Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Teyzeleri şuan biraz vakit bulmuş ken kızımla kavuşma hikayemizi yazayım dedim 45 günlük minnacık ayakları minnacik elleri olan güzeller güzeli bi kızımız var 4 gün önce bi baktım telefonum çalıyor kurumun numarası tlf uzman yarın burda olun diyor o Heycan o panik kalbim yerinden çıkıcak sandım tamam deyip tlf kapattım ve biraz sakinleştikten sonra eşimi aradım ama ağlamaktan o yıllardır beklediğimiz müjdeli haberi veremiyorum eşimde bana bişey oldu sanmış ağlamam biraz durduktan sonra kızımız yarın bizi bekliyormuş dedim benim gibi eşimde şoka girdi bi yanlışlıklı olmasın kurumla konuştuğuna eminmisin dedi ve hemen eve geldi tabi biz olayın şokundayız ama hiçbir hazırlığımızda yok nasıl olsa kızımız yaza anca gelir diyorduk o panikle hemen soluğu e bebekte aldık ilk ihtiyaçlarını aldık ilk işim kızımın kıyafetlerini yıkamak oldu sabaha kadar zaten gözüme uyku girermi yavrumun hazırlıklarını tamamladım nihayet sabah oldu ve biz babasıyla kurumdaydık heycandan iki saat erken gitmişiz neyse biraz bekledik ve en sonunda uzmanımız dosyaları okudu üç bebek görme hakkımız vardı ve o an kendimi çok kötü hissettim şimdi biz neye göre karar vericez böyle bi karar nasıl olur dedim ama bi karar vermemiz lazımdı kızımın bulunduğu yuvaya gittik ve müdürün odasında kızımızı bekliyoruz bi baktım pembeler içinden mis kokulu gül kokulu yavrumu getirdiler kucağıma verdiler o an kalbim dura bilirdi kulağına sen çok güzelsin kızım dedim uyuyordu yavrum nasıl parmağımı o minicik elleriyle sıkıyordu kızım anneciğim beni bırakma diyordu hemen babasının kucağına verdim babaya yandan bir gülücük attı o an saatlerin saniyelerin durmasını istedik o sırada uzmanımız aradı kararınız nedir dedi kararımız ne ola bilirki biran önce kızımızı alıp sıcak sevgi dolu yuvasına götürmek ti kızımın kulağına usulca kızım senden ayrılmak çok zor ama çok kısa bir süreliyine ayrılıyoruz seni gelip alıcaz ve bi daha hiç ayrılmıycaz dedim sanki anneciyini anlıyordu yavrum gözlerini açtı taman anneciğim acele edin sizi bekliyorum diyordu malesef imzalar yetismediği için o gün kızımı alamadık nasıl kalbim acıdı yüreyim yandı anlatamam o gece gözümüzün önünde kızımızın o halleri hiç gitmedi biran önce sabah olsun diye dualar ettim ve nihayet sabah oldu ve imza işlerini halletik kızımızın bulunduğu yuvaya gittik hemşiresi geliyor bakıcısı geliyor bilgi vermeye kızımız bir türlü gelmiyor nerde kaldı yavrum dedim kalbim dayanmıyor artık bu hasrete ve sonunda hayalini kurduğum o an geldi kızımızı giydirmisler anneciyinin kollarına verdiler ve artık annesinin yeri arabanın arka koltuğudu kızım cennet kokulu yavrum evine gelmek üzeresin diyorum nasıl uyuyor kuşum evimizin kapısına bi geldik teyzeler annaneler yengeler komşular hepsi bizi bekliyor kapimiz süslenmiş artık evinin önündesin kızım dedim alkış kıyamet evimize girdik teyzeleri rabbim bu tarifi mümkün olmayan güzel duyguyu en yakın zamanda sizlerede yaşatsın bizim minnoş uyandı görüşmek üzere

Maşallah
Darısı başıma
Minnacık kızını teyzesi öpüyor

Kavuşan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Musmutlu bir ömür sizin ve evladınızın olsun hiç ayrılmayın inşallah :) darısı tez zamanda başımıza. Listede ilk beş durdu kaldı zira

Biz yavrumuza kavuştuğumuz gün, şehir dışından bir aile de buradan yani Bursa'dan kızlarını almaya gelmişti.. Hatta Bursa'yı iyi bilmedikleri için imzalar için beraber gitmiştik her yere. Pek dua etmişlerdi bize de sağolsunlar.. Demek ki şehirler arası da verilebiliyor bebişler...

hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin inş.

Gözünüz aydın olsun. Meleğiniz hayırlı sağlıklı mutlu bir evlat olsun. Evinizdeki bu mutluluk hiç bitmesin. Ve darısı bekleyen tüm Anne adaylarımıza olsun inşeallah. Çok çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkesi tez zamanda kavuştursun yavrularına. Yavrucuklarıda anne ve babalarına tabiki.

M
Maaşallah, hep mutlu olun .Darısı başımıza tez zamanda. :)

eveeet biz oğlumuza kavuştuk ben şükranın görümcesiyim hala oldum o kadar tatlı ki doyamıyoruz ona. rabbim hayırlı evlat eylesin. benimde yakında kızım gelir inşallah darısı tüm bekliyenlerin başına

Tebrik ediyorum sizi. Hayırlı, sağlıklı uzun ömürlü hep mutlu bir evlat olur inşeallah. Benimde bir oğlum var. Emin ol ilk kucağıma aldığımda oğluma her baktığımda içim eriyordu. Nasıl söyleyeceğiz söylersek ne yapacak diye. Ama korkma sen ne kadar rahat olursan çocukta o kadar rahat oluyor. Biz daha yeni söyledik. Şu an 5 yaşında. Psikolog yardımı aldık. Çünkü ben çok rahat değildim. Psikolog aslında bebekliğinde bile çocuklar anlayabilir dedi. Uygun zaman size sorular sormaya başladığındadır. Bu en ge. 5- 6 yaş olmalıdır. Okula başlamadan kesinlikle söylenmelidir dedi. Okula başladıktan sonra yeni arkadaş ortamı, ders stresi birde böyle bir durum çocukta taramvalara neden olabilir dedi. Sana sorular sormaya başladığında yavaş yavaş onun anlayabileceği şekilde söyleyebilirsin. Mesela Benimki ilk bana 6- 7 ay önceydi sanırım Anne ben senin karnından doğdum değil mi dedi. Çünkü kreşte bir arkadaşının kardeşi olmuş. Bende hayır oğlum sen benim kalbimden doğdun dedim ama sanırım bunu eksik söylemişim. O zaman Bak oğlum insanlar iki şekilde doğar birisi Annelerinin karnından diğeri kalbimden dedim. Sende benim kalbimden doğdun demiştim. Önce itiraz etti. Ama her sorduğunda aynı şeyi söyleyince kabul etti. Sonra kendisi ben senin kalbinden doğdum değil mi dedi. Sonra bebekliği ile ilgili sorular sormaya başladı.
Dün akşam bu konuyla ilgili bir yazı okumuştum nette onu bulabilirsem burada paylaşayım uzmanın yazdıkları. Eminim hepimize önerileri çok yardımcı olacaktır.
Sen şu anda o meleğinin en güzel zamanlarını doya doya yaşa çünkü çok çabuk büyüyorlar. İçine sindire sindire doya doya ANNE olmayı yaşayın. Bunları şimdiden düşünüp kendini paralama. :))) Ben yaptım sen yapma bari.
Kuzunu kokla benim adıma da.
Mutluluklar
NOT: Şu yazıya bir bakayım ben hemen

Son düzenleyen: Moderatör:
:))) Evet arkadaşlar çocuğa söylenmede çok güzel anlatılmış sanırım sizlerede yardımcı olacaktır bu yazı.
Hepiniz sevdiklerinizle kalın.

EVLAT EDİNDİĞİMİZİ ÇOCUĞUMUZA SÖYLEMELİMİYİZ

Sevgili anne babalar; sizler evlat edindiğiz çocuğa büyük emek veriyorsunuz, onu büyütüyor, hayata hazırlıyorsunuz, Dünyaya gelmesinde araç değilsiniz, ama kalbinizde büyüterek, onu yaşama hazırlıyorsunuz. Çocukla kurduğunuz her ilişki, çocukla aranızda kurduğunuz bağı güçlendirebileceği gibi, zayıflatabilirde, evlat edindiğinizi çocuğunuza doğru zamanda söylemek, size her zaman kazandırır.
Ne zaman söylemeliyiz; size nasıl doğdum diye sorular sormaya başladığında, küçük basit, anlayabileceği kelimelerle cevaplar verebiliriz.İlkokula başlamadan önce çocuğa ‘evlat edinildiğinin’ söylenmesi çocuğun ve ailenin yararınadır.
Size evlat edinilmenin söylenmesi ile ilgili mesleğim gereği tanık olduğum, üç farklı olayı anlatmak istiyorum.
YAŞANMIŞ HİKAYELER
A ailesi, sağlık sorunlarından dolayı çocukları olmayacağını öğrenince, evlat edinmeye karar vermiştir.. Bir bebek aileye yerleştirilmiştir. Yasal süreç devam, ederken, çocukla aile arsında güçlü ilişkiler kurulmuş, ait olma duygusu pekişmiştir. Aileye evlat edindiklerini çocuğa söylemeleri gerektiği anlatılmış, ailede, ‘çocukla aralarındaki ilişkinin dürüstlük ilkesine dayalı olmasını tercih ettikleri için, çocuğa evlat edindiklerini söylemeyi kabul etmişlerdir.
Birlikte ortak bir yol izlenmiştir. Çocuk, NASIL DOĞDUM DEYİNCE, anne seni karnımda büyütemedim, rahatsızlığım vardı. Seni bir çocuk yuvasından, aldım. Kalbimde büyüttüm diyor. Birlikte çocuk yuvasına giderek, bebek servisini ziyaret ediyorlar, anne ‘sende bu bebekler gibi karyolanda yatıyordun, karyolanın yanına geldiğinde bize gülümsedin. O zaman baban ve benim kalbime yerleştin, sen büyüdükçe kalbimizde büyüdün, bizi mutlu ettin, iyiki varsın, ailemize katıldığın için teşekkür ederiz diyor, ve anne baba çocuğa sarılıyor. Çocuk doğal olarak, onunla aynı yaşta olan, arkadaşı için, ANNE arkadaşımda, anne babasının kalbinde’ mi büyüdü? Diye soruyor. Anne, arkadaşının annesinin karnında büyüdüğünü anlatıyor. Ve nerde büyürseniz büyüyün, bizler sizleri seviyoruz diyor.
Yıllar sonra, bu aile Emrah ‘ın bir filmini izliyor. Evlat edinilen genç: ailesine ‘iyiyki evlat edindiğinizi bana söylediniz’ ben mutlu ve şanslı bir çocuğum diyor.( Çünkü filmde, genç evlat edinildiğini öğreniyor, genç zor günler yaşıyor.)Anne bunları bana aktarırken mutlu bir anne, aynı zamanda yeni bir çocuk alıp büyütmeye adaydı.
İşim gereği ders başarısı çok düşük, hatta ders çalışmayı red eden bir kız çocukla tanıştım. Mesleğim gereği evlat edinilen çocuklarla ve ailelerle çalıştığımı bildikleri için bu çocuğu benimle tanıştırdılar. 8 yaşındaki bu çocuğu uzun süre izledim. Evlat edinilen C ye evlat edinen aile, evlat edindiklerini, çocuk okula başladığı yıl, aile profesyonel destek alarak söylemiştir. Ancak çocuk, o yıl hem ilkokula başladığı içinde yeni öğrendiği bilgiyi, içselleştirememiştir. Anlayamamıştır. Çocuğun huzursuzluğu derslerine ve aile içindeki ilişkilerine yansımıştır. Kendi öz ailesini merak etmiştir.bu süreçte aile okul ve çocukla çalışılmış, bu çocuk, sadece kendisinin evlat edinilmediğini, başka çocuklarında evlat edinildiğini öğrenmiş ve tanışmış, bu tanışma süreci, onu rahatlatmış, ders başarısı artmış, ayrıca ailede, çocukla daha sağlıklı bir ilişki kurmaya başlamıştır.
Evlat edinme işlemlerini yürüttüğüm süreçte; Ailelerden birini izlerken çocuk o yıl ilkokula başlayacaktı. Aile ye, çocukları okula başlamadan önce evlat edindiklerinin, çocuğa söylemeleri gerektiği anlatılmıştır. Aile, çocuğu hazırlayarak, anne kızına, ‘seni bir anne karnında büyüttü, bakamayınca, bebeklerin kaldığı çocuk yuvasına verdi. Bizde bir bebeğimiz olsun istiyorduk, çocukların bakıldığı yuvaya giderek, aldık, yüreğimizde büyüttük evlat edindik diyor. Çocuk bunu duyunca şaşırıyor. Bir gün sonra basının iş yerine gidiyor. Babasının sekreterine, biliyormusun, ben evlat edinilmişim diyor.Sekreter hanım, bildiğini ve onu çok sevdiğini söylüyor. Aynı şekilde yakın akrabalar’ da onu sevdiklerini söyleyip güvenli bir ortam hazırlayınca sorun kendiliğinden çözümleniyor. Bu çocuk şu anda üniversite öğrencisi ve ailesi ile mutlu bir hayat sürdürmektedir

Ve sanırım bu yazıda hepimizin çok çok işine yarayacak. Umarım bu süreci hepimiz meleklerimizle birlikte kolaylıkla atlatırız.
Sevgi annelerine sevgilerimle.

EVLAT EDİNİLMİŞ OLMANIN ÇOCUKLA PAYLAŞILMASI

Pedagog, Gülay Öter anlatıyor...

Çocukların evlat edinilme ile ilgili anlayışları yaşa ve deneyimlerine göre süreç içinde değişerek gelişir.Çocuğunuzun olayı tam olarak muhakeme edebilmesi ergenlik döneminde olacaktır.Ancak şu unutulmamalıdır ki evlat edinme gerçeğini konuşmak için bu yaş beklenmemeli, onun anlayabileceği uygun cümlelerle en erken dönemde konuşmaya başlanmalıdır.Çünkü güven ailenin temelidir.

Bir çocuk için ailesi güven duygusunu kazanabileceği yegane yerdir. İlişki hattı en başından doğrular üzerine kurulu olmalıdır.İleri yaşlarda çeşitli yollardan öğrenebileceği bu gerçek,ailesine karşı yoğun çatışmaları,sarsıntıları getirecektir.Bu sebeple onun anlayabileceği yalınlıkta var olan durum çocuğa anlatılmalıdır.Bunun için kuşkusuz ki ebeveynin kaygılarından mümkün olduğu kadar arınması gerekmektedir.Sakin,rahat bir ifade ile konunun ele alınması karşı tarafta da aynı duygu durumunu yaratacaktır.Hiç unutulmamalıdır ki çocuklar ile ebeveynleri arasında duygusal olarak sanki bir ara kablo vardır.Bu sebeple anne baba bu konuyu konuşmak için kendilerini hazır hissetmiyorlar ya da kaygılı hissediyorlarsa bir uzman desteği almak yararlı olacaktır.Bazen doğruyu bilmek uygulamak için yeterli olamamaktadır.

Temel bir çerçeve içinde konunun ele alınışı şu şekilde özetlenebilir:

3-6 yaş arasında çocuklar bebekliklerini dinlemeyi severler."Geceleri ağlar mıydım,doktordan korkar mıydım,kaç yaşında konuştum" gibi...Aileye nasıl geldiğini anlatmak için uygun anlar yaratır bu sorular.Sormasa bile teşvik edilebilir.

"Ben nasıl dünyaya geldim?"

Ona genel olarak doğumun nasıl olduğunu ve aileye nasıl katıldığını anlatın."Başka bir erkek ve kadın seni yaptı,başka bir kadının karnında büyüdün ve diğer çocuklar gibi doğdun.Onlar seni doğuran anne baba,ama onlar küçük bir bebeğe bakacak durumda değillerdi,sen bizim evladımız oldun"

Altı yaşından itibaren çocukların çoğu ebeveyn olmak için,doğurmak kadar evlat edinmenin de bir yol olduğunu anlarlar.Bu yaşlardaki olası sorular;

Diğer ebeveynim neye benziyor?Nasıl?

Doğal olarak "doğuran ebeveyn"i merak ederler.Eleştirmeden,yalan söylemeden,abartmadan anlatın,bilmiyorsanız bunu söyleyin.Eğer çocuk, doğuran ebeveyni hakkında gerçek bilgiyi alırsa onlara ilişkin daha az fantezi kurar, romantize eder."Gizemli ebeveyn" fantezisini önlemenin yolu yalın bir şekilde gerçek bilgiyi vermektir.

Babam hakkında bir şey biliyor musunuz?

Bildiğinizi anlatın.Çoğunlukla olduğu gibi doğuran ebeveyn evlenmemişse bu söylenecek."Seni doğuran anne baba evli değildi,babayla ilgili bilgiler kayıtlı olmadığı için bilmiyoruz" gibi..Bu bilgi gizli kapaklı veya aşırı vurgulayıcı şekilde verilmemeli ve ardından ahlaki bir ders çıkartma yoluna gidilmemelidir.Sadece söylenmelidir.

Evlat edinilen çocuklar tekrar evlat edildikleri yere geri dönerler mi?

Çocuğunuzun şunu duymak istediğine emin olun; "sen hayatımın bir parçasısın,seni şimdi ve hep seveceğim ve her ne olursa olsun sensiz yaşamayacağım,biz hep birlikte olacağız"

"Doğuran anne" mi bulabilir miyim?

Kendinizi incinmiş,reddedilmiş hissetmeyin bu durumda.Bu doğal bir meraktır.Sizin ebeveynliğinizin veya size olan sevgisinin yer değiştirmesi olarak düşünmeyin.Bu soru sadece merak veya sizin sevginizi test etmedir.Pek çok uzman 18 yaş altında yüzyüze görüşmeyi tavsiye etmezler.Çocuğa destekleyici ve anlayışlı olun, meraklarını,duygularını ifade etmesine izin verin.Çocukların çoğu cevap isterler, gerçekte buluşma değil.Onlar ayrıca meraklarını,duygularını açık bir şekilde ifade etseler bile sizin ona karşı sevginizin değişmeyeceğini,onlardan vazgeçmeyeceğinizi görmek isterler.

Evlat edinmek ne demek?

"Evlat edinmek demek, doğurmasalar bile o bebeğin anne babası olmak demek.O bebeği yani seni korumayı,sevmeyi ,onunla yaşamayı çok istemek demek"

Niye beni evlat edindiniz?

"Çünkü bir bebeğimiz olsun istedik,fakat olmadı,biz de doğurmasak bile sevgimizi vereceğimiz ve hep yanında olacağımız,ona bakıp koruyacağımız bir bebeğimiz olsun istedik ,o da sensin"

Neden diğer anne baba beni bıraktı?

"Bir çocuğa bakamayacak,büyütemeyecek kadar genç ve yoksuldular.Ve düşündüler ki onu her zaman koruyup sevecek bir anne babanın evladı olmasını sağlamak en iyisi"

Burada şöyle bir düşüncenin gelişmesini önlemek lazımdır "çok seviliyordum o yüzden bırakıldım". Bu da mevcut durumuna ilişkin şöyle bir kaygı geliştirebilir: "Gelecekte işler yolunda gitmezse-boşanma,iflas gibi- beni bırakabilirler" Bu nedenle ne olursa olsun daima onun yanında olacağınızı,onu sevip,koruyacağınızı belirtin.

Seçmek,almak kelimelerini kullanmayın.Bu kelimeler bazı olumsuz düşüncelere sebep olabilir,şöyle ki "ben beni doğuranlar tarafından seçilmemiş,bırakılmış bir çocuğum" . Yukarıda da belirtildiği gibi şu ifade daha uygundur "Bir çocuğumuz olsun istedik ve sevgimizi vermemiz için uygun bir çocuk olduğunu öğrenince çok heyecanlandık,o çocuk sen oldun"

* Tüm çocuklar bazen ebeveynleri için incitici şeyler söylerler.Bu tüm ebeveynler için üzücüdür ama evlat edinmiş ebeveynlerin kaygısı daha fazladır.Eğer çocuğunuz öfke içinde konuştuysa şu noktaları hatırlayın:

-Biyolojik çocuklar da aynı şeyi yaparlar.

-Çocuklar öğrenmelidir ki seven ebeveyn çocuklarını disipline eder.

"Sen benim gerçek annem değilsin,sen bunu bana yaptıramazsın"

Ben senin gerçek annenim,seni seven ve kural koyan.

"Senden nefret ediyorum,keşke beni evlat edinmeseydin"-Ben sana çok öfkeli olduğumda bile iyi ki evlat edinmişim diyorum,bundan mutluluk duyuyorum.

*Ebeveynin bu konu ile ilgili kaygısına dayalı olarak çocuk soru sormuyorsa:

"Dikkat etmişsindir doğduğunda hastanede hiç resmin yok.Bunun nedeni biz seni doğduktan birkaç hafta sonra evlat edindik.Eğer bilmek istediğin,merak ettiğin şeyler varsa bize sorabilirsin,bildiğimiz kadarıyla sana bilgi vereceğiz"

Burada ölçüt şudur:

Yaşa uygunluk

Kaygıdan uzak,rahat bir duruş

Yalın,net ve sade bir ifade

Sorduğu kadarına yanıt,ne az ne çok

Gülay ÖTER, M.A.

Pedagog

PSİ Aile Çocuk Danışmanlık Merkezi

Te : 0.212.225 0444

bir gün pc başında deniz.....
anne...beni nereden aldınız?

kızım nereden çıktı bu şimdi??
_(ellerini iki yana açmış bilmiş bilmiş )anlat bana da bi öğreniyiiim....

pc başındaydı ya...geldiği günden beridir çekilen videolarını izliyordu.bebekliğim yok ta ondan. dedi.dedim ya hep deniz çok zekiii bir çocuk diye..
gayet olduğum gibi,,,,seni bahçesi olan güzel bir evden aldık anneciiim dedim...güzel kızların bulundğu bir evden....
sana kırmızı bir elbise giydirmişlerdi....başında şapkası....takım....bacakların çıplaktı...yaz günü....öptüm bacaklarını ilk....bize gülümsedin...babana açtın ellerini ilk...gülerek...bense karşı koltuktan sizi izledim...babana al beni der gibi kollarını uzattın annecim...

nasıllll hoşuna gitti....babası dedndi mi akan sular durur...babacı dır çok...daha dili yeni yeni sökmeye başladığında....babası onu babacım diye severdi ya....yine öyle...o da babacımmmm demek isterdi de.babimmmmmmmmm derdi babasına....ne mutlu olurduk..hala evde sesleniriz onun deyimiyle.babimmmmmmmmm...
huyum kurusun...atlyorum yine daldan dala..ne diyordum.

ilk şoku böyle atlattık....sorular geldi yine ara ara... kısa kısa...yapboz gibi tamamlıyordu sanırım kafasında....sonra unuttu derken...büyük insan gibi ...anlat bakıyiiim bana diye herşeyi anlatmamaı istedi...
artık bu defa daha detaylı bilgilendirici şekilde anlattım...(İSMİHAN....yazarken anımsıyorum...yazdım ben bunları daha önce)

annecim....hani sana hep derim ya...hayatta her istediğimiz şey olmayabilir...olmasını istediğimiz şeylerin bazısı olur bazısı olmaz....olduğu zaman seviniriz mutlu oluruz.mutlu mutlu yaşarız. istediğimiz şey olmadığı zamanlarda da elimizden geleni yaparız.ama sonrasında çok üzülmemeliyiz.

biz babanla birbirimizi sevdik.evlendik.birbirimize değer verdik.okullarımı bitirip(okul kısmında bizlerin eksikleri olabilir...ona okumanın fikrine yerlemesi açısından böyle söyledim.)birbirimizi tanıdık.baban baban bana artık biz seninle aynı evde yaşayalım dedi.biz de evlendik...sonra...bir kızımız olsun istedik....çok istedik...ama bir türlü olmadı...biz çok üzülüyorduk...
sonra,birisi bize dedi ki niye bu kadar üzülüyorsunuz...çook güzel bir kız sizi bekliyor dedi.meğer sen bizi o bahçeli evde bekliyormuşsun....biz sana anne baba olmaya geldik.sen de babanı görünce hemen ona gülümsedin al ben der gibi kollarını açtın.artık o andan sonra sen bizim kızımız oldun.biz de senin annen baban....o günden sonra seninle aile olduk.anne babab çocuk...çekirdek aile..
nasıl bir olgunlukla dinliyor....hoşuna da gidiyor.gururu okşanıyor...hiç üzülme yok...sonraları biraz biraz detay istedi...ama ara sıra..aklına geldikçe...şimdi hiçbirşey olmaış gibi....diğer aileler gibiyiz ilişkimizde...

yine yazarım..............sevgi ile.

not:benim kızım direkt bana onu nereden aldığımızı sordu ilk.....doğumla ilgili henüz bir soru gelmedi.deniz 4 buçuk yaşında....

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yukarda çok iyi yazmışlar öncelikle onlara TSK ederim. .benim kızım 14 aylık vakti gelince mutlaka soracak belki ilerleyen yaslarda görmek isteyecek ...buna engel olamam çünkü hakkıdır...önemli olan onun anlayacağı dilde anlatmak asla geçiştirmek yapmadan sorduğu soruya tam cevap vermek çünkü onlar çok akilli ve bir kez gururu incindi mi güveni sarsıldı mi toplamak zor olur. İyi bir pedagog eşliğinde söylenmesi...ama simdi yukarıda söylendiği gibi anneligin tadını çıkarın....tabi uykusuz geceler dis çıkarmalar yemeği reddetmeleri...tadını çıkar cikarabilirsn:)))))

Bacılar nasılsınız
Varmı sırası yaklaşan hazırlıklara başlayan
Neler yapıyorsunuz

Ben fırsat buldukça örgü örmeye çalışıyorum, daha yavaş yavaş pek bir hazırlık yaptım sayıllmaz. Bizim tahmini nisan-mayıs gibi gelir. Tekli sıralara düşünce başlayalım diyorum, beşik falan almaya. Bu aralar harıl harıl ders çalışıyorum, kurumda sınavımız var, sınav bitince örgülere devam. Burda paylaşacam inşallah şu sınavı bir atlatayım da hayırlısıyla :)

Sevgili arkadaşım seni okuduğum zaman yakın bir akrabamdan haber almış gibi mutlu oluyorum inan.

Deniz'i ve seni çok öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…