Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bacım bekleme süresi illere göre değişiyor
senin dediğin o 3 ayda kavuşanlar bursadan başvuranlar
istanbulda ortalama 10 ay sürüyor
sıranı öğrenmeye gelince zaten çok yüksek basamaklardan başlamıyor sıralar
sıranı bazen öğrene biliyorsun bazende öğrenmeden arıyorlar sıranız geldi diye
inşallah çok beklemezsin

çok geçmiş olsun
inşallah şimdi iyisinizdir

Anladım canım...Beze de mamaya da bebeğimiz kendi karar veriyor yani...Haspam :) Ben ilk Hipp mamayı denemeyi düşünüyorum..Bu mamayla ilgili kötü bir şey duyan var mı?
Çok teşekkür ederim yaşamezgim

Hippin butun urunlerini ben guvenerek kullandim.. ama mamada bahsettigim bulunamama olayi su: bizim bebeklerimiz mamayi destek olarak degil ana besin olarak kullandigimiz icin tekli paket degil toplu paketten almak mantikli oluyor.. hem tek tek almakla ugrasmiyosun, hem evin her yeri kutuyla dolmuyor, hem de ekonomik olarak cok cok daha avantajli.. ama Hipp zaten en yuksek fiyatli urun oldugu icin herhalde uclu paketlere ragbet daha da az oluyor..

Hippin butun urunleri hayat kurtariyor aslinda :)

Yogurtta da ben evde yapmayi pek beceremedim, su gibi oldu yogurtlarim :) Doktorumuz organik yogurt, onu bulamazsaniz keci yogurdu dedi cunku keci en az kurcalanan hayvan, sutu, yogurdu, peyniri organik gibidir der, aklinizda olsun :) Peynirde de lorla baslaniyor, mayasiz oldugu icin rahatsiz etmiyor midesini.. sonra diger peynirlere geciliyor.. zaten ek gidalara gecince her yeni gidayi sisteme 5 gun tanitmak gerekiyor :) bir gida 5 gun zarar vermezse, alerji yapmazsa bir digerine geciyorsun.. ozellikle yumurta, meyveler onemli..

günaydın bacılar

malum biz organik yeme içme konusun da çok dikkatliyizdir
bu arada bebek beslenmesi bakımı konusun da araştırmalar yapıyordum
aidin salihin gerçek tıp kitabını okurken orda bebekler nasıl beslenmeli kısmında sütten bahsetmiş
önceden mamalar yoktu anneside olmayan bebekler nasıl beslenirdi diye araştırırken bunları okudum çok beğendim
belki okumak isteyen olur
birde Christine Gross bezsiz bebek kitabı var bunda da bez olmadan ilk günden nasıl bakılır bunları anlatmış
çok yararlı bir kitap
bir ara höllük yapmayı düşünen biri için bu yöntemi duyduğum andan itibaren araştırmaya başladım
tek sorun kitabı netten satan yer bulamadım

Zaman canım höllük ne ola ki ???

Hoşgeldin canım... Hayırlı olsun başvurun... Ortalama 1 sene gibi bir sürede geliyor bebişler bildiğim kadarıyla.. 9 ayda alan da var, 1,5 sene bekleyen de. Bu biraz tercihlere göre de değişiyor... Mesela sadece terk seçtiysen, terk bebekler az olduğundan bekliyorsun.. Yaş aralığı büyük verirsen daha kısa sürede ulaşıyorsun gibi gibi.. Bir de bebim gibi Bursalılar biraz şanslı.. Uzmanlar çok hızlı çalışıyor sanırım, kısa sürede yerleşiyor bebekler.. Çok memnunuz uzmanımızdan , kadın kendisini işine adamış görünüyor.. Mesela şimdi bayrama yetişsin yavrular diye haldır haldır çalışıyorlarmış daha da fazla.. Bebekler yuvada kalmasın bayramda diyor, hem aileler sevinsin diyor, şu ara çok daha fazla yoğunlarmış... Biz de kız bebek için başvurduk Bursa'dan. Ev ziyaretimiz oldu, bekliyoruz bakalım heyecanla :))::) Bize de öyle kitap falan söylemediler... Genel olarak okursanız iyi olur gibi dediler sadece.. Canım soru cevap gibi düşünme zaten sohbet şeklinde oluyor herşey...

Zaman canım höllük ne ola ki ???

eledim eledim höllük eledim
aynalı beşikte de canan
bebelek beledim

türküsün de geçen höllük canım
dere kenarlarından toplanan kızıl renkli temi topraktır
bu toprak ateş üstünde bir güzel kavrulur ılıyınca bebeğin altına serilir
bebekte ne gaz sancısı kalır ne kabızlık
bezlerin ilk atasıdır kendileri

Bu konuyu her okudumda gözlerım doluyor anne olmak ıcın dogurmak gerkmıyor dogurup bırakıp gıdenler mı anne oluyor baskasının evladıda olsa agzından cıkacak bır anne sözunu duymak ıcın bekleyenler mı anne her doguran anne olamıyor malesef melegıne kavusanlara allah tan uzun saglıkı mutlu omur dılıyorum bekleyenlerde umarım kısa zamanda kavusursunuz..... Biz 3 yıllık evlıyız esım genetık azosperm lı cocugumuzun olması cok dusuk ıhtımal tabı kı sonuna kadar denıycek ama 10 yılda beklemek ıstemıyorum bana kac senelık evlı olmak gerkıyor sartlar konusunda yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar bugün internette gezinirken şöyle bir haberle karşılaştım.

http://www.memurlar.net/haber/476401/

acaba bu durum bizi ne şekilde etkiler? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Linki tıkladığımda haberim oldu durumdan. Umarım devir işlemleri zamanında işleyişle ilgili aksaklıklardan bizler etkilenmeyiz. Çünkü ben çalıştığım alanda bu devir işlerinden çok çekmiş biriyim. Zamanında Sigorta hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrinde 1 yıl ne olduğunu anlayamadık çalışanlar olarak, geçen yıl da hastaneler olarak Kamu Hastaneler Birliğine devrolduk. Amirler değişiyor, müdürler değişiyor, çalışanların yerleri değişiyor, evraklar o esnada imzalansın diye masalarda bekliyor da bekliyor.... Karışık durumlar yani. Yazıda 2 yıl içinde uygulamaya geçilecek diyor. İl müdürleri ve onun yanında uzmanlarda değişirse bizim için bekleme süresi biraz daha uzar gibime geliyor.

Herşeyden geçtim yuvalarda ve sevgi evlerinde kalan çocuklarımız bu durumdan etkilenmesinler yeter. Oralarda çalışanların maaşları, çocukların masrafları, binaların kiraları vb. önemli giderler arasında. Belediyelerin çoğunun kendine hayrı yok buralara nasıl bütçe ayıracaklar merak ettim doğrusu.

Son düzenleme:

Arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. İnşaallah bu durum ne bizi ne de bekleyen yavrularımızı kötü etkilemez. Rabbim bu güzel günler hürmetine işlerimizi kolaylaştırsın zorlaştırmasın.

herkese mrb evlat edinme başvurumuzdan beri koryucu aile olma fikri hep aklımdaydı. dün uzmanımızla görüştük ve başvurumuzu yaptık inşallah en kısa zamanda 3-4 yaşlarındaki kız çocuğuna koruyucu aile olcağız kızımız gelmeden önce ablası gelecek inşallah. tabi koruyucu aileleikte çocuğun ailesi geri alabiyor ama olsun yurtta kalıp orada büyüceğine ev ortamında anne baba sevgisiyle büyüsün. yavaş yavaş odasını hazırlamaya başlayağız. kızım için heyecanlanırken heyecanım ikiye katlandı

yardımcı olacak kımse yok mu

ilk önce onlar başkasının evladı değil hele bana anne desin duygularımı tatmin olsun diye alınmış bebekler hiç değil
onlar bizim bebeklerimiz ve bizde onların annesiyiz
sadece biz biraz farklı anne olduk 9 ay karnında değil yıllarca yüreğimizde taşıdık
son 2 ay sancı değil sıramızı öğrendiğimiz andan itibaren aylarca sancı çekmeye başlıyoruz

başvuru için ise eşlerin her ikisinin de 30 yaşında yada 5 yıllık evli olma şartı aranıyor
ayrıca gelire bakılıyor ama öyle çok bir beklentileri yok bu konuda kendinizi idare edin bebeğe bakabilicek durumunuz olsun yeterli görüyorlar
evinde bebeğe ayrı bir oda istiyorlar
birde işte verak işleri oluyor sicil kaydı falan bu kadar
ama tabiki bunları ilk başvuruda istemiyorlar
ilk başvuru için işte 30 yaş yada 5 yıllık evlilik şartı yeterli

İlk defa duydum ve çok şaşırdım... Şimdi kafamda olayı hayal etmeye çalışıyorum ben yapsam nasıl yaparım diye :) Zor iş vesselam... Daha toprağı eleme kısmında pes ederim sanırım.
Bu arada teşekkürler verdiğin bilgi için

sevgili bilge617 aramıza hoş geldin arkadaşım seninle aramızda 2 ay var hadi hayırlısı inşallah bir an önce yavrularımıza kavuşuruz bizde kitap aşamasındayız son görüşmemiz kaldı bu görüşmeyide bitirdikmi sıra dosya onayına ve beklemeye kalıyor...

öncelikle evlat edinmeyi düşünen güzel kalpli insanları kutluyorum.
ben evlat edinmedim ancak evlat edinildim :)

annemin babamın biyolojik çocuğu değilim evlat edinildim fakat hiç bir kaygım üzüntüm yok iyi ki onlarlayım,
bana öz çocuklarından daha da ileri bi değerle aşkla sevgiyle baktılar ve de bakmaya devam ediyorlar.
iyi ki sizin gibi güzel kalpli insanlar var :) bi yavrucağın evsiz kalmasını ve kim bilir belki de ne zararlar görmesini önlüyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun hayatta hiç üzülmeyin inşallah

Son düzenleme:
evet bekleme zamanlarımız ayı sayılır
ama sen benden öndesin inşallah benden önce tez vakitte kavuşursun
araştırmaya gelince zaten sürekli bakıyorum
özellikle netten çok bakıyorum
bir avm ye gitsem ilk gezilecek mağazaların başında e-bebek geliyor
artık araştırmak değil almak istiyoruz
sıramız söyle senin gibi 10 yada 9 falan olsa alışverişler başlıcak inşallah
birtek oda konusun da kararsız kaldık
park yatak ve gardırop mu alsak
yada oda takımımı alsak onun da beşiği büyüyenlerden alsak diyoruz ama ilerde yatak olunca dar oluyormuş birde yatak odamıza nasıl alıcaz kararsız kaldık
birde normal bir oda takımı alalım diyoruz bazalı falan birde park yatak alalım nasıl olsa 2-3 yaşına kadar park yatakta yatar sonra zaten normal yatakta yatabilir hem yatak odamızada almamız kolay olur
işte bu oda konusun da gayet kararsız kaldık[/QUOTE]

Büyüyen yatak almış bir tanıdık,zamanla insan sıkılıyor,eşyalar eskiyor ve değiştirmek isteniyor dedi..Bana da öyle geldi ama sen bilirsin tabii..Biz oyun parkı tercih ettik..dediğin gibi odamıza da alabileceğiz istediğimizde..3 yaşından sonra oda takımı alırız dedik..hem insan değişiklik istiyor..
Geçen kurumu aradığımda 8.sıra dedi..bu gidişle okul başlayınca gelecek kızım Tatilde gelsin çok ama çok istemiştim

Hazır sütten ben de yapamayınca annemden yoğurt makinesi aldım..Gayet güzel oldu tavsiye ederim..Acaba ilk ek gıdalardan biri olabilir mi keçi yoğurdu;yoksa 8.aydan itibaren mi?hazır keçi yoğurdu hiç görmedim buarada..
Dilerim Hipp ürünlerini rahatça bulabilirim..ebebekte satıldığını gördüm..
Çok teşekkür ederim paylaşımların için!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…