saol canım güzel dileklerin için çok eziyet çekti meleğim neyseki iyleşti ama şimdide alerji başladı sanırım offf offfff şu bahar ayı geçsede rahatlasak
ayrıca kızın konuşsun diye bekleme bence en rahat dönemlerinzaten bizim başımıza ne geliyorsa dilinden geliyor bıcır bıcır çene hiç durmuyor bide ukalayız herşeye verecek bir cevabı mutlaka var o yüzdende sürekli nazar değiyor görene dudağını uçuklatacak şekilde konuşuyor çünkü sonrada hastalıktan başımızı kaldıramıyoruz :))
Ay canım benim masallah minik prensese.Demek cimcime büyümüşte küçülmüşŞimdi ki çocuklar teknolojiden midir nedir bilmem masallah cok zekiler.allah miniğini nazarlardan korusun.
valla bende bilmiyorum canım bu kadar herşeyi nasıl biliyorlar nerden öğremiyorlar bi bilsem geçen gün ablam cam siliyordu camlara çok uzandı bende abla allahaşkına in şurdan bişey olacak dedim bi baktım arkada bizim papağannn teyzeee allahaşkına in şudan kokuyom demezmiii ablamda bende şok olduk kaldık beni dinlemeyen abla bizim cadıdan sonra indi camdan dediğinide mutlaka yaptırır anlayacağınızzz
herkese slm arkadaşlar bizim cadının ağzından babaya benzer bişeyler çıktı sormayın eşimin keyfine diyecek yok anne diyeceği günün hayaliyle yaşıyorum
rapsodi şuan 10 aylık teyzesi o günü iple çekiyorum
allah hiçbirinizi yavrularınızdan ayırmasın inşallah. o kadar duygulandım ki topiği okurken.
geçen sene okula 1. dönemin ortalarında bir öğrenci geldi, bnm sınıfıma. 6 yaşında. hiç unutmuyorum, sol elinin yüzük ve orta parmağının ortasında kocaman bir yara var. birgün öğretmenim elim kanıyor dedi, pansuman yapmaya başladım ve sordum nasıl oldu diye. verdiği cevaba inanamadım kızlar. annem yaptı, dedi ve anlatmaya başladı. ben yaramazlık yaptım, babanemi üzdüm annemde sobaya demiri soktu sonra elime değdirdi... kanım dondu o an. hemen müdürüme anlattım olayı o sırada evlatlık olduğunu öğrendim. ailesi öğrencimi aldıktan 4 yıl sonra çocukları olmuş. kadın okul çıkışı çocuğu almaya geldiğinde çok ağır konuştum, haddim değildi belki ama vicdanım el vermedi hiçbirşey dememeye. okul öncesi çocuklar ailesinden sürekli şiddet görüyorsa, öğretmenin bunu polise bildirme gibi bir zorunluluğu var. konuşmanın sonunda bunu söyledim, böyle bir olay tekrarlanırsa hiç düşünmeden polise gideceğimi belirttim. 1. dönem sonunda okuldan ayrıldılar. aklım hala o öğrencimde. kimbilir nerde, nasıl, ne durumda? allahım bahtını açık etsin inşallah.
cok üzücü bir durum, korkudankacmislar besbelli.. keske cocugun adini soyadini biliyorsunuzdur, bir arastirma yapamazmisiniz? cocugu istemiyorlarsa yurda geri versinler, iskence etmenin ne mantigi var
evet canım kaçtılar ama okuldan değil. çocuğun öz ailesi yüzünden. geri istiyorlarmış, vermemek için. okuldan ayrıldıktan sonra biraz araştırdık ama diğer aileden kaçtıkları için pek birşey bulamamıştım. önce başka bir semte sonra başka bir şehire gitmişler.
insallah cocugun ailesi cocuk icin hayirlidir ve bulurlar.. madem gercek ailesi varsa onlar kesin bulur.. zaten kendi cocuklari olmus, cocugada iskence ediyorlar, artik kacmak ne demekse, versinler cocugu ailesine...cocugu birde calistirmaya falan kalkarlarsa.. Allah kimseyi evladindan ayirmasin...
ayrica duyarli oldugunuz icin sizi tebrik ediyorum hocamAllah emeginizi karsiliksiz birakmasin.. böyle duyarli insanlari cok seviyorum...
allah hiçbirinizi yavrularınızdan ayırmasın inşallah. o kadar duygulandım ki topiği okurken.
geçen sene okula 1. dönemin ortalarında bir öğrenci geldi, bnm sınıfıma. 6 yaşında. hiç unutmuyorum, sol elinin yüzük ve orta parmağının ortasında kocaman bir yara var. birgün öğretmenim elim kanıyor dedi, pansuman yapmaya başladım ve sordum nasıl oldu diye. verdiği cevaba inanamadım kızlar. annem yaptı, dedi ve anlatmaya başladı. ben yaramazlık yaptım, babanemi üzdüm annemde sobaya demiri soktu sonra elime değdirdi... kanım dondu o an. hemen müdürüme anlattım olayı o sırada evlatlık olduğunu öğrendim. ailesi öğrencimi aldıktan 4 yıl sonra çocukları olmuş. kadın okul çıkışı çocuğu almaya geldiğinde çok ağır konuştum, haddim değildi belki ama vicdanım el vermedi hiçbirşey dememeye. okul öncesi çocuklar ailesinden sürekli şiddet görüyorsa, öğretmenin bunu polise bildirme gibi bir zorunluluğu var. konuşmanın sonunda bunu söyledim, böyle bir olay tekrarlanırsa hiç düşünmeden polise gideceğimi belirttim. 1. dönem sonunda okuldan ayrıldılar. aklım hala o öğrencimde. kimbilir nerde, nasıl, ne durumda? allahım bahtını açık etsin inşallah.
Bu topiğe birkaç kere yazdım, biliyorsunuzdur belki. Bu konuyla ilgili bir düşüncemi 'aman, elalem ne der?', 'günah olur mu?' diye düşünenler burayı okurlar belki diye yazmak istedim:
Bundan 1,5 ay kadar önce bir arkadaş grubuyla bir haftasonu gezisine çıktık. Benim kızım o zaman 6 aylıktı. O gece yerini yadırgadığından herhalde, hiç uyanmadığı kadar sık uyandı. Uyuduğu zaman da kıpır kıpırdı. Bir türlü rahat edemedi. Sabah gruptaki 8 aylık oğlu olan arkadaşa anlattım geceyi zor geçirdiğimizi. O da bana 'kendini güvende hissetmek için o kadar sık uyanmıştır' dedi. Bu lafta ne var diyebilirsiniz, ama beni çok etkiledi. Çeşitli nedenlerle hayatının ilk aylarını, yıllarını yuvalarda geçirmek zorunda kalan bebekleri düşündüm. Onlara 'güven' verecek, sevgi gösterecek, hayatlarında rehberlik edecek annelere ve babalara ne kadar ihtiyaçları var. Sizler o yüzden benim gözümde çok kutsal bir göreve soyundunuz. Sizin onlara ihtiyacınızdan çok o bebişlerin size ihtiyacı var gibi geliyor bana. Allah dileyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah.
Selam Arkadaşlar
Bizde evlat edineceğiz Allahın izniyle. Çocuğum olacak mı diye hiç baktırmadım ama bende annesiz büyüdüğüm için çocukluğumdan beri bunu hayal ettim. Eşimde onay verdi. Biz de başvuracağız. İnşallah kavuşuruz küçük kızımıza.
Size sormak istediğim 5 yıl evli olma koşulu zorunlu mu? Eşim 30 yaşını geçti ama ben 24 yaşındayım. Bilgisi olana şimdiden çok teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?