Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok haklısın zaman, bu hayat bizim hayatımız ağlarkenn kimse duymuyor. Ben şimdi 40 a basacam belim ağrıyor, bacaklarım ağrıyor zaman zaman. Çocuğu nasıl taşıyacam kucağımda diye düşünyorum, her geçen günle ömür de gidiyor. Gençken fırsat varken yap, kendi çocuğun olursa da olsun kardeş kardeş büyürler. İstenmeyen bir çocuğa sahip çıkacaksın, belki hayatını kurtaracaksın ne güzel.

Sen kalbini dinle arkadaşım, başkalarını boşver, ağzı olan konuşuyor. Hep başımızda. Benim eşimin ailesinin haberi yok, çocuk gelene kadar da söylemeyi düşünmüyoruz. Hepsi şok olacaklar abuk subuk konuşacaklar, çocuk geldikten sonra umrumda bile olmaz, boşvereceksin.

Kızlaaaaaaaarrr size müjdem var minicik bir kızımız oldu o kadar tatlı ki teyzeleri ayrıntıları merak ediyorsunuz biliyorum ilk fırsatta paylaşıcam
Ohh be buralar şenlenmeye başladı, 2015 iyi gelecek hepimize inşallah. Hayırlı olsun kızınız ne mutlu sana :)

saol haticem.evet agzi olan konusuyor.kimse anlamiyo bizi.esimin ailesinin de isticegni sanmiyorum.sevmezler bile eminim.bni sevdiklerine bile emin diilim ki...ama takmam bn anne olmak istiyorum.bugun gidip ayrintilari ögrenicem iyce.heycan bastı simdiden.esim bebek mobilyasi üretiminde calisiyo.bnde yillarca süsleme resim isinde calistim.2 yildir evdeyim.arada esimin yaninda boyama yapiyorum.yillarca baska bebeklerin odalarina mobilyalarina resim yaptim.kendi bebegime de nasip olcak ins. sonunda...

iyice araştırdır sağlam adım attın mı gerisi boş
sevmeye gelince isterlerse sevsinler isterlerse sevmesinler
ama şu kadar diyim Rabbim öyle bir sevgi bir muhabbet veriyor ki
evinden çıkmaz olurlar

zamancım ciddi misin? Aradın mı ne dediler çok merak ettim.
aramadım sadece bir ardakaş kuruma gitti
ona sıralara bakan nihan uzman demiş
rıza bebekte çok bebek var hızlıca yerleştirme yapıcaz demiş
inşallah yakın da yüzleriniz güler

sık sık foruma giremediğimden hazır görmüş ve fırsat bulmuşken cevap vereyim..
bizim başvuru sürecimiz yaza rastlamıştı. genelde kurumlarda yazları yıllık izin kullanılıyor ya, işler aksıyor. yazsonu yıllık izinden dönünce uzmanımız arayıp evrak istemişti bizden. evrak listesi almaya gittiğimizde de kız-erkek fark etmez diye tercihte bulunduğumuzu teyid etmek için erkek bebeğe de olur demiştiniz di mi diye sordu. biz onaylayıp biraz ısrar edince evrakı hemen hazırlarsanız süreç çok hızlı işleyecek 4-5 aylık erkek bebeklerim var, yurtta bekletmek istemiyorum demişti. yaz dönemi süreci tamamlanan bebekler olmuş ve bursa'daki işleyişte hiç bekletmeden bir an önce ailelerle buluşturuyorlar. hem evlat edinme hem de koruyucu aile birimindeki ortak bakışaçısı; çocukların bir an önce yurttan çıkıp ailelerin yanına yerleşmeleri.
daha önceki yıllarda bursa'da çok uzun sıra bekleme süreçleri varmış. 3 yıl, 6 yıl bekleyen ailelerle karşılaştım.. uzmanların anlatımlarına dayanarak şu yorumu yapabilirim: genelde aileler kız bebek istiyor. kız olsun, küçük olsun.. bu durumda erkek bebekler daha fazla bekliyor. uzmanların ailelere erkek bebek için dil döktüklerini biliyorum..
biz sağlık raporunda oyalanıp evrakları 10 gün sonra götürünce o arada sıradaki ailelerden tercihini değiştirip erkek bebek isteyenler olmuş ve bebekleri onlara vermişler. ben telefon edip e hani acele edin demiştiniz diye sormam üzerine uzmanımız bize kızımızdan bahsetti.. sonrasında da çok kereler konuşmalarımızda söyledi, o gün aramasaydın sana öneride bulunmayacaktım diye. 5-6 aileye bahsetmiş kızımdan yaşı büyük, davası devam ediyor, hastalıkları var diye istememişler.. iyi ki de istememişler..kızımız bizi beklemiş :)
yuva olmayan iller belli şehirlerle eşleştiriliyor. aileler o şehirde sıraya girmiş oluyor. yuva olan ama bebek olmayan illere de isteyn-bekleyen aile olmaması halinde bebek veriliyor.. geçenlerde izmir'de bir aileye çok uzak bir kentten bebek verdiler.
bu arada bebeklerine kavuşan annelere hayırlı olsun, mutluluğunuz daim olsun diyorum.. yeni başvuruda bulunan ya da bekleyenlere sabır; uygun zamanda bebeğinizle kavuşacaksınız.. hep yazılıyor ya, belki daha doğmadı.. ben beklerken hep beni bekleyen bir çocuk var diye inanmıştım; gerçekten de öyle..

Kzlar Kaplikaya cocuk yuvasindan evlat edinenler varsa lutfen yonlendrin fikre cok ihtiyacim var...:/

merhaba, kaplıkaya özeli değil de bursa'dan derseniz daha doğru olur. geçen yıl kaplıkaya yuvası kapandı. artık sırameşelerde sevgi evlerinde bütün çocuklar. nasıl bir bilgiye ihtiyaç var bilmiyorum, açıklama yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız Bursalı anneler olarak..

Berna1 arkadaşım bende yardımcı olabileceğimi yazmıştım ama görmediniz herhalde sormak istediğiniz bişey varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım

Son düzenleme:
zeynepeli arkadaşım gözünüz aydın çok sevindim inşallah hareketlenecek burası allah sizi hiç ayırmasın mutlu sağlıklı büyütün yavrunuzu inşallah

zeynepeli gözünüz aydın.hayırlı evlat olsun inş.kavuşma anınızı sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Ah işte iller ve uzmanlar arası işleyiş farkı buralarda devreye giriyor sanırım. biz ilk başta 0-6 yaş, hatta üst sınırı biraz daha esnetebilirz dedik. ama uzmanımız sadece tek yaş grubunda sıraya alabiliyoruz, o da yaşınız 40'ın altı olduğu için sistem sizi direk 0-1'e atıyor demişti. hatta o ana kadar biz hiç bebek düşünmemiştik bile, bu meşhur herkes bebek istiyor o yüzden çok bekleniyor yazılarını önceden okuduğumuz için. hatta bu baaşvuru formunu doldururken not düşebilirsiniz diğer yaş grupları için dedim, ona da olmuyor öyle dedi. şimdi bizim sıra da 0-1de ilerliyor bu yüzden...

Kızımız hayırlı bir evlat olur inşeallah. Tabiki paylaşırım. Çünkü ciddi anlamda bir sıkıntı. Geceleri uykumun kaçtığı çok olmuştur. Önce uzmana danıştık sonrada şükür söyledik. Ama rahatladık mı dersen yok hala içimde bir heyecan sıkıntı. Oğlum çok olağan gibi karşıladı ama belkide bunda benim daha önce söylediklerimin payı büyük.
Uzmanımız eşinizle birlikte söyleyin dedi. Onunla oyun oynadığınız bir odada. Ona seninle bizim hikayemizi paylaşmak istiyoruz dedik. İşte bizim çocuğumuz olmuyordu bizde bir çocuğumuzun olmasını istedik ve senin gibi çok güzel çocukların olduğu çocuk yuvasına başvurduk. Sonra bizi çağırdılar biz çok heyecanlıydık. Sonra birsürü çocuğun arasından seni gördük sende bizi görünce bize güldün ordaki en güzel çocuk sendin. Sonra seni kucakladık sende bize sarıldın ve seni evimize getirdik. ( Uzmanımız çocukların kendilerinin seçilmiş olmasının çok önemli olduğunu siz onu seçtiniz oda sizi seçti mesajını vermeninizin çok önemli olduğunu söyledi. ) Sonrada çok mutlu olduk iyiki sen bizim oğlumuzsun seni çok seviyoruz dedik. Bizimki bende sizi çok seviyorum dedi ve oynamaya başladı. Başka hiç bir şey sormadı. Ama uzman zaman zaman soracaktır buna hazırlıklı olun dedi. Sorularına net ve doğru cevaplar verin. Cevap veremeyeceğiniz sorularda bu konuyu bilmiyorum. Yada şu an cevap veremem ama bu konuyu en kısa zamanda babanla anlatacağız sana diyerek o an için zaman kazanabilirsiniz dedi. Birde kesinlikle ona yalan söylemeyin. Tüm aklındakileri size sorsun bilsinki annemle babam en doğrusunu söyler bana desin. Ve onuda dünyaya getiren bir kadın ve erkeğin olduğunu ama bazı sebeplerden ona bakamadıklarını sizinde bir çocuk istediğinizi bu yüzden onu aldığınızı söyleyin. Zaman zaman sizi sorularıyla çok bunaltabilir. Ama kesinlikle ona doğruları diğer anne babayı kötülemeden ama çok acındırmadan da. Bilmediğiniz şeyleri bilmiyorum şeklinde. Yada sorularına bu konuyu bilmiyorum sen dersin? sen olsan ne düşünürdün şeklinde soru sorarak cevaplayın dedi.
Bu sancılı bir süreç mutlaka zorlandığınız olacak ama emin olun her çocuğun dünyası ve algılama şekli çok farklı dedi. Ama mutlaka en geç 4- 5 yaşlarda çocuğun sorgulamaya başlamasıyla gerçek söylenmeli dedi. O yaşlarda çok daha çabuk bunu atlatabiliyorlarmış. Bunun normal doğal bir yol olduğunu söyleyin ve söylerkende sizde normal sohbet ediyormuş gibi konuşun. Anne babanın tedirginliğini çocuklar hemen farkeder ve bunun çok kötü bir şey olduğunu düşünmesine sebep oluyormuş. Siz ne kadar rahat olursanız çocukta bunu o denli doğal karşılayacak dedi.
Yani anlayacağınız ilk adımı sorunsuzca atlattık umarım daha sonrada bu aşamayı rahatlıkla atlatabiliriz.
Şimdilik hoşçakalın.

kızlaaaarrrr ben oğluma kavuştum mujdeler olsun artık sıra sizlerde .. daha 3 gün oldu kavuşalı dua ediyorum sizde kavuşun yavrularınıza inşallah fırsat bulub zor giriyorum ...3.5 aylık bir oğlum var ve tıpkı babasına benziyorr ..çok mutluyum sizlerde en kısa zaman da yaşarsınız inşallah :) :)

Çok sevindim senin adına tebrik ederim oğlun inşallah hayırlı bir evlat olur evinize mutluluk huzur sağlık şans getirsin bir omur mutlu olun insallah 2015 in ikinci annesisin hayırlı olsun darısı bekleyen bizlere olsun.

gözün aydın olsun cnm ocak annesi oldun hadi iyisin :)Allah evinize mutluluk getirdi darısı başımıza...

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Çok sevindim
Rabbim hayırlı uğurlu bereketli etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…