Tünele girdik mi onu bilmiyorumSizin sıranız kaç acaba, çok yaklaşmış olmalı en kısa sürede kavuşacaksınız inşallah tünelin ucundaki ışık görünmüş gibi sizin için :))
Sorma zaten ilerlemiyor sıralar arada ilerler sonra hooopp aynı beklediğin sıraya geri gel iki ileri bir geriBu ay başı aradığımda bir sıra gerilemişti. Ocak başı gibi arayacağım.
Maşallah diyeyimKızlar bugün sıramızı öğrendim sıramız 15 ne kadar sürer acaba
İnşallah ,Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin,ii haberlerinizi bekliyoruz.Normalde bize 2015 Nisan mayıs gibi gelir demişlerdi, ama bu sene bizim şansımıza sıralar çok yavaşladı, geç olsun güç olmasın, hayırlı bir evlat olsun diye dua ediyoruz. Son günler beklemesi daha zormuş, her an telefon bekliyoruz artık kavuşmak için
Kesinlikle haklısınNormalde evet erkeğin hep daha çabuk geldiğini söylerler, ama İzmir'de en azından başvurduğumudan bugüne kadarki süreçte erkek bebekten çok kız bebek yerleştirildi diyebilirim. Bu sene sıralar geçen seneye göre çok daha yüksek sayılardan başlıyor hatta. sanırım başvurunun artmasından öte, bebek yerleştirme hızında düşüşle alakalı. forumun baş sayfalarında İzmir'den 11 ayda kız bebek alan bir arkadaş var mesela ama işte her yıl aynı olmuyor. gelen bebek sayısı, bu bebeklerin evlat edinmeye uygun olup olmayışı, bebeklerin sağlık durumu vs hep bekleme sürelerini etkiliyor. Biraz da sanırım uzmanların işe bakışları var önemli olan; Bursa'da 2-3 ayken bekleme süresi, o dönemki uzman hamilelik iznine ayrıldı ve süreler uzamaya başladı orada da, tesadüf mü bilmiyorum.
Hakkımızda hayırlısını versin Allah'ım. Ama bu bekleme süresi ne olur uzun olmasın.
Mesela dün gazetede okudum, İzmir'de her ay ortalama 250 Suriyeli bebek doğuyormuş. Ne yazık ki bu bebeklerden bir bölümünün haberini yine batan botlarla ilgili haberlerden alıyoruz. Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum, belki düşünceme katılmayan olacaktır. ama kıyıya vuran minik bir beden olmalarındansa, biz bekleyenlerden birine umut olup, mutlu bir yuvada büyümelerini isterim. yani o ne olduğu belirsiz maceralara illa çıkacaklarsa, o minik canların hayatını tehlikeye atmasalar keşke. Bir adam 7 çocuğu ve eşini kaybetmiş mesela. Biz tek küçük çocukla yeri geliyor çarşıya inemiyoruz, 7 küçük çocukla, bu buz gibi havada, o azgın sularda... Allah'ım durumlarını anlayacak hale getirmesin hiçbirimizi ama... Ne bileyim işte, bekleme süresi uzadıkça ve kıyıya vuran o minnacık beden haberlerini okudukça, düşünmeden edemiyorum...
Bu bekleme olayı çok başka bir şey,ne kadar bilsen de herşeyin bir vakti var,yine de sabırsızlanmadan duramıyorsun.ama diğer taraftan da hep hazır değilmişim duygusu,yani yarın bebek geliyor deseler sanki hazır değilim ne yapacağımı bilmiyorum :)Normalde evet erkeğin hep daha çabuk geldiğini söylerler, ama İzmir'de en azından başvurduğumudan bugüne kadarki süreçte erkek bebekten çok kız bebek yerleştirildi diyebilirim. Bu sene sıralar geçen seneye göre çok daha yüksek sayılardan başlıyor hatta. sanırım başvurunun artmasından öte, bebek yerleştirme hızında düşüşle alakalı. forumun baş sayfalarında İzmir'den 11 ayda kız bebek alan bir arkadaş var mesela ama işte her yıl aynı olmuyor. gelen bebek sayısı, bu bebeklerin evlat edinmeye uygun olup olmayışı, bebeklerin sağlık durumu vs hep bekleme sürelerini etkiliyor. Biraz da sanırım uzmanların işe bakışları var önemli olan; Bursa'da 2-3 ayken bekleme süresi, o dönemki uzman hamilelik iznine ayrıldı ve süreler uzamaya başladı orada da, tesadüf mü bilmiyorum.
Hakkımızda hayırlısını versin Allah'ım. Ama bu bekleme süresi ne olur uzun olmasın.
Mesela dün gazetede okudum, İzmir'de her ay ortalama 250 Suriyeli bebek doğuyormuş. Ne yazık ki bu bebeklerden bir bölümünün haberini yine batan botlarla ilgili haberlerden alıyoruz. Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum, belki düşünceme katılmayan olacaktır. ama kıyıya vuran minik bir beden olmalarındansa, biz bekleyenlerden birine umut olup, mutlu bir yuvada büyümelerini isterim. yani o ne olduğu belirsiz maceralara illa çıkacaklarsa, o minik canların hayatını tehlikeye atmasalar keşke. Bir adam 7 çocuğu ve eşini kaybetmiş mesela. Biz tek küçük çocukla yeri geliyor çarşıya inemiyoruz, 7 küçük çocukla, bu buz gibi havada, o azgın sularda... Allah'ım durumlarını anlayacak hale getirmesin hiçbirimizi ama... Ne bileyim işte, bekleme süresi uzadıkça ve kıyıya vuran o minnacık beden haberlerini okudukça, düşünmeden edemiyorum...
Hayırlı uğurlu olsun,ne güzel haber,ihtiyacımız vardı,Allah ayırmasın,slmalarr :)Arkadaşlar çok güzel bir haberle başladım bugün güne. Belki yazmaya fırsatı olmaz diye müjdeyi ben vereyim dedim. @HAYATIMIN MASALI bugün kızına kavuştu :) Hayırlı uğurlu olsun inşallah, prensesi ile mutlu sağlıklı upuzun bir hayat diliyorum.
Darısı tüm bekleyen bizlerin başına inşallah :)
Hemencecik gelsin ve ismiyle büyüsün inşallah:)İsimler güzel.Aslında tamamen inanç meselesi.Bence Kuran da geçmesi makbul ama tercih sizin.Bazıları kulağına Kurandan bir isim okutup farklı isimle sesleniyorlar.Dediğim gibi tercih..En güzelini seçersiniz inşallah.Arkadaslar kandiliniz mubarek olsun umarim moraller yerindedir.biz cinsiyet ismi ayiretmedik kiz cok gerideydi ama erkege yaklasti.oyuzden kiz isimleri bakmaya basladim uzun zamandir kiz isimlerinde eliz yada elizya yi cok begeniyorm ama kuranda gecmemesi beni dusundurdu acikcasi.bi yandanda diger yanim surekli buglem diyor bu kuranda gecior ve anlami cok guzel cenneti mujdeleyn melek demek bi yandan anlamiyla uygun olsun istiorum cunku o bizim cennetimiz olucak sizce kuranda gecmeyen isim olmasinin bi sakincasi
varmidir
İsimle ilgili inandığım bir şey var. Ne isim verirsek verelim bir müddet sonra sanki sadece o isim en güzel, en uygun olurmuş, başka isim yakışmazmış gibi gelecek:))Arkadaslar kandiliniz mubarek olsun umarim moraller yerindedir.biz cinsiyet ismi ayiretmedik kiz cok gerideydi ama erkege yaklasti.oyuzden kiz isimleri bakmaya basladim uzun zamandir kiz isimlerinde eliz yada elizya yi cok begeniyorm ama kuranda gecmemesi beni dusundurdu acikcasi.bi yandanda diger yanim surekli buglem diyor bu kuranda gecior ve anlami cok guzel cenneti mujdeleyn melek demek bi yandan anlamiyla uygun olsun istiorum cunku o bizim cennetimiz olucak sizce kuranda gecmeyen isim olmasinin bi sakincasi
varmidir
Örnekle açıklamak daha kolay. Şöyle söyleyeyim. Bir aile Kasım 2015'te başvuru yapıyor, diğeri Mart 2015'te. Kasım ailesinin onayı geliyor ve sıraya giriyor. Mart ailesinin ise belki sağlık belki evraklarda eksiklikler belki ev-oda ile ilgili sorunlar nedeniyle onayı daha geç geliyor ama başvuru tarihi daha eski olduğu için dosyası onaylanınca Kasım ailesinin önünde oluyor.Arkadaslar sira gerilemesi nasil oluyor bizim basimiza hic gelmedi benim siramin onune baskasinin gecmesimi peki nasil gecior ole...
Çok sevindim arkadaşım hayırlı olsun sular seller gebi akıp geçsin tez zamanda kavuş inşallah sıranı tüm görüşmeler bittikten sonra öğreniliyor tercihiniz neydi ve bulunduğunuz ilde suralar nasıl ilerliyor acabaKızlar hayırlı sabahlar nasılsınız.Uzmanımız bu sabah geldi evimize baktı görüşmemiz güzel geçti çok şükür.Artık iş beklemeye kaldı sanırım.Sıramızı öğrenemedik daha 2 görüşmemiz daha varmış ondan sonra sıramızı öğrencekmişiz.
Cnm bu kanu ile ilgili tanırmısınız bilmem ama omer tuğrul inançer hoca ile yuzyuze konuşma fırsatı buldum evlat edineceğimi ve kızımıza ne isim koymak istediğimi ve o ismin nasıl olduğunu sordum.. Oda bana öncelikle isimlerin kuranda geçmesinin şart olmadığını sadece anlamının güzel olması gerektiğini soylediArkadaslar kandiliniz mubarek olsun umarim moraller yerindedir.biz cinsiyet ismi ayiretmedik kiz cok gerideydi ama erkege yaklasti.oyuzden kiz isimleri bakmaya basladim uzun zamandir kiz isimlerinde eliz yada elizya yi cok begeniyorm ama kuranda gecmemesi beni dusundurdu acikcasi.bi yandanda diger yanim surekli buglem diyor bu kuranda gecior ve anlami cok guzel cenneti mujdeleyn melek demek bi yandan anlamiyla uygun olsun istiorum cunku o bizim cennetimiz olucak sizce kuranda gecmeyen isim olmasinin bi sakincasi
varmidir
Senin kararına bağlı hersey ama bende kızımın adinin kuranda geçmesine özen göstermiştim. .. ( kizimin adı Hüma Naz)Arkadaslar kandiliniz mubarek olsun umarim moraller yerindedir.biz cinsiyet ismi ayiretmedik kiz cok gerideydi ama erkege yaklasti.oyuzden kiz isimleri bakmaya basladim uzun zamandir kiz isimlerinde eliz yada elizya yi cok begeniyorm ama kuranda gecmemesi beni dusundurdu acikcasi.bi yandanda diger yanim surekli buglem diyor bu kuranda gecior ve anlami cok guzel cenneti mujdeleyn melek demek bi yandan anlamiyla uygun olsun istiorum cunku o bizim cennetimiz olucak sizce kuranda gecmeyen isim olmasinin bi sakincasi
varmidir
arkadaşım bende çok düşündüm benim kızım daha gelmedi ama ismi hazır buğlem bütün aile bile buğlem ne zaman gelecek daha sıra varmı diyor ben buğlem ismini seviyorum anlamıda güzel karar seninArkadaslar kandiliniz mubarek olsun umarim moraller yerindedir.biz cinsiyet ismi ayiretmedik kiz cok gerideydi ama erkege yaklasti.oyuzden kiz isimleri bakmaya basladim uzun zamandir kiz isimlerinde eliz yada elizya yi cok begeniyorm ama kuranda gecmemesi beni dusundurdu acikcasi.bi yandanda diger yanim surekli buglem diyor bu kuranda gecior ve anlami cok guzel cenneti mujdeleyn melek demek bi yandan anlamiyla uygun olsun istiorum cunku o bizim cennetimiz olucak sizce kuranda gecmeyen isim olmasinin bi sakincasi
varmidir
Çok sevindim arkadaşım hayırlı olsun sular seller gebi akıp geçsin tez zamanda kavuş inşallah sıranı tüm görüşmeler bittikten sonra öğreniliyor tercihiniz neydi ve bulunduğunuz ilde suralar nasıl ilerliyor acaba
Sağolasın canım güzel dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim inşallah hepimizin bekleme süresi su gibi akıp geçsin.Biz kız erkek fark etmez dedik nasibimizde hangisi hayırlıysa o olur inşallah.Konya da başvuru çok diyor uzmanımız sıraların yavaş ilerlemesi anlamına geliyor bence çünkü 2 buçuk 3 sene beklersiniz dedi siz hangi ilden başvurdunuz sıranız belli mi tercihiniz neydi canımÇok sevindim arkadaşım hayırlı olsun sular seller gebi akıp geçsin tez zamanda kavuş inşallah sıranı tüm görüşmeler bittikten sonra öğreniliyor tercihiniz neydi ve bulunduğunuz ilde suralar nasıl ilerliyor acaba
Amin inşallah canım bizim tercihimiz kız biz bursadan başvurduk ve sıramız yeni belli oldu 15 canım hayırlı zamanda hayırlı evlat denk getirsin Rabbim inşallah arkadaşım hepimiz içinSağolasın canım güzel dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim inşallah hepimizin bekleme süresi su gibi akıp geçsin.Biz kız erkek fark etmez dedik nasibimizde hangisi hayırlıysa o olur inşallah.Konya da başvuru çok diyor uzmanımız sıraların yavaş ilerlemesi anlamına geliyor bence çünkü 2 buçuk 3 sene beklersiniz dedi siz hangi ilden başvurdunuz sıranız belli mi tercihiniz neydi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?