Sevgili arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum. En çokta Yaşamezgimin gelişmelerinin takipçisiyim; zira başvuru tarihlerimiz çok yakın . Ne kadar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olduğunu biliyorum; benim de sizler gibi içimde kelebekler uçuşuyor.
Şimdiye kadar sizlerin bilgisine ilave ekleyeceğim herhangi bir şey olmadığı için bir paylaşımda bulunmadım. Ancak Yaşamezgim sırasını önümüzdeki ay öğrenebileceğini yazınca belirsizlik içinde beklemesine gerçekten içim razı olmadı. İstanbul rıza 0-1 yaş kızda Yaşamezgimden sona başvuran biri olarak tek hanedeyiz. O nedenle sevgili Yaşamezgim siz de sizi çok şaşırtacak bir rakam duyacaksınız büyük ihtimalle ..
Ücretli izin ve süt izniyle ilgili olarak Biz görüşmelerimizi yaparken danışmanımız kamuda çalışanların ücretli izin alabildiğini söylemişti. Ben kamuda çalışmıyorum. Özel sektörde çalışıyorum ve iş kanununa tabiyim. İş kanununda evlat edinmede ücretli izin hakkımız yok. Geçen sene sanırım yasa tasarısı varmış; ama yasalaşan bir hak yok maalesef. Fakat silahlı kuvvetler kanununda ve devlet memurları kanununda bu hak varmış. Varmış diyorum çünkü kendi kurumumun insan kaynaklarının aktardığı bilgiyi paylaşıyorum; bahsi geçen kanunlara tabii olanlar mutlaka daha detaylı araştıracaklardır.
Kendi adıma ücretli izin hakkım olmadığını bildiğim halde insan kaynakları ile yazıştım ve ücretli izin talep ettim. Onlarda hukuk departmanından görüş almışlar; kanunlar arasında farklılık olduğu için hakkaniyete uygun davranmak açısından iş kanununda yer almamasına karşın insan kaynakları o.k. derse izin verilebileceği yönünde görüş bildirmişler. Benden önce evlat edinen birine de süt izni kullandırmışlar..
Diyeceğim o ki; mutlaka yöneticilerinizle ve insan kaynakları ile görüşün. Nasılsa yasada yeri yok diye görüşmemezlik etmeyin. Bebeğinizin bakıma muhtaç olduğunu, bu izne ihtiyacınız olduğunu bildirin.. Mutlaka içinizden en azından bazıları vicdanlı yöneticilerle toplumsal vicdanı olan kurumlarda çalışıyordur. Umarım bir gün kimsenin vicdanına kalmadan ücretli doğum iznini kullanabileceğimiz şekilde gerekli yasalar çıkar ve bizlerin de minikleri annelerinden mahrum kalmazlar.
Hepimizin yolu açık olsun
Sevgiler
Günaydın kıZlarben kızıma kavuştum darısı sizlerin başına, sabredin asla üzülmeyin umutsuzluğa kapılmayın çünkü miniğinizle buluştuğunuzda, onu eve getirdiğinizde şimdiye kadar hiç olmadığınız kadar mutlu olacaksınız.
canım aynen bende onla yatıp pnla kalkar oldum.ama çok mutluyum bir ümidimiz var allah kısmet ederse bebişlerimiz gelcek erken deme zaman çok hızlı akıyor.bugün biz basvuralı 9ncu ayı bitiriyoruz..sizde durum nedir canımcım ??yaş kaş?
Günaydın kıZlarben kızıma kavuştum darısı sizlerin başına, sabredin asla üzülmeyin umutsuzluğa kapılmayın çünkü miniğinizle buluştuğunuzda, onu eve getirdiğinizde şimdiye kadar hiç olmadığınız kadar mutlu olacaksınız.
cookkkk sevindim Allah saglıkla, huzurla büyütmeni nasip etsin inşallah.
Canım senin adını listede göremedim, ne zaman, nereden başvurmuştun? Kızına kaç ayda kavuştun? Kızın kaç aylık? Bu konuda bilgi verebilirsen çok memnun olurum.
Tekrar tebrik ederim Allah hep iyi günlerini göstersin inşallah.
Sevgiler
1-Robert mackenzie (cocugunuza sınırkoyma)
2-haluk Yavuzer (cocugunuzun ilk 6 yılı)
3-z.bengi Semerci (cocuklarimizla cinsellik hakkında nasıl konusmaliyiz.)
4-koray Karabekiroglu (cocuguma nasıl davranmaliyim.) Adli kitaplari onerdiler
Başvurun hayırlı olsun canım... İnş en kısa zamanda alırsın bebişini kucağına.. Başvurduğunuz gibi sıranızı söylediler mi? Biz de yakında başvurucaz kısmetse Bursa'dan kız bebek için.. Ama 0-1 mi 0-2 mi desek kararsız kaldık.. Aslında 0-1 demek istiyorum ama çok da beklemek istemiyorum sanki :) Kısmet bakalım... Heyecanının anlıyorum... Bayan uzman varmış bir tane onunla mı görüştünüz? Biraz anlatır mısın Bursa'daki durumları canım?
merhaba eya r81 az kalmış bebeğine kavuşmaya inşaallah zaman su gibi geçer senin ve tüm bekleyenlerin.bizde bursadan ilk başvurumuzu yaptık haziranın sonuna kadar evraklarımızı teslim edicez.kız erkek farketmez 0-1 yaş dedik .senin tecrübelerinden faydalanmak isterim erkek de ne kadar sürede sıra geliyor bilgin varmı,ev ziyareti nasıl geçiyor ,burada anlatılanların dışında ev ziyaretinde neler isteniyor.fazla uzattım galiba kusura bakma çok heyacanlıyım
o kadar isterdimki dokuzuncu ayi bitirmeyiBiz mart ayinda basvurduk yani daha uc ay olmadi bile ben 35 yasindayim
iki kere tup denedik olmadi esim de bende cok istiyoruz artik evimize gelsin bebegimiz ankaradayim
calisiyorum eger is yerimde sikinti olursa ayrilacagim artik butun hayallerim bebek uzerine akljma geldiginde
suratimda hemen bir gulucuk oluyor .
aynen canım bende aynı duygular içerisindeyim bende ankarada oturuyorum.ev hanımıyım bebişimin gelmesini bekliyorum..terkmi rızamı ??
Çok sevindim.Allahım bir ömür boyu evladınla birlikte mutluluklar nasip etsin,anneliğin hayırlı olsun.Darısı bekleyen,yürekleri pır pır anne adaylarının başına.Günaydın kıZlarben kızıma kavuştum darısı sizlerin başına, sabredin asla üzülmeyin umutsuzluğa kapılmayın çünkü miniğinizle buluştuğunuzda, onu eve getirdiğinizde şimdiye kadar hiç olmadığınız kadar mutlu olacaksınız.
Biz bahsettiğin tüm süreçleri Aydında geçirdik. erkek sırasını bilmiyorum ama bizim durum biraz farklıydı. biz başvuruyu yaptıktan sonra 1 yıl kadar benim hastalığımın evlat edinmeme engel olup olmadığı araştırıldı. sağlık bakanlığı-aile sosyal politikalar tam 1 yıl yazıştı. biz bu dönemde ev ziyaretlerini tamamladık ama onay vermezlerse tüm emeklerimiz boşa gidecekti. neyseki onay çıktı ve başvurumuz kabul edildi. bizim ev ziyaretlerimiz gayet rahattı. çok ta keyifli geçti. çünkü burdaki uzmanımız sitemizden ev alıp bize komşu oldu:) bi yerden yollar yokuş ama allah bir yandan da yardım ediyor işte.. neyse bizim süreç türkiyede ilkti. şimdiye kadar kimse kendi rızası ile şu rahatsızlığım var sorun olurmu diye sormamış. dürüst davranmak bizi yordu ama sonuçları güzel olacak inşallah.. umutlar hep bizime..
Merhaba eyar81,
Özelden mesaj yazamadığım için buradan yazmak zorunda kaldım, özel bir soru olacak biliyorum, eğer özelden cevaplayabiliyorsan yazarsan sevinirim. Rahatsızlığın neydi? Eşiminde bir rahatsızlık geçirdi ama neyin engel olabileceğini düşündüklerini öğrenmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?