TE="EflatunA, post: 39959120, member: 488632"]merhaba, bebekler evlat edinilmek üzere kuruma verildikten sonra rıza davası süreci başlıyor. mahkeme kararıyla çocuğun evlat edinilebilir olduğu kararı veriliyor. bu genelde biyolojik tarafın rızasının mahkemede de kanıtlanıp davanın sonuçlanması ya da biyolojik tarafa ulaşılamıyorsa-başkaca nedenler oluştuysa rızanın aranmaması davası şeklinde oluyor. adliyelerdeki yoğunluk ve tarafların duruşmada hazır olması-olmaması durumuna bağlı olarak bu iş bir yıla yakın ya da daha fazla sürebiliyor.. ancak bu süre zarfında bebeklerin kurumda kalması yerine yeni ailelerine kavuşturulması seçiliyor. uzmanlar kuruma biyolojik tarafça verilen rıza dilekçesini baz alarak işlemi yapıyorlar. çocuk sizinleyken yasal süreç işliyor ve dava bitiyor. bizim uzmanımız genelde davası süren bebekleri yeni evlerine göndermiş olduğunu, davası biten bebek istememizin pratikte bir anlamı olmadığını söylemişti. kızımın davası da bize geldikten hemen sonra sonuçlandı..
merhaba size bir sorum olacakti ben evlat edinmek istiyorum sosyal hizmetlere istedigimiz zaman gidebiliyormuyuz yoksa randevu mu almam lazim ilk gorusme icin
Oncelikle tesekkur ederim... gorevli arkadas soyle dedi:davasi devam eden bebekleri dava sonuclanmadigi icin ailesi geri alabilirler.bana verilecek düşünun tam alistik deyince bebek geri alinacak...bilmiyorum cok mu detay dusunuyorum daha herseyin başındayken.
cok tesekkur ederimCEVAP 1:
geri alma oranı 1000 de 3.
biz eşimle çok konuştuk, eğer ailesi geri alacaksa onun biyolojik ailesinin yanında olmasını isteriz, üzülsekte memnun oluruz. Bu süre zaten 6 hafta, verdikten sonrada 6 hafta cayma hakkı var toplam 3 ay.
Ama aradan geçmiş 3-5 yıl, aile geri almak isterse konu mahkemeye taşınıyor, kurum sizin yanınızda oluyor, hakim uzman görüşüne göre çocuk bu durumdan psikolojik olarak etkilenir derse zaten davayı reddediyor.
Binde 3 olasılığı kafaya takmak yerine, biz kitap okuyup kendimizi geliştiriyoruz bu bekleme sürecinde, sıramız yaklaşınca da alışverişe başlayacağız, alışveriş için kendimizi zor tutuyoruz :)
Cevap 2: kurumdan randevu alırsanız iyi olur, habersiz giderseniz ve o an uzman olmazsa, boşuna vakit kaybetmiş olursunuz
birde bana ne tavsiye edersiniz cok heyecanliyim ne yapmaliyim herseyin olumlu olmasi icinCEVAP 1:
biz eşimle çok konuştuk, eğer ailesi geri alacaksa onun biyolojik ailesinin yanında olmasını isteriz, üzülsekte memnun oluruz. Bu süre zaten 6 hafta, verdikten sonrada 6 hafta cayma hakkı var toplam 3 ay.
Ama aradan geçmiş 3-5 yıl, aile geri almak isterse konu mahkemeye taşınıyor, kurum sizin yanınızda oluyor, hakim uzman görüşüne göre çocuk bu durumdan psikolojik olarak etkilenir derse zaten davayı reddediyor.
Binde 3 olasılığı kafaya takmak yerine, biz kitap okuyup kendimizi geliştiriyoruz bu bekleme sürecinde, sıramız yaklaşınca da alışverişe başlayacağız, alışveriş için kendimizi zor tutuyoruz :)
Cevap 2: kurumdan randevu alırsanız iyi olur, habersiz giderseniz ve o an uzman olmazsa, boşuna vakit kaybetmiş olursunuz
birde bana ne tavsiye edersiniz cok heyecanliyim ne yapmaliyim herseyin olumlu olmasi icinCEVAP 1:
birde bana ne tavsiye edersiniz cok heyecanliyim ne yapmaliyim herseyin olumlu olmasi icin
Çok acı bir gündü
İkinci babam hatta babam dan görmediğim ilgiyi bana verendi
Belki çocukları olmadığı için bukadar
Üstüme titredi
Elimden tutar pazara giderdik
Görenlere kızım derdi
Kaybettim vefat etti
Canım yanıyor çok acıyor
Halamın eşiydi belki ama babaydı bana
Bugün halamı en iyi ben anladım
Aynıyız halamla
Halam ben seni bırakmadım
Sen beni niye bıraktın dedi
Bana da yüzüne bakamıyorum canım kuzum dedi
Halimiz aynı ondan acısının yükünün nekadar ağır olduğunu biliyorum
Halam varsın evlatlık desinler bir tas su veren olur kapını bir açan olur diyip ağladı
Çok üzülüyorum Rabbim sabır versin
Canım yanıyor
Keşke görebilseydi kuzumu kucağım da
Keşke kucağına vermek nasip olsaydı
Yanıyorum bacılar
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Çok acı bir gündü
İkinci babam hatta babam dan görmediğim ilgiyi bana verendi
Belki çocukları olmadığı için bukadar
Üstüme titredi
Elimden tutar pazara giderdik
Görenlere kızım derdi
Kaybettim vefat etti
Canım yanıyor çok acıyor
Halamın eşiydi belki ama babaydı bana
Bugün halamı en iyi ben anladım
Aynıyız halamla
Halam ben seni bırakmadım
Sen beni niye bıraktın dedi
Bana da yüzüne bakamıyorum canım kuzum dedi
Halimiz aynı ondan acısının yükünün nekadar ağır olduğunu biliyorum
Halam varsın evlatlık desinler bir tas su veren olur kapını bir açan olur diyip ağladı
Çok üzülüyorum Rabbim sabır versin
Canım yanıyor
Keşke görebilseydi kuzumu kucağım da
Keşke kucağına vermek nasip olsaydı
Yanıyorum bacılar
Maşaallah 1 senede kavuşmuşsunuz, darısı bizlerin başına. Çok şükür sevinçli haberler almaya başladık, peş peşe gelir inşallah haberler :)kızlaaarrrr çokkkk şükürler olsun ki biz kızımıza kavuştukdarısı sizin başına inşallllahh 4 aylık dünyalar tatlısı, biraz hasta hırıltısı var ama annesi çok iyi bakıyor ona, RABBİM bu duyguyu isteyen herkese yaşatsın.
9 senedir evliyım bende alıp almama içinde gıdıp geliyorum çıkmazdayım
merhaba cabim benim esim azospei bende cok karasizdim ama bu site sayesinde karar versimevlat sahibi olmaya bir cocuga elim deysin istiom onlarin bize bizimde onlara ihtiyacimiz var benim sahsenn bir minigr kalbimm acikk onun annesi olmak icin bekliom ama ne yasim tutuo ne evlilik yilim bekliycem savirla siz dokuz yildir evlisiniz bence gec kalmayin derim ins.Rabbim mutlukk nasip etsinsevginizle tum kapilari acarsiniz bence olup olmamasi arasindaysaniz bencebu sevgide varsinizdir9 senedir evliyım bende alıp almama içinde gıdıp geliyorum çıkmazdayım
9 senedir evliyım bende alıp almama içinde gıdıp geliyorum çıkmazdayım
evet birde kızımız var şimdi birde güzel ki sormayın gitisin .. güldüğünde yiyesim geliyo.. çok şükür bu günleri gördük oğlumla beraber hergün birazdaha büyüyolar :)elhamdülillahkızlaaarrrr çokkkk şükürler olsun ki biz kızımıza kavuştukdarısı sizin başına inşallllahh 4 aylık dünyalar tatlısı, biraz hasta hırıltısı var ama annesi çok iyi bakıyor ona, RABBİM bu duyguyu isteyen herkese yaşatsın.
başın sağolsun canım o yattıkça ALLAH geride kalanlara hayırlı ömürler versin ...mekanı cennet olsun inşalllah..Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Teyzeleri şuan biraz vakit bulmuş ken kızımla kavuşma hikayemizi yazayım dedim 45 günlük minnacık ayakları minnacik elleri olan güzeller güzeli bi kızımız var 4 gün önce bi baktım telefonum çalıyor kurumun numarası tlf uzman yarın burda olun diyor o Heycan o panik kalbim yerinden çıkıcak sandım tamam deyip tlf kapattım ve biraz sakinleştikten sonra eşimi aradım ama ağlamaktan o yıllardır beklediğimiz müjdeli haberi veremiyorum eşimde bana bişey oldu sanmış ağlamam biraz durduktan sonra kızımız yarın bizi bekliyormuş dedim benim gibi eşimde şoka girdi bi yanlışlıklı olmasın kurumla konuştuğuna eminmisin dedi ve hemen eve geldi tabi biz olayın şokundayız ama hiçbir hazırlığımızda yok nasıl olsa kızımız yaza anca gelir diyorduk o panikle hemen soluğu e bebekte aldık ilk ihtiyaçlarını aldık ilk işim kızımın kıyafetlerini yıkamak oldu sabaha kadar zaten gözüme uyku girermi yavrumun hazırlıklarını tamamladım nihayet sabah oldu ve biz babasıyla kurumdaydık heycandan iki saat erken gitmişiz neyse biraz bekledik ve en sonunda uzmanımız dosyaları okudu üç bebek görme hakkımız vardı ve o an kendimi çok kötü hissettim şimdi biz neye göre karar vericez böyle bi karar nasıl olur dedim ama bi karar vermemiz lazımdı kızımın bulunduğu yuvaya gittik ve müdürün odasında kızımızı bekliyoruz bi baktım pembeler içinden mis kokulu gül kokulu yavrumu getirdiler kucağıma verdiler o an kalbim dura bilirdi kulağına sen çok güzelsin kızım dedim uyuyordu yavrum nasıl parmağımı o minicik elleriyle sıkıyordu kızım anneciğim beni bırakma diyordu hemen babasının kucağına verdim babaya yandan bir gülücük attı o an saatlerin saniyelerin durmasını istedik o sırada uzmanımız aradı kararınız nedir dedi kararımız ne ola bilirki biran önce kızımızı alıp sıcak sevgi dolu yuvasına götürmek ti kızımın kulağına usulca kızım senden ayrılmak çok zor ama çok kısa bir süreliyine ayrılıyoruz seni gelip alıcaz ve bi daha hiç ayrılmıycaz dedim sanki anneciyini anlıyordu yavrum gözlerini açtı taman anneciğim acele edin sizi bekliyorum diyordu malesef imzalar yetismediği için o gün kızımı alamadık nasıl kalbim acıdı yüreyim yandı anlatamam o gece gözümüzün önünde kızımızın o halleri hiç gitmedi biran önce sabah olsun diye dualar ettim ve nihayet sabah oldu ve imza işlerini halletik kızımızın bulunduğu yuvaya gittik hemşiresi geliyor bakıcısı geliyor bilgi vermeye kızımız bir türlü gelmiyor nerde kaldı yavrum dedim kalbim dayanmıyor artık bu hasrete ve sonunda hayalini kurduğum o an geldi kızımızı giydirmisler anneciyinin kollarına verdiler ve artık annesinin yeri arabanın arka koltuğudu kızım cennet kokulu yavrum evine gelmek üzeresin diyorum nasıl uyuyor kuşum evimizin kapısına bi geldik teyzeler annaneler yengeler komşular hepsi bizi bekliyor kapimiz süslenmiş artık evinin önündesin kızım dedim alkış kıyamet evimize girdik teyzeleri rabbim bu tarifi mümkün olmayan güzel duyguyu en yakın zamanda sizlerede yaşatsın bizim minnoş uyandı görüşmek üzere
evet zeynepeli kurumda karşılaştık ben oğlumu görmüşdüm oda kızını gerecekdi aynı gün anne olduk sayılır ben imzalar yetişdiği için o gün oğluma kavuşmuştum .. ama heycanlarımız aynıydı aynı mutluluğu yaşatık dilerim hepiniz bu mutluluğu yaşarsınız :))Teyzeleri şuan biraz vakit bulmuş ken kızımla kavuşma hikayemizi yazayım dedim 45 günlük minnacık ayakları minnacik elleri olan güzeller güzeli bi kızımız var 4 gün önce bi baktım telefonum çalıyor kurumun numarası tlf uzman yarın burda olun diyor o Heycan o panik kalbim yerinden çıkıcak sandım tamam deyip tlf kapattım ve biraz sakinleştikten sonra eşimi aradım ama ağlamaktan o yıllardır beklediğimiz müjdeli haberi veremiyorum eşimde bana bişey oldu sanmış ağlamam biraz durduktan sonra kızımız yarın bizi bekliyormuş dedim benim gibi eşimde şoka girdi bi yanlışlıklı olmasın kurumla konuştuğuna eminmisin dedi ve hemen eve geldi tabi biz olayın şokundayız ama hiçbir hazırlığımızda yok nasıl olsa kızımız yaza anca gelir diyorduk o panikle hemen soluğu e bebekte aldık ilk ihtiyaçlarını aldık ilk işim kızımın kıyafetlerini yıkamak oldu sabaha kadar zaten gözüme uyku girermi yavrumun hazırlıklarını tamamladım nihayet sabah oldu ve biz babasıyla kurumdaydık heycandan iki saat erken gitmişiz neyse biraz bekledik ve en sonunda uzmanımız dosyaları okudu üç bebek görme hakkımız vardı ve o an kendimi çok kötü hissettim şimdi biz neye göre karar vericez böyle bi karar nasıl olur dedim ama bi karar vermemiz lazımdı kızımın bulunduğu yuvaya gittik ve müdürün odasında kızımızı bekliyoruz bi baktım pembeler içinden mis kokulu gül kokulu yavrumu getirdiler kucağıma verdiler o an kalbim dura bilirdi kulağına sen çok güzelsin kızım dedim uyuyordu yavrum nasıl parmağımı o minicik elleriyle sıkıyordu kızım anneciğim beni bırakma diyordu hemen babasının kucağına verdim babaya yandan bir gülücük attı o an saatlerin saniyelerin durmasını istedik o sırada uzmanımız aradı kararınız nedir dedi kararımız ne ola bilirki biran önce kızımızı alıp sıcak sevgi dolu yuvasına götürmek ti kızımın kulağına usulca kızım senden ayrılmak çok zor ama çok kısa bir süreliyine ayrılıyoruz seni gelip alıcaz ve bi daha hiç ayrılmıycaz dedim sanki anneciyini anlıyordu yavrum gözlerini açtı taman anneciğim acele edin sizi bekliyorum diyordu malesef imzalar yetismediği için o gün kızımı alamadık nasıl kalbim acıdı yüreyim yandı anlatamam o gece gözümüzün önünde kızımızın o halleri hiç gitmedi biran önce sabah olsun diye dualar ettim ve nihayet sabah oldu ve imza işlerini halletik kızımızın bulunduğu yuvaya gittik hemşiresi geliyor bakıcısı geliyor bilgi vermeye kızımız bir türlü gelmiyor nerde kaldı yavrum dedim kalbim dayanmıyor artık bu hasrete ve sonunda hayalini kurduğum o an geldi kızımızı giydirmisler anneciyinin kollarına verdiler ve artık annesinin yeri arabanın arka koltuğudu kızım cennet kokulu yavrum evine gelmek üzeresin diyorum nasıl uyuyor kuşum evimizin kapısına bi geldik teyzeler annaneler yengeler komşular hepsi bizi bekliyor kapimiz süslenmiş artık evinin önündesin kızım dedim alkış kıyamet evimize girdik teyzeleri rabbim bu tarifi mümkün olmayan güzel duyguyu en yakın zamanda sizlerede yaşatsın bizim minnoş uyandı görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?