Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
İnşallahhh az kaldı bekliyoruz bizde senin kavuştugun günü ....Sevincez senle birlikte

Bacım ya nekadar iyisin
Yazını okuyunca ben olsam dedim sadece heyecan duyardım
O senin kızın senin olmak nasibin de olmasaydı gelmezdi
İnan ki bende gün sayıyorum
Heyecanını taşıyorum sanki ben kavuşakmışım gibi
İnşallah hayırlısı olsun

Gerçekten herşey çok yavaş ilerliyor.Sıralar zaten malum kanı hızında,benim şehrimde işlemler bile çok yavaş.Randevu almak bile çok zor.Geçen hafta uzmanı yerinde bulup daha 2.görüşmeyi bile yapamadık ve 4 görüşme daha var.Sabırsızlanmak huysuzlanmak istemiyorum ama keşke daha hızlı olsa.2. görüşme için 15gün geçmeden randevu almayın bile dedi uzmanımız.Yani sözün özü biz istesek bile zamana yayıyorlar.Duygusal düşündüğümüz için mi kızıyorum bu duruma acaba dedim ama değil.Mantıksal olarak da hızlı olmalı.Canım sıkılıyor

Merhaba,

Evlat ednme konusu, bugün görüdüğüm bir Suriyeli çocuk videosundan sonra aklıma girdi.
1 tane oğlum var. Geçen hafta 1 yaşını bitirdi. 2. Çocuğumu neden evlat edinmeyeyim diye düşündüm. O kadar çocuk var ki çünlü iyi bakılmaya muhtaç, her gördüğümde içim parçalanıyor. 1 tanesini bile kurtarsam o hayattan, o çocuğun hayatını değiştirecek bir adım olacak.

Fakat böyle bir konuyu kocama nasıl açarım bilemiyorum. Hemen kestirip atmasını isteiyorm. Nasıl ikna edebilirim sizce??

Erkekler bukonuda bizim gibi değiller çoğunlukla, ilk etapta kestirip atma ihtimalleri yüksek ne yazıkki. Forumda başlarda ikna olmayan eşlerle ilgili yazılar da var. burda kadınlara sabırlı ve kararlı olmak düşüyor. Öncelikle izlediğiniz videoyu mesela eşinize anlatıp ne kadar üzüldüğünüzü, çocuklarla ilgili düşüncelerinizi anlatın. direk evlat edinmeden girmeyin konuya hadi yapalım gibi algılarsa kendini kapıyabilir. onun düşüncelerini öğrenmeye çalışın. zamanla yavaş yavaş ilerde belki birgün biz de evlat edinebiliriz vs gibi konuşmalara geçebilirsiniz. önemli olan burda sanki onun fikriymiş gibi hareket ettirebilmek

bu arada evlat edinebilmek için bazı şartlar var en az 5 yıllık evli olma veya 30 yaşını bitirmiş olma. 1 yaşında çocuğunuz var diye niyeyse yeni evli olduğunuzu düşündüm :) eğer yaş/evlilik şartını doldurmanıza zaman varsa, bu süreyi yavaş yavaş işleyerek geçirebilirsiniz.

bir de koruyucu ailelik var. madem aklınızda böyle bir düşünce var onu da araştırın düşünün derim ben. onda yaş vs sınırı yok. çocuk tamamen sizinle yaşıyor yani öyle belli günlerde falan yanınıza gelmiyor. sadece nüfusunuza geçiremiyorsunuz. onun dışında bir aile ortamında büyüme şansı veriyor, seviyor/seviliyor, tüm ihtiyaçları ile ilgileniyorsunuz. kendi çocuğunuza nasıl bakıyorsanız öyle yani. evlat edinmeden farkı üstünüze geçiremiyorsunuz. ama zamanla evlat edinilebilir statüye geçerse o zaman kurum size soruyor evlat edinmek ister misiniz diye.

umarım yüreğinizden geçen bu güzel hayali gerçekleştirebilirsiniz. sevgilerimle

Cogu yerinde gozlerimin dolmasindan yazilari zor okudum.okadar guzel yazmiski hayallerimizdeki gibi.hep imrendigimiz kiskandigimiz aileler gibi olmuslar.
Rabbim en kisa surede hepimize yasatsin

herkese selamlar güzel haberlerle dolu bir hafta geçirelim inşallah . geçen cuma nihayet başvurumuzu yapıp evrak listesini aldık. İstanbulda yaşıyoruz bu arada eşim benden daha heyecanlıydı onu nikah masasındaki kadar heyecanlı gördüm :)) kendiside bir evlenirken böyle heyecanlandım birde şimdi dedi zaten :)) görüştüğümüz hanım çok soğuk sert bir hanımdı psikologmuş kendisi ama oraya gelen insanların neler yaşadığını bilmez gibi bir hali vardır umarım danışmanımız o olmaz. Çünkü danışmanlar psikolog yada sosyal hizmet uzamanı oluyor dedi. İstanbul anadolu yakası için Erenköy ruh sinir hastalıklarından bağımlılık ve psikiyatri raporu alınıyormuş başvuru yapacaklara bilgi olsun ben bunu forumda araştırmıştım tam net cevap bulamamıştım. Evraklar onaylandıktan sonra 6ay 1 senede ev ziyareti oluyor dedi bekleme süresini hiç söylmedi Ayrıca bebeğin cinsiyetini sordu ama terk/rıza olayını sormadı evrklar tamamlanıp gittiğimzde danışmanımız belli olacakmış ozaman seçecekmişiz işte böyle kızlar hepimizin süreci sular seller gini aksın inşallah

Hayırlı uğurlu olsun başvurunuz, süreç su gibi aksın, önce onayınızı sonra da bebişinizi alın kucağınıza inşallah :)

Başvurumuzda görüşmeleri yaptıktan sonra, son görüşmede tam kapıdan çıkarken uzmanımızın "artık hamile sayılırsınız, hayırlı olsun" deyişini her hatırladığımda hala gözleri doluyor. umarım bekleyen herkesin kucağı tez zamanda dolsun :)

Arkadaşlar çok güzel bir haberle başladım bugün güne. Belki yazmaya fırsatı olmaz diye müjdeyi ben vereyim dedim. HAYATIMIN MASALI bugün kızına kavuştu :) Hayırlı uğurlu olsun inşallah, prensesi ile mutlu sağlıklı upuzun bir hayat diliyorum.

Darısı tüm bekleyen bizlerin başına inşallah :)

Güzel dilekler için teşekkür ederim hayat ışıltısı bu arada hafta güzel haberle başladı bile :))

bu arada hayat ışıltısı sizinle hayatımın masalı aynı ilden yakın zamanlarda başvurmuşsnz tercihlerde benzer inşallah yakın zamanda sıra sizde :))

İnşallah diyeyim ama İzmir'de sıralar çok yüksek rakamlardan başlıyor ve bu sene iki ileri bi geri attı hep, benim yazdan öncesine umudum çok yok. Ama kısmet, belki bizim kız hazır olur erkenden :)

Hayırlı olsun başvurunuz. Bizim de ilk görüşmemiz biraz soğuk geçmiş gibi hissetmiştik ama sonraki görüşmeler daha sıcaktı. Belki de aynı uzmandır sizinkiyle:))

Ne güzel bir haber. Mutlu olsunlar inşallah. Bizi unutmasınlar da buluşma hikayesini anlatsınlar:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…