Hangi ilden başvurunuz? Kız, erkek? Hayırlı olsun.Iyi akşamlar nisan 2015 basvurumuz alışverişe ne zaman baslasak acaba eşime kalırsam yavaş yavaş başlayalım zorlanmayalim diyo ama çok kararsızım sizce ne yapmalıyım bu arada takvime benide eklermisiniz
Her seferinde üşenmeden çok açıklayıcı bir şekilde açıklıyorsun her konuyu arkadaşım çok teşekkür ederim Allah ta senin gönlüne göre versin inşallah inşallah ne güzel tek sıralara düşmene sevindim canım çabuk çabuk gelsin kızın inşallah doldursun odanızı canım ben inanırmısın odası , odasının boyası ve perde dışında aklına gelebilecek herşeyi aldım odasınıda beğendim bi almam kaldı onun zamanına karar veremedim bitek o zaman perde ve boya işine girişeceğim kıyafetleri yıkandı ütülendi hazır bile:)) herşeyimiz Allaha çok şükür çabucak oldu inşallah kızımızın gelişide böyle çabuk olurBen ilk onay yazımı alınca dayanamamış birkaç birşey almıştım :) Sonra dedim ki sıramız 20'nin altına düşsün odasını boyatır, yavaş yavaş eşyalarını almaya başlarız. Ama daha 20'nin altına düşmeden pusetine kadar hemen herşeyini almıştım :) Benim naçizane tek tavsiyem odasını almayı daha sonlarabırakın, çünkü oda hazır olduktan sonra içinin boş olması canınızı çok daha fazla yakıyor. O odaya kimbilir kaç kere girip ağladım, kaç kere bağırıp çağrdım o boş yatağa bilmiyorum... Ama birşeyler almak, alışveriş yapmak iyi geliyor, en azından bana iyi gelmişti. ateş ölçer, banyo kuveti, nevresim, anne beek çantası, battaniye, yorgan, yastık, termos, emzik askısı, cam rende gibi ufak ufak şeyleri alabilirsiniz. Ama gidip tek seferde hepsin almayın, zamana yayın, her seferinde 1-2 parça... Sonuçta belki hepsini 1 saatte gidip alırsın ama zaman yayınca, o moral bozuk zamanlarda bir önlük almak bile ilaç gibi geliyor :)
Şuan ben tek basamaklardayım, o yüzden biraz hızlandım ama sanki hala herşey eksk gibi bir his var içimde. Kızım tamamlayacak inşallah o eksiklik hissini :)
Canm cok saol ya Allah razi olsun cok aciklayici yazmisson yine.Biz tercih yaparken terk/rıza farketmez dedik. Terkin az olduğunu söylemişlerdi ama hiç bu kadar az olduğunu düşünmemiştim. o yüzden sürekli inşallah rıza bebek gelir diye dua ediyordum başlarda... Burda bildiğim kadarıyla 1. sıradaki aile en azından yazdan beri terk bebek bekliyor... Yani zaten bana terk düşme olasılığı yokmuş, bu içimi rahatlatıyor mesela benim.
Tabi ki herkesin kendi fikri, kendi içini rahat ettirme şekli çok farklı. Ben decitcitlenbik arkadaşımıza katılıyorum, bulmak isteyen terk olsun/rıza olsun bulur. Senin korkuna, yani ya geri alınmak istenirse kısmına gelecek olursak... Benim bildiğim, kurum vasıtasıyla yapılan evlat edinme işlemlerinden sadece bir tanesinde bu sorun yaşanmış, onda da tamamen kurumun hatası, eksik/yanlış işlem yapıldığı için hakim evlat edinme kararını iptal etmiş. Bunun dışında yaşanmış bir örnek bulamadım ben. Usulsüz işlemleri saymıyorum, mesela kendi doğurmuş gibi işlem yaparak evlat edinen ailelerde işlem yasal olmadığı için evrakta sahtecilik sayılır ve cezası da olan sonuçlar doğuyor veya kurum olmadan misal belli bir ödeme yapılarak evlat edinen ailelerde ödemeler kesildikten sonra sıkıntı çıkaranlar olmuş. Sitenin adını hatırlamıyorum ama bir hukuk forumu sitesinde evlat edinme davaları ile ilgili dilekçeler, sonuçlar vs vardı. sayfalarca, hepsini tek tek okudum o dönemde. İşlemde eğer bir usulsüzlük/yalan beyaz vs yoksa çoğunlukla davalar rededilmiş.
Kurum aracılığı ile yapılan, yani bizim ilerlediğimiz yolda ilerleyen kişiler sorun yaşamıyor. Zaten kuruma bıraktıktan sonra dönüp isteyen yok nerdeyse. hani gidip sordular farzedelim, kurum zaten bilgi vermiyor, dava açmaları gerekiyor. o davayı açmak da en basiti ile maddi bir kayıp, üstüne adları duyulur, deşifre olurlar bir şekilde vs... hadi onu da göze aldılar ve dava açtılar... Daha önce önce kuruma yazılı olarak onay verilmiş, peşinden kurum hukuksal yollarla bu onayı tekrar onaylatmış, üstüne evlat edinme davasında da itiraz edilmemiş yani öncesinde defalarca rıza göstermiş oldukları işleme neden şimdi itiraz ediliyor diye düşünülüyor. Bir kere bırakmış, hem de her koşulda defalarca buna onay vermiş, tekrar yapmayacağının garantisi yok. Üstelik çocuğun üstün yararı gözetiliyor. Yani en kötü senaryoda bile korkunuzun gerçekleşme ihtimali belki de milyonda bir, belki daha bile az....
Her yıl her şehirden birçok yaş gurubundan kız/erkek çocuk yerleştiriliyor sonuçta. Bunun bir istatistiğini bulamadım ama ortalama bir hesapla tahminen 1 yılda Türkiye çapında binlerce çocuk evlat ediniliyor. Herhangibir olumsuzluk yaşanacak olsa bu zaten birşekilde duyulur. onlarca yıldır bu işlemler devam ederken tek bir olayın duyulmuş olması bu ihtimalin ne kadar düşük olduğunu düşündürüyor bana.
Ben korkmuyorum inan, içim çok çok rahat. İlk araştırmaya başladığımda ben de düşünmüştüm sein düşündüklerini ama artık aklıma bile gelmiyor bu senaryolar. Eminim ki, herşey çok güzel olacak Allah'ımın da izni ve yardımıyla :)
Bizde istanbuldan basvurduk.ekim 2015 de.Sağol canım. Sen nerden ne Zaman başvurdun
Konya'dan başvurdum. Terk Rıza erkek kız farketmez dedik. Sıramız erkekte 32 kızda 57 bakalım daha çok var gibi kavuşmayaBizde istanbuldan basvurduk.ekim 2015 de.
Siz nerden basvurdunuz cunku ben yine bulamadim listeyi :))
Hayırlı olsun başvurunuz arkadaşımAnkaradan başvurduk terk_rıza farketmez dedik kız ins
Yok canm ya nerdeee.istanbulda 1senede anca ogrenebiliyosun sirani.daha onaylanmadik bile.daha ev ziyaretimiz bile olmadi.cok yavas ilerliyo islemler.Konya'dan başvurdum. Terk Rıza erkek kız farketmez dedik. Sıramız erkekte 32 kızda 57 bakalım daha çok var gibi kavuşmayasiz sıranızı öğrendiniz mi benden 1 ay önce başvurmuşsunuz kavuşmalarımız belki arka arkaya olur inşallah
Odayla ilgili şu önerimi dikkate alın arkadaşlar. Eğer mobilya alacaksanız en az 2 ay havalandırma payı bırakın. Koku çıktı deyip camları kapatınca aslında hala koktuğunu farkediyorsunuz. Yine havalandırma süreci başlıyor.Her seferinde üşenmeden çok açıklayıcı bir şekilde açıklıyorsun her konuyu arkadaşım çok teşekkür ederim Allah ta senin gönlüne göre versin inşallah inşallah ne güzel tek sıralara düşmene sevindim canım çabuk çabuk gelsin kızın inşallah doldursun odanızı canım ben inanırmısın odası , odasının boyası ve perde dışında aklına gelebilecek herşeyi aldım odasınıda beğendim bi almam kaldı onun zamanına karar veremedim bitek o zaman perde ve boya işine girişeceğim kıyafetleri yıkandı ütülendi hazır bile:)) herşeyimiz Allaha çok şükür çabucak oldu inşallah kızımızın gelişide böyle çabuk olur
Haklısın arkadaşım çok fena boya kokuyorOdayla ilgili şu önerimi dikkate alın arkadaşlar. Eğer mobilya alacaksanız en az 2 ay havalandırma payı bırakın. Koku çıktı deyip camları kapatınca aslında hala koktuğunu farkediyorsunuz. Yine havalandırma süreci başlıyor.
İnşallah canım. Uzmanımız büyük ve kalabalık şehirlerde başvurunun da fazla olduğunu söylemişti. Tabi yuvadaki çocukların sayısının da öyle olduğunu söylemişti.Belki işlemler başvuru fazlalığından dolayı gecikiyordur.Yok canm ya nerdeee.istanbulda 1senede anca ogrenebiliyosun sirani.daha onaylanmadik bile.daha ev ziyaretimiz bile olmadi.cok yavas ilerliyo islemler.
1sene olmasa bile 7_8ayi buluyo sira ogrenmemiz.
İnsallah ard arda kavusururuz insalahhh.
Cnm biz 2014 haziranda başvurduk 15 ocakta kızımıza kavuştuk.. Darısı size.. Siz kaçıncı sıradasınızArkadaşlar merhaba ankaradan 2014 kasım yada 2014 başka bir ay başvuru yapan varmı aranızda sıralar ne durumda merak ediyorum
Bende hep programı izlerken aklıma gelir. Kardeşi varsa bilmeden ayırırsam ilerde aramak isterse gibi sorular sorular? İlerde illa ki aramak isteyebilir.Hakkı tabiki. Bazen programı psikolojim kaldırmıyor değiştiriveriyorum :) Herşeyin hayırlısı tabi... Bizleri neler bekliyor yaşayıp göreceğiz. Allah kaldıramayacağımız sıkıntı, keder vermesin inşallahMüge Anlı'da ayrı düşerek farklı ailelere kavuşan ikiz kardeşler birbirini arıyor. En korktuğum şey evlat edineceğim bebeğimin ya bir kardeşi varsa da bilmeden onları ayırmış olursam. Yani tabii kurumun bize söyleyecekleri doğrultusunda hareket edeceğiz ama kurumun bile haberi olmayabilir. Ayy her şeyin hayırlısı.
Evet yaa farkettin mi sende? Ben de kadının tavrını sevmedim. Bir de sanki sürekli pohpohlanmak istiyor evlat edinip baktığı için.Canım ben ikiz ya da kardeş olursa da kabul ederiz dedim. Aynı şeyi ben de düşündüm ayırmamak adına. Hatta ilerde gerçeği öğrendiklerinde birbirlerine de destek olabilirler. Bizler için de belki daha iyi olur o anlamda. Çünkü ben de izliyorum. Hep diyolar ki -yalnız büyümelerinden kaynaklı- kardeşlerimiz varsa onlarla tanışmak istiyoruz. Anne babadan önce. Ama dediğin gibi kurumdaysa kardeş. Hayırlısı canım ya.
Bir de büyüten annenin tavrı hiç hoşuma gitmedi. Kurumun bize verdiği yazıda diyoki: hiç bir zaman çocuğa gerçek ailesi hakkında kötü şeyler söylemeyin. Çocuğa terkedilmiş olduğunu hissettirmeyin. O psikolojiyle büyümesin. Kadın çocuğu gerçek annesine karşı nefretle büyütmüş
Yeni sütunda ne bilgisi olacakmış ki?Xnimresx özelden mesaj atarak bana söyledi
Bende sizlere soruyorum
Uygun görürseniz sıralar içinde bir sutün eklensin isteği varmış
Arkadaşlar la aramızda konuştuk falan yazmış gerçi tam anlayamadım demek istediğini
Benim fikrim sıralar la ilgili sutün olmasın
Bakın zaten il tercih gibi bilgiler var
Daha fazlası bence gereksiz
Bukadar çok bilgiyi düzenli paylaşmak ilerde sorun olabilir
Sonuçta bu sayfayı sadece bizler takip etmiyoruz
Ama illa konsun deniyorsa dediğin gibi bu listeyi kaldıralım daha güncelleme yapmam
Senin yapacağın yeni liste üzerinden katılmak isteyenlerle devam edilebilir
Karar sizin kızlar
Bana her türlüsü uyar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?