Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kurumu aradık, uzmanımız şehir dışındaymış müdür de izindeymiş. Evlat edinmede şuan kimse yokmuş. Haftaya iletişime geçeceğiz. Bizden başka arayan soran oldu mu? Meraklandım, herkes mi meşgul olur anlamadım.. :/

Merhaba hanımlar. Ben 2 ay önce yenidoğan bir kız bebek evlat edindim. Onu kucağıma aldığımda 3 günlüktü. 2 aydır her şeyim değişti. Hayata bakış açım, vicdanım, hayat görüşüm, korkularım, heyecanlarım, mutluluklarım.. yani her şey... Uyku düzenini falan saymıyorum... Umurumda değil uykusuz kalmak...Anne olmak ne müthiş bir duyguymuş... Tarifi yok... Ben ve eşim çocuğumuz olmadığı için hep evlat edinmek istedik. Ailelerimiz de destek oldu. Bazı akrabalarımız, arkadaşlarımız tuhaf karşıladılar. onu sevebilecek misiniz? İnsanın kendi çocuğu gibi olmaz.. Bir gün mucize eseri çocuğunuz olsa onu kayırırsınız...vs vs.. tahmin edersiniz. Biz dedik ki biz severiz yavrumuzu, onu sevmeyecek olan da bizimle görüşmek zorunda değil..
2 yıldır bebek sırası bekliyorduk... Prosedürleri anlatmayacağım biliyorsunuz zaten...Sonra bir gün telefon geldi.. Minicik daha 3 günlük kızımı aldım kucağıma... O an durdu dünya. Gerçekten durdu...
Sıramızı beklerken yatağıydı, beziydi mamasıydı hazırlamıştık büyük kısmını ihtiyaçların...
Kızımı almaya giderken eşimle hiç kimseye haber vermedik. Kucağımızda yavrumuzla döndüğümüzde herkes sevinç çığlıkları attı. Bize olumsuz konuşanlar bile üzerine titriyor şimdi. Diyorlar ki çok şanslı bir bebek sizin gibi anne ve babası oldu. Hayır diyorum biz şanslıyız o bizim kızımız oldu diye...
Evlat edinenler duygularınızı paylaşın ya başlık. Ah nasıl anlatabilirim ki. Günlerce bana ne zaman bilinçli bakacak ne zaman gülecek beni görünce diye bekledim. Uyurken nefesini dinledim. Hala dinliyorum. Şimdi sabahları günaydın bebeğim diye yanına gittiğimde gülücükler atıyor. Babasına daha bir edalı bakıp gülüyor sanki :)) O bizim kızımız evladımız. Yavrumuz. Evet karnımda büyümedi ama biz onu yıllardır kalbimizde büyüttük. Dualarımla doğurdum onu kalbimden doğurdum anlıyor musunuz? Şimdiden bu kadar seviyorum (severken çığlıklar atıyorum) off o büyüdükçe nasıl olacak bilemiyorum. Sürekli çığlık çığlık sevgi bağıran bir kadın olacağım :)
Çok zor bir karar demeyin, inanın harika bir duygu.

Allah bir ömür boyu ayırmasın sizi yavrunuzdan

herşeyim değişti değişmişsiniz... ah herşeyimiz değişse bizimde... o büyük özlemi yaşamayan anlayamaz. Allah'ım o sevgi çığlıklarınızı daim etsin, miniğinize ve sizlere sağlıklı ömür versin. biz bekleyenleri de biran önce kavuştursun yavrularına...

ben kızımı gerçekten çok ama çok özledim...

selam kızlar o kadar heyecanlıyım ki yerimde duramıyorum....yarın kuruma görüşmeye çağrdılar......çok şükür bir adım daha yaklaşıyoruz misss kokulumaaaa....yarın neler olacak neler konuşucaz içim çime sığmıyor..Konya dan başvuran arkadaşlar biraz bigilendirirseniz sevinirim...bademir en son gitmiştin galiba görüşmeye özelden ayrıntılı anlatırsan ah ne iyi olur ...elim hiç birşeye varmıyor sadece oturup bakıyorum öyle boş boş...

çok meşguller, bizlerin telefonunu cevaplayamacak kadar meşguller. bize böyle pozitif bir sesle cevap veremeyecek, bizi anlayamacak, güzel bir haberi mesela sıramızdaki 1 basamak ilerlemeyi bile paylaşamayacak kadar meşguller... bizim gibi tek odakları bekledikleri evlatları değil nasılsa

eminim ki çok güzel geçecek görüşmeniz. nasıl hissediyorsanız öyle davranın, duygunuzu heyecanınızı saklamayın. bana kızımla ilgili duygularımı beklentilerimi sorduklarında nerdeyse sandalyede zıplaya zıplaya anlattım, anne demesini duymayı nasıl istediğimi anlatırken gözyaşlarım aktı... eşim kızdı bana çıkınca, bu kadar heyecanlanacak ne vardı diye!!!!! ama uzmanımızın gözünde, ben anlatırkenki duygularını gördüm... eşimden daha iyi anlamıştı beni... o yüzden bırakın aksın duygular, kelimeler :)

desteğin için teşekkür ederim canım....aslında duygularını pek belli edemeyen biriyimdir ....ama sz konusu kızım olunca hiç susamıyorum...:)umuarım yarın ağlamaktan konuşmaya fısatım olurr...ama eşim maşallah çok güzel konuşur...hayırlısı olsun......

yarın güzel haberlerini alıcaz inşallah :)

aminn.

Moralim çok bozuk. Bebeğim gelse de biraz evimiz şenlense. Eşim çok karamsar, hayat konusunda. Hayatı boyunca çok sıkıntılar çekmiş, evlenincede hep benim hastalıklarımla uğraştı. Sağolsun hep yardımcı oldu bana. Ama hastalığım ve çocuk için tedaviler onu da yıprattı. Benim işyerinde işlerim yoğun, evde de ev işleri örgüyle falan kafamı dağıtıyorum da. O da kendini tadilat ve bina yönetim işlerine verdi, kızıyordum aslında hiç evde kalmıyosun diye. Ama akşam farkettim ki o da sıkıntılarını atmak için bina işleriyle uğraşıyor. Bu günler geçecek biliyorum ama beklemek gerçekten zormuş(

hayır cnm aramadım en son 1 ay önce aradığım için bilgi vermezler diye düşünüyorum.. aralık başı belki ararım... sen aradınmı bugün naptın varmı haber
Öyle bir şey oluyor ki gün içerisinde kendimi acayip ise veriyorum ve aklıma gelmiyor aramak, akşam oluyor evin issizligi karşıma çıkınca neden aramadim diyorum. Bir şey engelliyor beni sanki. Umut bile yetiyor ya insana belki de kötü bir şey duymaktan korkuyorum. Kendi kendime hazırlık yapıyorum ufaktan. eğer Mart ayına kadar gelirse hayırlısıyla en mutlusu olacağım bu dünyanın.

kızlar ayın 11 de bebek gelişimi ile ilgili görüşmem var .. ne soruyolar ne cevap verilmeli biligilerinize ve dualarınıza ihtiyzcım var .. lütfen aklınızda olan soruları cevaplarıyla birlikde yazın

kızlar ayın 11 de bebek gelişimi ile ilgili görüşmem var .. ne soruyolar ne cevap verilmeli biligilerinize ve dualarınıza ihtiyzcım var .. lütfen aklınızda olan soruları cevaplarıyla birlikde yazın

Tek tek her şeyi sorup not tutuyorlar; ne yer, kaç öğün yer, ne giyer, nasıl uyur, kim bakar, şarkı söyler misiniz, TV izler mi (günde 20 dk izlemesi öneriliyor maksimum :)) Anne-baba olarak sizin yaşamınız nasıl, değişiklik var mı hayatınızda? Benim tavsiyem bu sorulara dürüstlükle cevap verin, ne oluyorsa onu söyleyin. Kendinizi sıkmaya hiç gerek yok, sadece rapor tutuyorlar olan biteni. Bebeğinizi ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin, onunla oynadığınız oyunları, konuştuklarınızı anlatın. Güzel geçecektir eminim

zamancım hele kızım kuzun gelsinde bak ilk önce kızını sorucak annen o günlerde gelicek inş sonrasında zaman su gibi akıcak benim kuzu bir yaşına girdıi bile ınanamıyorum hala zamancım seninde bekleme zamanın su gibi geçsin inş ve bütün bekleyenlerin

Cnm yeni gördüm yazını ama sanırım geç kaldım Allah yardımcın olsun çok rahat geçmişti bizim görüşme umarım seninde öle geçer ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…