Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

ve sanırım İzmir'desiniz. çok sevindim :) ben de İzmir'deyim, ben kız bebiş için sıradayım. Bir de Gitaro var şuan, o da formumuzdaki baba adayımız, erkek bebiş sırasında... Siz tercih yapacak mısınız?

aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz. bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım :)

Evet Izmirdeyim. Kiz bebek tercih etmeyi dusunuyoruz. Acikcasi uc gundur esimle oyle mutluyuz ki. Hafifledik sanki kararimizi alinca. Su an icin gelirken bes referans istediler. Referanslari ailemizden mi arkadaslarimizdan mi secmek daha iyi olur sizce? Bir de sakincasi yoksa İzmirde bekleme suresi cok oluyor mu bilgi verebilir misiniz. Allah en kisa zamanda bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.

Bizde referanslar son aşamada istenmişti, ki ağutos ayında başvurduk daha :) sanırım yakın akraba istemiyorlar. biz uzak kuzenler, iş yerinden müdür ve arkadaş çevresinden yazmıştık referansları. dün sadece tek referansım arandı, diğerleri aranmamış mesela... bize referanslarımızın kim olduğunu falan sormadılar, sadece isim ve numara aldılar.

bize ilk görüşmemizde sizden önce 74 aile var kız bebek sırası bekleyen, isterseniz erkek diyelim çabuk sıra gelsin demişlerdi. ancak şuan sıramız 53 (1 eksik-1 fazla olabilir tabi) forumdan takip ettiğim kış aylarında bebişler daha hızlı yerleştiriliyor, yani önümüzdeki dönem sıralar çok daha hızlı ilerleyebilir. bir de biz başvurduğumuzda evlat edinme kısmında sadece bir uzman vardı; şuan 3 kişiler, işlemleri hızlandırır bu da...

evet bekleme süreleri erkek-kızda aylar farkediyor. ama ne bileyim çocukluk hayalimdi benim kız çocuğu, o yüzden madem bu noktaya geldik, kız olsun dedik...

bir de sırayı hızlandıran başka bir detay da şehirdışı olayı. biz başvururken şehirdışına hayır demiştik. son görüşmemizde uzmanımız bize bir olay anlattı. Ereğli'de bir bebek varmış, rıza kararlıymış. dosyaya bakmaya başlamışlar, yaşı dolanlar, terk isteyenler ve şehirdışına hayır diyenleri atlaya atlaya çok arka sıralardan bir aileye pat diye sıra gelmiş. bizim görüşmeyi yaptığımız gün bebeklerini almaya gidiyorlardı. bunu duyunca biz de şehirdışına evet olarak değiştirdik tercihimizi :)

umarım biraz fikir olmuştur :)

Olmaz mi? Cok tesekkur ederim. Ben dun telefonda bir gorevliyle gorustum. Ilk kez gelecegimizi randevu almak istedigimizi soyledim. Nufus fotokopisi, fotoğraf ve bes referans yakinlik drreceleriyle istediklerini soyledi. Ben de anne babayi referans yazabiliyor muyuz dedim . Yazabilirsiniz dedi. Bizim de kiz bebek isteme sebebimiz bir bucuk yil once yirmi haftalik hamileyken oğlumuzu kaybettik. Zaten tup bebek tedavisiyle hamile kalmistim. Ama artik tedavi lafini bile duymak istemiyorum. Size cok soru sordum ama bir de saglik raporu cikarirken islemler nasil oluyor? Bir de basvurudan kac ay sonra e ziyaretine geldiler? Sehir disi tercihini biz de dusunuyoruz. Umarim dediginiz gibi kisin sira hizlica ilerler

Öncelikle zor bir süreç atlatmışsınız, ama hepsini telafi edip sizi kocaman mutluluklara kavuşturacak bir süreç içindesiniz. inşallah herşeyi unutturacak sonrasındaki dönem :)

aklınıza takılan herşeyi istediğiniz zaman sorabilirsiniz :)

Biz Urla Devlet Hastanesi'nde çıkardık raporu. dahiliye uzmanının sürekli yeni tahliller istemesi ve şu meşhur 560 soruluk testi yapacak uzmanın izinde olması nedeniyle 3-4 gün uğraştık biz. bir de rapor için giderken biraz hazırlıklı olun; bizim 850 TL tuttu; ama dediğim gibi dahiliyeci oto çiçeğe tahlil istedi; her tahlil artı para demek... Bir de yanınızda 5er vesikalık da rapor için giderken götürüyorsunuz. ilk dilekçenizi yazıp verirken arkasına koyuyorlar, giderken unutmayın o yüzden.

biz evrakları teslim ettikten 2 hafta sonra geldiler ev ziyaretine. evi şöyle bir gezdi, bir tek bebişin odasına girdi camından falan baktı; diğer odaların kapısından bakındı sadece. park, okul, hastane yakında var mı diye sordu. genellikle sohbet gibi geçti. biz çok şanslıydık aslında, evrak teslimi, görüşmeler ve ev ziyaretini toplamda 1 ayda tamamladık :) uzmanlarımız aynı olursa, çok tatlı bir bayan, rahat olun derim.

inşallah sizin de herşey çabuk çabuk geçer :)

Gerçekten hızlı ilerlemiş süreciniz. Umarim iyi bir uzmana denk geliriz. Cocuk odasinda bir sey hazirlamiş miydiniz boş muydu? Urla devlet hastanesini siz mi sectiniz? Tahliller çok tutmuş gerçekten. Hazirlikli olalim biz de. Ben çok soru soruyorum gerçektenama inanin cevaplariniz benim içime su serpiyor. Umarim buradaki herkes bebeklerini en kisa zamanda kucaklarina alir. Sizin şu an sıranız 53 değil mi? Tahminen bir sure soyluyor mu uzmaniniz bebeginize kavusmanizla ilgili?

Odada zaten misafir için yatak ve dolap vardı ama onların çıkacağını ve odayı oraya hazırlayacağımızı söyledik. birşey demedi. Ben Urla tarafında oturuyorum o yüzden ilk orayı aradım sordum heyet raporu için, veriyoruz deyince oraya gittik. ama bizde hormonlardan, kanda tümor testine, şeker yüklemesinden ekgye kadar birçok test istendi. gerçi İstanbul'a bakınca yine şanslıyız, amatemde haftalarca kan-idrar vermedik en azından.

kız diye kesin kararımızı verince bize ortalama 2 yıl dendi, ama sanırım bu biraz mecburi bir söylem. okumak için bir evrak veriyorlar evlat edinme ile ilgili, orada da ortalama 2 yıl yazıyor. ama forumda geçmişe bakınca İzmir'de 9 ayda da kızına kavuşan var 20 ayda da... sıra ile ilgili özelden yazıcam :)

Cok tesekkurler. Evet amatemle ilgili yazilanlari okuyunca biraz moralim bozulmuştu acikcasi. Bir de ben de calisiyorum ancak bir gun izin gunumuzde halledwebilecegiz islerimizi. Ozelden msjinizi bekliycem.

selam .
bizde bugün kuruma çagrıldık .koruyucu aile için görüşmemizi tamamladık şükür.yaş aralıgımızı da 1 -8 yaptık..2 yada 3 hafta sonra evragımız kurula sunulacak...onaylanırsa şayet evlat edinmeye uygun duruma geçebilecek bir çocugu yanımıza yerleştirecekler.kardeşte olurmu dediler olur hemde süper olur dedik

susamuru hg bacım topigimize .bunlar tatlı telaşeler .ama onaylanıpta beklemek gerçekten sabır işi.kolaylıklar diliyorum.biz saglık raporu işimizi ancak 3 günde bitirebildik

susamuru hg bacım topigimize .bunlar tatlı telaşeler .ama onaylanıpta beklemek gerçekten sabır işi.kolaylıklar diliyorum.biz saglık raporu işimizi ancak 3 günde bitirebildik
Tesekkur ederim. Hoş bulduk bakalim ilk gorusmemizi yapalim da hayirlisiyla. Sizin de hayirlisi olsun. Koruyucu aile olmak icin mi beklemedesiniz?

Evlat edinmek zor bir karar. Yakın bir aile dostumuz evlat edindi. Çocuk 11 yaşında ve henüz evlat edinildiğini bilmiyor. Şimdilik bir sıkıntı yok ama iş bunu söylemeye gelince ne olur bilemiyorum. Umarım doğru bir karar alırsınız.

Susamuru35 ,
Topiğimize hoşgeldin, Hayırlısı olsun.Bizde Izmirde kız bebek sırasındayız. Sağlık raporumuzu Alsancak devlet hastahanesinden bir günde aldık.Merkezde oturuyorsanız aklınızda bulunsun.Kolaylıklar dilerim.

Hoş bulduk. Evet merkezdeyiz. Alsancak bize cok rahat olur. Cok sevindim bir gunde hallettiginize. Psikolojik degerlendirme icin nereye basvurdunuz? O da Alsancak devlet hastanesinden mi?

Hastahanenin Bahçesinde küçük bir bölüm var, ana binada sağlık kurulundan raporu neden istediğinizin yazılı olduğu bir dilekçe doldurup bu bölüme başvuruyorsun.Dilekçe işini bir öğleden sonra halledip ertesi gün sabahtan kan tahlillerini halletmek daha iyi olur. RApora imza atan tüm doktorlar o bölümde bir arada oluyor, ilgili sonuçlara bakıp raporu imzalıyorlar. Psikiyatrist benim raporumu imzaladı, eşimden Kişilik testi istedi onuda aynı gün hastahanede doldurup sonucu aldık.Bir günün sonunda ikimizinde raporu hazırdı.

Tesekkur ederim. Insallah bizim de kolay olur.

Biz izmir merkeze yakın bir ilçedeyiz. Devlet hastanesinde kurul bölümüne bilgi almak için sordum , eşiniz ve sizin için toplam 400 tl civarı tutar 2 resim ve kimlik ile sabah erken gelin dediler.

Bizde eşimin izin aldığı gün vezneye gidip başvurduk ödeme için, siz bekleyin bir arkadaş gelecek sizinle ilgilenecek dediler, diğer iş için rapor isteyenlerde ödeme alındı, bizimle ilgilenen kişi bizi odasına götürüp bilgisayardan birşeyler yaptı, hocam tüm işlemlerinizi yaptırın ücretsiz olacak dedi. Herhangi bir tanış vs yok sadece evlat edinme ile ilgili bir uygulamaymış. O gün 565 soruluk test hariç tüm doktorları gezdik hepsi bitti, 4 gün sonra test için randevu verdiler. 2-3 gün sonra sonra test sonucunu alıp öğleden sonra imzaları tamamladık ve akşam raporu aldık. Toplam 1 hafta sürdü, ve 3 günümüzü aldı. İzmirden rapor almak için hastane adını isteyen özelden yazabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…