Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Zamancımğım sana bir model gönderdim, belki örgü örmek iyi gelebilir kızın için. Herşey güzel olacak merak etme kızın belki de doğmak için zamanını bekliyor.
Kısmetse bak o yeleği örmüşüm
İlk önce inanamadım iyice baktım
Aynı :)
Sizinde mutlu yıllarınız
Nice yaşlarınız olsun
Bir dahaki seneye kucağında olsun inşallah
Okurken yüzüm güldü
Ne güzel anlatlatmışsın
Çok koydu 30 olmak
Artık orta yaşa ilk adım atıldı

Aynı şehirde olsaydık kardeş kardeş birlikte giyerlerdi :))

merhaba kızlar, sessiz takipçilerinizden biriyim bende,eşim azosperm,malesef mikrotese olumsuz sonuçlandı..
sizlere bir sorum olacak, normalde evlat edinme şartı olarak heryerde 5yıl yada 30yaş geçiyor ama ben evlat edinme yönergesini okudum 8.maddede diyorki 29yaş veya 4 yıllık evliyken başvurulabilr yani sıraya girilebilir. biz haziranda 4 yıllık olucaz ve başvurmak istiyoruz,ama bu 4yıl olayından emin olmak istiyorum,kuruma gittiğimde geri gönderilmek istemiyorum bilgisi olan veya benim için danışmanından öğrenebilecek olan var mı bu konuyu. benim için çok önemli 1 yıl daha kaybetmek istemiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

4 Yılı doldurduğunuz zaman başvurunuzu yapabiliyorsunuz ama oldu da sıra geldi, 5 yılı doldurmadan bebek verilmiyor. Sanırım İstanbul'dasınız. zaten sıralar tercihlere bağlı olarak 1 yıldan aşağı gelmiyor. o yüzden haziranda bence vakit kaybetmeden başvurun derim ben :) 1 seneyi başvurmak için bekleyeceğinize, bebeğiniz gelsin diye beklemiş olursunuz. Ha zaten diğer yandan ilk görüşmeye gidince pat diye okey alınmıyor, raporlar, evraklar, ev ziyareti, görüşmeler vs zaten onlarla geçecek ilk bikaç ayınız :)

şimdiden hayırlı olsun diyeyim :) herkesin alnında yazılı bir evladı var sadece kavuşma yolu farklı, evladınızın da alnında siz yazıyorsunuz :)

canım yanıtın için çok teşekkür ederim. bende bu saydığın sebeplerden ötürü bir an önce başvuralım 1 sene kaybetmeyelim diyorum ama heryerde 5 sene yazıyor. biliyorsun burası Türkiye ve bazen mevzuattakiyle uygulamadaki birbirini tutmuyor ve uğraştırıyorlar. o açıdan sordum kuruma gittiğimizde bize gidin bir sene sonra gelin derlerse çok üzülürüm, oyüzden öncelikle buradan sormak istedim sizlerin tecrübesinden faydalanmak adına :) yeterki başvuruyu kabul etsinler de dediğin gibi zaten terk-kız istediğimiz için yıllarca sürecek belki bekleyişimiz. birde size sormak istediğim şu, biz ikiz bebekte istiyoruz bu durumda daha erken sıra gelme ihtimali varmı sizce ?

Terk ve kızda çok bekliyorsun
Örnek benim
2 yılı geçti ve 4 aydır sıralar ilerlemiyor
Başvuru da bizim evlilik yılımızı hesap aldılar
5 yıl olmadan almıyorlar mı dersen evet eskiden alıyorlardı ama şimdi alırlar mı bilmiyorum
Babiesrus dan sonra almaya bilirler
Onların da 5 yıl olmamıştı tamam dediler dosyası onaylandı ama sıra gelince yok vermiyoruz 5 yıl olmadan başvurdun dediler
Bence bir ara kurumu sor öyle gidersiniz
Bu arada çok sevindim
Senide eski topik den hatırlıyorum
İkiz konusunda ise
İkiz bebek pek gelmiyor
Ama seçebilirsin zaten uzman soruyor
Belli mi olur kısmetse gelir

Bacılar bugün rüyamda bir hanım gördüm
Uzun boylu sarı saçlı biriydi
7 aylık hamileyim dedi
Kızın burda dedi
Bilinç altımı artık gerçek mi bilemiyorum

tamam canım haklısın kurumu öncen arasam iyi olur.
nasıl yani 5 yıl olmadan başvurdu diye geçersiz mi saydılar başvurusunu
yoksa 5 yıl dolmadan sırası mı geldi de öyle dediler. çünkü okuduğum kadarıyla 5 yıl olmadan başvurabiliyorsun ama sıran gelsede 5 yıl dolmadan vermiyorlar diye okudum. o arkadaşında sırası 5 yıl dolmadan mı geldi de öyle yaptılar çok merak ettim canım ??????

5 yıl dolmadan olur alabilirsiniz dediler
Sonra da yok yönetmelik le mevzuat arasında fark var alamazsınız dediler
En kötüsü başvurusunu iptal ettiler

En iyisi gitmeden aramak bilgi almak

Bacılar uzun süredir camdan bakıyorum
Bizim sitede bebek arabası ve engelliler için böyle düz rampa gibi bir yer var
Eline poşet alan oraya koşmuş
Görseniz nasıl mutlular
İnşallah kızım gelince bizde kayarız

iptal mi ettiler :s
inanmıyorum ya bu devlet kurumları bazen gerçekten saçmalıyorlar.
ben en kötü ihtimalle 4 yıllıkken yaptığım başvuruyu 5 yıllık evliyken başvurmuş gibi hesaplayıp sıramı geriye atarlar diye düşünmüştüm. komple iptal edeceklerini hiç düşünmemiştim
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim, her süreçte okadar çok zorlukla karşılaşıyoruzki..

cabim venim esimde azosperm ve ailelerimiz evlat edinebilirsiniz die yorum yapiolarr biliosun azo zede olmak zor ama Ravbim baska dert vermeisn esimde bende yiprandik bizim iki yil oldu bende dort yilda basvurabikiosun die okumustum yani zaten siran ilerliycek yinede ilgili kisiler konus canim siz atlatavildinizmi bu dobemi bana tavsiyen varmi.zozo herkese kucak.dolusu iyi aksamlr

Bacılar bugün rüyamda bir hanım gördüm
Uzun boylu sarı saçlı biriydi
7 aylık hamileyim dedi
Kızın burda dedi
Bilinç altımı artık gerçek mi bilemiyorum
inşallah çıkar rüyan bizimde eşim karaciğeri rahatsız problem yaptılar riskli dediler 2 ay içinde size haber vercez dediler ağlamaktan gözlerim şişti düşünsenize tek çareniz evlat edinmek ama rahatsız diye risk gördük diyolar ve 2 ay nasıl beklenir acaba nolacak diye 2 gün zor durdum ve kurumun müdürünü aradım bunun herkesin başına gelebileceğini söyledim biraz konuştuk ve yarın size dönücez dediler ve o gece ben uzmanımızı gördüm rüyamda çok güzel bir erkek çocuk getiriyordu evime erkek çocuk görmek hayırlı haber ve öğlen aradılar bi sıkıntı yok rahat olun dediler

Ayy canim ruyanda bile gormusun ne guzrllll ruyalar zaten habercilermis iyi sikinti kalmadi Rabbim kucaguni doldursun cabim benim hrpimizin seninde

canım açıkcası atlatabilmiş değiliz, kolay bişey değil. ama kendimden kötü durumdaki insanlara bakarak teselli buluyorum sürekli. evladı olup hasta/sakat olan yada evladını büyütüp sonra evlat acısı yaşayan kişilere bakıp şükrettim. Allah imtihanında hayırlısını versin hepimize dedim. ilk mikrotesemizi 2ay önce olduk,bende hazırlanmıştım ama çıkmadı sperm. 1 yıl içinde belki tekrar deneriz. oda olmazsa zaten evlat edinme sürecine giricem. eşimin de çok hırpalanmasını istemiyorum. haziranda 4 yıl doluyor ve başvurucaz kabul ederlerse.

Bu kitabi bende almayi düşünüyorum yorumlarini bekliyorum. Okuduğum kitaplari bir derliyim yarin yazarim burdan. Zamanı gelince okunacaklarda var tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…