Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
inşallah, çok teşekkür ederiz. Hepimiz için inşallah

TE="sudece, post: 44153055, member: 65132"][QUOTE="elibes85, post: 44135842, member: 685409erhaba kuruma eksik evraklarimizi teslim etmek üzere gideceğiz. Bu aşamada sosyal hizmetler sorumlusu telefon ile arayarak bizden sorumlu olacak sosyal hizmetler danismanimiz ile görüşüp randevu almamizi söyledi. Istanbul'dan başvuran arkadaşlar belki yardimci olabilirler. Randevuyu tahmini ne kadar sonrasına veriyorlar veya o hafta içerisine verebiliyorlar mi?[/ Arayınca 1 kaç gun içerisine verebiliyorlar cabucak halledin cabucak gelsin sıralar.....[/QUOTE]
Amin

Arkadaslar bugun duydugum biseyi size sormak istiorum bu konuya pek inanmadim ilk defa duydum cunku...benim is arkadasimin dayisi 1.5 yil once evlat edinmis ben yeni ogrendim.cokta mutlular..bende iste arkadasa deyimleri vardir diye bilgi almak istedim kendisinden.gerekli bilgileri anlatirken dediki devlet bebege ucret bagliyomus bakima destek diye..ben sasiridm dedim istemem ole bisy allaha sukur durumumuz guzel hem bize bole bisy denmedi dedim oda dediki bizde kabul etmedik ama uzmanlari sizin isteginize gore degil demis boyle bisey varmi ole bisy varsa ben kabul etmemeyi dusunuyrm baska ordaki cociklar faydalansin zorunlu derseler bebegimin ustune birikim yaptiririm

Benim bildiğim kadarıyla koruyucu aileye devlet destek veriyor.Evlat edinenlere destek yok.

Himm ama cnm onlat evlat edindi koruyucu aile degildi hatta mahkemeleri bitip ustune bile aldilar 1 sene sonra 4 gunluk mustu aldiklarinda bebegi..bende sasirdim oyuzden sormak istedim tskler

İlk etapta koruyucu aile olup sonrasında evlat edinmeye geçmiş olabilirler. Sadece koruyucu ailelikte var bu sistem çünkü.

Himm bukadarini bilemicem ama sanmiyrm cunku onlarda 26 sirada kiz istemisler 3 yil beklemisler anra 4 gunluk ikide bebek cikmis sanslarina birini almislar snra 1 yil snra mahkemeleri olmus suan 2 yasinda kizlari ustlrine alali 6 ay oldu

Allah hayırlısı ile kollarına en kısa zaman da almayı nasip etsinnnnn SABIR SABIRRRR.. MÜKAFATI ÇOKKK BÜYÜK 2016 OCAK ayı kavuşma ayı olsun çokkkkk müjde alalımmmmm inşallahhhh
Şimdi geçen gün rüyamda annem arıyor kızın geldi ama başka bebeklerde var senden önceki aileleri çağırıyorlar onlar alsın ocağın 10 unda seni arıcaklar diyor
Sende böyle yazınca aklıma geldi
Acaba Ocak ayında geliyor mu
Gerçi uyanır uyanmaz baktım ocağın 10 u pazar gününe denk geliyor

Öncelikle düşüncenizden dolayı teşekkür ederim, çevremde bana tuhaf gözlerle bakılıyor çünkü, daha yaşım kaçmış, evleneyim de kendi çocuğumu doğurayım mış, tek başına iyi cesaretmiş, falan filan.. Takdir edenler de var tabi.. Süreç çok uzun, hatta keşke önceden başvursaydım diyorum ama zamanı şimdiymiş. 1 yıldır hiç kız bebek gelmemiş olması ve sıraların 30'larda olması ayrıca moralimi bozdu tabi.. Hesaplarsak işin içinden çıkamıyorum.. Ama bekleyeceğim artık napalım. Dediğiniz gibi nasılsa süreç uzun deyip zamana yaymış olabilirler. Sizin çabucak gelecek o zaman..Ne mutlu size.. İnşallah en kısa sürede alırsınız yavrunuzu kucağınıza..

Bacım ya inanki hiçbir farkı yok
Aynı sözleri bende duydum
Evli yada bekar fark etmiyor
Evlat edinme olunca dahiyane fikirler ortaya çıkarıyorlar

Bacım ya inanki hiçbir farkı yok
Aynı sözleri bende duydum
Evli yada bekar fark etmiyor
Evlat edinme olunca dahiyane fikirler ortaya çıkarıyorlar
Algıyı değiştirecek olan bizleriz zaten, bizim kararlı duruşumuz, ayrıca gitgide çoğalışımız toplumdaki tüm algıları değiştirecek. Bunların dışında daha ne fikirler çıkıyor da ben onları telaffuz edip kendime çekmek istemiyorum. İsteyen istediğini düşünsün, benimle yaşamayacak kimse, kimse evimin içine girmeyecek, kimse benim evlat özlemimi bilmeyecek, anne olmayı ne kadar istediğim kimsenin umrunda değil ki.. O zaman ben niye onların düşüncelerini önemsiyeyim?.. Tek istediğimiz zamanın bizim lehimize çalışması o kadar..

Çevredeki insanları takmamayı öğrendim ben. Siz de çok önemsemeyin. Ama sıra konusunda da hiiiç belli olmaz. Bu yıl gelmemiştir. Bakarsınız önümüzdeki günlerde bir anda sıralar düşmeye başlar. Bunun bir formülü yok maalesef. Ben şöyle düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Doğru zamanda, doğru yerde karşılaşmayı bekliyoruz. Zamanı gelince bizi bulacaktır bebeğimiz. Siz de böyle düşünmeyi başarırsanız zaman çabucak geçecektir. Hayat süprizlerle doludur. Kim bilir? Belki de çok beklemezsiniz...

Gorumcemin kizi liseye gidiyor benimle zaman gecirmeyi seviyor bize geliyor hep eltimde bunu duymus beni aradi hayirdir evlatlik almaktan vazgectinizde cananimi alacaksiniz dedi

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza.çok güzel bir konuyu paylaşmışsınız.çok sevindim.Arkadaşlar ben 3 kasımda başvuru yaptım 14 aralıkta evrak teslimi için gittik.ev ziyaretine gelecez 1 hafta veya 15 gün içinde dediler.şimdi benim sıram ne zaman başlıyacak şubat gibi onaylanır dediler o zaman mı başlayacak yoksa başvuru tarihinden itibaren mi listeye eklenmeyi sabirsizlıkla bekliyorum kızlar

Hayırlı olsun. Başvuru tarihinize göre sıraya alınıyorsunuz.

Bilmiyorum okuyanınız vardır belki ama yine de bi alıntı yapmak istiyorum Elif Ada'nın annesi sayfasında okudum ve paylaşmak istedim. Eşleri bu süreçte kararsız kalan anne adaylarının eşlerine okutması gereken bi yazı bence..

Merhaba Elif Ada'nın annesi,

Eşim bana "sen neden duygularını yazmıyorsun? Sen de oğlumuzu anlat ki diğer erkeklerde heveslensin, hep kadınlar duygularını paylaşacak değil ya" dedi. Ben de "Ömer’imi anlatacak kelime bulamam, ne desem ona olan hasretimi ve sevgimi anlatamam ‘’dedim. Aradan epey bir zaman geçti.

Düşünüyorum da eşim çok haklı. Burada oğlumla birlikte onu da yazmak isterim. Eğer şu anda oğlumuzu kucaklıyorsam ve mutluysam bunu ona borçluyum. Bu süreç de o hep tek başına mücadele etti. Ben hep yanındaydım ama her zaman gergin ve stresliydim. Oysa bütün tedaviler onun üzerinden yürüyordu. Hormon iğnelerini kullanan o, operasyon geçiren o, bana sadece örnek vermek kalıyordu. Bu da yetmezmiş gibi bir de beni rahatlamaya çalışıyordu. Normal yoldan yavrumuzun olmasının zor olduğunu öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı. Ama o yıkılmadı, yılmadı ve ayakta kaldı, beni tedavi olmamız konusunda ikna etmeye çalıştı. Ben ne yaptım; onu hiç dinlemedim ve hep üzdüm.

Tedavi olmaya karar verdiğimde yıllar geçmişti. Bizim için zorlu bir süreç başlamıştı. Eşim için desem daha doğru olur. Her önerilen hekime gittik.. Her türlü doğal tedaviyi uyguladık. Yıllarca bütün paramızı, zamanımızı tedavi uğruna harcadık. Ben her defasında pes ettim ama o hiç pes etmedi. Her tedavi sürecinde önce umutlanıyor sonra hüsran yaşıyorduk. Nihayet 7. Tüp bebek hüsranından sonra ben tamamen bıraktım. Eşimi de bu kadar çok ilaç ve hormonun sağlığını bozacağı konusunda ikna etmeye çalıştım. Şimdi düşünüyorum da bunu yapmakta çok geç kalmışım, ne kadar bencilmişim. Eşim için yeni bir süreç başlamıştı, bu beni evlat edinmeye ikna süreciydi. Nasıl olurdu ? Çevrem ne derdi? Başkasının çocuğuna nasıl yavrum derdim. Onların temiz ve günahsız olduğunu düşünmeden başkalarının kirini, günahını bu meleklere yükleyerek böyle bir yargıya varıyordum. Aslında çevre kendimdi. Bu yavrulardaki sahipsizliğini, kimsesizliğini görmeyen vicdanımdı.

Yıllar sonra Sosyal Hizmetler Kurumuna müracaat etmeye gittiğimizde yaşımız ilerlemişti... Ben yine gergin ve stresli, eşim ise mutlu ve umutluydu. İlk günden hayal kurmaya başlamıştı. Yüreğinde büyütüyordu hiç görmediği, koklamadığı yavrusunu. Annelik bu olsa gerek, bunu bizim anlamamız imkansız. Müracaatımızdan yıllar sonra görmemiz için oğlumuzu getirdiklerinde yürekte büyüyen bebeklerin anne rahminde büyüyenden farksız olduğunu anladım. Eksik kalacağını düşündüğüm, sevginin yüreğimizde bir çığa dönüştüğünü fark ettim. Hani üstünüzden bir yük kalkar rahatlarsınız ya, karanlık da ışığı görürsünüz ya, işte ben o haldeydim. Kucağıma aldım. "Oğlum bizi 20 yıl nerelerde bekledin, parklarda mı yattın? nereye saklandın?’’ dedim. O çelimsiz hali ve minik elleriyle parmağımı o kadar güçlü sıktı ve bana gülümsedi ki...

Kendimi dışarıya zor attım, saatlerce ağladım. İlk kez mutluluktan ağlıyordum. Aslında o hiçbir yerde değildi, yanı başımızda yüreğimizde büyüyen yılların hasreti idi. Oğlumuzun bebekliği zor geçti, eşim hiç yüksünmedi. Gecesini gündüzüne katarak ona anne sıcaklığını hissettirdi. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi yakışıklı ve sağlıklı bir oğlumuz var çok şükür.

20 yıl evlat hasreti çektim ama hiç burnumun direği sızlayarak, evlat isteyemedim, dua edemedim. Gerçekten yürekten dualarımı hep Ömer Faruk'um için ettim. Oğlum için ettiğim her dua da sızlıyor burnumun direği...

Ömer’im bizi aile yaptı. Gördüğü her canlının annesini ve babasını soruyor. Her nesneyi ailesi ile ilişkilendiriyor. Kendince değişik boyutta üç çizgi çizerek "annem, babam ve ben" diyor.

İşten eve gelmeyi iple çekiyorum. Koşarak ‘’babam” diyerek bana sarılmasını dünyaya değişmem. Onunla ilgili anlatacağım çok şey var ama buraya sığmaz. Fakat hastalandığımda benim için nasıl kaygılandığını, üç yaşında olmasına rağmen, bizden habersiz eniştesine telefon ederek,’’ enişte babamı durtar ( kurtar, hastaneye dötür (götür)" dediğini, eniştesinin gecenin bir yarısı kapımızı çalmasıyla öğrendik. "Biz KOCAMAN bir aileyiz" diyor. Babası için kaygılanıyor daha ne isterim. Şimdi harcadığımız parayı, çektiğimiz çileyi tamamen unuttum. İyi ki tedavilerimiz sonuçsuz kalmış yoksa yavrumuz olmazdı diyorum.

Mutluluğumuza bakıp "keşke daha önce müracaat etseymişiz" diye düşünüyorum. Sonra bundan vazgeçiyorum "o zaman Ömer bizim olmazdı" diyorum. Oğlumuzu bize gönderilen bir ödül olarak düşünüyorum. Onu o kadar çok seviyorum ki, ifade edecek kelime bulamıyorum. Her konuşmama’’ babası kurban olsun oğluna’’ diyerek başlıyorum. Canınızı bile veresiniz geldikten sonra nerede doğmuş, kimden olmuş, kız olmuş, erkek olmuş..vs ne önemi var! Onunla o kadar bütünleşiyorsunuz ki bunu ben anlatamam. Bu duygu tatmadan anlaşılamaz. Benim için Ömer’den önce ve Ömer’den sonra var artık. Bizi aile yapan oğluma, hiç pes etmeden mücadelesini bırakmayan yürekli eşime ve bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ailem ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benim durumumda olsun ya da olmasın tüm erkelere şunu demek isterim;

çevre baskısına boyun eğmeyin, eşinize destek olun, sevginizi şarta bağlamayın. Yeter ki isteyin hasretini çektiğiniz şeyin yüreğinizde büyüdüğünü göreceksiniz.

Ömer Faruk'un Babası

Ben zaten takmıyorum, taksaydım başvuru yapamazdım, umrumda değil kimse, ben sadece zamanın çabucak geçmesini istiyorum.. Geçsin de yavruma kavuşayım..Yavrum demek bile nasıl titretiyor içimi.. Bu duygu bana yeter, tüm olumsuzluklara kapadım yüreğimi ve kulağımı.. Olumlu ve güzel düşüncelerle hayatıma güzellikleri çekiyorum.. Kızım da eminim en güzel zamanda gelip bulacak beni.. Hepimiz için sabır ve güzel haberlerle dolu günler bir an önce gelsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…