Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sizin kendi cocugunuzda var anladigim kadariyla.nasil aldiniz evlad edinme kararini.bebeginiz kac yasinda.
Ozel olduysa sorum cvp veremeyebilirsiniz tabi
çocuğum yok :) kızım gelince olacak inşAllah karar vermemiz çok zor olmadı :)

Arkadaslar davasi biten ve davasi devam eden bebek ne demek oluyo.
Artilari eksileri neler

Arkadaslar davasi biten ve davasi devam eden bebek ne demek oluyo.
Artilari eksileri neler

Aslında bunlarla hiç kafanızı karıştırmaya değmez bence ama gene de açıklamaya çalışayım :)

Şimdi doğuran biyolojik anne ben bu çocuğu istemiyorum evlat edindirin siz bunu diye hani kuruma gidiyor ya... İşte bu ilk aşama. biyolojik annenin bunu demesi yetmiyor. Kurum belliyse babasından, sonra da annenin 1. derece akrabalarından bunun onayını alıyor. bebeği/çocuğu kimse istemiyor diyerek aile mahkemesine gidip evlat edinilebilir yönünde karar çıkarıyor. Davası devam eden demek bu süreçte, yani mahkemeden onayı henüz alınmamış ama alınacak bebek demek; davası biten ise bu süreç sonunda da kararı çıkmış bebek demek...

Ama yargıtay, bebek 1 yaşını doldurmadan önce verilen rıza kararını kabul etmiyormuş, yani bu davayı en erken bebek 1 yaşına geldiğinde sonuçlandırabiliyor kurum. bu durumda hem 1 yaş altı olsun hem davası bitmiş olsun derseniz şansınız anca terk bebek kadar oluyor. çünkü terk bebeğin ancak 1 yaş altında evlat edinme kararı çıkıyor... yani bu forumda kavuşan annelerin, terk beek bekleyenleri ve 1 yaş üstünü çıkarırsak, hepsi dava süreci devam eden bebek almış oluyor mesela.
artısı bir yaş altında bebek almak, eksisini ben de duymadım, okumadım :)

yada kurumun bana yaptığı bu bilgilendirmenin aksi varsa bilgi verirse ben de sevinirim :)

Evet bize de aynı açıklamayı yaptılar. Tek fark şu. Rıza bebek kabul eder misiniz dediler. Tamam dedik. Peki rıza bebekte dosyası devam eden bebek ister misiniz dediler. Mahkeme ne kadar sürer diye sordum. Onaylar alınmış olacağı için çok uzun sürmezmiş. Dava sürecinde aile vazgeçer de bebeği geri alırlarsa diye korkmuştum ama bekleme süreci kısalacağı için kabul ettik. Bir de hiç böyle bir şeyle karşılaşılmamış. Hayırlısı.

Zile basmıyorlar posta kutusuna bırakıyorlar canım akşam geldiğinde alırsın bence iş yerini karıştırma derim

bizim binada posta kutusu yokki. is yerime gelmesi daha iyi. direk bana vereceklerdir sanirim. baskasina verecek degiller diye dusundum.

ne cok kurali varmış dimi ya. biz de hep saniyordukki götürüyor bebegi kuruma bırakıyor. ben bakmiyorum. alın siz bakin diyor :)

Canim ya cok saol.cevaplarin cok aciklayici herzamanki gibi.
İyiki bu forum var iyiki sizlerle karsilasmisim dedirttirdiniz bana.
Ayri ayri hepinize tessekkur ederim :))
Bi fark yok yani.hatta davasi biten demek imkansiz bisey istiyomusuz demek gibi bisey.
Sizkerdrn bilgi aliyimki uzmanimiz sordugunda yanlis bi karar vermiyelim.
Bilmesem belki davasi bitmis derdim.
Cunku uzmanimiz pek bi yardimci olmamisti.
Terkmi rizami diye sormustu.terk demistik ama neden riza istemiyosunuz terkte artik zor siranin gelmesi gibi bizi bilgilendirmedi.
İyi yasiniz genc beklersiniz dedi.
Ben zaten 8sene beklemisim.icimdeki bebek hasreti yasima bakmiyoki.
Neyse artik duzeltilecek insallah.
Rabbim dogrusundan sasirtmasin.

ne cok kurali varmış dimi ya. biz de hep saniyordukki götürüyor bebegi kuruma bırakıyor. ben bakmiyorum. alın siz bakin diyor :)
Aynen oyle.bukadar ayrinti olacagini bende bilmiyodum.cokta anlatmiyolar burdan ogrenmesek bilmicez.
Hersryi tek tek nasil soralim.insan bilmedigi biseyi soramazki dimi

Bu arada bugun esimle avmdeydik.
Bebek magazalarini gezdik.okadar heveslendimki.ama mutluydum.onceden girmek istemezdim girmezdimde cok uzulurdum bigun bende gelebilcekmiyim diye.herseye baktim gonlumce.alacak gibi :)
Alicamda insallah.
Hatta bebekli bi bayan bize tavsiyelerde bulundu :))besiklere baktik cook guzeller.
Gorevli yatak falan koydu icine daha bi tatli oldu.cibinlikli falan hayal ettim.ne hayallerim var.insallah yerine getircem.
Ama enaz 1sene mendil bile almicam
Kotu oluyo insan.
Bi biberon almistim pisman oldum sonra.cunku daha cok yeniyiz.
Birazdaha zaman gecsin.
Esimde alma enaz 1sene kotu oluyosun dedi.
Ama oyle guzelki ya bakmasi bile.o ayakkabilar,zibinlar ,besikler ,yastigi kucucuk cok tatli :))
Rabbim bizlere ve tum isteyenlere bu duyguyu biran once tattirsin insallah

Ben de en çok alışveriş kısmının yaklaşmasını bekliyorum.Çok heyecan verici.Ufak tefek alırım belki diyodum ama ben de bir yıldan önce almamaya karar verdim.Zaten büyük alışverişlere giremeyiz çünkü nerdeyse tüm eşyalarımızı bebek gelmeden değiştirdik:)Bir yıl yüklü bir borç ödeyeceğiz:))Allah herkese kısacık zamanlarda kavuşmalar nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…