Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok teşekkür ederim.. Yarın sonucu sizlere bildiririm.. Hakkımızda hayırlısı hepimiz için

zamancım geçmiş olsun,ben de tablo arıyordum. iyi olmuş paylaşman. istanbulda sıralar ne durumda ona bakacaktım.ona göre başvuru yapacağımda. :)

Canım çok geçmiş olsun, bol vitamin ve bol istirahat şart. salgın olduğu için, özellikle insanlarla içiçe ortamlarda çok daha rahat mikrobu geri alıyoruz. İnşallah hemen toparlarsın. Sonrasında gelsin en keyifli hazırlık kısmı :)

merhabalar sevgili anneler anne adayları umarım herkes çooook iyidir. ben pek giremiyorum foruma ama dualarım hep sizlerle. zamancığım geçmiş olsun canım...bir umut yavru kuşuna kavuştun mu acaba diye baktım ama... hayırlısı olsun odamızı hazırladık sanırım inşallah tez zamanda kavuşursun bebişine ... biz kocaman olduk :)) seneye kızım 1. sınıf olacak abimiz ilkokul 3 :)) oğlum ve kızım teyzelerini çoooook öpüyorlar. bende tez zamanda bebişlerinize kavuşursunuz inşallah diyor hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.. umudunuzu sakın yitirmeyin..

koruyucu ailelikte biyolojik aile tarafından aranmayan ama durumu evlat edinmeye müsait olmayan derken müsait olmaması hasta olması mı oluyor?hastalıktan kasıt nedir biliyor musunuz?

koruyucu ailelikte biyolojik aile tarafından aranmayan ama durumu evlat edinmeye müsait olmayan derken müsait olmaması hasta olması mı oluyor?hastalıktan kasıt nedir biliyor musunuz?

Evet bazen hastalık nedeniyle evlat edinmeye müsait olmayabiliyor bebekler, daha doğrusu hastalığı nedeniyle evlat edinilmek istenmiyor. Bazı hastalıkların tedavisi çok pahallı, koruyucu aile olunduğu takdirde masrafları devlet karşılıyor. Kaldı ki bazı koruyucu aileler bu işi daha profesyonel yapıyor; profesyonel derken, ailesine dönecek bile olsa veya hasta dahi olsa alıyorlar; ailesine dönerse yeni bir çocuğa daha yuvalarınnı açıyorlar. yani sürekli olarak koruyucu aile oluyorlar. ama ne yazık ki bu oran çok düşük.

Diğer bir evlat edinmeye müsait olmama nedeni ise çocuğun bırakılış şekli. biyolojik aile belki birgün durumum düzelir geri alırım veya kız çocuk ise 18 yaşına geldiğinde evlendirir başlık parası alırım veya ilerde işe girer maaşını alırım gibi hesaplarla veya kız çocuk için namus vs diye düşünceleri ile evlat edinilmesi yönünde onay vermiyorlar. bu çocuğu bırakıyorum ama siz bakın kimseye vermeyin diyorlar. evlat edindirme için biyolojik ailenin rızası şartken, koruyucu aile için böyle bir rıza aranmadığı gibi ailenin haberi de olmuyor. Bu şekilde çeşitli nedenlerle kurum bakımına bırakılan çocuklar içinde biyolojik ailesi tarafından düzenli ve uzun süreli ziyaret edilen çocuk oranı çok düşük. çoğu çocuk evlat edindirilmesin diye bırakılıyor ve bir daha ne aranıp ne de soruluyor. Yuvada kalma şansları 18 yaşına kadar, sonra mümkünse aile yanına döndürülmeye çalışıyor. bazen aile bazen çocuk kabul etmiyor bu durumu ve ne yazık ki 8 yaşında kurum gözetiminden çıkan çocukların %14'ü intihar ediyor.

Bu nedenle devlet koruyucu aileliği teşvik ediyor. Hem bu konu hakkında biyolojik aileden onay almıyor, hem de haber vermiyor. BBu arada maddi olarak da verdiği bazı teşvikler var. Ve koruyucu aileye verildikten sonra da çocuk aranıp sorulmazsa, belli bir süre sonra kurum o çocuğun evlat edinilebilmesi için işlem başlatıyor. (Bu süreyi net hatırlamıyorum, uzmanla görüşebilirsiniz)

Biyolojik ailenin çıkıp da çocuğumu neden böyle bir aileye verdiniz geri alın kurumda bakılsın dmee hakkı yok (hani demişsiniz ya, öğrenir de sorun çıkarırsa diye) ha geri istiyorum derse de hemen çocuk sizden alınıp geri verilmiyor, bunu için çok detaylı incelemellerden geçiyor. Çoğu geçemiyor hatta, başvuruları iptal ediliyor.

Facebookta koruyucu aileler ile ilgili derneklerin sayfaları var. çok ilgili ve yardımcılar. Yıllardır koruyucu ailelik yapan kişiler sorularınıza daha aydınlatıcı yanıt verebilir. iletişime geçmenizi tavsiye ederim :)

Kızlar bugün sıra için kurumla görüştüm, çok güzel haberler aldım, sanırım engeç birkaç aya kızım gelmiş olacak. ayaklarım yerden kesildi resmen :)

Aynı zamanda bugün kadın doğumda kontrolüm vardı, önceki sayfalarda bahsedilen ilacı da sorar çalışmalara başlarım dedim emzirebilmek için. Ne yazık ki kistim tekrarlamış ve yeniden hormon ilacına başlamam gerekiyor. o ilacı içerken de sütüm gelse bile emzirmem hiç sağlıklı olmayacak, emmemesi daha iyi olacak Ona biraz canım sıkıldı, hani emzirmeyi deneyeceğim mutlaka diye çok şartlamıştım bu 17 ayda kendimi. Ama kısmet diyorum, vardır herşeyin bir nedeni.

Hem kızmın gelmesine az kaldı madem, can sıkmak, moral bozmak yok. vakit milyonuncu kez dip köşe temizlik vakti :)

Canım geçmiş olsun çok dikkat et dinlen çok fazla grip salgını var inşallah hemen toparlarsın odanızda hayırlı olsun Rabbim tez zamanda odanızı doldursun inşallah

Çok teşekkür ederim.. Yarın sonucu sizlere bildiririm.. Hakkımızda hayırlısı hepimiz için

Sabah uyandığımda baktim iyiyim giriştim odaya
Kaç kova su döktüm
Sanki incecik bir toz katmanı talaş tozu
Sil sil en sonunda bitirdim
Ama içime sinmedi yarın iyi olursam bir tur daha silicem
Nasıl da boya kokuyor
Ben özel yapımlarda kokar sanıyordum meğer hazırlarda kokuyormuş
Sonra da gene düştüm
Yatıyorum
Bir heves giriştim yaptım

Maşallah zaman ne çabuk geçiyor
Kocaman olmuşlar
Biz daha bekliyoruz teyzesi
İnşallah yakında gelir

Hadi inşallah sırada ki annemiz sen olursun
Benim de yapmam lazım
Kileri dökmek mümkünse herşeyi atmak istiyorum
Azcık iyileşeyim sıra onada gelecek
Ya ben odayı temizler hemen yerleştiririm diyordum ütüledim hazır da çok kokuyor
Yerleştirsem onlarda kokar
Görmediğin odası olmuş modundayım
Şöyle bitirim hemencecik olsun istiyorum
Ah ah bizim kızın odası bile nazlı

Ben de özel yapım almadım ama 15 günde anca çıktı o boya kokusu, ki yazdı aldığımda sabah kalktım camı açtım gece yatarken kapadım. Bir de taa geçen bayramdan önce bir kuruma gittiğimde bayramdan sonra heran telefon gelecek şekilde hazır olun eksiklerinizi tamamlayın demişlerdi bi, o zaman herşeyini yıkıyıp ütülemiştim ama aylardır duruyor öyle, kalorifer yanıyor bi yandan. hepsi inip baştan yıkanıp ütülenecek. Bir de odanın şekli yine içime sinmedi sanki, sanırım bir kez daha yerlerini değiştiricem. Halıyı da yeniden yıkatmak lazım :) Bu gidişle kız gelmeden eskiyecek eşyalar ondan korkuyorum

Ama güzel işler bunlar ya, en azından kızlarımız için birşey yapmanın keyfi var. Bu bile o umudun gerçekleşmesine az kaldığının bir belirtisi :)

İnşallah biran önce iyileşir toplarsın gücünü, keyifle düzenlersin prensesin odasını :)

yap temizliğini bol bol kızın geldiğinde hiiiiiç vaktin olmayacak.. o emzirme işini ben de düşünüyorum acaba olurmu diye. kardeşim de hamile diyorki acele edin başvuru yapın süt bitmeden ben veririm ona süt :))

Sadece sirami sorabiliyorum sende oylemisin cok cekiniyorum neden ilerlemiyor ne kadr bekleriz diye soramiyorum telefonda cok candan yaklasiyor uzmanimiz ama sadece malesef siraniz ayni diyor sana nasil diyor olmassa bi ara yanina gidip goruselim diyo esim daha bu hafta aradim ya biraz zaman gecsin gidicez bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…