Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Rabbim mutluluğunuzu daim eylesin. İsteyen, bekleyen, hasret çeken tüm ailelerinde yuvalarını kucaklarını bir an evvel doldursun Rabbim.

Herşey bitti artık sadece siramizin gelmesini bekliyoruz. inşallah biran önce gelir. Beklemek çok zor. Basvurali 1 sene olacak nisan da .daha fazla beklemek istemiyoruz.bitsin bu hasretlik.

Birsey soracaktim size ben oturuyorum ama ankaraliyim ankaradaki sosyal hizmetlerden alabiliyormuyum

arkadaşler merhaba dun eve yazı gelmiş sıramızla ılgili ve sıramız 16 ya düsmüş çok sevindimm... İnsallah sıralar hızlı ilerler hepimiz kavusuruzz bebeşlerimize....

Herkese merhaba.Foruma yeni katılmama rağmen uzun süredir müjdeli haberlerinizi alabilmek adına sizleri takip ediyorum. Ben de kuruma kasımda başvurdum.Önce evraklarımızı tamamladık, teslim ettiğimiz gün tercihlerimiz hakkında bir görüşme oldu ve bize bir kitap listesi verdiler. Aralıkta ev ziyateti yapıldı, ocak sonu bizi tanımaya yönelik uzuunnn bir görüşmemiz oldu, mart sonu kitaplarla ilgili ( kitaplar çocuk gelişimi konusunda) yine bir görüşmemiz olacak. Forumun başında Zaman Hanım'ın anlattığı işleyişten farklı gibi geldi bana sıra ve sanki sürekli uzuyorher görüşme için iki ay sonraya atıyor sizlere sormak istedim işleyiş hep bu şekilde mi ya da daha ne kadar sürer sizce. Uzmanı da çok sevemedim herşey çok iyi olmasına rağmen sanki sorularıyla sürekli açık arıyor gibi hissediyorum, günahını mı alıyorum onu da bilemiyorum bu arada istanbuldan başvurdum. Şimdiden teşekkür ederim...

Benim duyduguma gore ankara istanbul izmir gibi buyuk sehirlerde nufusla ilgili yogunluktan dolayi sure uzayabiliyormus bilginiz olsun istedim endiselenmeyin en kisa zamanda muradiniza erersiniz insallah

Merhaba,

öncelikle prosedürlerin süresi önemli değil, çünkü siz ilk başvuru yaptığınızda sıraya giriyorsunuz, erkek için 1 kız için 2 yıl ortalama bekleme süresi var.
Uzmanlar sizin sabrınızı ve ciddiyetinizi ölçüyorlar, bazı başvuru yapan üyelere ters bile davranabiliyorlar, bunları hepsi bilinçli olarak yapılıyor. Siz rahat ve kararlı olun, gerisi önemli değil. Allah kolaylık versin.

Merhaba bir sorum olacakti evlat alinacak cocugu biz gorupde mi aliyoruz yoksa sadece cinsiyetini belirledikten sonra hangisi olacagina onlar mi belirliyor

Merhaba bir sorum olacakti evlat alinacak cocugu biz gorupde mi aliyoruz yoksa sadece cinsiyetini belirledikten sonra hangisi olacagina onlar mi belirliyor

sorunuzu tam anlayamadım ama cevaplamaya çalışayım... diyelim ki siz kız bebek istediniz. kurum sizi bir odaya sokuyor, içi kız bebek dolu... beğendiğinizi alıyorsunuz işte bu diye... yok öyle birşey kesinlikle. manavdan meyve alır gibi bir seçim yapılmıyor yani...

siz kendinize uygun kriterler belirliyorsunuz... mesela kız/erkek, mesela, ikiz, mesela sağlıklı, mesela terk/rıza, mesela başka şehirlerden olabilir, mesela kardeş olabilir gibi gibi... ona göre sıraya giriyorsunuz. sıra dediğimiz şey kurumdaki veya yeni gelen bebeklerin/çocukların uygun aileye yerleştirilmesi... önce çocuğun çıkarı deniliyor burada... sıra size geldi diyelim... kurum sizi arıyor ve şöyle şöyle bir bebek var, gelin görüşelim diyor.uzmanınızın yanına gidiyorsunuz. size bebekle ilgili bilmeniz gereken şeyleri anlatıyor. görmek istiyor musunuz diye soruyor. evet derseniz, yuvaya gidip bebeği görüyorsunuz. o da sanırım 5-10 dk lık bir süre. o noktada ya tamam diyeceksiniz ya hayır... Hayır derseniz neden hayır dediğinizi gerekçeli olarak açıklıyorsunuz. uzman hayır deme gerekçenizi geçerli bulmaz ise başka bebek göstermeme hakkına sahip; geçerli bulursa en fazla 3 bebek gösteriliyor zaten. evet dediğiniz bebek için işlemleri o gün, en geç ertesi gün tamamlayıp evladınızla eve geliyorsunuz. hayır derseniz, o bebek sıradaki aileye gösteriliyor yani şansınızı kaybediyorsunuz...

bilmiyorum cevap verebildim mi?

Günaydın arkadaşlar topiğe girdiğim zaman hemen listeye bakıyorum inşallah yakın zamanda şenlenir aslında beklerken o geçmek bilmeyen zamana şimdi nasıl geçtiğini anlamıyorum kızım 6 aylık oldu ilk dişini çıkardı teyzeleri sizlere yaşadığım duyguları tarif etmekte zorlanıyorum başkasının kucağından bana atılması mamasını içerken gözlerime bakması eşimle ben beraber sevdiğimde ikimize bakıp gülmesi dünyanın en kıymetli varlığı yavrum beklediğimin zor günlerin hepsini unutturuyor bebeğim uyandı teyzeleri Rabbim en kısa zamanda sizlere de bu güzel duyguları tattırsın herzaman dualarımdasınız

Tam olarak bunu sormustum cok tesekkur ederim aydinlattiginiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…