Cok sevindim hayirli haberine.ozeldende konusmustuk seninle.Selam kızlar,
uzun zamandır sayfaya girmiyordum. Nihayet yeni gelişmeler oldu ve sizinle paylaşmak istedim. Eşim baştan istiyordu sonra vazgeçmişti. Sanırım biraz babasının etkisinde kaldı. Çünkü babası istemiyorum sizi silerim falan demişti. Ben de de bunu duyunca dedimki baba sileceksen şimdiden sil beni ben bu konuda kararlıyım isteyen benimle bu yolda ilerler istemeyen ilerlemez demiştim. ve üzerinden 2 ay geçti. sonuç olarak babası tamam başvurun ben artık karşı değilim demiş. Zaten eşimde o 2 ay içinde bana kaç defaa konusunu açmıştı. tedaviden vazgeçsek de başvurumu yapsak diye. şimdi İstanbulda olan arkadaşlar bana bilgi verirmisiniz.Ne zaman başvurdunuz ne kadar zamandır bekliyorsunuz. Hastane işlerinizi ne kadar zamanda halledebildiniz. Ben cinsiyet seçmeyi düşünmüyorum. Daha hızlı olma şansı varmı ? bilgi verirseniz çok seviniirm :)
Biz evlad edinmek icin basvurduk.ama koruyucu aile olmayi cook istiyorum.Siz başvuru yaptınız mı?Yaptıysanız koruyucu ailelik için mi,evlat edinme için mi?
ne zaman konuştun canım en sonSadece sirami sorabiliyorum sende oylemisin cok cekiniyorum neden ilerlemiyor ne kadr bekleriz diye soramiyorum telefonda cok candan yaklasiyor uzmanimiz ama sadece malesef siraniz ayni diyor sana nasil diyor olmassa bi ara yanina gidip goruselim diyo esim daha bu hafta aradim ya biraz zaman gecsin gidicez bakalim
Cok sevindim hayirli haberine.ozeldende konusmustuk seninle.
Kayinpederin demekki etraflica dusundu ve dogru yolu buldu.
Hos bulmasada farketmezdi ama esin icin simdi daha kolay olur.insan arkasinda ailesinden bi destek istiyo boyle zamanlarda.cok sevindim.
İstanbuldan basvurduk bizde.telefonla ariyosun ilk etapta istedikleri seyleri soyluyolar ve bizzat esinle birlikte gidip basvurunuzu yapiyosunuz.
2gun once yazmissin son sayfalari daha okumadim daha ama detayli anlatan arkadaslar olmustur.
Hayirli olsun karariniz :))
istanbul da nasıl bilmiyorum 7 ayda onay belli oldu bizim ev ziyaretleri göruşmeler evrak teslim etme vs 7 -8 ay surer gibievet canım hatırlıyorum. ya aslında gidişat böyle olunca tedaviye yoğunlaşmıştım. geçen de eşim dedi gel vazgeçelim tedaviden başvuru yapalım. ben de dedim tedavimi olacağım son şansımı deneyeceğim. olmassa da başvurmak istiyorum dedim. bana dediki sen değilmiydin gidip başvuru yapalım tedaviden vazgeçelim diyen. Ben de dedim fakat dedikten sonra çok şey oldu. Baban 2 aydır benimle konuşmuyor.sen yok sevemezsem dedin. istemiyorum dedin. neyse sonuçta bana dedi tamam o zaman tedavi olalım sonra da haftaya başvuru yapalım. Kurumla zaten görüşüp bilgi almıştık. merak ettiğim burada listede baktım genelde 1 yılda istanbulda herkes bebeğine kavuşmuş. bu tarihler onay tarihinden sonramı ? Bir de onay verilmesi kaç ayı buluyor. ayrıca siz hastane işlerinizi kaç günde tamamladınız.bu konularda bilgi verirsen seviniirm canım.
istanbul da nasıl bilmiyorum 7 ayda onay belli oldu bizim ev ziyaretleri göruşmeler evrak teslim etme vs 7 -8 ay surer gibi
10 ay oldu . sizinde Rabbim kızınızla bir ömür mutlu olmayı nasip etsinSizin adınıza çoook mutlu ve heyecanlıyım.Sanırım yeni başvurdunuz.. Ben başvurudan 8 ay sonra öğrenmiştim sıramı.. Sizin ne kadar oldu.. Bu arada bende ankaradayım.. Bakalım biz yarın bebiş görmeye gideceğiz.. Allah kısmet ederse kızımız olacak..
İstanbul için başvuru tarihi ilk nüfus cüzdanı ve diplomanızı götürdüğünüz görüşme olarak kabul ediliyor. Diğer evrakların tamamlanması için iki ay süre veriliyor. O evrakları da teslim ettikten sonra 7-8 ay süresince görüşmeler yapılıyor ve dosyanız onaylanıyor. Yani başvurudan tahminen bir yıl sonra onayınızı almış oluyorsunuz. Bebeğime henüz kavuşmadığım için şimdi bu kısmı sadece tahmin ediyorum. Tahminen 6 ay da o sürer yani listedeki tarihleri arar olduk. Eskiden süreç biraz daha kısaymış. Ancak şimdi bu süreler biraz daha uzadı. O yüzden nacizane tavsiyem bir an önce başvurunuzu yapın. Zaten istediğiniz zaman başvurunuzu dondurabilirsiniz. İleride başvuru yapmadığınız her gün için üzülmeyin sonra:) sevgiler.evet canım hatırlıyorum. ya aslında gidişat böyle olunca tedaviye yoğunlaşmıştım. geçen de eşim dedi gel vazgeçelim tedaviden başvuru yapalım. ben de dedim tedavimi olacağım son şansımı deneyeceğim. olmassa da başvurmak istiyorum dedim. bana dediki sen değilmiydin gidip başvuru yapalım tedaviden vazgeçelim diyen. Ben de dedim fakat dedikten sonra çok şey oldu. Baban 2 aydır benimle konuşmuyor.sen yok sevemezsem dedin. istemiyorum dedin. neyse sonuçta bana dedi tamam o zaman tedavi olalım sonra da haftaya başvuru yapalım. Kurumla zaten görüşüp bilgi almıştık. merak ettiğim burada listede baktım genelde 1 yılda istanbulda herkes bebeğine kavuşmuş. bu tarihler onay tarihinden sonramı ? Bir de onay verilmesi kaç ayı buluyor. ayrıca siz hastane işlerinizi kaç günde tamamladınız.bu konularda bilgi verirsen seviniirm canım.
Mahkeme süreciniz de su gibi geçer inşallah:))Slm kızlar ben ara ara sizi takip ediyorum ama fırsat bulup yazamıyorum.. Benim oğlum 15 aylık oldu bu ay mahkemenin başlayacak inşallah en kısa zaman da kimliğinide alıcaz...zaman çabuk geçiyo beklerken değil ama yavrunuzu kavuşturan sonra inşallah hepiniz en tez zamanda yavrularımız kavuşursun..
Ne güzel anlatmışsınız inşaallah Rabbim bizlerede o günleri gösterirAz önce pencereyi artık kapatmak için odaya girdim
Bir tuhaf oldum
Gözlerim doldu
Oda oluncada beklemek başkaymış
Her ne kadar daha içini yerleştirmiş olmasamda
Gün gelecek kızım olacak
Boş oda dolacak
İnşallah yakında gelir
Minnacık şöyle daha haftalık
Acaba nasıl bir mutluluktur ilk buluşma hep hayalini kuruyorum
Aldığım oyuncakları yıkadım peteğin üstüne kurusun diye koymuştum eşim geldi baksana şimdiden evimizde oyuncak var gelince heryerde olacak dedi
Defalarca odasına gitti
Ne kadar da güzel oldu dimi diyip durdu
Şu boya kokusuda çıksaydı
Rabbim inşallah daha çok beklemeyiz
mart 2015te başvurdum uzmanım ankaradan erkek bebekte önümüzde 28 kişi olduğunu söylemiş eşime ve bir sene sonra ancak erkek bebek sırası gelir demiş10 ay oldu . sizinde Rabbim kızınızla bir ömür mutlu olmayı nasip etsinSizin adınıza çoook mutlu ve heyecanlıyım.
ilginize teşekkür ediyorum.Evet bazen hastalık nedeniyle evlat edinmeye müsait olmayabiliyor bebekler, daha doğrusu hastalığı nedeniyle evlat edinilmek istenmiyor. Bazı hastalıkların tedavisi çok pahallı, koruyucu aile olunduğu takdirde masrafları devlet karşılıyor. Kaldı ki bazı koruyucu aileler bu işi daha profesyonel yapıyor; profesyonel derken, ailesine dönecek bile olsa veya hasta dahi olsa alıyorlar; ailesine dönerse yeni bir çocuğa daha yuvalarınnı açıyorlar. yani sürekli olarak koruyucu aile oluyorlar. ama ne yazık ki bu oran çok düşük.
Diğer bir evlat edinmeye müsait olmama nedeni ise çocuğun bırakılış şekli. biyolojik aile belki birgün durumum düzelir geri alırım veya kız çocuk ise 18 yaşına geldiğinde evlendirir başlık parası alırım veya ilerde işe girer maaşını alırım gibi hesaplarla veya kız çocuk için namus vs diye düşünceleri ile evlat edinilmesi yönünde onay vermiyorlar. bu çocuğu bırakıyorum ama siz bakın kimseye vermeyin diyorlar. evlat edindirme için biyolojik ailenin rızası şartken, koruyucu aile için böyle bir rıza aranmadığı gibi ailenin haberi de olmuyor. Bu şekilde çeşitli nedenlerle kurum bakımına bırakılan çocuklar içinde biyolojik ailesi tarafından düzenli ve uzun süreli ziyaret edilen çocuk oranı çok düşük. çoğu çocuk evlat edindirilmesin diye bırakılıyor ve bir daha ne aranıp ne de soruluyor. Yuvada kalma şansları 18 yaşına kadar, sonra mümkünse aile yanına döndürülmeye çalışıyor. bazen aile bazen çocuk kabul etmiyor bu durumu ve ne yazık ki 8 yaşında kurum gözetiminden çıkan çocukların %14'ü intihar ediyor.
Bu nedenle devlet koruyucu aileliği teşvik ediyor. Hem bu konu hakkında biyolojik aileden onay almıyor, hem de haber vermiyor. BBu arada maddi olarak da verdiği bazı teşvikler var. Ve koruyucu aileye verildikten sonra da çocuk aranıp sorulmazsa, belli bir süre sonra kurum o çocuğun evlat edinilebilmesi için işlem başlatıyor. (Bu süreyi net hatırlamıyorum, uzmanla görüşebilirsiniz)
Biyolojik ailenin çıkıp da çocuğumu neden böyle bir aileye verdiniz geri alın kurumda bakılsın dmee hakkı yok (hani demişsiniz ya, öğrenir de sorun çıkarırsa diye) ha geri istiyorum derse de hemen çocuk sizden alınıp geri verilmiyor, bunu için çok detaylı incelemellerden geçiyor. Çoğu geçemiyor hatta, başvuruları iptal ediliyor.
Facebookta koruyucu aileler ile ilgili derneklerin sayfaları var. çok ilgili ve yardımcılar. Yıllardır koruyucu ailelik yapan kişiler sorularınıza daha aydınlatıcı yanıt verebilir. iletişime geçmenizi tavsiye ederim :)
kistin eğer yumurta kisti için 'hayıt tohumu 'çayı iyi geliyormuş.bende de 2 ay önce kist olmuştu, klomen kullanmıştım. östrojen 490 civarı çıkmıştı, 2 ayda 21'er gün hayıt tohumu kullandım, östrojen 12 ye düştü .internette kürler var onları deneyebilirsin.daha birkaç ay var o zamana kadar kisti yok edebileceğin kadar bol vaktin var.Kızlar bugün sıra için kurumla görüştüm, çok güzel haberler aldım, sanırım engeç birkaç aya kızım gelmiş olacak. ayaklarım yerden kesildi resmen :)
Aynı zamanda bugün kadın doğumda kontrolüm vardı, önceki sayfalarda bahsedilen ilacı da sorar çalışmalara başlarım dedim emzirebilmek için. Ne yazık ki kistim tekrarlamış ve yeniden hormon ilacına başlamam gerekiyor. o ilacı içerken de sütüm gelse bile emzirmem hiç sağlıklı olmayacak, emmemesi daha iyi olacakOna biraz canım sıkıldı, hani emzirmeyi deneyeceğim mutlaka diye çok şartlamıştım bu 17 ayda kendimi. Ama kısmet diyorum, vardır herşeyin bir nedeni.
Hem kızmın gelmesine az kaldı madem, can sıkmak, moral bozmak yok. vakit milyonuncu kez dip köşe temizlik vakti :)
Gectigimiz sali gunu aramistim canimne zaman konuştun canım en son
Gecen seneye kadar bi senede sira gelebiliyomus hemen hemen.ama bu sene herkes siralarin ilerlemediginden muzdarip.biz 3ay once basvurduk daha hastane isimiz bile yeni bitti.ev ziyaretimiz bile olmadi.onayi nezaman aliriz Allah bilir.evet canım hatırlıyorum. ya aslında gidişat böyle olunca tedaviye yoğunlaşmıştım. geçen de eşim dedi gel vazgeçelim tedaviden başvuru yapalım. ben de dedim tedavimi olacağım son şansımı deneyeceğim. olmassa da başvurmak istiyorum dedim. bana dediki sen değilmiydin gidip başvuru yapalım tedaviden vazgeçelim diyen. Ben de dedim fakat dedikten sonra çok şey oldu. Baban 2 aydır benimle konuşmuyor.sen yok sevemezsem dedin. istemiyorum dedin. neyse sonuçta bana dedi tamam o zaman tedavi olalım sonra da haftaya başvuru yapalım. Kurumla zaten görüşüp bilgi almıştık. merak ettiğim burada listede baktım genelde 1 yılda istanbulda herkes bebeğine kavuşmuş. bu tarihler onay tarihinden sonramı ? Bir de onay verilmesi kaç ayı buluyor. ayrıca siz hastane işlerinizi kaç günde tamamladınız.bu konularda bilgi verirsen seviniirm canım.
Ruya nekadar guzel olsada uyaninca etkisi kotu oluyo.sabir diliyorum hepimiz icin cok zor cok.yasamayan bilemez.dilenci gibi hissediyorum bazrn kendimi.bebek sevgisine okadar ihtiyacim varki.verilecek bisey olsa cikip sokaga dilenicem.sevgi dilenicem keske olsa.Çok yorulmuştum bugün, azıcık da kırıklar var vücudumda, biraz uzanmıştım içim geçmiş.
Hayırdır inşallah, kızımı gördüm rüyamda. Almışız eve gelmişisz. o beşikte kıpır kıpır yatarken onu izliyorum, kucağıma alıyorum, başını avuç içime koyup yüzüne bakıyorum. Nasıl güzel bir bebek, böyle dümdüz açık kahve saçları var, bıraz da gür ve hafif uzun saçlı. Acıktın mı annem diyorum gülücükler atıyor. mamasını hazırlarken halının üstüne koyuyorum, böyle yüzükoyun toto havada kendince emekliyor. gidip kucağıma alıyorum. Acaba diyorum kaç aylık, dün kurumda bize ne anlattılar, nasıl heyecanlıysam hiçbirini hatırlamıyorum, zaten önemi de yok anlattıklarının falan diye düşünüyorum. Mamasını yedirirken babamız geliyor, alıyor kucağına. Bakıyorum kanguruyu takmış, içine de koymuş bizim kızı, böyle daha güvende, düşürmekten korkmadan kucağıma alabiliyorum diyor. banyosunu yaptıralım altına bi bakalım diyorum, eşim vermiyor, yeni aldım daha kucağıma dursun bbiraz sonra bakarsın, sonra yıkarsın diyor. O zaman sen tut, ben bi forma girip haber vereyim diyorum, tam size yazarken uyandım.
ay kızlar içim bir hoş, öyle gerçekti ki. şimdi uyanınca ev bomboş geldi
Ayy odasi hazirken beklemesi kimbilir daha zordur.Az önce pencereyi artık kapatmak için odaya girdim
Bir tuhaf oldum
Gözlerim doldu
Oda oluncada beklemek başkaymış
Her ne kadar daha içini yerleştirmiş olmasamda
Gün gelecek kızım olacak
Boş oda dolacak
İnşallah yakında gelir
Minnacık şöyle daha haftalık
Acaba nasıl bir mutluluktur ilk buluşma hep hayalini kuruyorum
Aldığım oyuncakları yıkadım peteğin üstüne kurusun diye koymuştum eşim geldi baksana şimdiden evimizde oyuncak var gelince heryerde olacak dedi
Defalarca odasına gitti
Ne kadar da güzel oldu dimi diyip durdu
Şu boya kokusuda çıksaydı
Rabbim inşallah daha çok beklemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?