Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Eskisehirden basvurup sira bekleyen yada bebegini alan yokmu hic aranizda ☺
Geçen gün bir arkadaş aldı eskişehirden.. Daha doğrusu eskişehirden başvurmuştu (ama sanırım şehir dışı da olur demiş) ondan dolayı başka şehirden kavuştu bebişine.. Bi kaç sayfa geriye gidersen görürsün cnm

Arkadaşlar bu başka şehir de olur ne anlama geliyor acaba?Bizler şehir şehir mi sıradayız yoksa Türkiye geneli sırası mı bu?

Arkadaşlar bu başka şehir de olur ne anlama geliyor acaba?Bizler şehir şehir mi sıradayız yoksa Türkiye geneli sırası mı bu?
Siz bebeğinize kavuşmak için hangisini tercih ettiyseniz o şekilde olur. Sadece kendi ilinizi seçebilir yanda diğer illerden de kabul ediyorum diyebilirsiniz. Başka ilden sıra gelirse 24 saat içinde belirtilen ildeki kuruma gitmeniz gerekiyor. Ancak bize denmişti ki büyük iller küçük illere destek veriyor. Yani İstanbul'dan başvuru yaptıysanız başka il de olur deseniz de bir fark yok gibi. Ama biz her ihtimale karşı tüm Türkiye dedik. Sevgiler.

Tüm türkiye olur dedik:)Teşekkürler arkadaşım.Mersin de bu işler nasıl işliyor hiç bilmiyorum.Bu sitede de yok Mersin den.Zamanla anlayacağız bakalım hayırlısı:)

Evet onu biliyorum canim o 2013 12 ayinda basvuru yapmisti ama o erkek isteyip snra kiza cevirmisler tercihini ben 2014 10 ayda yaptik suan kizda 13 erkekte 10.siradayim dusuncemiz 3 yada4 aya kadar kavusmamiz ama dahada gec olabilir tabiki nasip artik.o arkadasa yazdim ama donmedi suan sanirim bebegine kavustugu icin zamn bulup giremiuor

Arkadaslar ben yeni kayit oldum ama daha onceden hep takip ediyorum sizi mart in 16sinda basvurmustum Bursa dan biray once siram geld postayla 13. siradayim simdi bekliyorum heycanla benide listeye eklermisiniz
hayırlı olsun canım benim de sıram 12 hala bekliyorum bir ilerleme yok kızımız bizi bekletecek

eşim hepatit b taşıyıcısı, bu bir sorun olur mu başvuruda
Tam olarak bilemicem canim ama olabilir sonucta bulasici bi hastalik diye biliuorum bebege bulusma riski var diye sikinti cikarabilir ama birazda dosyaniz kurula girdigin kuruldaki yetkililerin dusunceleri mesela benim gozumdede nr yukselmesi cikti 050 ama hic onemsenmedi snra esimde hepatit vucudu karsi savunmali benimkisi savunmasiz cikti onuda sikinti etmediler

Merhaba,
Yakın bir akrabam evlat aldı 3,4 yaşlarında anne ise 45 civarı idi. Çok sevdiler birbirlerini anne baba eğitimli değildi ama sevgileri ve korumaları samimiydi. Okula başlayınca öğrendi biraz zor günler geçirdiler ama zaten çocuk iken biraz bişeyler hatırladığı için çok uzun sorunlar yaşamadılar. Şimdi kızları bir çocukla tanışıp evlenmek istedi 22 yaşında üniversite öğrencisi ama ailesi isteğini kırmadı evlendirdi herşeyi ile ilgilendiler. Bu arada bir kaç yıl önce kız kardeşlerini buldu, duygusal anlar yaşamışlar. Onlar bunun kadar şanslı değilmiş ama yine de Rabbim, iş güç sahibi olmalarını nasip etmiş. Kardeşim aramızda en iyi sen yaşamışsın Demişler. Ailesiz olmak çok zor. Akrabalarının hepsi biliyor ama sürekli gündem olmıyor çünkü annesi üzerine titriyor kimseye laf söylemek düşmüyor. Dinen hükmü ile ilgili de bişeyler ekleyeceğim..

Iyi akşamlar, ilk gorusmemizi bugün gerçekleştirdik 16.11.2015. Nüfus Kayıt örneği, diploma vb.saglik raporları haricindeki evrakları da teslim ettik. Sağlık raporlarını da hazırlayıp teslim edeceğiz. Ilk görüşmede Rıza, terk vb. Kriter haricinde sadece kız-ekek ve yaş tercihi için evrak doldurttular. Rıza , terk şehir Dışı olup olmayacağı konusunda tercihimizi sormadilar. Bu sonraki aşamada mi olur acaba. Teşekkürler ♡♥♡

Ablalar, arkadaşlar
Dinen evlatlık bile olsa, hassasiyetlere devam etmek gerekir. Hassas yaşayarak da çok güzel bir sahipsizi sahiplenme sevabı verir Rabbim diye düşünüyorum.
Namahrem meselesi için( bu hassasiyet gösterenler için!) şöyle olabilir. İmkan varsa aile kız çocuğu alırsa hala eğer emzikli durumda ise emzirebilir ve babası dini hüküm olarak dayı hükmünde olur. Eğer alınan çocuk erkek ise bu sefer teyze emzikli ise emzirebilir ve anne dinen teyze hükmünde olur. Bu konuda iyi bilen kişilere danışabilirsiniz.
Benim fikrim her şekilde evlatlık alıp çocuğun o muhtaç biçare haline sahip çıkmak, eğer dikkatli yaşayamayacak durum oluşursa liseden itibaren düzgün ortamda yatılı lise de yine sahip çıkabilmek. Bu iş merhamet işi Allah niyetlerinizi kabul etsin. İşlerinizi kolaylaştırsın.henüz anne değilim ama Raabbimden ümidim..

Ranakaya arkadaşım verdiğin örnek güzel.. İleride nelerle karşılaşacağız bilemiyoruz ve bu durumları yaşamış kişilerin bizimle paylaşımda bulunması iyi oluyor bunun için teşekkür ederim kendi adıma.. Ama dini konu hakkında lütfen ama LÜTFEN kimse yorumda bulunmasın yada bilgi paylaşımında bulunmasın.. Çünkü bu konu herkesin kendi bileceği iş ve zamanın da (yani ilk sayfalarda bu konular fazlasıyla konuşuldu) çok konuşuldu.. Bizler artık bu konuları konuşmak istemiyoruz.. Lütfen sizde içinizden yorum yapın..

Hayırlı olsun. Uzmandan uzmana değişiklik olabiliyor. Bir sonraki görüşmede sormazsa siz konuyu açabilirsiniz:))

Ha bu arada bizler sevap kazanmak için evlat edinmiyoruz.. ANNE BABA olmak için evlat ediniyoruz.. Sevabını da günahını da Allah bilir ne siz nede biz bilemeyiz
Tam cevap yazmaya başlıyordum ki senin yazdıklarını gördüm arkadaşım. Her kelimesine katılıyorum. Aslında söylenecek çok lafım var da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…