uzuleyim, bilemiyorum. Tekrar ayni istek ve enerjiyi bulamayabilirim. Kolay bir mesele degil dogum yapmadan sutu getirebilmek. Bazisinin hormonlari kendinden yuksek oluyor prolaktini, hemen geliyor sutu. Bende bir sikinti olmadigi icin hormonlarim yuksek degildi, dolayisiyla zorlandim ama ha gayret kizim gelicek diye diye Rabbim de nasip etti geldi.. Sonra ben uzmanimdan size veremiyoruz bir sene daha bekletecegiz'i duyunca yikildim. Dondurucuda maksimum 6 ay durabiliyor onlar. Disaridan amaan bi kere geldiyse yine gelir laflarini da duymak istemiyorum cunku ben bebegim gelecek diye o kadar cabaladim ve olmadi. Yine 1 sene sonra aynisini yapip yine gelmeme durumu olursa bunu kaldiramam. Zaten pompa gormek bile istemiyorum, sevkim istegim kirildi.. Ki uzmanim 1 yil daha dedi, mudur 2 yil dedi. Ben ne yapayim kime inanayim, bunaldim artik.
Kizlar ya cok umutsuzum artik. Biliyorsunuz legal olarak ya cocuk esirgemeden bebek alabiliyoruz, ya da aileyle anlasip bebek alabiliyoruz. Bizim yas mevzusundan dolayi cocuk esirgeme bize son anda "size cocuk veremiyoruz, daha zamaniniz var, beklemek zorundasiniz" dedigi icin oylece kalakaldik. Dogru duzgun tarih de veremiyorlar. Uzman 1 yil diyorsa, onun ustu olan kisi 2 yil daha beklemek zorundasiniz diyor. Hic birine guvenemiyorum, dedikleri birbirini tutmuyor, kuruma olan guvenimi yitirdim. 1 yil beklesem de yine beklemek zorundasiniz diyecekler gibi sanki.. Bize kizimiza kavusmaya neredeyse son 1 ay kala "size evladinizi veremiyoruz" dedikleri icin sozlerine inanmiyorum.
Bari disaridan bebegini vermek isteyen bir aile olsa da resmi olarak mahkemede riza verseler, biz de yavrumuza kavussak diye dusunuyorduk.. Sonucta o da yasal bir yontem, aile ile aranda anlasabiliyorsun, yasalarda mevcut bu. Ama aile bulmak zor, nereden bulacaksin, bulsan da guvenmek zor. Kalakaldik oyle.. Umidim kalmadi artik. Kizimiza hazirlik yaparken kucagimiz bombos kaldi, bu durum uzun zamandir boyle ve ben artik kaldiramiyorum. Hic iyi degilim.. Dualarinizda bana da yer verin, olur mu..
Merhaba arkadaşlar :)
25.09.2013 tarihinden itibaren artık bende aranızdayım.bebişini alan arkadaşlar mutluluğunuz daim olsun darısını allah bizlere nasip etsin inşallah.umarım bekleyen her anne adıyının melekleri en kısa zamanda kollarında olur.ben istanbulda oturuyorum,kız erkek farketmez dedik fakat rızalı rızasız olayına henüz karar veremedik ,0-1 yaş bakalım kısmet :)sevgi zaman beni de listeye ekler misin?
merhaba arkadaşım bizde aynı sizin gibiyiz,24.09.2014 de basvuru yaptık.benim yasım 28 evliligiizde henüz 4.yılında bizide sıraya koymadılar daha,bende çok üzgünüm ne zaman sıraya alıncak ne zaman bebegimize kavuşucaz bilmiyorum,sıkıntı üstüne sıkıntı
Bari disaridan bebegini vermek isteyen bir aile olsa da resmi olarak mahkemede riza verseler, biz de yavrumuza kavussak diye dusunuyorduk.. Sonucta o da yasal bir yontem, aile ile aranda anlasabiliyorsun, yasalarda mevcut bu. Ama aile bulmak zor, nereden bulacaksin, bulsan da guvenmek zor. Kalakaldik oyle.. Umidim kalmadi artik. Kizimiza hazirlik yaparken kucagimiz bombos kaldi, bu durum uzun zamandir boyle ve ben artik kaldiramiyorum. Hic iyi degilim.. Dualarinizda bana da yer verin, olur mu..[/QUOTE
CANIM,böylesine bir sonuçla karşılaşmak gerçekten çok üzücüne desek ne söylesek haklısın,ama malesef bazı şeyler bizlerin elinde değil sen anne olabilmek için ne gerekiyorsa yaptın ve yapacaksın şu an gecikmiş olabilir ama bu hakkın devam ediyor unutma sadece biraz daha zaman.Evet beklemek çok zor hele ki böyle bir sürece başladıktan sonra.Ben evlenmeden önce annelik hayalleri kurardım fakat malesef Allah nasip etmedi 9 yıl sonra hayatımıza evlat edinme fikri girdi,başvuru formunu doldurduktan sonra o kadar rahatladım ki.'^tamam artık varsın 4 yıl geçsın önemli değil benim umudum var artık^dedim,başvurudan tam 8 ay sonra ev ziyareti için aradılar,bu süreçte ara ara merak etsemde aramadım.Yani denmem o ki artık seninde umudun var ve kimse onu elinden alamaz sadece biraz daha zaman
24.09.2013 tarihindede biz başvurduk cnm sizden 1 gün önce:)biz istanbuldan siz nerdensizniz ?
Kızlar bizim kararımız haziran ayında bir tüp daha deneyip olmazsa kuruma müracaat edicektik. Bu haftam hastanelerde geçti. fsh 34 olmuş size tüp bebek yapamayız dediler. İyi dedim. Sonra özelde kendi doktorumuda gittim oda değerin çok yüksek yumurtanda yok denemeye değmez dedi dün. onda peki dedim. bende hemen kurumu aradım ve bugün için randevu aldım. ve sabah gidip görüştüm. hangi evrakları istediklerini yazılı olarak elime verdiler. en kısa sürede hazırlayıp getirin dedi uzmanımız.
Çok mutluyum, çok heyecanlıyım
Evraklarımızı teslim ettikten 6 ay sonra ev ziyaretine geliniyormuş burda. Yani bu 8 ayda olabilir 10 ayda belli olmazmış. Erkekte biraz daha hızlı ilerliyormuş sıra. Çok ilgili bir beydi uzmanımız ve sorularıma çok güzel cevaplar verdi. Tek sıkıntı ilde bu işe bakan tek kişi ve çok yoğun. O yüzden dosya incelemesi biraz zaman alıyormuş.
Kızlar bizim kararımız haziran ayında bir tüp daha deneyip olmazsa kuruma müracaat edicektik. Bu haftam hastanelerde geçti. fsh 34 olmuş size tüp bebek yapamayız dediler. İyi dedim. Sonra özelde kendi doktorumuda gittim oda değerin çok yüksek yumurtanda yok denemeye değmez dedi dün. onda peki dedim. bende hemen kurumu aradım ve bugün için randevu aldım. ve sabah gidip görüştüm. hangi evrakları istediklerini yazılı olarak elime verdiler. en kısa sürede hazırlayıp getirin dedi uzmanımız.
Çok mutluyum, çok heyecanlıyım
Evraklarımızı teslim ettikten 6 ay sonra ev ziyaretine geliniyormuş burda. Yani bu 8 ayda olabilir 10 ayda belli olmazmış. Erkekte biraz daha hızlı ilerliyormuş sıra. Çok ilgili bir beydi uzmanımız ve sorularıma çok güzel cevaplar verdi. Tek sıkıntı ilde bu işe bakan tek kişi ve çok yoğun. O yüzden dosya incelemesi biraz zaman alıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?