Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ayy ne guzel yaa.gule gule kullansin prensesin insallah.guzel gunler gorsun annesinin hazirladigi odasinda yuvasinda.
Rabbim odasini hazirliyacagim gunleri banada gosterir insallah.
Bu arada bizdede ufak bi gelisme var.yani minik bi isik.
Hani esim terk diye israr ediyoduya.artik rizada bile siranin gelmesi eskiye gore daha fazla.bunu soyluyodum herzamsn ama simdiden umutlarim kalmadi.sanki imkansiz bi yola cikmisiz gibiyiz.
Esime rizayida tercih etmemiz gerektigini soyluyorum herzmn.
Dur bi dusuniyim dedi.dusuneyim dediyse tmmdir bu is.
Cook heycanlandim.tekrar kalbim atmaya basladi.
Biliyorum buyuk korkulari var.okadar açizki evlad hasretine,riza olurda bi aksilik cikar diye korkuyo.bende korkuyorum tabi.
Hayatisiltisi sen bilirsin bu konulari.
Riza olayinda biyolojik aile cikabilme ihtimali varmi.
Ciksa bile alirlarmi.
Hem cok istiyorum hem cok korkuyorum

Okurken bir taraftanda hayal ettim gelsin diye pamuk kızınız dua ettim .Sıra atsın çabuk çabuk ayyyyy ne büyük ne güzel hazırlıklar Bu aralar sessizlik var elbet yakında burda halay cekeriz; )

Ben şöyle düşünüyorum rıza terk konusunda. Eğer biyolojik aile bulacaksa öyle ya da böyle karşımıza çıkacak. Belki de çocuğumuz biyolojik ailesini, varsa kardeşlerini arayacak. Bunun kaçarı yok. Zaten terk bebeklerin ailelerinin bulunmaması eskiden kalan hikayeler bence. Günümüz teknolojisi ve kayıtlarında birini bulmak isterseniz bulma ihtimaliniz çok yüksek, tabii eğer sürekli yer değiştirip kaçılmayacaksa. Bu nedenle terk ve rıza arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Allah hepimizi iyi şeylerle karşılaştırsın.

Ne mutlu canım hazırlık yapmakta ne zevkliymiş çok şükür rabbime bende biraz biraz hazırlığa başladım ama acaba erkenmi diyorum canım sıran şu an kaçta ne zaman odasını filan almalıyım yerleştirmeleri yapmalıyım bana kalsa hepsini hemen yapmak istiyorum ama bi yandanda sizin sıranız kaçlarda merak ediyorum acaba ben erkenmi başladım diye canımm benim sende inşallah tez zamanda kavuşursun senin haberlerinide merakla okuyorum

Aslinda ilerde olabilecek seyleri kafama takmiyorum.tabiki zamani geldiginde aramak isterse tabi arasin gorussun en buyuk hakki.
Ama daha bebekken kendini ifade edemiyecek bi zamanda cikarlarsa ozmn kahrolurum.
Cikarlarsa alma ihtimalleri varmi.
Yani sonucta riza gosteriyolar.ne sacma bi kanun ya.hem riza gosteriyolar hemde alabiliyolar.bizi kimse dusunmuyomu.

Yazdıklarına harfiyen katılıyorum arkadaşım bende senin gibi düşündüğüm için farketmez dedim

Çok haklısın böyle düşünmekle hepimiz düşündük ama kısmetinde ne varsa onu göreceksin iyi düşün iyi olsun inşallah bende bebekken çıkarlarsa diye uzun zaman düşündüm ama artık pozitif düşünüyorum

Hayirli olsun.listedemisiniz acaba.goremedim gibi

Ayy seni ariyodum gecen sayfalarda Allah cikardi :)))
Biseyi merak ettimde.bursada 2ayda falan sira geliyomus listeye baktimda.
Bursadada artik siralar yavas galiba dimi.
Bi aciklama yaptilarmi.
Yoksa bu uzmanlarin tembelligindenmi acaba.hic acimiyolar bize

Sürekli takip ediyorum canım :)) bende başvurmadan önce hemen gelir gibi düşünmüştüm ama Bursayada nazar değdi başvuralı 7 ay bitti ve sıraya 2 ay önce girdik çok şükür sıramız 13 geldi bir ay sonra aradım 15 e çıkmışız önümüze 2 kişi geçmiş son olarak geçen hafta aradım bu ay şükür 2 sıra düşmüşüz 13 e inmişiz canım bizim uzmanla ilgili değil yavaş ilelemesi uzmanlarımız Allah razı olsun çok iyiler gerçekten bize söyledikleri kız bebek yok erkek daha fazla geliyormuş kız çok az bilmiyorum ne kadar bekleriz inşallah Rabbim hepimizi tez zamanda kavuşturur

Tabi hayirli bi zamanda gelsin yavrunuz.vardir vakti zamani.bizim buralara gore yine iyi aslinda.1sene bile cok iyi.

Biz tercih yaparken terk/rıza farketmez dedik. Terkin az olduğunu söylemişlerdi ama hiç bu kadar az olduğunu düşünmemiştim. o yüzden sürekli inşallah rıza bebek gelir diye dua ediyordum başlarda... Burda bildiğim kadarıyla 1. sıradaki aile en azından yazdan beri terk bebek bekliyor... Yani zaten bana terk düşme olasılığı yokmuş, bu içimi rahatlatıyor mesela benim.

Tabi ki herkesin kendi fikri, kendi içini rahat ettirme şekli çok farklı. Ben de citcitlenbik arkadaşımıza katılıyorum, bulmak isteyen terk olsun/rıza olsun bulur. Senin korkuna, yani ya geri alınmak istenirse kısmına gelecek olursak... Benim bildiğim, kurum vasıtasıyla yapılan evlat edinme işlemlerinden sadece bir tanesinde bu sorun yaşanmış, onda da tamamen kurumun hatası, eksik/yanlış işlem yapıldığı için hakim evlat edinme kararını iptal etmiş. Bunun dışında yaşanmış bir örnek bulamadım ben. Usulsüz işlemleri saymıyorum, mesela kendi doğurmuş gibi işlem yaparak evlat edinen ailelerde işlem yasal olmadığı için evrakta sahtecilik sayılır ve cezası da olan sonuçlar doğuyor veya kurum olmadan misal belli bir ödeme yapılarak evlat edinen ailelerde ödemeler kesildikten sonra sıkıntı çıkaranlar olmuş. Sitenin adını hatırlamıyorum ama bir hukuk forumu sitesinde evlat edinme davaları ile ilgili dilekçeler, sonuçlar vs vardı. sayfalarca, hepsini tek tek okudum o dönemde. İşlemde eğer bir usulsüzlük/yalan beyaz vs yoksa çoğunlukla davalar rededilmiş.

Kurum aracılığı ile yapılan, yani bizim ilerlediğimiz yolda ilerleyen kişiler sorun yaşamıyor. Zaten kuruma bıraktıktan sonra dönüp isteyen yok nerdeyse. hani gidip sordular farzedelim, kurum zaten bilgi vermiyor, dava açmaları gerekiyor. o davayı açmak da en basiti ile maddi bir kayıp, üstüne adları duyulur, deşifre olurlar bir şekilde vs... hadi onu da göze aldılar ve dava açtılar... Daha önce önce kuruma yazılı olarak onay verilmiş, peşinden kurum hukuksal yollarla bu onayı tekrar onaylatmış, üstüne evlat edinme davasında da itiraz edilmemiş yani öncesinde defalarca rıza göstermiş oldukları işleme neden şimdi itiraz ediliyor diye düşünülüyor. Bir kere bırakmış, hem de her koşulda defalarca buna onay vermiş, tekrar yapmayacağının garantisi yok. Üstelik çocuğun üstün yararı gözetiliyor. Yani en kötü senaryoda bile korkunuzun gerçekleşme ihtimali belki de milyonda bir, belki daha bile az....

Her yıl her şehirden birçok yaş gurubundan kız/erkek çocuk yerleştiriliyor sonuçta. Bunun bir istatistiğini bulamadım ama ortalama bir hesapla tahminen 1 yılda Türkiye çapında binlerce çocuk evlat ediniliyor. Herhangibir olumsuzluk yaşanacak olsa bu zaten birşekilde duyulur. onlarca yıldır bu işlemler devam ederken tek bir olayın duyulmuş olması bu ihtimalin ne kadar düşük olduğunu düşündürüyor bana.

Ben korkmuyorum inan, içim çok çok rahat. İlk araştırmaya başladığımda ben de düşünmüştüm sein düşündüklerini ama artık aklıma bile gelmiyor bu senaryolar. Eminim ki, herşey çok güzel olacak Allah'ımın da izni ve yardımıyla :)

Ben ilk onay yazımı alınca dayanamamış birkaç birşey almıştım :) Sonra dedim ki sıramız 20'nin altına düşsün odasını boyatır, yavaş yavaş eşyalarını almaya başlarız. Ama daha 20'nin altına düşmeden pusetine kadar hemen herşeyini almıştım :) Benim naçizane tek tavsiyem odasını almayı daha sonlarabırakın, çünkü oda hazır olduktan sonra içinin boş olması canınızı çok daha fazla yakıyor. O odaya kimbilir kaç kere girip ağladım, kaç kere bağırıp çağrdım o boş yatağa bilmiyorum... Ama birşeyler almak, alışveriş yapmak iyi geliyor, en azından bana iyi gelmişti. ateş ölçer, banyo kuveti, nevresim, anne beek çantası, battaniye, yorgan, yastık, termos, emzik askısı, cam rende gibi ufak ufak şeyleri alabilirsiniz. Ama gidip tek seferde hepsin almayın, zamana yayın, her seferinde 1-2 parça... Sonuçta belki hepsini 1 saatte gidip alırsın ama zaman yayınca, o moral bozuk zamanlarda bir önlük almak bile ilaç gibi geliyor :)

Şuan ben tek basamaklardayım, o yüzden biraz hızlandım ama sanki hala herşey eksk gibi bir his var içimde. Kızım tamamlayacak inşallah o eksiklik hissini :)

Ne güzel detaylı açıklamışsın. Ben de başvurudan önce bir sürü metin okudum. Bir yazıda, bebeğini bırakan ailenin tekrar arama istatistiği için binde 3 diyordu. Yani bebeğini bırakan her bin aileden 3'ü tekrar görmek istiyor. Ancak ya yarı yolda vazgeçiyorlar ya da mahkemeden dönüyor. Hukuk sitesini ben de görmüştüm. Hakimin biyolojik aile lehine karar verdiği dava temyize gitmişti ama sonucunu bilemiyorum.

Şöyle de bir durum oluyor. O ebeveynler çocuklarına karşı çok mahçuplar, neticede bırakmış oluyorlar. Dolayısıyla bir daha karşı karşıya gelmeye cesaret edemiyorlar. Zaten küçükken de hakim ve kurum evlat edinen aileden yana oluyor. Ama diyorum ya. Allah biyolojik ailenin de hakimin de temiz kalplisini çıkarsın karşımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…