- 6 Ağustos 2014
- 961
- 2.445
- 358
bacım evet sıranın bu şekilde gittiğini biliyorum
ilk başlarda çok hızlı düştük çünkü önümüzde olupta rıza bebek olur diyenler alıyordu
sonradan sıramız yerine oturdu artık sadece terk sırasında bekleyenler var
ayda 2 sıra anca ilerliyor
ama nasıl oluyor da 2013 ekim terk bebek başvuraları yerleştirilir bunu anlamıyorum
bu nasıl oluyor
listeye sıradan bakılsa bile ocak ayı başvurusu dururken ekim başvurusu yerleştirilir bunu anlayamıyorum
Evlatlik alan 2 aile taniyorum birincisi annesi babasi hayatta olan bir bebek aldılar kesinlikle bu iyi birşey değil kadin maddi sikintilardan dolayı bebeği evlatlik verdi fakat aileyi taniyor bir kere gelip Seveyim falan demiş bebegi alan kadim ise eğer o severse ben çocuktan sogurum diyor yani annesi babasi hayatta olmasin bence
İkinci aile ise hic soylemediler evlatlik olduğunu kiz bbüyüdü ergenliğe girdi biraz asi bir kizdi bi sure sonra kizin davranislari aileye batmaya başladı tabiki kiza belli etmediler fakat halama dert yanarken görmüştüm kendi kizi olsa belki gözükara olur daha rahat yaptigi yanlislara kizabilir ama evlatlik olunca farkli
Arada bir böyle nasihat sever kişiler girip yorum yapmasa topiğimiz eksik kalıyor sanki de şahane duyumlarını paylaşıyorlar benim de tanıdığım ablamın kızı var EVLAT EDİNEN EVLAT OLAN CANI VAR gözünden sakınıyor kızıda bir düşkün hele babasına aşık iyiki benim annem babam sizsiniz diyen bir kız var şimdi onlar gibi olanları nereye koyalımEvlatlik alan 2 aile taniyorum birincisi annesi babasi hayatta olan bir bebek aldılar kesinlikle bu iyi birşey değil kadin maddi sikintilardan dolayı bebeği evlatlik verdi fakat aileyi taniyor bir kere gelip Seveyim falan demiş bebegi alan kadim ise eğer o severse ben çocuktan sogurum diyor yani annesi babasi hayatta olmasin bence
İkinci aile ise hic soylemediler evlatlik olduğunu kiz bbüyüdü ergenliğe girdi biraz asi bir kizdi bi sure sonra kizin davranislari aileye batmaya başladı tabiki kiza belli etmediler fakat halama dert yanarken görmüştüm kendi kizi olsa belki gözükara olur daha rahat yaptigi yanlislara kizabilir ama evlatlik olunca farkli
Konunun içinde olmayıp böyle duyduğu ya da gördüğü birkaç şeyle,klasik önyargılarla gelen yorumlar da ilgisi,yersiz,saçma oluyor.Evlatlik alan 2 aile taniyorum birincisi annesi babasi hayatta olan bir bebek aldılar kesinlikle bu iyi birşey değil kadin maddi sikintilardan dolayı bebeği evlatlik verdi fakat aileyi taniyor bir kere gelip Seveyim falan demiş bebegi alan kadim ise eğer o severse ben çocuktan sogurum diyor yani annesi babasi hayatta olmasin bence
HeidiAnkara .!.:Konunun içinde olmayıp böyle duyduğu ya da gördüğü birkaç şeyle,cocuklarina rgılarla gelen yorumlar da ilgisi,yersiz,saçma oluyor.
Doğurupta bir köşeye atanları,yuvalara bırakıp görmeye bir kere bile gelmeyenleri,aynı evde oturup çocuğa sevgi,ilgi göstermeyenleri,çocukları devamlı taciz edenleri,kendi gezmesinin keyfinin peşinde koşup çocukları başından atmaya çalışanları,kendi mutsuzluklarının acısını çocuktan çıkarıp hakaret edenleri,dövenleri nasıl bir kategoriye koyuyorsunuz?
Demekki bu durumlarda kan bağının bir fonksiyonu yok.
Anneler genellikle çocuklarının yaramazlığından,yememesinden, uyumamasından büyüyünce söz dinlememesinden,alışkanlıklarından şikayet ederler.Ama size göre evlat edinen anne şikayet ederse bu kan bağının olmasından.
İnanın yanlış düşünüyorsunuz.Bizim için evlatlarımızı çok bekledik.Uğurlarında çok emek harcadık.Bizim için onlar bir lütuf.Hiçbir sıkıntı çekmeden birden evlat sahibi olupta kıymetini bilmeyen bir çok insan tanıyorum.Onlar bizim için nadide bir mücevher,eşi benzeri olmayan gül fidanları,can can can.Ben gerçek aşkı oğlumla evlat sevgisiyle tattım.
Bu duygular yaşanılmadan anlaşılmıyor,bilinmiyor.
Evlatlik alan 2 aile taniyorum birincisi annesi babasi hayatta olan bir bebek aldılar kesinlikle bu iyi birşey değil kadin maddi sikintilardan dolayı bebeği evlatlik verdi fakat aileyi taniyor bir kere gelip Seveyim falan demiş bebegi alan kadim ise eğer o severse ben çocuktan sogurum diyor yani annesi babasi hayatta olmasin bence
Bu yola girdik, tabii uzun bir tedavi, maddi manevi yıkım ve uzun uzun düşündükten sonra girdik. Demişsinizki "Oo super hemen git evlat edin yaparsin edersin çok seversin de denmez ki ciddi bir konu enine boyuna düşünüp karar verilmesi gereken bir konu" İnanın burdaki herkes enine boyuna değil, 7 gün 24 saat yıllarca bu konuyu düşündüler. Bizde düşündük ve hala düşünüyoruz. Zaten 2 günde size evladınızı teslim etmiyorlar, ortalama 1-2 yılda düşündükten sonra bekliyorsunuz.
Sizin gibi insanların akıl vermesine ihtiyacımız yok. Sonumuz hayırda olabilir, sıkıntılıda olabilir. Ama bu durum, evlat edinen ailer için değil, her aile için geçerli. Biyolojik aile olup anne baba katili olan bir aile haber okuyunca, etrafınızdaki herkese sakın çocuk yapmayın demek nasıl yanlış ise, sizin verdiğiniz iki örnekte genelleme yapılamaz.
Evet haklisiniz konunun icinde olmadan yorum yapmak bana düşmez fakat beni yanlış anlamissiniz bu iki aile de cocuklarina kendi çocuğundan daha da iiyi bakiyorlar bu konu biraz eski sanirim ilk msjlarda tedirgin bir arkadaş vardi evlat edinip edinmeme konusunda sadece karşılaşabileceği bir kac olumsuzluga ornek verdim kesinlikle kimseyi kimseyle ayni kategoriye koymadim.. Oo super hemen git evlat edin yaparsin edersin çok seversin de denmez ki ciddi bir konu enine boyuna düşünüp karar verilmesi geren bir konu yoksa sözüm size degil .. Siz zaten kendi cocugunuzdan ayirmiyorsaniz bu sizin kişilik yapinizdandir ama bilin ki herkes bir değil..
Özellikle tuvalet eğitimi kısmın da çok güldümmerhaba arkdaşlar, az önce forumda aşağıdaki yazıyı okudum. günümüz çocuklarının yetiştirilmesine biraz espirili, biraz eleştirisel ama kesinlikle gülümseten, biraz uzun ama okunmaya dğer bir baba yorumu :) vaktiniz varsa bir bakın, şu bekleme sürecide yüzümüz azıcık gülümsesin ve ben öyle olmayacağım ki diyelim :)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ebeveyn-olduğunuzda-büyük-olasılıkla-karşılaşacağınız-11-büyük-sorun.755385/#post-36982128
Paylaşımınız için teşekkür ederim çoook güldümmerhaba arkdaşlar, az önce forumda aşağıdaki yazıyı okudum. günümüz çocuklarının yetiştirilmesine biraz espirili, biraz eleştirisel ama kesinlikle gülümseten, biraz uzun ama okunmaya dğer bir baba yorumu :) vaktiniz varsa bir bakın, şu bekleme sürecide yüzümüz azıcık gülümsesin ve ben öyle olmayacağım ki diyelim :)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ebeveyn-olduğunuzda-büyük-olasılıkla-karşılaşacağınız-11-büyük-sorun.755385/#post-36982128
Günaydın kızlar yeni haftaya güzel haberlerle gireriz inşallah
slm kızlar evet zaman geçmek bilmez ben oğluşum gelene kadar hep çalıştım öyle kafa dağılıyor ki ben hep çalıştığım için asla evde oturmayanlardandım hep çalışrdım ama oğluşum var ve onla vakit nasıl geçyr bilmyrm şimdi çok hareketlendi zaptedmek zor oluyr yaramazı ama çok tatlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?