Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
arkadaşlar mesajımdan alıntı yapmayın olurmu

merhaba arkadaşlar bu konuyu başından sonuna kadar okudum hem çok ağladım hemde gülümsedim bazı yazıları okurken hepiniz bilirsiniz evlat sahibi olamamanın acısını o acıyı hep yine yeniden hissetim hep okukurken yeni bir anne evladına kavuşmudur diye heycanla devam ettim okumaya kavuştuktan sonraki duygularınız benim için çok önemliydi benimde yok evladım 7 yıl olucak evleneli 2 tüpbebek denemem oldu ve bana dr lar hiç uğraşmamamı söylediler bir bebek alabilsem diye hep aklımda sizin çok kızdığınız konu varya namahrem bu konu benimde aklıma takılıyo bunu yazarken benimde sizin gibi evlat hasreti çekdiğimi unutmayaın (diğer arkadaşlar gibi hiç bu duyguyu bu acıyı kalbinde yaşamayanlardan değilim yani):34yani kafam çok karışık bi oluyo zamanımı boşuna harcıyorum diyorum bi oluyo geri vaz geçiyorum çesaretim yok sanırım yada içimdeki sevgimi eksik diyorum sizin sevginizden çesaretinizden az sanırım benim duygular sizi tanıdığıma sevindim bu arada

Son düzenleme:
İyi akşamlar arkadaslar bugün ve dün yazılanları okuyunca üzüldüm açıkcası. Her bireyin farklı düşünceleri vardır ve bu düşünceler bireylere göre doğrudur. Bana göre doğru olan bir baskasına göre yanlış olabilir. 17 ay önce bende kuzumu kucağıma alabilmek için başvurdum çevredeki insanlardan o kadar çok laf duydumki anlatamam. Bazen çok üzüldüm bazen umursamadim. Ebe hemşire arkadasım bebeğin gelmesine yakın göğüslerime masaj yapmamı ve anne oldugum günden itibaren bebeğim emzirmemi söyledi. Çok duygusal bir hormon olduğu için süt gelme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Bu bir şanstır süt gelirde gelmezse. Doğuran bazı annelerden süt gelmediğini çok duydum inşallah hepimiz bebeklerimizi emziririz.
Namahrem konusuna gelince onlar bizim evlatlarımız kötü gözle nasıl bakabilirizki. Okuduğum bir çok hadiste ve ayette kötü gozle yakmanın ne kadar günah olduğunu söylüyor. Bizler anne ve babalar cocuklarımıza kötü gozle bakmayacagizki namahrem olsun. Zaten belli bir yastan sonra cocuklar kendilerini anne ve babalarından saklıyor!!!!! icimizi ferah ve temiz tutalım arkadaslar. Yalnız bir ricam olacak lütfen ve lütfen bu sayfalarda meleklerimizden güzelliklerden bahsediyoruz olumsuz konuları buralara yazmayın. Çok zor süreçlerden geçiyoruz sırada olan ve meleğine kavuşan anneler beni çok iyi anlar. Cevreden gelen olumsuz cümlelerle mücadele ediyoruz bazılarımız esleri umursamaz davranıyor kurumdaki uzmanlar ve onlarla görüşmeler sıramızı öğrendikten sonra sıranın stresi günlük hayatimizdaki olumsuzluklar çalışan arkadaşların is hayatındaki problemler bu kadar olumsuzluk karşısında bu sayfalardada olumsuzluk olunca duşunun bizlerin halini...

slm kızlar neler olmuş gene ya bırakın şu namehram laflarını artık valla benim arkadaşımda böyle bişey söyledi ona açıkladım anlamadı şimdi görüşmek istemiyorum bizi biz anlıyoruz o hasreti özlemi çekenler ben mutluyum ve benim hayatımın tam ortasında olacak meleğim kim ne derse desin.

bugün arkadaşımın doğum yaptığını öğrendim ziyaretine gittim okadar tatlı ki masum melek onlar yok böyle bi duygu. inşallah bizde meleklerimize bi an önce kavuşuruz diye dua ettim...

zuhale cok haklsın...ınş bekledıgınız melekler gelır bır an once...onların bır anneye sızın bır melege ıhıyacınız varken kım ne dıyebılırkı ...sevgıyle buyutun ınşşşşş.. be n goguslerde sut gelmsı ıçın bır ılac var dye duymurum ınş sutunuz de olur mıs gıbı emerler annelerını ....hem o zamnada sut annesı olacagınız ıçın cok daha ıyı olur...........ınşşş hersey gonlunuzce ols ben takıp edıyorum bazen kımın melegı gelmıs dıye .....

Arada bir bu konuya girip bakıyorum. Bu işin günahı da (ki ben günah olduğunu sanmıyorum) sevabı da Allahla kul arasında. Lütfen işin dini boyutunu bu alanda tartışmayın..

tam da benim düşündüğüm şeyi yazmışsın, çok teşekkürler..bu konunun din ile bağdaştırılmasını aklım almıyor, din bu konuda değil başka yerlerde tartışılacak -hatta bence hiç tartılışmayacak- hassas bir konu. biz burda çocuklardan, bebeklerimizi beklemekten, birbirimizin tecrübelerinden bahsediyoruz.birilerinin dönüp dolaşıp din konusunu bu konunun içine sokmaya çalışması can sıkıcı olmaya başladı artık

slm kızlarrr:))
nasılsınız bakalım ?? ben bizimfıstıkla uğraşıp duruyorum..yarın dr gidicez bakalım kilo aldımı boyu uzadımı çok merak ediyorum..bu arada ilk kocaman gülücüğünü attı..tabiki babasına
emzirme konusunda bişeyler yazılmış bende uğraşıyorum ama bikaç kez çekip bırakıyo kızıyo bide bişey gelmeyince.
gaz sorunumuzu hallettik gibi çok şükür daha iyiyiz..dr.browns biberon çok iyi oldu..ama conformil mamayı beğenmedi küçük hanım...

Merhaba arkadaşlar,
Ev ziyareti meselesine fazla takılmayın. Bizi aradıklarında ben evde olmam gerekiyor mu diye sormuştum çünkü rahmetli babam bizimle kalıyordu o zaman ve bakıcısı vardı. Gelen uzman 5 dakika kalacağını sadece eve bakacağını, evde olmama gerek olmadığını söylemişti. Evin kaç odalı olduğuna, balkonuna bakıp gitmiş o zaman. Yakında park, okul, sağlık ocağı var mı diye sormuştu telefonda.
Bu arada kızımla çok güzel vakit geçiriyoruz. Kitaplar okuyoruz, oyuncaklarla oynuyoruz, dışarıda oynuyoruz.Bazen altını değiştirirken " del, del" diyor. Yüzüne doğru eğilmemi istiyor. Eğilince de yanaklarımı ellerinin arasına alıp beni öpüyor. Bu öyle güzel bir sevgi ki anlatamam. Darısı hepinizin başına.

ay çok tatlısınız böyle şeyler okuyunca daha çok gaz geliyorum ya inşallah bizlerde güleriz bende bekliyorum müracaat edeli 3 ay falan olacak gelecekler gibi her gün evi temizliyorum temiz olalım diye çünkü çalışınca bebek odasını ayarlıyorum kafamca bi odam var mutfakla birleşik orayı kapatıp bebek odası yapacaz çok güneş alıyo o odayı ayarlıycam hem ordan yatak odasına giden kapı var işte bakalım bekliyoruz

bana da görüşme sırasında siz çalışıyorsanız evde olmanıza gerek yok, aileden biri bize kapıyı açsa yeter demişlerdi

canım ben 35 yaşına basacam evet bebeğim yanımda şuanda 2,5 yaşında :)

maşallah allah size uzun uzun hayırlı ömürler versin............çok sevindim bebegine güle güle büyüt..............bende 27 mayısta 35 den gün alacagım............76 dogumluyum..........senin dogum günün nezaman ...............şimdiden tebrikler.........istanbuldamısın..............ben kayserideyim..........

denizverdi 8 denememmi var maşallah.bende ençok deneme benim zannettim.........nerelerde yaptırdın.......kaç yaşındasın.......sormamda sakınca yoksa.................senin bebiş nezaman gelir canım................

valla benim teyzeminde komşusu kız bebek aldı kız şimdi 3 yaşında okadar babaya düşkünmüş ki babasıda kızına çok seviyomuş varımız yoğumuz kızımıza diyolarmış allah sizlerede nasip etsin

denizverdi 8 denememmi var maşallah.bende ençok deneme benim zannettim.........nerelerde yaptırdın.......kaç yaşındasın.......sormamda sakınca yoksa.................senin bebiş nezaman gelir canım................

selam sel....

bu yıl haziranda 40 yaşında olacağım.devlette ,özelde denemelerim oldu.3 aşılama 5 tüp denemesi 6 kez takip..
....süleymaniye...özel çapa...fertijin....hizmet ....memorial....bakıröy özel dr muayenehane...

artık hepsi geride kaldı..

şimdi kızımı bekliyorum...bilmiyorum ne zaman gelir...umarım uzun sürmez...

herkese kocaman selamlar arkadaşlar bir süredir forumu takip edemiyordum gelmeyen bahar temizliğine başladım tam bitti derken bel fıtığı var bende belim tutuldu ve bir süredir yatıyordum 2 gündür şükür iyiyim neler neler olmuş ben girmeyeli azıcık gerilmişiz azıcık sevinmişiz falan bizi gerecek konuları ben başını okuyup transit geçiyorum çünki bizlerin gerginliğe değil sevinç ve umuda ihtiyacımız var hepimiz zaten yıllarca gerginlikler yaşamışız bu konudan dolayı öyle veya böyle artık mutluluk vakti hepimiz için yavaş yavaş geliyor inşallah benim bebişimin sırası 10 dan 9 adüşmüş çok bi ilerleme değil ama ben çokkkkkkkkkkk mutlu oldum sıra bana doğru yavaş ve emin adımlarla geliyor tabiki beklerken sabır taşım çatlamazsaaaa

ha bu arada yazmayı unutmuşum Allah nasip ederde bebişim eve gelirse bende her annenin yaptığı gibi emzirmeyi deniycem süt gelsin veya gelmesin önemli değil bu duyguyu tatmak için....

Çok geçmiş olsun arkadasım.Sıranın ilerlemesinede cookk sevindim.İnsallah en kısa zamanda bebişinin dağıttıklarını temizlemek zorunda kalırsın .Bencede emzirmeyi dene ama benim gibi hemen pes etme.Öncelikle gelebileceğini kendini inandır.Ben emzireni gözümle gördüm.Zorlamadığıma pişman oldum

çok tşkr ederim canım benim doğumgünümde 18 mayıs tipik boğa burcuyum bende 76 lıyım istanbulda oturuyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…