Benim bildiğim kadarıyla koruyucu aileye devlet destek veriyor.Evlat edinenlere destek yok.Arkadaslar bugun duydugum biseyi size sormak istiorum bu konuya pek inanmadim ilk defa duydum cunku...benim is arkadasimin dayisi 1.5 yil once evlat edinmis ben yeni ogrendim.cokta mutlular..bende iste arkadasa deyimleri vardir diye bilgi almak istedim kendisinden.gerekli bilgileri anlatirken dediki devlet bebege ucret bagliyomus bakima destek diye..ben sasiridm dedim istemem ole bisy allaha sukur durumumuz guzel hem bize bole bisy denmedi dedim oda dediki bizde kabul etmedik ama uzmanlari sizin isteginize gore degil demis boyle bisey varmi ole bisy varsa ben kabul etmemeyi dusunuyrm baska ordaki cociklar faydalansin zorunlu derseler bebegimin ustune birikim yaptiririm
Evet koruyucu aile olursanız devlet eğitim ve diğer masraflar için az miktarda destek oluyormuş. Evlat edinme için öyle bir durum yok.Benim bildiğim kadarıyla koruyucu aileye devlet destek veriyor.Evlat edinenlere destek yok.
Himm ama cnm onlat evlat edindi koruyucu aile degildi hatta mahkemeleri bitip ustune bile aldilar 1 sene sonra 4 gunluk mustu aldiklarinda bebegi..bende sasirdim oyuzden sormak istedim tsklerBenim bildiğim kadarıyla koruyucu aileye devlet destek veriyor.Evlat edinenlere destek yok.
Himm ama cnm onlat evlat edindi koruyucu aile degildi hatta mahkemeleri bitip ustune bile aldilar 1 sene sonra 4 gunluk mustu aldiklarinda bebegi..bende sasirdim oyuzden sormak istedim tskler
Şimdi geçen gün rüyamda annem arıyor kızın geldi ama başka bebeklerde var senden önceki aileleri çağırıyorlar onlar alsın ocağın 10 unda seni arıcaklar diyorAllah hayırlısı ile kollarına en kısa zaman da almayı nasip etsinnnnn SABIR SABIRRRR.. MÜKAFATI ÇOKKK BÜYÜK 2016 OCAK ayı kavuşma ayı olsun çokkkkk müjde alalımmmmm inşallahhhh
Öncelikle düşüncenizden dolayı teşekkür ederim, çevremde bana tuhaf gözlerle bakılıyor çünkü, daha yaşım kaçmış, evleneyim de kendi çocuğumu doğurayım mış, tek başına iyi cesaretmiş, falan filan.. Takdir edenler de var tabi.. Süreç çok uzun, hatta keşke önceden başvursaydım diyorum ama zamanı şimdiymiş. 1 yıldır hiç kız bebek gelmemiş olması ve sıraların 30'larda olması ayrıca moralimi bozdu tabi.. Hesaplarsak işin içinden çıkamıyorum.. Ama bekleyeceğim artık napalım. Dediğiniz gibi nasılsa süreç uzun deyip zamana yaymış olabilirler. Sizin çabucak gelecek o zaman..Ne mutlu size.. İnşallah en kısa sürede alırsınız yavrunuzu kucağınıza..Kızda sıra çok olduğunu söylemişti bizim uzmanımız. Bir yıldır hiç kız bebek gelmemiş. Ondan dolayı sizinkini biraz daha zamana yaymış olabilirler. Biz kardeşi de olabilir, ikiz de olabilir, hatta hukuksal süreci devam eden bebek de olabilir dedik. Erkek de sıra daha az ve daha çabuk ilerliyor. O nedenle bizimkini hızlandırmışlardır diye düşündüm. Net sıralar vermedi bize ama bir ay önce kızda ortalama önümüzde 30 kişi olduğunu, erkekte 14-15 kişi olduğunu söylemişti. Ama dediğim gibi net sıramızı henüz öğrenemedik. Bir de sıraya takılmamamızı söyledi. Ben bir kızım olmasını çok istemiştim ama açıkçası süreç çok uzun. O nedenle farketmez dedik. Bu süreci bir nevi hamilelik gibi düşünerek cinsiyet farketmez dedik en sonunda. Sizi ayrıca cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum. Doğrusu bekar bir anne olarak bebek isteğinize hayran kaldım. Muhtemsiniz...
Bacım ya inanki hiçbir farkı yokÖncelikle düşüncenizden dolayı teşekkür ederim, çevremde bana tuhaf gözlerle bakılıyor çünkü, daha yaşım kaçmış, evleneyim de kendi çocuğumu doğurayım mış, tek başına iyi cesaretmiş, falan filan.. Takdir edenler de var tabi.. Süreç çok uzun, hatta keşke önceden başvursaydım diyorum ama zamanı şimdiymiş. 1 yıldır hiç kız bebek gelmemiş olması ve sıraların 30'larda olması ayrıca moralimi bozdu tabi.. Hesaplarsak işin içinden çıkamıyorum.. Ama bekleyeceğim artık napalım. Dediğiniz gibi nasılsa süreç uzun deyip zamana yaymış olabilirler. Sizin çabucak gelecek o zaman..Ne mutlu size.. İnşallah en kısa sürede alırsınız yavrunuzu kucağınıza..
Algıyı değiştirecek olan bizleriz zaten, bizim kararlı duruşumuz, ayrıca gitgide çoğalışımız toplumdaki tüm algıları değiştirecek. Bunların dışında daha ne fikirler çıkıyor da ben onları telaffuz edip kendime çekmek istemiyorum. İsteyen istediğini düşünsün, benimle yaşamayacak kimse, kimse evimin içine girmeyecek, kimse benim evlat özlemimi bilmeyecek, anne olmayı ne kadar istediğim kimsenin umrunda değil ki.. O zaman ben niye onların düşüncelerini önemsiyeyim?.. Tek istediğimiz zamanın bizim lehimize çalışması o kadar..Bacım ya inanki hiçbir farkı yok
Aynı sözleri bende duydum
Evli yada bekar fark etmiyor
Evlat edinme olunca dahiyane fikirler ortaya çıkarıyorlar
şanlıurfa canımsiz hangi ildesiniz
Çevredeki insanları takmamayı öğrendim ben. Siz de çok önemsemeyin. Ama sıra konusunda da hiiiç belli olmaz. Bu yıl gelmemiştir. Bakarsınız önümüzdeki günlerde bir anda sıralar düşmeye başlar. Bunun bir formülü yok maalesef. Ben şöyle düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Doğru zamanda, doğru yerde karşılaşmayı bekliyoruz. Zamanı gelince bizi bulacaktır bebeğimiz. Siz de böyle düşünmeyi başarırsanız zaman çabucak geçecektir. Hayat süprizlerle doludur. Kim bilir? Belki de çok beklemezsiniz...Öncelikle düşüncenizden dolayı teşekkür ederim, çevremde bana tuhaf gözlerle bakılıyor çünkü, daha yaşım kaçmış, evleneyim de kendi çocuğumu doğurayım mış, tek başına iyi cesaretmiş, falan filan.. Takdir edenler de var tabi.. Süreç çok uzun, hatta keşke önceden başvursaydım diyorum ama zamanı şimdiymiş. 1 yıldır hiç kız bebek gelmemiş olması ve sıraların 30'larda olması ayrıca moralimi bozdu tabi.. Hesaplarsak işin içinden çıkamıyorum.. Ama bekleyeceğim artık napalım. Dediğiniz gibi nasılsa süreç uzun deyip zamana yaymış olabilirler. Sizin çabucak gelecek o zaman..Ne mutlu size.. İnşallah en kısa sürede alırsınız yavrunuzu kucağınıza..
Gorumcemin kizi liseye gidiyor benimle zaman gecirmeyi seviyor bize geliyor hep eltimde bunu duymus beni aradi hayirdir evlatlik almaktan vazgectinizde cananimi alacaksiniz dediÇaresizlik zor imtihan
Bir eltinin lafı ile evlat dan geçilir mi
Bu yola çıkacaksınız eğer daha ne eltiler olacak
Kendini bilmez ne kişiler çıkacak
Siz nekadar kararlı iseniz okadar sorular azalır
Öyle her lafa takılacak olsak oooo yani
Önce siz kesin emin olun
Tüm zorluklara dayanırım derseniz bu yola çıkın
Çokta merak ettim eltiniz ne dedi
Tabii buna isterseniz cevap vermeye bilirsiniz benimkisi merak
Tahminimce 2gun sonraya verebiliyolar randevuyu.ben cuma aramistim pazartesine randevu vermisti sasirmistim.daha cok bekletir sanmistim.
Evrak tesliminde sizi tanimaya calisiyolar.neden istediginizi soruyolar.
Kizmi erkekmi terkmi rizami bunlari soruyolar.daha sonraki gorusme ev ziyareti oluyo.
Hayırlı olsun. Başvuru tarihinize göre sıraya alınıyorsunuz.merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza.çok güzel bir konuyu paylaşmışsınız.çok sevindim.Arkadaşlar ben 3 kasımda başvuru yaptım 14 aralıkta evrak teslimi için gittik.ev ziyaretine gelecez 1 hafta veya 15 gün içinde dediler.şimdi benim sıram ne zaman başlıyacak şubat gibi onaylanır dediler o zaman mı başlayacak yoksa başvuru tarihinden itibaren mi listeye eklenmeyi sabirsizlıkla bekliyorum kızlar
Ben zaten takmıyorum, taksaydım başvuru yapamazdım, umrumda değil kimse, ben sadece zamanın çabucak geçmesini istiyorum.. Geçsin de yavruma kavuşayım..Yavrum demek bile nasıl titretiyor içimi.. Bu duygu bana yeter, tüm olumsuzluklara kapadım yüreğimi ve kulağımı.. Olumlu ve güzel düşüncelerle hayatıma güzellikleri çekiyorum.. Kızım da eminim en güzel zamanda gelip bulacak beni.. Hepimiz için sabır ve güzel haberlerle dolu günler bir an önce gelsin inşallah..Çevredeki insanları takmamayı öğrendim ben. Siz de çok önemsemeyin. Ama sıra konusunda da hiiiç belli olmaz. Bu yıl gelmemiştir. Bakarsınız önümüzdeki günlerde bir anda sıralar düşmeye başlar. Bunun bir formülü yok maalesef. Ben şöyle düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Doğru zamanda, doğru yerde karşılaşmayı bekliyoruz. Zamanı gelince bizi bulacaktır bebeğimiz. Siz de böyle düşünmeyi başarırsanız zaman çabucak geçecektir. Hayat süprizlerle doludur. Kim bilir? Belki de çok beklemezsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?