Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
sona yaklaşıyorsun bence o yüzden bu rüyalar :) daha şimdiden koruma içgüdüsü sardı içini demek ki. belki sana gelecek bebişin doğumu yaklaşıyordur da onu hissediyorsundur. kimbilir :)

İnşallah hayrolsun
Bilemiyorum belki dediğiniz gibi kızımız geliyordur
Çok takıyorum galiba

Şartlarınız uygun başvuru yapabilirsiniz, ama acele edin çünkü ortalama kız 2 yıl, erkek 1 yıl bekletir, genelde insanlar olmazsa yuvadan alırsınız sıkmayın canınızı derler ama uzun bir süreç bu, biz keşke tüp bebek denemesi yaparken başvurmuş olsaydık diyoruz.

3 Bebbek görme hakkınız var, ama genelde forumdan takip ettiğim kadarı ile %99 ilk gördükleri bebeğe aşık olup anne baba olmuşlar.

Not: şu an bu mesajları bir anne adayı yazıyor.

Arkadaslar coklu alinti yapamadim malesef.cvp verenlere tek tek tesekur ederim.
Bugun esime actim konuyu hic sicak bakmiyo.tartistik hatta.simdilik boyle bi dusunceyi cikar kafandan dedi.
Kolaymiymis.pazardan elmami aliyomusum.
Oysa ne hayaller kurmustum.neden bende anne olamiyorumki.
Artik yiprandigimi soyledim maddi manevi psikolojik bittigimi artik mutlu olmak istedigimi soyledim.
Tupbebek falan yaptirmak istemedigimi soyledim.
Tmm istemiyosan yaptirmayiz ama evlat edinmeyi dusunme dedi.
Bence ilerdede istemicek.
Nasil ikna edebilirim.offff

Canım bazen bizim de emin olup olmadığımızı anlamak için farklı cevaplar veriyorlar. Yani ben mesela normalde kararsız bir insanimdir ve eşim bu sebeple geçici bir heves mi diye beni de baya karar aşamasında denedi. Bir de onun da hazır olması gerek. Zaman tek çare suan bence.

Size tavsiyem tüp bebek denemesini tadında bırakmak, çok zorlamamak lazım, biz 3. denemede bıraktık, çünkü erkekler için çok sorun yok ama bayanlar çok fazla kimyevi madde ile uyarılıyor, ispatlanmış bir zararı olmasa da ileride onunda eksi yönleri çıkacaktır.

Allah bu dünyayı bir denge üzerine yaratmış, vardır bir bildiği, anne baba olmayan bir çok aile olduğu gibi, ailesi olmayan da sahipsiz bir çok melek var.

Eşiniz için 2 tavsiyem var.
1. Forumdaki bu başlığı baştan sona okuyup, özellikle kavuşma yazılarını seçip ona okut, başka önyargılı olan birçok ailenin ve birinci derece yakınlarının melek eve gelince nasıl hayatlarının değiştiğini hem sen hemde eşin canlı şahit olarak görmüş olacaksınız.

2. Size en yakıt sosyal hizmetlerden bilgi alıp hafta sonları yuvalara gidip oraları görün, çocukları kucaklayın, belki yanınıza birkaç oyuncak alın hem siz sevindirin, hemde onlar sevinsin.

Alıntı: Bir bayram sabahi Peygamber Efendimiz (sas) Ashab-i Kiram’dan bazilariyla birlikte bayram namazindan dönerken bir bahçede bayram sevinciyle oynayan çocuklara rastlar.
Bayram, sevinç ve mutluluk günüdür. Bilhassa çocuklar, bayram günleri yeni elbiselerini giyer, sokaklara dökülür, bayram günlerinin kazandirdigi sevinç ve mutlulugu yasarlar.
Iste çocuklarin bir araya gelerek bayram sevincini yasarken, içlerinden birinin kenara çekilip mahzun mahzun onlara baktigini ve gözlerinden dökülen yaslarin yanaklarini islattigini fark eden Peygamber Efendimiz (sas), hemen o çocugun yanina yaklasir ve ona :

- Neden su bayram sabahi arkadaslarinla birlikte oynamiyormusun da bir kenara çekilmis agliyorsun yavrum ? diye sorar

Bu sözleri söyleyenin âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz (sas) oldugunu bilmeden :

- Benim babam vefat etti. Yetim kaldim. Benim de babam onlarinki gibi hayatta olsaydi, bana yeni elbiseler alirdi. Ben de onlar gibi sevinir ve oynardim, dedi

Bunun üzerine, Resulullah (sas) çok müteesir olur ve çocugun saclarini oksayarak ona hediyeler alir ve sonra :

- Hasan ile Hüseyin kardeslerin, âhir zaman Peygamberinin de deden olmasini arzu eder misin ? diye sorar

Iste o zaman kendisiyle konusanin Peygamber Efendimiz (sas) oldugunu anlayan çocuk hemen ellerine kapanir ve ellerini öper

Resulullah (sas) o çocugun bütün ihtiyaçlarini karsilar. Yeni elbiseler giydirince, çocuk hemen kosup diger çocuklarin arasina karisir ve onlarla birlikte bayram sevincini yasar.

Cocugun bu mutlu halini gören Resulullah (sas) : “Kim bir yetimin ihtiyacini gidermek suretiyle onu sevindirirse, cennette benimle yan yana olur” buyurarak bu beraberligi, sahadet ve orta parmaklarini birlestirmek suretiyle ifade eder.

Evet bende sizin gibiyim.birden cok fazla heveslenip sonra pisman olabiliyorum.esim oyuzden guvenmiyo sanirim.
Biraz daha zaman ve olgunlasmaya ihtiyacimiz var.
Siz bekleme asamasindamisiniz yoksa kavustunuzmu bebeginize

Ya cok tesekur ederim.gozlerim dolu dolu okudum.
Esimle konustugumda soyledim onada yazilanlari bi oku bak nasil fikrin degisiyo dedim.
Zaten onlar kafani karistiriyo senin diye kizdi.
Konuyu acamiyorum bile.yani nasil desem bu konuyu dusunmesi bile uzuyo onu.kendi cocugunun olmicani kabul etmek istemiyo.
Bugun sabah suratimdan anladi biseylerin kafamda degistigini.(pozitif anlamda)
Cokmu istiyosun diye sordu sakince.bende evet cok istiyorum.bebegimiz olamicaksa neden bu duygudan mahrum birakalim kendimizi dedim.bende anne olmak istiyorum dedim.gozlerim doldu.yuzune bakti.tmm dusunelim olabilir dedi

Ya cok tesekur ederim.gozlerim dolu dolu okudum.
Esimle konustugumda soyledim onada yazilanlari bi oku bak nasil fikrin degisiyo dedim.
Zaten onlar kafani karistiriyo senin diye kizdi.
Konuyu acamiyorum bile.yani nasil desem bu konuyu dusunmesi bile uzuyo onu.kendi cocugunun olmicani kabul etmek istemiyo.
Bugun sabah suratimdan anladi biseylerin kafamda degistigini.(pozitif anlamda)
Cokmu istiyosun diye sordu sakince.bende evet cok istiyorum.bebegimiz olamicaksa neden bu duygudan mahrum birakalim kendimizi dedim.bende anne olmak istiyorum dedim.gozlerim doldu.yuzune bakti.tmm dusunelim olabilir dedi

Bu yoldan geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim
Evet eşler bizler gibi hemen tamam diyemiyolar
Ben de bu konuyu ilk açtığım da eşim olmaz demişti
Forumda günlerimde var :)
Sonra eşim baktı ben kararlıyım aslında oda sıcakmış ama işte aklında bir sürü soru
Sonra benim bir tanıdığım var x ablam onlar yıllar önce kavuşmuştu kızlarına
Binbir sitemle eşim gitmeyi kabul etti
Allah razı olsun x ablamın eşide eşimle aynı rahatsız lığı vardı abi okadar güzel karşıladı ağırladı ki
Beraber rahatsızlık larından konuştular
Sonra nasıl olduğun dan kavuşmalarından bahsetti
Birde kızları yanlarında idi
Eşim o aile ortamını gördü sorularını sormadan abi yanıtını verdi
Kapıdan çıkınca eşim tamam dedi
Yani kendi durumda olan başka bir beyden bunları duymak kaygılarını paylaşmak cevaplarını almak bizi çok rahatlatmıştı
Sadece eşine biraz zaman ver
Arada bu konuyu aç
Benim eşimde ilk önce topik için böyle demişti şimdi arada bana soruyor yokmu kavuşan diye
Onlar da haklı akıllarında bir sürü soru işareti var ve cevabını bulmak zorundalar

Simdilik sizin dedoginiz gibi yapicam.arada cok sıkmadan konusucam.
Zaten bu sabah tmm dedi.ilerde dusunuruz dedi.cunku onun hala tupbebekte umudu var.
Bakalim zamana birakalim.mevlam neylerse guzel eyler.
Siz ne durumdasiniz acaba.siradamisiniz.
Hepinizin yazdiklarini okumaya basladim ama daha 30.sayfadayim.bu sayfalatlra heralde 2senede anca gelirim.

:) Ben kararımı verdiğimde yaklaşık bir kaç ay eşime hiç bahsedemedim. Arada sırada tam yeri geldi aç konuyu dediğimde korktum. Sonrasında bahsettiğimde ise bana dediği şu olmuştu " sen evdeki kuşlara bile bakamıyon bir bebeğe nasıl bakıcaksın". O kadar gücüme gitti ki bu cümle günlerce kafamda döndü durdu. Yoksa ben gerçekten anne olmayı beceremeyeceğim mi diye düşündüm durdum. Düşün yani sadece ben ilgilenicem ve sanki sadece benim bebeğim olacak gelecek olan yavru. Ve ilk tüp bebek denememizde hamile kaldığımdan dolayı tekrardan denememiz gerektiğini söyledi durdu. Ben hemen pes eden biriymişim. Bu yüzden de bebeğimiz geldiğinde en küçük bir zorlukta pes edecekmişim gibi şeyler söyledi ilk başlarda. Evliliklerde illa çocuk olması mı gerekiyormuş, biz evlenirken çocuk yapalım diye mi evlenmişiz, benim doğurup doğurmamam onun için önemli değilmiş gibisine daha bissürü laflar. Bu süreçte üzerine gitmedim pek fazla. Tam 1 yıl sürdü ...... Ama bir akşam işten geldi ve dedi ki yarın randevu al gidelim ama oğlumuz olsun istiyorum dedi. Dünyalar benim oldu. Şu an evde gelecek olan bebeğimize koymayı düşündüğümüz isimle bahsediyor hep ondan. Hatta geçen akşam dedi ki "artık odasını filan boyasak fena olmaz". Bizim karar süreci epey uzun sürdü ama şimdi acayip büyük bir mutlulukla bekliyoruz bebeğimizi. Forumda ki bir çok kişi bu aşamalardan geçti. Eminim ki eşinizde enin de sonunda sizin kararlılığınızı, ne kadar çok istediğinizi ve böylelikle mutlu olacağınızı görecek ve ikna olacak.

Evet bende sizin gibiyim.birden cok fazla heveslenip sonra pisman olabiliyorum.esim oyuzden guvenmiyo sanirim.
Biraz daha zaman ve olgunlasmaya ihtiyacimiz var.
Siz bekleme asamasindamisiniz yoksa kavustunuzmu bebeginize
Canım allah in izniyle 10 un altına da düştük sıramızda. Inşallah az kaldı kavuşmamıza :) darısı sizin başınıza. Sen de yazarsın burdan bekleyislerini bir gün hiç merak etme.

Cvp ve destekleriniz icin cok tesekkur ederim.
Esimde bende konustuk ve evet olmazssa kendi bebegimiz, basvuracagiz.
Ama kafamizi mesgul eden buyuk bi sorumuz var.
Biliyorum cok tepki verenler olacak kizacaksiniz ama bizim icin onemli.cunku biliyorumki sizde bu yollardan gecerken arastirma yaptiniz sorup sorusturdunuz eminimki bu sorumdada yanimda olursunuz.

Evet korkarak sorumu yoneltiyorum

Evlat edinmenin dini boyutu nedir.
İnternetten arastirdim ve morelim bozuldu.
Sorum namahrem falan degil yalnis anlasilmasin.
Onun cozumu varmis
Bi yetim oksuz bakmanin buyutmenin sevabinida cok iyi biliyorum.ama ilahiyatcilarin hocalarin proflari dinledim bu konuyla alakali.kafam karisti ve cok uzuldum

Lutfen lutfen lutfen biz dini boyutunda degiliz diyenler cvp vermeyebilirler.
Gercekten arastirip sorusturup bilenler yardimci olursa cok sevinirim.

Bu konuda ben alo fetva hattını aradığımda karşıma çıkan kadın çok sert bir şekilde cümlemi tamamlamama bile izin vermeden "Caiz değil" demişti, çok kırmıştı beni. Fakat buna inanmadım, inanmak istemedim. Anne baba şefkatinden mahrum kalan bir çocuğa kollarını açmak, yuvana buyur etmek bana günah gelmiyor. Yine bu forum sayesinde izlediğim bir video ile eşimle kafamızdaki soru işaretlerine yanıt bulmuştuk.

Forumdaki başlığın ve videonun linki aşağıda; tıklayıp izleyebilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/dinimizde-evlat-edinme-ve-miras.577148/

Dinen hassas noktalar

1- Çocuğun evlat edinilmiş olduğunu bilmesi (psikolojik açıdan uzmanların tavsiyesi de bu zaten)
2- Çocuğunuz olmadığı vakitte vefat ettiğinizde malınızın kalacağı kişilerden evlat edinmeden helallik alınması (evlat edinince çocuğunuz varisiniz oluyor. yakın çevreden kimsenin maddi düşünceler taşıyarak ölünce paran bana kalsın diyerek evlat edinmenize karşı çıkacağını düşünmüyorum)
3- Anne sütü/emzirme (Bebeğin bağışıklığına ne kadar iyi geldiğini, anne sütünün ne kadar çok önerildiğini biliyorsunuzdur. Günümüzde doğurmadan emzirebilmek mümkün.)

Emzirme ile alakalı konu başlığı açmıştım. Aşağıdaki linkten de ona ulaşabilirsiniz.

Yanlış anlaşılmak istemem ama bu cevaplara ulaşamasaydım da yine aynı kararı alırdım. Çevrenizi düşünüyorsanız da kimseye ayrı ayrı hesap vermek zorunda değilsiniz. Sizin içinize siniyorsa, çekince duymuyorsanız bu yola girin, ama tereddütleriniz varsa önce onlardan kurtulun. Kız alırsan babaya günah, erkek alırsan sana günah diye kafanıza kakacak insanlar varsa da onları hayatınızdan uzak tutun. Dışarıdan gazel okumak çok kolay. "Torunun olmadığında evladına söylersin bunları" diyin; şok etkisi yaratacaktır. Bazı insanlar bu dilden anlıyor, maalesef...

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...erini-emzirebilmek-icin-neler-yapmali.667923/

Canm cok tesekkur ederim verdigin linkleri esimle birlikte izlicem.
Benm aklimada gelmiyodu ama esim bu konuya cok dikkat ediyo.
Esimlede hem fikiriz artik ama bitek bu engel kafamiza takildi.
Namahrem olayina cozum bulduk.
Ben emziremesem bile yengem (abimin esi) emzirdiginde oluyomus.ondan dolayi bi sikinti olmazmis.
Cevremizdende destek gorecegimize inaniyorum.cunku benden daha cok istiyolar anne olmami
Hos karsi ciksalardida cok takmayiz.
Cunku ceken bilir.kimse benm kadar ugras vermiyo.
Sadece temennilerde bulunabiliyolar
bu engelide asariz insallah.
Cunku tek tutunacagim dalim bu kaldi.
Dusunmesi bile iki gun mutlu olmami sagladi.
Hepimizin hakkinda hayirlisi.
Baska arkadaslarinda dusuncelerini bu durumda neler yaptiklarini paylasmasini rica ediyorum

aslında bu konuda yorum yapmak istemiyordum ama dayanamadım.

Kur'an'da bunun günah olduğunu vs söyleyen bir hüküm yok. kafalarına göre bilmem ne sakızı orucu bozmaz, denize grmek abdest sayılır vs gibi fetva verenlerin caiz veya değil demesi benim için birşey ifade etmiyor. Ben eğer erkek bebek alsaydım, onun altını değiştirirken veya yıkarken veya başka bir ihtiyacını karşılarken onu erkek olarak görmeyeceğim. o benim evladım olacak, kanım olmasa da canım olacak. aynı şey babamız için de kız çocuğu ile ilgili geçerli. nasıl bir zihniyet evladım dediği birine başka bir gözle bakabilir ki...

Evlat ya adı üstünde... Doğursam da doğurmasam da, emzirmesem de emzirmesem de, benim doğuracağım çocuktan ne kalben ne beynen farkı olmayacak. sırf dnsı bizden değil diye hiç bir din öğretisi onun benim çocuğum olmadığını söyleyemez bana...

bebeğini çanta içinde çöpe atan anneye sevap da o oğlan bebeği ben bağrıma basıyorum evladım diyorum diye bana mı günah olacak... buna beni kimse inandıramaz...

Canm dedigim gibi erkek evlat haram kiz evlat babaya haram falan diye dusundugumden sormadim.
Buna takilmadik zaten.
Ama nette bazi hocalari okuyunca acabami olduk.
Cunku dinimizde bazi seyler yasak.yani benm dinimde yasak (herkes musluman olmayabilir burda) sorgusuz sualsiz..
Mesela nasilki domuz bi muslumana haram.
Niye diye soruyomuyuz.hayir.dinimiz yasaklamis.
Bu konudada bazi seylerden dolayi hata yapmak istemem.neyse yolu yordami o sekilde icim rahat bi vaziyette olsun isterim.
Dedigim gibi herkes ayni dusunmeyebilir ama dusunenlerden akil isteyelimki hata yapmayalim.
Yeterince yiprandik uzulduk yorulduk.oyuzden hassas olabiliyoruz.

Verdiginiz linkler coook isime yaradi cok ama cok tesekkur ederim.usenmeden yardimci oldunuz cok saolun.
Videoyu esimle birlikte izledik.mustafa karatas hoca dinimizin ne kadar hosgorulu oldugunu cok guzel anlatmis.cok rahatladim.
Diger linkide okuyodum simdi emzirmeyle ilgili olani.
Siz ilac falan kullanmayi dusunuyomusunuz sut gelmesi icin.
Yada kullanipta sut verenler varmi rastladinizmi.
Sns sistemde benm cok hosuma gitti.gorselkerine baktim.normal memeyi veriyomus gibi bag kurmuslar anneyle bebek cok guzel.
Ama o aparati nerden bulabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…