Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
biz daha onları bile almadık
kasım ayın da arıcam işte kurumu bakalım sıramız noldu
ama artık bir uçtan başlamak lazım
çok iş var çok

ya hep diyorum ki kendime, dava bile açacak olsa, eğer ben işi kitabına uygun yaptıysam emeklerim boşa gitmez... tabi ki böyle bir durumla karşı karşıya gelmek bile kabuslardan öte, Allahım yaşatmasın...

şöyle bir metin buldum, resmigazetenin web sayfasından

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/07/20130712-10.htm

benim bundan anladığım, eğer geçerli bir işlem ile evlat edinme gerçekleşmemişse 5 yıllık sürenin aranmayacağı yönünde. hiç öyle rıza veya terk gibi bir ayrım yapmıyor. kanundaki ibareyi kaldırmış sadece... ben mi yanlış anlıyorum...

hukuçu tanıdığı olan kimse yok mu aramızda, bir yorumlasalar bu metni... veya bundan sonra başka bir düzenleme var ise bir kaynak gösterseler...

Son düzenleme:
bacım bu düzelte ben seni yüreğimde büyüttüm diye bir blok var onların başına gelenlerden sonra çıktı
21günlük ken rıza bebek olarak bu ailenin evladı canı oluyor
anne rıza vermiş 5 yıl sonra baba ortaya çıkıyor benim haberim yoktu bana sorulmadı diyor
mahkemede kızın velayetini babay veriyor
enson böyleydi sonra noldu bilmiyorum hatta o ailede bizim topiğe yazdı
kampanyaları vardı destek olmuştuk
bu karar o olaydan sonra çıktı
eğer yerleştirilen coçuğun ailesi 5yıl şartı olmadan dava açabiliyor
mantık da şu ailenin rızası değişebilir yada taraflardan birinin haberi yoksa dava açabilir

o olayı hatırlıyorum, okumuştum. dincer rumuzluydu sanırım. en son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine falan gidecekti. Ne yaptılar acaba?

Bir de böyle durum çıktıkça mı kanun değişecek. o zaman aynı durum terk için bile söz konusu olabilir... Allah'ım hiç birimize yaşatmasın, evlerimizden canlarımızdan uzak olsun böyle şeyler...

Ya insan hep en kötü senoryaları düşünüyor ama şu da bir gerçek ki, bu tür durumlar çok rastlanılan şeyler değil... Olmasında, rastlanmasın, yaşanmasın inşallah....

Güzel düşünelim kızlar, güzel olsun herşey

evet ben unutmustum doğru diyorsun dicer rumuzlu aile
Rabbim böyle bişeyle hiç bir aileyi karşılaştırmasın
ne rıza da nede terk de uff bu konu beni çok üzüyor
içim daralıyor kabus gibi
Rabbim hepimizi böyle bir durumla imtahan olmaktan korusun

Ay kafamızı uzaklaştıralım bu konudan evet benim de içim sıkılyor...

Güzel şeylerden bahsedelim :)

Zamancım ben sana ne sorucam :) kapı süsünü yaparken keçe kullanmışsın. o harfleri sen elinle mi kestin hazır mı aldın? elinle kestiysen kalıp vs nasıl çıkardın :) ben de yapmak istiyorum, gerçi bizim isim belli değil hala eşimle savaş halindeyiz ama ismini belli olunca ekleri dedim :) kalıp nasıl çıkarıyorsun onu sormak istiyorum :)

bacım kalıp çok aradım netten baya baktım bulamadım
sonrada aldım kareli defteri kendim kalıp çıkardım keçeye çizip kestim
çok kolay aslında kareli bir defter yeter

bacım kalıp çok aradım netten baya baktım bulamadım
sonrada aldım kareli defteri kendim kalıp çıkardım keçeye çizip kestim
çok kolay aslında kareli bir defter yeter

Ya işte yaratıcılık böyle birşey :) ben de dünya kadar keçe aldım ama beceremedim :) kareli kağıtla kalıp süpppper fikir :)

siz evlatlık değil evlatsınız cansınız yıllarca yolu beklenen sevgilisiniz
ya elimden gelse şu evlatlık kelimesini kaldırırım
çok sevimsiz bir ifade
benım durumum bıraz farklı ama .... benım annem ben 7 yasındayken vefat edıyor ve teyzem ıle enıstem benı evlatlık alıyorlar... onların ıkı cocugu var bır oglu bır kızı....yanı aslında kuzenlerım......

Günaydın Anneciğim Günaydın Babacığım
Yine aklıma geldin…. yine kalbimde bir acı, sanki hiç geçmeyecek sanki kalbimin taaa derinlerine yerleşti …
Zaman zaman derin bir aaahhh çektirtir bana
Ahmet Kayanın şarkısı kulağımda ….. Günaydın anneciğim Günaydın Babacığım…..
sanki bana ruhuma yazılmış dinlerken alıp götürüyor beni uzaklara, zaman buldukça çekiliyorum kendi dünyama…. Özgürce ağlıya bileceğim üzüntümü yaşaya bileceğim tek yer kendi dünyama…..
Seni Annemi Beni düşünüyorum.. Bir birinize aşkla sevgiyle baktığınız o günler geliyor aklıma
Saclarını parmaklarının arasında gezdirdiğini uyurken izlediğin günler
Aranızda uyurken bana verdiğiniz o huzur
Çok seviyordun annemi bakışlarından anlıyordum çocuk da olsam ….
Şimdi düşünüyorum da ne kadar şanslı bir çocukmuşum birbirini bu kadar seven iki insanın evladı olmuşum….
Bir o kadar da şansızım çok erken kaybettim ikinizi de . bana söylediğin sözler geliyor aklıma…..
Seni Seviyorum demiştin Peki Annemi diye sormuştum ona Aşığım demiştin
Aşk nedir baba?? Aşk aşık oldu kişinin yanından iki saniye de olsa gitmesine dayanamamak demiştin ……
ikiniz gittiniz ve ben buna dayanmak zorunda kaldım buna ne denir baba ????
Annemin öldüğü günü hatırlıyorum…. Odası boş yatağı boş ve biz kapıda öyle kala kaldık beni öptün ve gittin…
Gittin…. Ve Hayatımda kocaman bir boşluk bıraktın…
Acılarımla sorunlarımla isteklerimle mutsuzluğumla yalnız bıraktın sana en ihtiyaç duyduğum anda ama ben seni sevmekten vazgeçmedim hep sevdim hep sevdim
Oynamakla en meşgul anımda bile gözümün ucu hep kapıda belki gelir belki dönüp gelir bir gün…
Peki buna ne denir baba???? Sevgi mi aşk mı aptalık mı..
Biliyor musun yıllarca senin araba koltuğuna çikolatalı pastamı sürdüğüm için kızıp gittini düşündüm…. Çocuk aklı işte.. o gün Bügün çikolatalı pastadan nefret eder oldum…
Sevgi aşk aptalık her neyse seni sevmeye devam ediyorum…. BUNA AF ETMEK DENİR..
Ben artık yalnız değilim beni asla bırakıp gitmiyecek kadar değer veren insanlar var hayatımda mutluyum…Sen rahat uyu baba….

canım hüzünlü bir durum... bazen yıllar acıları kabuk bağlatıyor ama o yara hep kalıyor ne yazık ki... ne şans ki teyzen anne olmuş sana, enişten baba. yapayalnız kalmamışsın, sevilmişsin. ve herşeyi affedecek yürekli bir kız olarak büyümüşsün :)

evet sanslıydım annemın babamın yerını dolduran ıkı harıka ınsan vardı yanımda.... onları hıcbırseyı degısmem.... teyzem yıne benım kanım.... fakat enıstem onun hıcbır mecburıyetı yoktu... bana baba oldu bana dag oldu gölgem oldu.... bın omrum olsa bın kez onu secerım baba olarak.....

Canım benim kalbine doğmuş demek kusura bakma yeni gördüm diyorum ya afacan ve annemle ilgilenmekten ancak fırsat buldum geçmişe bakayım dedim aman yanlış anlaşılmasın şikayet etmiyorum ben mutluyum onlara bakmaktan onlar benim yaşama sevincim hele afacanımın anneanneyle uğraşmaları ona eeehhh diye kızması anneme yemek yedirirken heveslenip mamma demesi herşeye değer :) Aminn canım benim Allah onları bize bağışlasın bizleri de onlara....Öpüyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…