Veee ksmet yarmasn kazanan: S. bebek! | GAZETE VATAN
Sevgili kzm sen bana gkten zembille indin | GAZETE VATAN
Başkasının çocuğunu sevebilmek | GAZETE VATAN
Dnyam sarsan be gn | GAZETE VATAN
güle güle büyütsün çilek kızını.....maşallah.....
En sondan başladım ve geriye doğru forumu tek tek okuyorum, 874 sayfada bu mesaj bizi çok etkiledi. ( temmuz 2013 )
Bekar bir köşe yazarı 5-6 aylık kız bebeğe koruyucu aile olmuş. İlk günden itibaren gazetedeki köşesinde zaman zaman yaşadıklarını yazmış, öncelikle yukarıdaki 4 yazıyı okumayanlar için tavsiye ederim. Eşimde bende takip etmeye başladık.
Yazarın ÇİLEK bebekle ilgili SONRAKİ yazıları içinde aşağıdaki linke tıklayıp geriye doğru okuyabilirsiniz. 10. sayfada başlıyor,
http://www.gazetevatan.com/mutlu-tonbekici-yazar-tum-yazilar-156/?Sayfa=10
Burada her makale çocukla ilgili değil ama makale başlıklarına bakarak konuyu anlayabilir, okuyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1192438
Mutlu Tönbekici
Vatan Gazetesi Köşe Yazarı ( Ve O bir Anne... )
_
Evet son görüşmemizide bugün yaptık kurumla artık sadece bekleyecegiz bebegimizi
uzmanımız kız bebekte 38. Erkek bebekte 23. Sıra oldugumuzu söyledi
süreç çok uzun nerden baksak önümüzde 1.5 sene var gibi
Bacılar ev ziyaretimiz biraz önce oldu atlattık. (not: ben bir baba adayıyım)
Eşim dershanede rehber öğretmen, bu günlerde üniversite tercih dönemi olduğu için çok yoğun, sabah çıkıyor akşam giriyor eve. Ben ise tatildeyim. Biz eylül gibi gelirler diye bekliyorduk, öğlen telaşlı telaşlı telefon açtı eşim, beni al 1 saat sonra eve ziyarete gelecekler iki saat izin aldım dedi, nasılda heyecanlı kuzum.
Onu aldım, hemen eve girdik, o bir yandan ben bir yandan evi düzenledik. Ben hepsiburada sitesinden 12,90 tl ye 30 parça çocuk güvenlik seti almıştım. Piriz koruyucularını taktım, masa ve dolap köşelerine korucuları yapıştırdım. Bizden öyle birşey istemediler ama ben severim teknik konuları, çok hoşuna gitti uzmanımızın.
Yarım saat kaldı, odaları gezdi, sohbet ettik. Çok güzel olumlu geçti. Salonda gitarımı gördü, umarım oğlunuz size çeker öğretirsiniz oda çalar dedi.
Biz tüm prosedürleri bitirdik, sanırım şimdi dosyamız onaylanıp sıramız netleşecek.
Nisan mayıs gibi oğlumuz gelecek dedi uzmanımız. Hayırlısı olsun diye sürekli dua ediyoruz.
Hazır sütten ben de yapamayınca annemden yoğurt makinesi aldım..Gayet güzel oldu tavsiye ederim..Acaba ilk ek gıdalardan biri olabilir mi keçi yoğurdu;yoksa 8.aydan itibaren mi?hazır keçi yoğurdu hiç görmedim buarada..
Dilerim Hipp ürünlerini rahatça bulabilirim..ebebekte satıldığını gördüm..
Çok teşekkür ederim paylaşımların için!
evet başvuru tarihlerimiz yakın bizde 12 yıldır bekliyoruz ama daha önceki bekliyişlerimiz hep olumsuzlıklar sonuçlandı beklemek zor fakat yapıcak birşeyde yok hayırlısıyla inşallah biran önce kavuşuruz yavrularımıza bizim uzmanımız kısa bir görüşme olucağını söylemişti kafanı çok fazla takma onlar bizi bu bekleme sürecinde hazırlamaya çalışıyorlar bilgilenmemizi istiyorlar
Evet son görüşmemizide bugün yaptık kurumla artık sadece bekleyecegiz bebegimizi
uzmanımız kız bebekte 38. Erkek bebekte 23. Sıra oldugumuzu söyledi
süreç çok uzun nerden baksak önümüzde 1.5 sene var gibi
Bacılar ev ziyaretimiz biraz önce oldu atlattık. (not: ben bir baba adayıyım)
Eşim dershanede rehber öğretmen, bu günlerde üniversite tercih dönemi olduğu için çok yoğun, sabah çıkıyor akşam giriyor eve. Ben ise tatildeyim. Biz eylül gibi gelirler diye bekliyorduk, öğlen telaşlı telaşlı telefon açtı eşim, beni al 1 saat sonra eve ziyarete gelecekler iki saat izin aldım dedi, nasılda heyecanlı kuzum.
Onu aldım, hemen eve girdik, o bir yandan ben bir yandan evi düzenledik. Ben hepsiburada sitesinden 12,90 tl ye 30 parça çocuk güvenlik seti almıştım. Piriz koruyucularını taktım, masa ve dolap köşelerine korucuları yapıştırdım. Bizden öyle birşey istemediler ama ben severim teknik konuları, çok hoşuna gitti uzmanımızın.
Yarım saat kaldı, odaları gezdi, sohbet ettik. Çok güzel olumlu geçti. Salonda gitarımı gördü, umarım oğlunuz size çeker öğretirsiniz oda çalar dedi.
Biz tüm prosedürleri bitirdik, sanırım şimdi dosyamız onaylanıp sıramız netleşecek.
Nisan mayıs gibi oğlumuz gelecek dedi uzmanımız. Hayırlısı olsun diye sürekli dua ediyoruz.
hayirli olsun :) bundan sonra hersey hizlanacak zaten :) hangi sehirdesiniz?
Hazır sütten ben de yapamayınca annemden yoğurt makinesi aldım..Gayet güzel oldu tavsiye ederim..Acaba ilk ek gıdalardan biri olabilir mi keçi yoğurdu;yoksa 8.aydan itibaren mi?hazır keçi yoğurdu hiç görmedim buarada..
Dilerim Hipp ürünlerini rahatça bulabilirim..ebebekte satıldığını gördüm..
Çok teşekkür ederim paylaşımların için!
arkadaşlar gecenlerde uzmanı aradım sıran daha çok 1,5 2 yıl beklersin dedi çok üzüldüm çok ..sıramda 29 muş.
Hoşgeldin canım... Hayırlı olsun başvurun... Ortalama 1 sene gibi bir sürede geliyor bebişler bildiğim kadarıyla.. 9 ayda alan da var, 1,5 sene bekleyen de. Bu biraz tercihlere göre de değişiyor... Mesela sadece terk seçtiysen, terk bebekler az olduğundan bekliyorsun.. Yaş aralığı büyük verirsen daha kısa sürede ulaşıyorsun gibi gibi.. Bir de bebim gibi Bursalılar biraz şanslı.. Uzmanlar çok hızlı çalışıyor sanırım, kısa sürede yerleşiyor bebekler.. Çok memnunuz uzmanımızdan , kadın kendisini işine adamış görünüyor.. Mesela şimdi bayrama yetişsin yavrular diye haldır haldır çalışıyorlarmış daha da fazla.. Bebekler yuvada kalmasın bayramda diyor, hem aileler sevinsin diyor, şu ara çok daha fazla yoğunlarmış... Biz de kız bebek için başvurduk Bursa'dan. Ev ziyaretimiz oldu, bekliyoruz bakalım heyecanla :))::) Bize de öyle kitap falan söylemediler... Genel olarak okursanız iyi olur gibi dediler sadece.. Canım soru cevap gibi düşünme zaten sohbet şeklinde oluyor herşey...
Canım,aynı sorun ilk zamanlar benim oğlumda da vardı.Doktor,burun tıkanıklığının kulaktaki kızarıklıkla paralel olduğunu söylemişti.Kulak damlası kullandık,antibiyotikte kullandık.Eğer kullanılmazsa kalıcı olur Allah korusun demişti doktor hanım.Şİmdiden geçmiş olsun,Allah şifa versin.Merhaba hanımlar,
Deneyimli annelerimizden acil yardım rica ediyorum. Biz kızımıza kavuştuğumuz gün burnu tıkalıydı, hırıltılı nefes alıyordu. Hemen ertesi günü hem bir eğitim araştırma hastahanesine hem de özel doktora götürdük. Çok şükür sadece burun bölgesi tıkalıymış, geniz akıntısı varmış ciğerlerine inen bir durumu yokmuş. Yanlız o kadar serum fizyolojik ile doktorun verdiği şurupları kullanmamıza rağmen bu sorunumuzu çözemedik. Doktoru hala çözemezsek antibiyotiğe başlatacağını söyledi. Dün yine tıkanıklığı arttı uyuması ve yemek yemesi bile etkileniyor. Bu sabaha karşı ateşi 37.8e çıktı zor nefes alıyordu. Hemen banyo yaptırdık serum fizyolojik uyguladık ve calpol ateş düşürücü verdik. Şuanda uyuyor ama bu burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı sorununu nasıl çözebilirim? Bana ve kızıma yardımcı olabilir misiniz?
Not: ilk tahlil sonuçlarını doktor arkadaşıma da gösterdiğimde virütik grip olmuş, muhtemelen size de bulaştıracak ve sizde olacaksınız demişti. Gerçekten bir iki gün sonra bende çok kötü bir grip oldum, benimde burun tıkanıklığım ve geniz akıntım onun ki kadar olmasa da hala devam ediyor. Ili gün önce durumum nükseder gibi oldu viks alıp bademciklerimin üstüne ve kulak çene kemiği birleşimime sürdüm o beni çok rahatlattı. Kızımın ağız bezlerine de bebekler için olan Cold mix döküp yanına koyuyorum, henüz onda bir gelişme olmadı
bende evlenip çocuğum olsada ve imkanım olursa yine alırım evlatlık..dünyada herkes bi tane evlatlık alsa ama gerçekten iyi davranacak ve iyi yetiiştirecekse..o zaman güzel nesiller yetiştirmiş oluruz ve hiç bir çocuk çaresiz ailesiz kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?