Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?


Canım yaş ya da evlilik yılı kriteriniz mi tutmıuyor? Neden kabul edilmiyor anlamadım?
 
Kızlar şimdi haberlerde gördüm. İzmir'de 2 günlük bir kız bebek duvar dibine bırakılmış... Ayağında ufak bir sorun varmış..
Bakalım hangi arkadaşımızın yüzü gülecek...
 
Canım yaş ya da evlilik yılı kriteriniz mi tutmıuyor? Neden kabul edilmiyor anlamadım?

Ikisi de tutmuyor. Ama legal olarak disaridan anlasip alabiliyoruz sebebi de su: evlat edinmek icin 5 yillik evli olmak gerekiyor. Ama bebegi aldiginda direkt evlat edinmiyorsun 1 sene bakim sozlesmesiyle bakiyorsun. Bebegi simdi alsam seneye dava actigimizda 5 yillik evli olacagiz, dolayisiyla kabul ediliyor 9-10 avukatla gorustum hepsi de kanunlarda bebegin yanimizdayken bizim olmamiz gereken yas ya da evlilik suresi sartinin olmadigini, her iki esin de 30 yasinda olmasi ya da 5 yillik evli olma sartinin sadece evlat edinmek icin davayi actigimizda gerceklesmis olmasinin onemli oldugunu soylediler. Hakim bu bebegi anne kac yasindayken yanina aldi ya da cift kac senelik evliyken yanina aldi, buna bakmaz, evlat edinmek icin dava actigin tarihte kanunun istedigi sartlara uyup uymadigina bakar dediler. Yani bu sekliyle bebek bulsak disaridan alabiliyoruz ama cocuk esirgeme kurumu kabul etmiyor. Bebegi yanimiza verdiklerinde evlilik suresi ya da yas sarti doldurmamiz gerektigi soyleniyor halbuki kanunen alakasi yok. Disaridan alabiliyorum ama esirgemeden alamiyorum. Sebep? Sebep su: esirgemeye basvuru sarti olarak ayni maddeleri koymuslar. Yani devletten alacaksan o sartlari yerine getirmeden basvuru bile yapamiyorsun, (ki bekleme suresi felan da var), ama kendin aileyle anlasirsan yas ya da evlilik suresi sartinin evlat edinme davasini actigin tarihte gerceklesmis olmasi yeterli, cocugu yanina aldiginda yasina ya da evlilik surene bakilmiyor. Boyle bir esitsizlik soz konusu, maalesef.

Halbuki kanunda acikca belirtiliyor, evlat edinmek icin gerekli sartlar 1 yillik bakim sozlesmesiyle alakasiz. Ben ztn 1 sene beklemeden evlat edinemicem dava bile acamiyorum acarsam bile reddedilecek. Devlet cocuk esirgemeden 4 yillik evliyken ya da 29 yasindayken (hangisi daha once doluyorsa) sira gelince bebegi verse, ztn her halukarda 1 senelik bakim sozlesmesi dolunca evlat edinmek icin dava actigimizda bizden istenecek sartlar gerceklesmis
olacak otomatik olarak. Ne diye yokusa suruyorlar anlamiyorum. Basvuru yasini degistirmeleri lazim bizler neden cocuk istedigimiz halde bu kadar fazla ve bos yere, sirf listeye girebilmek icin bile senelerce beklemek zorundayiz, neden? Tedavimiz yok birseyimiz yok umut yok ztn. Bu yola girmisiz, butun kapilari kapatiyorlar.
 


Ahh ahh anladım canım seni... Bu kadar istekliyken, misler gibi bakılacakken, sevgi verilecekken o bebişleree, neden bunca engel değil mi?
Peki siz dışarıdan almaya karşı mısınız canım.. Resmen kanuni yoldan almayın deniyor işte bu durumda..
Canım şu sabah programlarına haberlere vss birsürü yere bir yazı hazırlayıp atsan aslında... Medya etkili olabilir.. Ne dersin?
 


Canım bir de şöyle düşün... Biraz daha bekleyeceksin belki evet ama.. O zaman bebişin sana geldiğinde, o kadar seveceksin ki onu, iyi ki daha önceden başka bebiş olmamış diyeceksin belki de.. Çünkü bizim bir yakınımız kavuştu oğluna da şöyle diyor.. İyi ki bir süre bekleyip öyle başvurmuşum diyor.. Yoksa bu oğlum bana kısmet olmayacaktı belki diyor.. O kadar çok seviyor ki düişün yani.. Senin yavrun da belki daha doğmadı canım... Anlıyorum seni çok haklısın.. Bu adaletsizliğe karşı çıkıyorsun ama keşke bişeyler yapabilsek...
 

Kendileri bu konuda muzdarip olmadiklari surece burokratlar da, ust duzeydekiler de, medyadakiler de duyarsizlar. Cani yanmayan evlat hasreti cekmeyen anlamiyor umursamiyor.

Disaridan almaya karsi degiliz, son aylarinda bir hamile ya da yeni dogmus bir kiz bebek olsa hemen isterim tabi ama evlat edinmek icin bebek nereden, nasil bulunur, kimlere ulasmak gerekir, hic bir fikrim yok. Karsi tarafin da beklentisiz olmasi lazim, usulune uygun olmasi lazim. Kanuna uygun sekilde bu yoldan da evlat edinilebiliyor, yasalarda mevcut, ama aile bulmak aileye ulasabilmek sikinti iste..
 

Orasi oyle ama benimki cok belirsiz. Bir de ben cocuk esirgemede siradayiz diye ugrasip cabalamistim sutum de gelmisti, gunde kac kere goguslerimi sagdim, bitkisel takviyeler aldim, sagdigim az da olsa sur suttur diyerek onlari posetleyip dondurucuya attim, hormonlarim degisti lohusa gibi oldum, duygusallastim, besigi bile geldi kizimin ama ortada bebek yok iste (( Onca cabama mi yanayim, psikolojime mi uzuleyim, bebegim yakin zamanda gelmezse tarihi dolacak olan sagdigim sutlerin cope gidecegine mi uzuleyim, bilemiyorum. Tekrar ayni istek ve enerjiyi bulamayabilirim. Kolay bir mesele degil dogum yapmadan sutu getirebilmek. Bazisinin hormonlari kendinden yuksek oluyor prolaktini, hemen geliyor sutu. Bende bir sikinti olmadigi icin hormonlarim yuksek degildi, dolayisiyla zorlandim ama ha gayret kizim gelicek diye diye Rabbim de nasip etti geldi.. Sonra ben uzmanimdan size veremiyoruz bir sene daha bekletecegiz'i duyunca yikildim. Dondurucuda maksimum 6 ay durabiliyor onlar. Disaridan amaan bi kere geldiyse yine gelir laflarini da duymak istemiyorum cunku ben bebegim gelecek diye o kadar cabaladim ve olmadi. Yine 1 sene sonra aynisini yapip yine gelmeme durumu olursa bunu kaldiramam. Zaten pompa gormek bile istemiyorum, sevkim istegim kirildi.. Ki uzmanim 1 yil daha dedi, mudur 2 yil dedi. Ben ne yapayim kime inanayim, bunaldim artik.
 


Diyecek bişey bulamıyorum... Haklısın, çok haklısın... Allahım hepimize sabır versin...
 
Ben gazetede okumuştum aileden sorumlu bakanimiz Ayşenur İslam kendisine yollanan mail mektup telefonu değerlendirmeye aliyormus.bence bir şekilde temasa geçin umut her zaman vardır.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

bacım üzülme thorbank la iletişime geç
oda dışarıdan aile ile anlaşarak evladına kavuştu
aileyide kendi buldu burdan açıkça yazamıyorum anlamışsındır
eminim bu konuda sana yardımcı olucaktır
 
merhaba arkadaşım bizde aynı sizin gibiyiz,24.09.2014 de basvuru yaptık.benim yasım 28 evliligiizde henüz 4.yılında bizide sıraya koymadılar daha,bende çok üzgünüm ne zaman sıraya alıncak ne zaman bebegimize kavuşucaz bilmiyorum,sıkıntı üstüne sıkıntı
 
arkadaşım yaşınız ve evlilik yılınız nedir sizin?size sıra vermişmiydi kurum?
 
DENİZGELDİ arkadaşım,Yazdıklarınızda kendimi gördüm sanki, bizde eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz,evlatlık fikrine hiç bi zaman iyi bakmadılar,acaba bir gün gelicek benim evimdende kahkahalar yükselicekmi,benim evim hep sessiz kimsesiz yapayanlız,ama onlar mutlu kahkahalar içinde sadece benim acımmış gibi ben üzüntülüyüm ben dertliyim,ama bir gün inşallah benimde yüzüm gülücek inanıyorum yüce rabbime(
 
Son düzenleyen: Moderatör:

24.09.2013 tarihindede biz başvurduk cnm sizden 1 gün önce:)biz istanbuldan siz nerdensizniz ?
 

Mayis 2013te basvurduk biz. Once sartlar dolmadan bebek vermicez dediler sonra verebiliyoruz siraniz gelince alcaksiniz kizinizi dediler. Bizim basvurdugumuz tarihte bizden sonra basvuranlar bebeklerine coktan kavustu ama biz kavusamadik. Madem oyle aylarca yanlis bilgi verdiginiz aileye bir ozuru bile niye cok gordunuz demezler mi insana.. Gercekten cok uzgunum. Sirf bebegimiz gelicek diye yurtdisina tayin istemedik, gitseydik belki kafamiz dagilacakti bekleme suresi bize belki o kadar koymicakti... Ama simdi hem bebek yok, hem oldugumuz yerdeyiz ayni seylere maruz kalmaya devam, hem de hala bir belirsizlik.. Nasip.. Belki de olmamasi gerekiyordur. Belki de hic bir zaman kizimiz olmicak, bunu kabullenmemiz gerekiyor olabilir.. Bazen hayat cok zor..
 
 
Kızlar bizim kararımız haziran ayında bir tüp daha deneyip olmazsa kuruma müracaat edicektik. Bu haftam hastanelerde geçti. fsh 34 olmuş size tüp bebek yapamayız dediler. İyi dedim. Sonra özelde kendi doktorumuda gittim oda değerin çok yüksek yumurtanda yok denemeye değmez dedi dün. onda peki dedim. bende hemen kurumu aradım ve bugün için randevu aldım. ve sabah gidip görüştüm. hangi evrakları istediklerini yazılı olarak elime verdiler. en kısa sürede hazırlayıp getirin dedi uzmanımız.

Çok mutluyum, çok heyecanlıyım

Evraklarımızı teslim ettikten 6 ay sonra ev ziyaretine geliniyormuş burda. Yani bu 8 ayda olabilir 10 ayda belli olmazmış. Erkekte biraz daha hızlı ilerliyormuş sıra. Çok ilgili bir beydi uzmanımız ve sorularıma çok güzel cevaplar verdi. Tek sıkıntı ilde bu işe bakan tek kişi ve çok yoğun. O yüzden dosya incelemesi biraz zaman alıyormuş.
 

drların söylediklerini gayet sindirerek kararınızı vermişsiniz okurken bunu hissettim
inşallah bunda sonra bu süreçte yüzünüz güler
su gibi akar ve meleğine kavuşursun
hayırlı olsun bacım
hangi ilden başvurucaksın
 


Ayy hadi hayırlısı canım.. Çok sevindim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…