Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

zaman canım yazını okuyunca başvuru ile ilgili ya ben eksik biliyorum ya da yalnış biliyorum dedim kendi kendime ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasından inceledim . Çünkü şimdiye kadar okuduklarımdan ve uzmanımızın söylediğine göre başvururken bile 30 yaş ve 5 yıl şartı var diye şartlanmışım :) İncelediğim sayfada şöyle bir şey buldum;

"Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşı müracaatçıların başvuruları sürekli ikamet ettikleri ilin İl Müdürlüklerine yapılır. Evlat edinmek üzere başvuran ailelerde eşlerden birinin 29 yaşını doldurmuş veya 4 yıldan beri evli olması gerekir. Bu özelliklerdeki aileler dosyaları tamamlandıktan sonra sıraya alınır.Ancak 30 yaşını veya 5 yıllık evlilik süresini doldurmadan aileye çocuk yerleştirilmez."

eğer incelemek isteyen olursa link te vereyim http://www.cocukhizmetleri.gov.tr/tr/10632/EVLAT-EDINME-YONERGESI

kızlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. demekki başvurmak için 2 değil 1 yılılm var, enazından 1 yıl kardayım :)
o bir yıl dolana kadar da tedavilere devam..
birşey daha sormak istiyorum kızlar, bu terk rıza olayında tam olarak fark ne.
yani terk denildiğinde cami avlusuna bırakılmış bebekler, rıza olanlarda ailesi durumu olmayıp kuruma mı bırakıyo.
dolayısıyla öz anne babası bizde olduğunu bilip istediği zaman çocuğun karşısına çıkma hakkı mı doğuyo yoksa gizli tutuluyormu
yani terk değilde rıza seçersem dezavantajları neler,ben yanlış biliyorum belkide

Hayırlı olsun heralde bizden önce bebişine kavuşursun Bursa farkı :)

Canım, terk çocuk sayısı çok az olduğundan sıranın gelmesi de çok sürüyormuş.. Terk, dediğin gibi herhangi bir yere bırakılmış ve biyolojik ailesi bilinmeyen bebekler.. Rıza ise; durumu olmaması yüzünden veya farklı sebeplerden dolayı biyolojik ailesinin kendi isteği ile kuruma bırakılmış çocuklar... Her iki durumda da çocukların kime verildiği hakkında kurum tarafından , bırakan aileye bilgi verilmiyor. Bazı arkadaşlar, beklemek uzun da sürse terk tercih ediyorlar. Bazılarımız ise farketmez diyoruz.. Bu tamamen senin seçimin.. Ama artık malum medya var internet var vs.. Aramak isterse aile bir şekilde terk de etse rızayla da bıraksa arayabilme ihtimali her zaman var...
Şahsen biz terk ya da rıza farketmez dedik. Bir gün biyolojik ailesinin çıkıp gelmesinden de korkmuyorum açıkçası.. Yavrumu sevgi içinde, en güzel şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum... Çıkıp gelen birileri olsa bile, anneciğini babacığını bırakmaz inşallah yavrum benim... Ama yine de böyle bişey olmasını istemem. Çocuk ister istemez etkilenecektir..
Sonuç olarak tamamen senin kararın canım... Ama Zaman arkadaşımızın hazırladığı listeye bakarsan genelde arkadaşlarımız her iki durumu da kabul ediyorlar.. Ayrıca kuruma gidip başvurduğunda uzmanınız size daha ayrıntılı bilgi verecektir muhakkak..

İnş biranönce yavrucuğuna kavuşursun sen de canım. Sevgiler..

Arkadaşım, şöyle de yapabilirsin. İlk olarak koruyucu aile olarak bir bebek alabilirsin.. 2 yıl sonra yaşın dolduğunda ise o cocuğu evlatlık statüsünde alabilirsin.. Tabii koruyucu aile olayı evlat edinmeden biraz farklı. Sende kaldığı süreç içersinde, biyolojik ailesi görüşmek isterse (ki pek olmuyormuş) belli sürelerde görüştürmen gerekiyor. Ayrıca biyolojik aile bu süre zarfında geri almak isterse de vermek zorundasın... Ve koruyucu aile'de üzerine geçme yok.. Çocuk kendi kimliğiyle devam ediyor yaşamına.. Genelde geri alınabilme korkusuyla, koruyucu aileye sıcak bakmıyorlar bildiğim kadarıyla.. Ama böyle bir seçeneğin de var söylemek istedim.. Ayrıca tavsiyem, bulunduğun şehirdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne şahsen başvurarak, ilgili uzmana istediğin herşeyi sorabilirsin canım...
Hangi şehirdesin bu arada?

zamancım......

annesi gibi seviyor mu ne demek...annesiyiz zaten...hepimiz anneyiz.sevmez olur mu...deniz bana hiç kıyamaz.dayanamaz.bir yerimi vursam acıtsam.o çocukça diliyle tamam tamam geçti geçti tamam annem der.günde defalarca annecimmm ben seni çok seviyorum diyor.tabiii r leri söyleyemediğinden bu seviyoyum oluyor.iş arasında işi gücü bırakır sevişiriz keyif yaparız.çok zever çok ister bunu.
daha bu akşam sofrada ne dedi ne yaptı biliyor musun?tv de üzücü bir haber vardı.kalktı sofradan söylene söylene böyle şeylere kötü şeylere bakmayın diyorum size diye diye tv yi kapattı.ben biraz sulugöz olduğum için hiç dayanamaz bana...düşkünlük ne kelime..ben büyüyünce de siz benim annem babam olun tamam mı diyor yavrucum...hatta bazı bazı annecim sen ölme der bana...mahveder beni..
öyle seviyor öyle seviliyoruz ki...sevgimiz karşılıklı...inan ne veriyorsan kat kat geri bildirimleri sevgileri oluyor.

zaman su gibi geçsin bir an önce kavuşun yavrularınıza.....sevgiyle kalın......

sevgili DenizGeldi yazdıkların beni çok duygulandırdı rabbim mutluluğunuzu daim etsin anne olmak birinin ömrünün sonuna kadar sana ihtiyacı olduğu bilmek ne güzel bir duygudur kimbilir inşallah bizlerde sizin gibi bu duyguyu biran önce yaşarız o minik ağızlarından anne kelimesini duyarız

10. sıradayız..Kaldık ama 10da..Çok uzadı
Geçen 2 ay sıra hızla değişince biz hemen alışveriş yaptık..pişman değilim ama hadi diyoruz!!!!gel artık kızım!Aradıklarında yatağı,battaniyesi,küveti,önlüğü,bakım çantası hatta biberonu hazır olsun istiyordum.Sıra 10'a düşünce aldık biz de..Bir arkadaş biberonu mutlaka al şimdiden çünkü yollarda kaynatman mümkün olmayacak dedi..mantıklı geldi.biberonunu kaynatıp bekleteceğiz..
Kuruma da alo dediğinizde biz hazırız dedim :)
Bu arada beklerken keçeden bebek şekerlerimizi hazırlıyoruz.Babası çiziyor,keçenin üstüne koyup kesiyor ben de dikiyorum..rengarenk kuşlar yaptık böyle..kolay valla tavsiye ederim...
Bu arada bir arkadaşım da oğluna kavuştu derken bir hafta sonra doğuran pişman olmuş diye geri aldılar..çok içim acıdı..Dilerim hiç kimse yaşamasın
6 haftalık vazgeçme hakkı süresini beklemeden ailelere veriyorlar;tabii ki bebecik orada beklemesin ama alma ihtimali olanı anlamazlar mı?vermeseler ya o bebekleri çok üzüldüm..hepimizin başına gelebilir...

slm minapia nasılsın? bende sen gibi sıralar bi anda ilerleyince heycan yapmıştım sıramız çabuk gelicek heralde dedim ama bi kaç ay sonra aradığımda sıraların ilerlemesinin durduğunu öğrenmişdim hayel kırıklığı oldu bende tabiki...
ama biz henüz hiçbir hazırlık yapmadık eşim gelmeden yaptırmıyor gelsin alırız diyor maşşallah senin eşin şekerlerini bile hazırlıyormuş çok şanslısın cnm yardımcı bi kocan var )) inş. kavuşursun kısa sürede bebeğine...
arkadaşının durumuna üzüldüm bize bebeğimizi 6 haftalık süreci atlattıkdan sonra verseler daha iyi olcak desene.

dikkat ettimde 2012lerden betusle sen kalmışsın sona,sonra sıra bizlere geliiyor 2013 ün başlarıyız ) yupppiiiii

merhaba kızlar uzunbir aradan sonra yine sizlerleyiz ramazan boyunca babamız evde bende kendime biraz vakit ayıra biliyorum ilk işim size yazamak oldu tabiki arada girip çıkıyorum ama yazmaya vaktim olmuyor malesef sizde olamayacak birgün ve daha iyi anlaşacağız kızlar diyorlardı dersiniz tıpkı benim söylediğim gibi
yeni gelen arkadaşlar olmuş herkes hoşgelmiş iyiki gelmiş bu yolla anne baba olmanın ayrıcalığı bambaşka tartışılamaz güzellikte herkes tez vakitte yaşasın inşlalah biz iyiyiz teyzeleri oğluşum 6 ayına girdi daha hareketlendi artık oturmak istiyo yatmaktan sıkılıyor tepkilerini daha çok belli ediyor

onunla parka gidiyoruz en çok sevdiği salıncakta sallanmak ona bindimi kahkalar gırla
bide çığıroyorki sormayın apartmanda bağırdımı hele yankı yapıyor ya daha çok seviyor doktora götürdüm geçenlerde bu çocuk gripmi dedi ne olduki dedim boğazı kızarmış hayırdedim çok bağırmaktan faranjit olmuş çok yaramaz olucak çok azda cadı çok sinirli şunu bir kere daha anladımki anae nasıl olursa bebeğide onun gibi oluyor daha çok şey yazmak istiyorum sık yazmak istiyorum amam hepimiz çok hassasız üzüşürsünüz okumak istemezsiniz diye çok korkuyorum evet bekleme süresine uzmanlar hep en kötü olanını söylüyor en uzun olanını ama öyle değil bence söyledikleri en son olabilir olan daha erken gelicek bebekleriniz bize burada sıraların ilerlemediğini hatta bir kişinin 4 yıl kadar olduğunu en sonundada çıkmak istediğini söylemişti ama benim prensim 15 ayda geldi karamsarlığa düşüpte kendinizi üzmeyin neolur arada okuyorum birde size bir haber benim paşamın rıza mahkemesi bitti uzmanımız 5 aya kalmaz mahkemeyi açarız dedi sorunumuz hiç ama hiç yok herşey çok güzel dedi nasıl sevindim biliyosunuz benim bebeğim 12 günlüktü ve daha rızası çıkmamıştı

hepineze bol sabır diliyorum beklemek zor biliyorum herteselli hafif kalıyor çünkü ben 15 ay sıramı bile bilmeden bekledim çok ama çok iyi anlıyorum ama sonu güzel onun gülüşü yaşadığım bütün sıkıntıları unutturu verdi rabbim sizede en yakın zamnada nasip etsin inşallh

Ne güzel telaşlar, ne güzel heyecanlar... Hani hamileliğinin son aylarına girmiş bir bayan gibi. Dile kolay neredeyse 2 yıl. Yavrunuz geldiğinde herşeyi hazır olmuş olacak ve size kalan sadece onunla ilgilenmek... Ben inanıyorum bayramdan sonra gelecek yavrunuz :)

Arkadaşın için de çok üzüldüm Bununla ilgili bir bilgi paylaşayım bende daha önceki arkadaşların deneyiminden. Yavrumuza kavuştuğumuz da mutlaka (rıza da kabul ettiysek eğer) rızanın alınıp alınmadığını sorgulamamız hatta, kararını gözümüzle görmemiz gerektiği. Eşime de tembihledim ben yavrumuzu gördüğümüz anda kafam gider, şapşallaşırım, heyecandan ne yaptığımı bilmem sen muhakkak bunu unutma ve sor diye.

İyi dileklerin için teşekkürler :) Yaramaz paşayı da öp benim için.... Sevgiler...

İyi de geldiğinde yavrumuzla mı ilgileneceğiz alışveriş mi yapacağız..bir de ben kolay seçen biri değilim ki...En güzelini en iyisini istiyorum..Olmadı bari sen seçimlerini(markalar-renk) yap bir yere not al sonra da bebişin geldiğinde alıverirsin hemen..
Erkekler çabuk da ikna olurlar..Sen bir dene şansını,sıranız ne durumda bilmiyorum ama sence yaklaşınca yavrum geldiğinde en azından yatacağı yer hazır olsun istiyorum de..ya da emin değilim çünkü kimi de hazırlayıp beklemek daha kötü diyor;bakıp bakıp üzülüyorlarmış..Gerçi bizimki tam teşekkül bir oda değil zaten..Şifonyerini,perdeyi,ana kucağını,puseti falan gelince alacağız ama dediğim gibi,yün yatak pamuk yorgan,oyun parkı,penye battaniyeleri,nevresim takımı,biberonu,küveti,havlusu,bakım sırt çantası hazır..hani ilk etapta lazım sandığım şeyler :)

valla ya!Trip oldum!Kötü hissediyorum buradaki sıramı görünce!!Güya Antalya hızlı ilerlerleyen illerden...Benden sonra başvurup da alanlar var farklı farklı şehirlerde...En büyük dileğim de okul açılmadan en azından 1 ay ya 1 ayı koyun koyuna başbaşa geçirebileyim
Dilerim dediğin olur da bayram sonu kızımızı alabiliriz!!Şuralardan kavuştum arkadaşlar diyim de beni diğer gruba alsınlar artık!!!!!!!
Rıza kağıdını görebilirsiniz,alabilirsiniz ama 6 hafta içinde doğuran kadın vazgeçtim diyebiliyor ne yazık ki...10 günlük bir bebek verecekler tahminen ve 6 hafta çalan her telefonda yüreğimiz ağzımızda olacağız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…