Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Cok sevindim hayirli haberine.ozeldende konusmustuk seninle.
Kayinpederin demekki etraflica dusundu ve dogru yolu buldu.
Hos bulmasada farketmezdi ama esin icin simdi daha kolay olur.insan arkasinda ailesinden bi destek istiyo boyle zamanlarda.cok sevindim.
İstanbuldan basvurduk bizde.telefonla ariyosun ilk etapta istedikleri seyleri soyluyolar ve bizzat esinle birlikte gidip basvurunuzu yapiyosunuz.
2gun once yazmissin son sayfalari daha okumadim daha ama detayli anlatan arkadaslar olmustur.
Hayirli olsun karariniz :))

Siz başvuru yaptınız mı?Yaptıysanız koruyucu ailelik için mi,evlat edinme için mi?
Biz evlad edinmek icin basvurduk.ama koruyucu aile olmayi cook istiyorum.
Kriterler neler nasil olur hicbi fikrim yok.
Ben istiyorum ama esim karsi bu duruma.
Geri alma mesrlesi yuzunden.
Ama hayat isiltisi arkadasim cok guzel aydinlatti icimi rahatlatti ama esim offf
Ev ziyaretimiz olacak tahminen bu ay icinde ozmn uzmanla etraflica konusucam.

Siz bilgi aldinizmi peki koruyucu ailelikle ilgili

ne zaman konuştun canım en son

evet canım hatırlıyorum. ya aslında gidişat böyle olunca tedaviye yoğunlaşmıştım. geçen de eşim dedi gel vazgeçelim tedaviden başvuru yapalım. ben de dedim tedavimi olacağım son şansımı deneyeceğim. olmassa da başvurmak istiyorum dedim. bana dediki sen değilmiydin gidip başvuru yapalım tedaviden vazgeçelim diyen. Ben de dedim fakat dedikten sonra çok şey oldu. Baban 2 aydır benimle konuşmuyor.sen yok sevemezsem dedin. istemiyorum dedin. neyse sonuçta bana dedi tamam o zaman tedavi olalım sonra da haftaya başvuru yapalım. Kurumla zaten görüşüp bilgi almıştık. merak ettiğim burada listede baktım genelde 1 yılda istanbulda herkes bebeğine kavuşmuş. bu tarihler onay tarihinden sonramı ? Bir de onay verilmesi kaç ayı buluyor. ayrıca siz hastane işlerinizi kaç günde tamamladınız.bu konularda bilgi verirsen seviniirm canım.

istanbul da nasıl bilmiyorum 7 ayda onay belli oldu bizim ev ziyaretleri göruşmeler evrak teslim etme vs 7 -8 ay surer gibi

istanbul da nasıl bilmiyorum 7 ayda onay belli oldu bizim ev ziyaretleri göruşmeler evrak teslim etme vs 7 -8 ay surer gibi

hadiii o kadar uzun he.. o zaman hemen başvurayım. hastane için çok izin alıyorum da ondan başvuruyu sonraya bırakmak istedim.

10 ay oldu . sizinde Rabbim kızınızla bir ömür mutlu olmayı nasip etsinSizin adınıza çoook mutlu ve heyecanlıyım.

İstanbul için başvuru tarihi ilk nüfus cüzdanı ve diplomanızı götürdüğünüz görüşme olarak kabul ediliyor. Diğer evrakların tamamlanması için iki ay süre veriliyor. O evrakları da teslim ettikten sonra 7-8 ay süresince görüşmeler yapılıyor ve dosyanız onaylanıyor. Yani başvurudan tahminen bir yıl sonra onayınızı almış oluyorsunuz. Bebeğime henüz kavuşmadığım için şimdi bu kısmı sadece tahmin ediyorum. Tahminen 6 ay da o sürer yani listedeki tarihleri arar olduk. Eskiden süreç biraz daha kısaymış. Ancak şimdi bu süreler biraz daha uzadı. O yüzden nacizane tavsiyem bir an önce başvurunuzu yapın. Zaten istediğiniz zaman başvurunuzu dondurabilirsiniz. İleride başvuru yapmadığınız her gün için üzülmeyin sonra:) sevgiler.

Slm kızlar ben ara ara sizi takip ediyorum ama fırsat bulup yazamıyorum.. Benim oğlum 15 aylık oldu bu ay mahkemenin başlayacak inşallah en kısa zaman da kimliğinide alıcaz...zaman çabuk geçiyo beklerken değil ama yavrunuzu kavuşturan sonra inşallah hepiniz en tez zamanda yavrularımız kavuşursun..

Mahkeme süreciniz de su gibi geçer inşallah:))

Az önce pencereyi artık kapatmak için odaya girdim
Bir tuhaf oldum
Gözlerim doldu
Oda oluncada beklemek başkaymış
Her ne kadar daha içini yerleştirmiş olmasamda
Gün gelecek kızım olacak
Boş oda dolacak
İnşallah yakında gelir
Minnacık şöyle daha haftalık
Acaba nasıl bir mutluluktur ilk buluşma hep hayalini kuruyorum
Aldığım oyuncakları yıkadım peteğin üstüne kurusun diye koymuştum eşim geldi baksana şimdiden evimizde oyuncak var gelince heryerde olacak dedi
Defalarca odasına gitti
Ne kadar da güzel oldu dimi diyip durdu
Şu boya kokusuda çıksaydı
Rabbim inşallah daha çok beklemeyiz

Ne güzel anlatmışsınız inşaallah Rabbim bizlerede o günleri gösterir

10 ay oldu . sizinde Rabbim kızınızla bir ömür mutlu olmayı nasip etsinSizin adınıza çoook mutlu ve heyecanlıyım.
mart 2015te başvurdum uzmanım ankaradan erkek bebekte önümüzde 28 kişi olduğunu söylemiş eşime ve bir sene sonra ancak erkek bebek sırası gelir demiş
çook üzüldüm

Çok yorulmuştum bugün, azıcık da kırıklar var vücudumda, biraz uzanmıştım içim geçmiş.

Hayırdır inşallah, kızımı gördüm rüyamda. Almışız eve gelmişisz. o beşikte kıpır kıpır yatarken onu izliyorum, kucağıma alıyorum, başını avuç içime koyup yüzüne bakıyorum. Nasıl güzel bir bebek, böyle dümdüz açık kahve saçları var, bıraz da gür ve hafif uzun saçlı. Acıktın mı annem diyorum gülücükler atıyor. mamasını hazırlarken halının üstüne koyuyorum, böyle yüzükoyun toto havada kendince emekliyor. gidip kucağıma alıyorum. Acaba diyorum kaç aylık, dün kurumda bize ne anlattılar, nasıl heyecanlıysam hiçbirini hatırlamıyorum, zaten önemi de yok anlattıklarının falan diye düşünüyorum. Mamasını yedirirken babamız geliyor, alıyor kucağına. Bakıyorum kanguruyu takmış, içine de koymuş bizim kızı, böyle daha güvende, düşürmekten korkmadan kucağıma alabiliyorum diyor. banyosunu yaptıralım altına bi bakalım diyorum, eşim vermiyor, yeni aldım daha kucağıma dursun bbiraz sonra bakarsın, sonra yıkarsın diyor. O zaman sen tut, ben bi forma girip haber vereyim diyorum, tam size yazarken uyandım.

ay kızlar içim bir hoş, öyle gerçekti ki. şimdi uyanınca ev bomboş geldi

ilginize teşekkür ediyorum.

kistin eğer yumurta kisti için 'hayıt tohumu 'çayı iyi geliyormuş.bende de 2 ay önce kist olmuştu, klomen kullanmıştım. östrojen 490 civarı çıkmıştı, 2 ayda 21'er gün hayıt tohumu kullandım, östrojen 12 ye düştü .internette kürler var onları deneyebilirsin.daha birkaç ay var o zamana kadar kisti yok edebileceğin kadar bol vaktin var.

Gecen seneye kadar bi senede sira gelebiliyomus hemen hemen.ama bu sene herkes siralarin ilerlemediginden muzdarip.biz 3ay once basvurduk daha hastane isimiz bile yeni bitti.ev ziyaretimiz bile olmadi.onayi nezaman aliriz Allah bilir.
Ama vakit kaybetmeden basvurunuzu yapin siz.hazir esinde raziyken.
Yine tedavini olursun.enazindan pskolojin rahat olur tedavide.
Verem savas,pskoloji raporu.bulasici hastalik raporu falan filan baya ugrastiriyo. Calisiyosan eger hem tedavi hem basvuru islemleri zor olabilir senin icin.
Allah kolaylik versin simdiden.olmazsa once basvuru icin ugras.bekleme asamasindada tedavine basla tabi sen daha iyi bilirsin.
Hayirli olsun simdiden

Ruya nekadar guzel olsada uyaninca etkisi kotu oluyo.sabir diliyorum hepimiz icin cok zor cok.yasamayan bilemez.dilenci gibi hissediyorum bazrn kendimi.bebek sevgisine okadar ihtiyacim varki.verilecek bisey olsa cikip sokaga dilenicem.sevgi dilenicem keske olsa.
Bu siralar bende kotuyum.son 1senedir kotuyum gerci.yerine hicbisey koyamiyorum.uzun zamandir siz bekleyenleri dusunuyorum ben boyleysem onlar nasil Allah bilir diyorum.su halimde bile empati yapamiyorum.
Halbuki daha uzun seneler beklicem bende.uzmanin drmesiyle 3sene bile cok azmis beklememiz icin.4seneyi gozden cikardim.
Nasil gecicek zaman hic bilmiyorum.enazindan siz kavussaniz biran once bizlerde seviniriz.
Zor gercekten zor

Slm arkadaşlar..Bu dünya sınav dünyası biliyordum,kadere de inanıyorum çok şükür.Bir hafta kadar önce kadın hastalıklarıyla ilgili beklenmedik bir operasyon oldum.Doğumhanede operasyon saatimi beklerken kürtaj olmak için sırada bekleyen bayanlarla bekledim..Bilmediğim birşey değildi aslında..Bazı insanlar bir bebeğim olsun diye çırpınırken bazılarının da aman hamile kalmayayım diye çabalaması..Ben bu ani operasyondan dolayı gerginken bebeğini aldırmak için sırayla içeri giren kadınları görünce gerginliğim üzüntüye döndü..Rabbim sen büyüksün dedim.Bu benim sınavım..Onların yaşadıkları da onların sınavıydı..Ne büyük bir ödülü ellerinin tersiyle hayatları pahasına istemiyorlar dedimm..Ama farkında bile değillerdi.Bizleri sadece bizler anlarız..Herkese hayırlı kavuşmalar dilerim.

Ayy odasi hazirken beklemesi kimbilir daha zordur.
Halimize aciyorum artik.kizmayin gercekten acinacak haldeyiz.
Dibi gormek bu olsa gerek.
Belkide pskolojim bozuldu bilmiyorum.bi benmi boyle dusunuyorum acaba.
Yeterrrr diye bagirasim geliyo bazen sonrada cok sukur deyip oturuyorum.daha beter seyler dusunmeye calisiyorumki halime sukredeyim.ama herkesin derdi kendine zor.
Boyle seyler yazmasam keske ozur dilerim sizinde morelinizi bozuyorum belkide.hakkinizi helal edin.insallah bian once yuzumuz guler.
Nasil bekledin zaman 3sene nasil.dualarimda artik sadece sabir var.ya sabirrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…