Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bilmiyorum günlük olarak googleda benden başka araştırma yapan var mı :) az önce buldum haber başlığını arkadaşlar:

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, otogar içindeki çöp konteynerinin yanına bırakılan çantada, yeni doğmuş erkek bebek bulundu.

hafta sonu da İzmir Bornova'da bir kız bebiş bulunmuştu.

İnşallah çok güzel yuvaları olacak bu bebişlerin, belki de bizlerden birilerinin sevinci olur, kimbilir...

Günaydın bacılar
Bugece sürekli uzmanımızı gördüm
Eve gazete göndermiş böyle içinde matematik soruları var
Telaşla uzmanı arıyorum
Yaşlı bir adam açıyor x hanım az önce çıktı
Dişi kırıldı diyor
Kızlar çok huzursuzum acaba bir terslik mi var

hayrolsun, hayırlara çıksın. bebişin geliyor az kaldı demekki :) sen hazırlıkları hızlandır

Hayra yor Zamancım, güzel gelişmelerin işareti olsun inşallah :)

İnşallah öyle olur
Çok huzursuzum acaba gene bişey mi oldu
İnşallah bişey yoktur
Hayırlara dönsün

hayır olacak, vakit geçip haber gelmedikçe sen kendini sıkıyorsun, ondan böyle etkilenmişsin. ama bu güzel gelişmelerin habercisi olacak inşallah :) bir kurumu arasan belki sıra vs gelişme olmuştur :)

Arkadaşlar,

Yazımız sonunda elimize ulaştı az önce :) Buradaki canım arkadaşlarım sayesinde takip ettiğim sıra numaram ile geldi kağıt, ama yazı tarihi 15 gün öncesine ait. Kimbilir belki 1-2 sıra atmışızdır :)

ortalama bekleme süresi 3 yıl yazıyor, belki burası sizler olmasaydınız, bu mektup sevincim değil gözyaşım olacaktı... Ama diyorum ki şimdi yemeeezleeerr :) İyiki varsınız, iyiki burası var

Slm kızlar netim uzun zamandır bozuktu ilk baktığım liste oldu ama halen aynı inşallah bu uzun süren sessizliğin sonunda çığlık sesleri yükselir aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın başvuruları da hayırlı olsun bizim ilk ev ziyaretimiz gerçekleşti çok güzel geçti kızımın gelişimini bakımını beğendiler Rabbim bu güzel duyguları inşallah tez vakitte sizlere de yaşatsın bebeğim gün geçtikçe değişik şeyler öğreniyor mutluluktan deli olucam kızımın bana bakışı gülüşü bütün yorgunluğumu alıyor Allah'ıma çok şükür meleğimi bana kısmet etiği için her zaman dualarımdasınız

Canım hayırlı olsun evladının sevincini de tez vakitte yaşarsın inşallah

Bu arada eslu ve eyar81 den cevap geldi
İkisi de hala beklemedeler

Arkadaslar mrb.konu aktif oldugu icin size danismak istedim.
27yasindayim.esim 32. 7senelik evliyiz.4kere tup bebek denedik.bu yaz 5.yi denicez.
Ama evlat edinmeyi hep istemisimdir.cocugum kendiliginden olsaydi bile hep aklimda olan bi konuydu.
Bu forumu gorupte yazdiklarinizi okuyunca cok heycanlandim.
Hayal ettim.duygulandim.
Tabi bir suru sorularda geldi aklima.
Evlat edinirsem ya sevemezsem ya icim isinmazsa sabir gosteremezsem diye.
Ama evde bi bebek olmasi ona bakmak falan beni ciddi ciddi dusundurdu.
Amaa herseyden once bi sorum olacak.ben 27yasinda oldugumdan dolayi verirlermi.yani basvuru hakkim varmi.
En bastaki yazilari okudum ama onlar 2010da yazilmislar.
Kanun degistimi.
Yani 7senelik evli oldugumuz icin yas siniri kalkarmi ortadan.
Cvp verirseniz eger daha bicok sorum var cunku.
Okadar takildimki bu soruya sabah olacak uyku girmedi gozume.

Hoşgeldin bacım
Başvuruda 7 yıllık evli olduğunuz için sıkıntı olmaz
Bizim de durum aynıydı
Eşim 30 üstünde ben değilim ama 5 yıl evlilik var oluyor yani
Sevme benimseme konusuna gelince
Bunları düşünüyorsan araştırma başladıysan zaten bu iş olmuş
Biz henüz Sıradayız ama
Bana mesela milletin hamile kalması çok garip gelir oldu
Sanki herkes böyle sıra beklemeli :)
Ne diyim o başvuru oluyor ya zaten o an da bir rahatlama bir huzur geliyor
Sevgide evet seviliyor hemde çok seviliyor

Bacılar ben gene rüyalar gördüm
Uyuyamadım
Rüyamda kucağım da kızım var böyle minnacık dişleri çıkıyor muş sahil kenarındayız hatta üstünde ördüğüm yeleği var sonra denizden bir sürü yosun çıkıyor kızım la Kum tepesine çıkıyorum böyle üstüne gelmesin diye korumaya çalışıyorum ama ben uğraştıkça denizden daha çok yosun fışkırıyor
Enson kocaman bir yosun üstümüzden geçerken uyandım

Acaba ne demek
İnşallah ters giden bişeyler yoktur
Korkum dan kurumuda arıyamıyorum

sona yaklaşıyorsun bence o yüzden bu rüyalar :) daha şimdiden koruma içgüdüsü sardı içini demek ki. belki sana gelecek bebişin doğumu yaklaşıyordur da onu hissediyorsundur. kimbilir :)

Canım belki sen de biliyorsundur gördüğümüz rüyaların çok azı haberci ruyadir geri kalanlar bizim korkularimiz dusuncelerimizdir. Haberci rüyalar genellikle sabah namazından sonra gorulenlerdir diye de söylenir. Hiç yüreğini sıkma. Hayra yor Hayır olsun. Bir de rüyanın anlatıldığı kişi çok önemlidir. Anlattığın kişinin pozitif yorumlamasi esastır. Her şey guzel olacak mücadele edeceksin ama yavruna kavuşacaksın inşallah. :)

Biz de benzer şartlarda başvurduk problem olmaz. Bu düşünme aşamasında kendinize zaman verin ve bol bol bu sayfaları evlat edinen aileleri okuyun dinleyin. Hatta Nihat Hatipoğlu nun bir konuşması var onu mutlaka dinleyin. Bir hadisi Şerif anlatır; peygamber Efendimiz öbür dünyada biz ve yetime bakanlar iki parmak gibi yanyana olacağız demiştir. Emin olun bu aşama geçince rahatlayacaksiniz. Ben suan adını bile seslenerek seviyorum yavrunu evde düşünun daha gelmeden seslenerek seviyorum onu :)

Zaman arkadaşımızın dediği gibi 7 yıllık evlilik ile yaş limitine takılmazsınız, başvuruda bir sıkıntı olmaz merak etmeyin.

Sevme konusuna gelecek olursak, ben de, eşimde normal şartlarda her çocuğu sevebilen, herçocuğa yakınlık gösterebilen kişiler değildik. hatta eşim birkaç ay öncesine kadar abisin çocuklarını bile kucağına almamıştı. hele bebekse yaklaşmazdı bile. ama şimdi 8 aylık yeğeni kucağından düşmüyor, herşey başvurumuzu yaptıktan sonra başladı :)

ben de aynı şekilde çok sevgi pıtırcığı değildim. belki hala bile değilim. ama bildiğim birşey var, kızımı çok seviyorum. hem de daha başvuralı aylar oldu, yolum bekleyişim uzun olacak. ama onun şuan belki bir kadının rahmine düştüğünü düşünmek bile hem beni mutlu ediyor, hem sevindiriyor, hem de acaba bu süreçte kızıma iyi bakabilecek mi diye endişelendriyor. Hiç tanımadan, görmeden, koklamadan sevmeye başladım ben kızımı, hem de çok. hele bir de kucağıma alsam, koklasam... bana ilk anne deyişini hayal bile edemiyorum. düşünsenize anne diyecek size, mamasını siz verecek, elinden siz tutacaksınız. o sizi severken karşılıksız bırakabilir misiniz bu masum sevgiyi. gözünüzü kapatın ve o minik bedenle kavuşma anını düşünün...

ben hiç tedavi vs ile hamile kalmayı denemedim, bundan yıllar önce rahim ağzım alındı, o dönemde doktor düşük riskinden bahsetmişti bana, ya hemen hamile kal, yaş ilerlerse riskin artar demişti. o dönem eşimle çıkıyorduk daha. 10 yıl önceydi ve o dönemde krar vermiştik biz kızımıza bu yolla kavuşmaya. ama başvuruyu yaptıktan sonra beklerken çok daha büyük bir heyecan, çok daha büyük bir sevgi oluşuyor içinde emin olabilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…