Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

uzmanınızla gidip bir konuşmayı deneseniz?

Evlatlik alan 2 aile taniyorum birincisi annesi babasi hayatta olan bir bebek aldılar kesinlikle bu iyi birşey değil kadin maddi sikintilardan dolayı bebeği evlatlik verdi fakat aileyi taniyor bir kere gelip Seveyim falan demiş bebegi alan kadim ise eğer o severse ben çocuktan sogurum diyor yani annesi babasi hayatta olmasin bence
İkinci aile ise hic soylemediler evlatlik olduğunu kiz bbüyüdü ergenliğe girdi biraz asi bir kizdi bi sure sonra kizin davranislari aileye batmaya başladı tabiki kiza belli etmediler fakat halama dert yanarken görmüştüm kendi kizi olsa belki gözükara olur daha rahat yaptigi yanlislara kizabilir ama evlatlik olunca farkli

ee ..... yani????? burdan yıllardır evlatlarını, kuzularını, CAN'larını, herşeylerini, gözlerinin nurlarını, bitanelerini, OĞUL'larını, KIZ'larını, özlemini hiç bir şeye sığdıramadıklarını bekleyen anne adayları olarak çıkaracağımız ders nedir?

Arada bir böyle nasihat sever kişiler girip yorum yapmasa topiğimiz eksik kalıyor sanki de şahane duyumlarını paylaşıyorlar benim de tanıdığım ablamın kızı var EVLAT EDİNEN EVLAT OLAN CANI VAR gözünden sakınıyor kızıda bir düşkün hele babasına aşık iyiki benim annem babam sizsiniz diyen bir kız var şimdi onlar gibi olanları nereye koyalım
Evlat bu nefes bu can bu gerisi boş

Konunun içinde olmayıp böyle duyduğu ya da gördüğü birkaç şeyle,klasik önyargılarla gelen yorumlar da ilgisi,yersiz,saçma oluyor.
Doğurupta bir köşeye atanları,yuvalara bırakıp görmeye bir kere bile gelmeyenleri,aynı evde oturup çocuğa sevgi,ilgi göstermeyenleri,çocukları devamlı taciz edenleri,kendi gezmesinin keyfinin peşinde koşup çocukları başından atmaya çalışanları,kendi mutsuzluklarının acısını çocuktan çıkarıp hakaret edenleri,dövenleri nasıl bir kategoriye koyuyorsunuz?
Demekki bu durumlarda kan bağının bir fonksiyonu yok.
Anneler genellikle çocuklarının yaramazlığından,yememesinden, uyumamasından büyüyünce söz dinlememesinden,alışkanlıklarından şikayet ederler.Ama size göre evlat edinen anne şikayet ederse bu kan bağının olmasından.
İnanın yanlış düşünüyorsunuz.Bizim için evlatlarımızı çok bekledik.Uğurlarında çok emek harcadık.Bizim için onlar bir lütuf.Hiçbir sıkıntı çekmeden birden evlat sahibi olupta kıymetini bilmeyen bir çok insan tanıyorum.Onlar bizim için nadide bir mücevher,eşi benzeri olmayan gül fidanları,can can can.Ben gerçek aşkı oğlumla evlat sevgisiyle tattım.
Bu duygular yaşanılmadan anlaşılmıyor,bilinmiyor.

Evet haklisiniz konunun icinde olmadan yorum yapmak bana düşmez fakat beni yanlış anlamissiniz bu iki aile de cocuklarina kendi çocuğundan daha da iiyi bakiyorlar bu konu biraz eski sanirim ilk msjlarda tedirgin bir arkadaş vardi evlat edinip edinmeme konusunda sadece karşılaşabileceği bir kac olumsuzluga ornek verdim kesinlikle kimseyi kimseyle ayni kategoriye koymadim.. Oo super hemen git evlat edin yaparsin edersin çok seversin de denmez ki ciddi bir konu enine boyuna düşünüp karar verilmesi geren bir konu yoksa sözüm size degil .. Siz zaten kendi cocugunuzdan ayirmiyorsaniz bu sizin kişilik yapinizdandir ama bilin ki herkes bir değil..

Bu yola girdik, tabii uzun bir tedavi, maddi manevi yıkım ve uzun uzun düşündükten sonra girdik. Demişsinizki "Oo super hemen git evlat edin yaparsin edersin çok seversin de denmez ki ciddi bir konu enine boyuna düşünüp karar verilmesi gereken bir konu" İnanın burdaki herkes enine boyuna değil, 7 gün 24 saat yıllarca bu konuyu düşündüler. Bizde düşündük ve hala düşünüyoruz. Zaten 2 günde size evladınızı teslim etmiyorlar, ortalama 1-2 yılda düşündükten sonra bekliyorsunuz.

Sizin gibi insanların akıl vermesine ihtiyacımız yok. Sonumuz hayırda olabilir, sıkıntılıda olabilir. Ama bu durum, evlat edinen ailer için değil, her aile için geçerli. Biyolojik aile olup anne baba katili olan bir aile haber okuyunca, etrafınızdaki herkese sakın çocuk yapmayın demek nasıl yanlış ise, sizin verdiğiniz iki örnekte genelleme yapılamaz.

Haklisiniz bu konular hassas meseleler hic yorum yapmamliydim üzgünüm yaşamayan bilemiyor

Baharım yazdıklarınızı sizin kadar heycanlanarak ve mutlulukla okudum, hayırlı uğurlu olsun inşallah ALlah analı babalı büyütsün
En kısa zamanda da biz bekleyenlere nasip olsun

evet hemde çok hassas konular çekinerek konuşulması gereken konular Hatta moral bozulcaksa hiç konuşulmaması gereken bi konu...Ayrıca şuda evlat edinen insanların çoğunun biyolojik evladı yok zaten diyorsunuz ya ayırtetmezsseniz die zaten o duyguyu bilmiyoruz ki ayrı tututp faklı yaklaşalım

merhaba arkdaşlar, az önce forumda aşağıdaki yazıyı okudum. günümüz çocuklarının yetiştirilmesine biraz espirili, biraz eleştirisel ama kesinlikle gülümseten, biraz uzun ama okunmaya dğer bir baba yorumu :) vaktiniz varsa bir bakın, şu bekleme sürecide yüzümüz azıcık gülümsesin ve ben öyle olmayacağım ki diyelim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...acağınız-11-büyük-sorun.755385/#post-36982128

Özellikle tuvalet eğitimi kısmın da çok güldüm
Güzel bir yazı teşekkürler

Paylaşımınız için teşekkür ederim çoook güldüm

bugün yine uyku yok sanırım bana, açtım eski sayfaları okuyorum yaklaşık 2,5 saattir. o kavuşma hikayeleri bitiriyor zaten beni. bir de sanki eskiden forum daha aktifmiş gibi geliyor, şimdilerde sanki daha durgun. inşallah sırayla hızlı hızlı kavuşuruz bebişlerimize de forum hareketlenir. sırf forum için yani, yoksa sabırsızlanmaktan değil

şimdi ben izmir'e şubat ayında taşındım. buraya taşınman önce çalışıyordum. ancak taşındıktan sonra ilk etapta koruyucu aileliğe başvurmak için niyet etmiştik; kızım bana alışsın ben bakayım diye iş aramadım. işte şehire biraz alışıp düzeni oturtunca başvuruya gittik, bizi evlat edinmeye yönlendirdiler ve başvurumuzu buraya yaptık. şimdi çalışmadığım için zaman iyice durdu sanki, çok zor geçiyor, nasıl oyalanacağımı şaşırdım. acaba iş baksam mı diyorum ama kızım gelince de evde olmak istiyorum; işe başlarsam ha deyince ayrılamam da... yok ihbar süresi vs bekleyecek sabrım da olmaz evde kızım beni beklerken. çok kararsızım... nasıl vakit geçiricem bilmiyorum.

siz neler yaapıyor, kendinizi nasıl oyalıyorsunuz?

slm kızlar evet zaman geçmek bilmez ben oğluşum gelene kadar hep çalıştım öyle kafa dağılıyor ki ben hep çalıştığım için asla evde oturmayanlardandım hep çalışrdım ama oğluşum var ve onla vakit nasıl geçyr bilmyrm şimdi çok hareketlendi zaptedmek zor oluyr yaramazı ama çok tatlı

1,5 aydır neredeyse okumadığım yazı izlemediğim video kalmadı sanırım benim. bu gidişle çalışmaktan başka seçeneğim kalmayacak sanırım benim de

ama şu geçen bekleme sürecine değer biliyorum. sisin gibi bizim de bebişlerimizi kucağımıza alacağımız anlar tez zamanda gelsin innnşalllah :)

ufak yaramazı çok öpüyorum sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…